Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 185
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета,
от скоро открих този форум ,а днес за моя най-голяма и приятна изненада намерих и Вас.
Надявам се да ме приемете във Вашата симпатична и сплотена групичка.
Ето и малко данни за мен : на 31 години съм и най после след няколко години опити чакаме нашия първи и от сега много обичан бебчо някъде около 21.04.2007г, от София съм и  още не съм се ориентирала къде и какви изследвания да си направя.
Много Ви се зарадвах като Ви намерих ,но за сега не съм прочела темичките назад и ще ми трябва малко време за да вляза в час , за което моля да ме извините.
Най-сърдечни поздрави на всички, надявам се да намерите местенце и за мен в страхотния Ви отбор.

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 15:20 от PUHCHE

# 31
Здравейте отново,

на 100% съм сигурна че е задължително, за БХС-то.Това са последните изисквания и много от лекарите все още не го знаят.Даже пратиха по мен  бележка на моя лекар с тел за връзка за да му разяснят нещата.След 35 година е задължителна амниоцентеза.

# 32
  • гр.Варна
PUHCHE,добре дошла!
Както и на другите нови бремелинки!
Аз съм си у нас вече1
успях да сваля горната граница на кръвното от 155 на 128 и съм доволна
лека вечер мили

# 33
PUHCHE,  добре дошла! Надяваме се да сме ти полезни. Можеш да питаш софийските мами за прегледи и консултации къде да се насочиш.

Vanesast, ти ли пита или те се "сетиха" да ти кажат? Не ми е ясно защо лекарите не ни казват кое е задължително и кое не. Ние ли сме длъжни да знаем всичко? Другия път ще питам мойта докторка.Те май просто си обичат да ни дупчат по 100 пъти. И след всеки път ходя синя по 2 седмици от кадърни лаборантки.

# 34
Здравейте,момичета! Hug
Първо-добре дошли на новите попълнения PUHCHE и kamiordanova .
Относно изследванията-задължителни или желателни и т.н.Всеки път като ходя при лекарката я питам за престоящи прегледи и изследвания.И понеже съм на 32 години,реших да питам за БХС и фетална морфология.Отговорът беше,че няма смисъл да се прави,защото не съм в рисковата възраст и нямам  в семейството такава обремененост.УСПОКОИХА МЕ и с това,че имам вече едно здраво детенце и е абсолютно безсмислено да се подлагам на такива" неприятни изследвания "/цитирам точно думите /.Препоръчаха ми ,ако толкова настоявам,да отида на  три или четириизмерен ултразвук,но чак към края на четвърти месец.
Като се замислих след това ,се убедих,че нямам нужда от излишни емоции и притеснения.И без това разбрах,че контракциите,които получих са на нервна почва и то без да съм изживяла нещо кой знае какво,а нормални притеснения-за това,за онова,знаете  как е.Така че,аз за себе си съм взела решение-ако не е наложително,никакви излишни изследвания.
Пазете се,защото в момента върлува грип.Вече няколко дни ме тормози-главоболие,хрема,кашлица...........неприятно.
До скоро и само приятни емоции!   bouquet

# 35
  • Пловдив
Vanesast, сигурна ли си за БХС-то ?!?!?
И от кога е станало задължително?
Аз преди 3 седмици питах док специално за това, и той каза, че не е задължително, но е препоръчително ако си над 35 или някъде в рода на бъдещите родители има аномалии. Явно преценяват вероятността от риск за генетични аномалии и едва тогава те пращят за цифрово изразяване на тази вероятност.

Добре дошли на новите попълнения !  newsm10

# 36
Виви_Ан
аз питах защото съм на 30 и се чудех дали да го правя, и той ми каза да отида защото миналата седмица на 1 момиче на 24 си направило и риска и бил 1/138 което е много високо. Даже не ми каза да си взема снимка на бебо и днес в Майчин дом бях като в небрано лозе  #2gunfire #Cussing out
От касата ме изпратиха при докторката от 31 кабинет Бонева и тя ми обясни всичко и ми даде листовка , ако искаш повече подробности ми пиши на лични да ти пратя какво пише в листовката.

# 37
Здравейте,момичета!Направо не мога да ви смогна ,за да прочета всички отговори!!Сега идвам на работа и няправо .....докатао ви изчета!
Честита нова темичка!!
Нека и нея да си я изпишем без много проблеми.
Аз днес се чувствам много отпаднала.От отдаван не ми се беше случвало.Тази сутрин докато се излежавах незнам дали беше бебо или нешо др,но усетих някакво странно ...не мога да опиша какво точно.Беше нещо като къркорене ,но го почуствах по-надолу.Струва ми се обаче доста рано,за да го усешам вече,но знае ли човек.
Да ви попитам през колко време ходите на док?Той през колко време ви определя консултации?Защото аз ходя при моя близо на месеца веднъж.А като ви слушам вас имам чувствато,че всяка седмица сте там:)
И още един въпрос.Колко струва този крем за стрии на Кокона??

# 38
Bremenna sam v 4m i imam bakterii v urinata.Predpisaha mi Nelidix (samo tova lekarstvo reagira na tazi bakteriq). No na listovkata mu pi6e 4e ne se prepora4va pri bremennost. Moje li da navredi na ploda?

4akam i blagodaria predvaritelno.

# 39
Засега ходя 1 път месечно. Този месец ходих 2 пъти, но 2-рия беше да занеса резултатите от едно изследване, само влязох и излязох.

# 40
Zdraveite mami!

Terminyt mi e na 17 april i sam nova v saita. Na 26g sam, ot Sofia. Nadiavam se nqkoi da mi pomogne ako e v 4as s lekarstvata.

