През МАРТ бебенце у нас ще плаче- девойка ли ще е или юначе?

• 12 339
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
до скоро риташе само вечер - сега започна и през деня - много е сладко усещането Wink
пък и как да му се сърдиш - ами то милото друго забавление си няма ...
а колко е странно като от време на време ми мърда корема - тогава започвам
да осъзнавам, че вече го обичам - права е Sade:love:

# 271
Леле мили мами,какво ритане ни очаква...като се замисля чак ми става смешно.Явно мартенските ни бебчета са много активни...

svetlan4o ;Ако искаш да знаеш,аз пък си мислех че само така ми се иска.Но ето днес таткото не е с нас и бебо откача.Цял ден ме подритва и не приема моята ласка за успокойтелна.Което малко ме натъжава.Още не се е родило,а е в коалиция с баща си rotfImbo Да му мисля аз...

А това с мърдането на корема-още не мога да свиква.Получавам некакви издутини ниско долу.Точно като в "Пришелецът". Joy

# 272
Роси, нямам никаква идея дали има секцио по желание. Имам приятелки, които са раждали тук, ако ги питам може би те ще знаят. Моите прегледи минават толкова бързо, че едва успях последния път да си изпрося хапчета за киселините. Пък и френския ми не е перфектен, на английски една дума не мога да обеля, честно казано някой път се чудя как да попитам за нещо конкретно newsm78 За сега се оправям, ама да видим нататък. Уж докторите се съобразяват, че не разбирам всичко и търпеливо ми обясняват, ама ... Ще чакам днес да пишеш как е минал прегледа на теб и  baby_neutral

# 273
Здравейте Simple Smile
много сте изписали наисина и толкова интересни неща Simple Smile
За издутинката на корема и аз да кажа - много смешно се появява, по-често в дясно май обича бебчето. И преди няколко дни за пръв път видях (освен че се усеша:)) на корема ми как рита, издуваше се точно на мястото.
Аз тези дни нещо май се преуморих или много мисли ми се събраха на главата ( квартира, кола ...) и получавах доста контракции - стягания на корема и се уплаших доста. Някой друг сблъскал ли се е вече?
Хубави сънища за сладки, здрави бебета   bouquet

# 274
Аз тези дни нещо май се преуморих или много мисли ми се събраха на главата ( квартира, кола ...) и получавах доста контракции - стягания на корема и се уплаших доста. Някой друг сблъскал ли се е вече?

Аз имам контракции. Щом са безболезнени, не се притеснявай. Просто спирай да починеш. Все пак спомени на лекаря си за твое успокоение.

Да се отчета и аз за моя преглед. Слушахме бебчето, мерихме се- всичко е наред. Качила съм 2кг и понеделник имам час за ултразвук (тук се прави от друг лекар). Инструктираха ме да пия 1л вода 1 час преди прегледа и така да отида. Нещо не бяха доволни от серклажа ми- те не биха го направили щом съм износила първото бебе до 40 седмица... Не знам кой е прав и кой крив. Вече получих и пълен комплект книжки, брошурки и първите подаръци, да имам с какво да се занимавам  Laughing

p4eli4ka ако се чудиш как е нещо на английски мога да помогна. За съжаление с френския не съм на "ти".

Целувки  Hug

# 275
Добро утро на всички! Пожелавам хубав ден и успешни прегледи на всички, които днес имат среща с малкото човече в себе си  Heart Eyes (и аз съм от тях Wink )
Утре почивам и с нетърпение чакам края на работния ден, а той е започнал само от половин час  Mr. Green Освен това утре съм на фризьор, че не съм се боядисвала от половин година  Embarassed Чак миналата седмица докторката ми се скара
Колкото до килограмите, аз от първи септември до средата на октомври качих 3 кг. и засега горе-долу задържам тези три кг., или поне наддавам с доста по-бавни темпове.

# 276
А нашият тати усети снощи бебето да рита през корема.  Grinning

# 277
Цитат
мисля че общо взето са пробивни
Shocked Това ме разби. Познатите ми риби нямат нищо общо с пробивността..

Моето бебче също много рита вече, вчера цял ден игра. Даже вечерта и тати го усети с ръка на корема.

А Sade /така и незнам как се изговаря това на кирилица  Simple Smile/ според мен след раждане при всички има болка, аз като родих нормално и не можех 3 дни да стигна до тоалетната по 1 час?? И едвам ставах и лягах, така че дали шева ще ти е на корема или отдолу където е мускул и постоянно се размърдват конците като ходиш не виждам разлика.
Поне после ще можете спокойно да си правите секс, а тия с шевовете отдолу бая време на сухо стоят, да не говорим за неприятното чувство доста време след това.
Не ме питайте какво ми е било като трябва да ида по голяма или малка нужда на тоалетна. Пари, боли - ревяла съм от болка. Чак след 1 месец сядах нормално, а секциото може на 10тия ден да не си го спомняте.
Така че, незнам защо се настройваш за това, че ще те боли - може да не е точно така.

