Медицински център за асистирана репродукция Варна ( лятна тема 2021)

• 42 987
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте за кандидатстване по фонда с мъжки фактор изискват ли ви цветна снимка? Защото в интернет пише ,че от ЦАР не го изискват
Не, от фонда не искат цветна снимка. Мисля, че само двете спермограми, направени в различни лаборатории и с разлика от 1 месец, и от мен АМХ трябваше само. Документите направо в клиниката се попълват. А цветна снимка може лекаря да иска да Ви направи, за да види, че всичко е наред с тръбите. Препоръчвам Ви, ако я правите, да се направи докато чакате одобрение от фонда, за да не губите после допълнително време. Simple Smile

# 571
Така ние ходихме на преглед в АГ прегледаха ни спермограмата и ни казаха да кандидатстваме за инвитро по фанда(да не казвам че спермограмата е доста лоша) по мъжки фактор. На мъжът ми казаха Две спермограми (но никой не не каза че трябва да са с повече от месец разлика ) и на мен ми казаха цветна снимка и АМХ хормона.Цветната снимка и моя хормон ги искали от фонда .Зачетох се и видях ,че не е така и не мога да разбера защо и за спермограмите и да снимката ни казаха нещо което не е както трябва да е

# 572
Така ние ходихме на преглед в АГ прегледаха ни спермограмата и ни казаха да кандидатстваме за инвитро по фанда(да не казвам че спермограмата е доста лоша) по мъжки фактор. На мъжът ми казаха Две спермограми (но никой не не каза че трябва да са с повече от месец разлика ) и на мен ми казаха цветна снимка и АМХ хормона.Цветната снимка и моя хормон ги искали от фонда .Зачетох се и видях ,че не е така и не мога да разбера защо и за спермограмите и да снимката ни казаха нещо което не е както трябва да е
Аз цветната снимка правих след като получих заповед за одобрение от фонда. Това беше към края на 2020г. Иначе кандидатствахме през август, а заповедта след около 2 месеца получихме до колкото си спомням. Не знам дали има някакви промени от тогава. А за спермограмата не съм сигурна дали наистина е така, защото ни го казаха от друго място. Ако искате попитайте пак или се консултирайте и с други лекари. Ние първо ходихме в Майчин дом и там ни казаха след месец да направим още една спермограма, но в друга клиника за да кандидатстваме по фонда. Направихме я в АГ и решихме направо от там да подадем документите.

# 573
Към 2019/20 г беше точно така.
За да се кандидатства по фонада с МФ бяха необходими 2 спермограми правени в различни клиники през поне месец.
Ако има някакво изменение сега не съм в течение, но нищо не пречи да звъннете в АГ и да попитате. Много са натоварени и може и да са пропуснали да ви кажат.
Цветна снимка на жената за кандидатстване с МФ наистина не е необходима, но пък съм чела в други групи, че е силно препоръчително да се направи преди ин витро. Няма да се обосновавам с термини, че да не съм запомни някоя глупост, но май ставаше дума за някаква течност, която грубо казано "трови" върнати те ембриони.
Дано поне нещо съм запомнила, но потърсете инфо или питайте в групите за инвитро, там ще намерите информация.

# 574
Те точно в АГ ми казаха че за да кандидатстваме за фонда с мъжки фактор ни трябват тия две спермограми,уролог (документ) и от мен АМХ хормона и цветна снимка.Само че аз като се зачетох и разрових тук там видях че ако е с мъжки фактор въобще не ти изискват от фонда този цветна снимка,което малко ме вбеди и ме навежда на мисълта ,че искат просто да си платим за тази цветна снимка .Отделно никой не ти каза че трябва спермограмите да са с минимум месец разлика.И пратиха мъжът ми да си прави тия дни втора,а първата му е от края на март

# 575
Те точно в АГ ми казаха че за да кандидатстваме за фонда с мъжки фактор ни трябват тия две спермограми,уролог (документ) и от мен АМХ хормона и цветна снимка.Само че аз като се зачетох и разрових тук там видях че ако е с мъжки фактор въобще не ти изискват от фонда този цветна снимка,което малко ме вбеди и ме навежда на мисълта ,че искат просто да си платим за тази цветна снимка .Отделно никой не ти каза че трябва спермограмите да са с минимум месец разлика.И пратиха мъжът ми да си прави тия дни втора,а първата му е от края на март

Ние подавахме документи през ноември 2020 с МФ...Изискваха ми доста изследвания,ЦС и две спермограми.Ако всичко ви е готово,а спермограмите са с разлика по-малко от месец попитайте дали на тази,която сте  правили там не може да сменят датата за да имат разлика месец,мисля че бяха споменали нещо такова...ама ние не се заинтересовахме,защото ние се забавихме и имахме около 5 месеца разлика в спермограмите.