Imam bakterii v urinata.Predpisaha mi Nelidix (samo tova lekarstvo reagira na tazi bakteriq). No na listovkata mu pi6e 4e ne se prepora4va pri bremennost. Moje li da navredi na ploda?

4akam i blagodaria predvaritelno.

# 41
mariah аз не съм лекар, но ако твоят гинеколог ти го е предписал и знае, че си бременна, значи не би трябвало да има проблеми....в краен случай му се обади и попитай. Всички имаме притеснения и не искаме да навредим на бебчовците, но може би е по-добре да се махнат тези бактерии иначе може и по-лошо да стане. Въпреки това аз бих си пуснала втори и трети изследвания на урината, защото може нещо чашката/шишенцето да е било замърсено. Не се притеснявай! newsm10
И добре дошла  bouquet

# 42
И аз ходя веднъж месечно на ЖК.Така ще е ,ако си спомням добре,до 6-7 месец,после почват по на често.
А пък за БХС се разрових за кой ли път и вижте какво открих за и против това изследване.

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=132

Добре дошла , mariah ! Не се притеснявай за лекарството,което са ти предписали,може да не е препоръчително да се използва само в първото тримесечие .Но  sissi  е права-направи ново изследване преди да започнеш лечение.

# 43
Здравей , mariah ! термин също е на 17 април:)Добре дошла!А на момичетата благодаря за бързото резгиране!

# 44
  • София
Здравейте! При БХС се получава информация за процент вероятност детето да има увреждания. Самата дума вероятност е показателна. Може да излезе голяма вероятност, но да си остане само вероятност и детето като се роди да се окаже, че е здраво. При резултат с голяма вероятност се препоръчва след това да се направят купища други изследвания, някои от които крият риск от спонтанен аборт... БХС все още е по желание и от майката зависи дали иска да се ошашква излишно. По-хубаво е да се избегне стреса от това изследване, ако в семейството няма фамилна обремененост, ако всичките ви роднини са нормални хора, ако преди това вече сте родили здраво дете. В противен случай пък трябва да се направи изследването задължително. Задължително ако ви плаши това да родите ненормално дете и искате да не го раждате, ако е увредено.
Аз лично не смятам да си правя това изследване. Всичко е Божа работа. Макар да съм чове, занимавал се с наука... Между другото в лабораторията, в която си правих дипломната работа,  една от докторантките ни забременя и я накараха да си направи БХС, тъй като е била нон стоп около химикали. При нея излезе сериозно висока вероятност детето й да е ненормално. Точно така се изразила лекарката й "МАхай го това дете, ще се роди ненормално, ще бъде олигофрен..." Представеяте ли си как може една лекарка да говори така на бъдеща майка!" Колежката беше страшно притеснена, но реши да си роди детето и тогава - о невероятно, но факт - то се роди напълно нормално, здраво и без никакви заболявания и сега си расте и му няма НИЩО.
Що се отнася до дрехите за бреманни - тук в София цените също са срамно високи. Няма голям избор на дрехи за бременни, както не е пълно и със специализирани магазини. Направо се вбесявам като се замисля как за някакви грозни, с ниско качество и лоша кройка чувалести парцали, съм принудена да давам купища пари. Пари, с които, ако не бях бременна, щях да си подновя изцяло гардероба за зимата. Купих си два чифта джинси - станаха им "колена" на второто обличане. Свиха се и ми седят смешно къси. Дадох по 60 лв за чифт. В Мола има някаква нова марка за бебешки стоки и там имаше маркови дрехи за бременни - панталон 140-200 лв - още по-грозеб от джинсите ми и с някакъв каменно твърд ластик, който минава през корема...
За мазамнето - вярвам в максимата "За красотата или плащаш, или плачеш". Но също така съм на ясно, че стриите са явление, което е индивидуално и не всеки има щастието да се спаси от тях независимо с колко скъпи препарати се маже и колко пъти на ден. Стриите стават при разтягането на корема и бързото трупане на много килограми. Представляват напукване на дълбокия слой на кожата - колагенович слой. Препаратите против стрии действат дотолкова, доколкото успеят да попият надълбоко. А и това е индивидуално. Аз обаче не смятам да бездействам. Искам да знам , че съм направила каквото трябва, пък да става каквото ще. Мажа се още от деня на първия положителен тест. Обилно, всяка сутрин. Заложих на Mustela, макар да ми излиза доста солено. Нанасям от глезена нагоре след душ с пилинг.
Спрях се на Мустела след обстойно проучване на българския пазар, консултации с търговски представители (приятелки са ми - не вярвам да ме лъжат) и преглед на състава на самите продукти. натъкнах се на един сайт, в който солидна здравна асоциация е класифицирала козметичните продукти в 5 точкова система относно врените им съставки и ефективността им. Мустела е с оценка 4 (най-добрите са с оценка 5, а най-лошите - с 1). На пазара няма по-добре оценен препарат за бременни и бебета.
Мога да гарантирам, че не по-лош ефект от Мустела има чистият зехтин (не друг вид мазнина), защото има мастни киселини със състав максимално близък до тези на кожата. За тези, които нямат възможност или им се струва разхищение да си купуват скъпи мазила - зехтинът е добра алтернатива. Той оставя мазни следи по дрехите, ако се прекали с количеството, но и моята заветна Мустела не му отстъпва по това. Еднакво гадно не попиват напълно. Даже от Мустелата ми се гадеше доскоро, но упорствах. Зехтинът почти не мирише.

Общи условия

Активация на акаунт