# 576
Искането на ЦС със сигурност не е само за да ви вземат парите. Не мисля, че някъде ще ви направят инвитро без проверка на тръби. Бая бели може да си навлечете ако има там проблеми. Дори да не е за фонда, преди инвитро ще ви я искат със сигурност. Успех ви желая.

# 577
  • Бургас
Искането на ЦС със сигурност не е само за да ви вземат парите. Не мисля, че някъде ще ви направят инвитро без проверка на тръби. Бая бели може да си навлечете ако има там проблеми. Дори да не е за фонда, преди инвитро ще ви я искат със сигурност. Успех ви желая.

Ами на мен не са ми искали в Пловдив. Ние също отидохме във Варна за спермограма и на нас ни беше обяснено по същия начин.3 пъти ми казаха че ЦС се иска за да се кандидатства по фонда. Което въобще не е така! Когато се кандидатства с МФ цветна снимка не се иска. И в доста други клиники правят ин витро без ЦС. Да по добре е да се направи, но не съм съгласна така да лъжат че уж фонда го изисква!

# 578
Точно това имах предвид и аз.
PL.Ivanova доверете се на избрания от вас лекар. Ако още от началото имате съмнение, че подхода, отношението или начина на работа не са ОК, то по-скоро си потърсете "вашия" лекар.
Monitooo, наистина не е правилно да се подвежда пациента, но пък на нас не са ни казвали такова нещо. Беше ни обяснено кое е за Фонда и кое е просто изследване, което трябва да се направи преди това.
В крайна сметка коментирахте ли с тях защо така ви казват? Много е неприятно чувството да си излъган, а при предстояща процедура това е отрицателна емоция, която трябва да се избегне.

# 579
  • Бургас
Да естествено няколко пъти попитах защо? Отговора от Ебру и от др беше това е изискване от фонда. А бях наясно че това не е така! След рова съм се консултирала с още няколко репро доктора и те потвърдиха същото. С МФ за фонд не се иска ЦС и то си го пише в сайта! Това беше и причината да не започнем процедура там. И не защото трябваше да правя ЦС а затова че бяхме точно подведени. А още на първата ни "среща" да почнат да ре подвеждат не ми е ок. Успех на всички останали.

# 580
С цялото уважение към екипа, но дамата която се занимава с документацията е много, как да се изразя ... невеща що се отнася до фонда. На мен ми се кълнеше че няма как да си получа заповедта по електронен път и било абсолютно невъзможно, а системата за сигурно електронно връчване работеше от повече от година. Отделно имаше и други моменти, които й се губеха и ми наговори куп дивотии, които после от администрацията на фонда ми ги изясниха. Напълно е възможно тя да е заблудила екипа, не бих се изненадала.

# 581
Здравейте момичета, искам да ви споделя една щастлива новина. Вчера след планирано секцио се появи нашата дъщеричка Алиса. Още не можах да й се понарадвам, но чакам с нетърпение да дойде и този момент Simple Smile Желая успех на всички, тръгнали по този труден път. Когато човек вярва в нещо, то рано или късно се случва Simple Smile

# 582
Да е жива и здрава Алиса,нека бъде щастлива и обичана!
WinWar,бързо възстановяване на теб и скорошно прибиране у дома!

# 583
Честита да е Алиса! И бързо възстановяване на теб WinWar,наистина няма по-велико усещане! Здрави да сте ! 😊😊😊😊😍

# 584
В четвъртък правих инсеминация обаче от вчера следобяд имам кървене, което продължава. Какво да правя? Предвид, че е неделя дали да звъня на Малена или да отида някъде да ме погледнат?

Общи условия

Активация на акаунт