# 278
Добро утро сладурани!!!  kyllmg Виждам, че дискутирате много интересни теми... и ми се иска и аз да се включа.

За секциото, аз смятам, че дори и да не е по медицински причини, трябва да уважаваме избора на другия. В крайна сметка, живеем в 21-ви век, когато науката се развива с дни и ако за баба ми примерно е било нормално да роди без упойка, не виждам защо днес някой трябва да се подлага на подобна инквизиция... Това го казвам понеже съм чувала аргументи против анестезията при раждане..., а това ми се струва някак си садистично... Същото е и със секциото - всеки трябва да има право да реши за себе си кое е добре и кое не е. Най-важното за жената в момента на раждането е да е спокойна, да е в мир със себе си, да е взела своите решения и да е убедена, че е постъпила правилно за себе си и за бебето си. Всичко останало, което хората с предразсъдъци говорят е без значение... Много ми хареса това, което Росито е казала: "Майка не се става по време на раждането". Майка се става още в момента, в който осъзнаеш, че ти носиш отговорност за още едно същество, независимо дали то се е появило на бял свят или още е част от теб.

А сега по-веселата част - Зодиите: Да ви кажа аз нямам много познати от зодия Риби, но малкото, които познавам ми правят впечатление като изключително уравновесени хора, хора, които ти вдъхват спокойствие и те респектират точно със спокойното си поведение... От друга страна, Рибите като че ли наистина са "особняци", но това според мен е много хубава черта, защото ги прави по-интересни... Аз лично съм Скорпион и съм сигурна, че много ще ми допадне моето рибешко човече. Татито е Лъв... и не знам... чудя се аз как се разбирам с него при положение, че от малка твърдях, че това са най-арогантните хора в зодиака... Но това любовта е някаква лудост явно...

Извинете ме, че пак изписах пет километра ферман, но не можах да се изконтролирам...  smile3506 Весел есенен ден на всички!!!

# 279
Добро утро и от мен  Simple Smile
Мен изобщо не ме вълнуват зодиите. Аз съм риба , тати е рак , а Валката -близнаци. Детето сформира характер от семейна среда , приятелска среда и естествено си има и генетично заложено. Това е мое мнение  Simple Smile

Миранда не обръщай внимание на подобни глупости. И аз не бях си избрала секцио първия път , но ако бях отказала в процеса на нормалното раждане да се мине на секцио сега нямаше да имам Валери. Това не ме прави по-лоша майка, или по-малко обичлива и грижовна . Свиркай си и си раждай както кажат лекарите!!! Важното е да се роди здраво и прекрасно бебче   ylinfant

Относно активността на бебчо , тази седмица му е кротката седмица  Mr. GreenПредпочита само да ровичка нещо , вместо да рита бурно. Миналата вечер тати и Валката се бяха наредили с ръце по корема и радваха на движенията  Blush Сина ми дори дочу и плач Joy

Поднових пиенето на но шпа , защото от два -три дни често получавам от гадните стягания Crazy, но като полежа и си почина , отминават Simple Smile

# 280
Цитат
аргументи против анестезията при раждане..., а това ми се струва някак си садистично...
Аз последно ще пиша по тази тема и край.
Приемай ме като мазохист ако щеш, обаче аз пък не мога да си представя някой да ми навре игла в гръбнака - това са ми детските кошмари мерси  Naughty
Плюс това, те като я слагат на 5-6 см разкритие, на мен от 6 см до пълно ми се получи за няма и половин час, а по време на напъните ми светна направо пред очите, бяха едно НИЩО на фона на болките преди това. Така че за болките, които не са малки до 5-6 см кой ще ти помогне?  Искам или от начало да не ме боли, или хич и да не ме бодат  Crossing Arms Така че аз упойка няма да си слагам, ако всичко протече нормално.

И всъщност както се очертава, тук повечето ще са със секцио, знач ще раждат по-рано....Аз ако пренося пак сигурно ще съм най-закъснялата мама  Sad  Simple Smile

# 281
Ох не знам Зайко, ти си минала през това нещо, а на мен тепърва ми предстои да го изживея за първи път, но като знам че има начин да се облекчи болката дори и за кратко се поуспокоявам. Иначе за епидуралната упойка и аз съм чувала, че е опасно самото поставяне и, че трябва да се направи от добър и опитен анестезиолог. Дори май тук, в Карловската болница такава упойка не се поставя. Това, което се опитвах да кажа е, че никой няма право да ти казва как трябва да родиш - със или без упойка, със или без секцио и т.н. Ако аз ще се чувствам  дори мъничко по-спокойна с упойка, ще избера този начин и въобще не ме интересува кой какво ще говори за мен...

# 282
Приемай ме като мазохист ако щеш, обаче аз пък не мога да си представя някой да ми навре игла в гръбнака - това са ми детските кошмари мерси  Naughty

Една приятелка ме успокои, че като ти вземат кръв за изследване от пръста боли повече, отколкото при слагане на епидуралната - там изобщо не се усещало, че ти навират игла в гръбнака  Wink

# 283
За мен лично взимането на кръв от пръста или вената ми се струва по-болезнено, отколкото упойката в гръбнака - въобще не усетих нищо при поставянето й.

Ако се сложи некадърно, най-много да не те хване.

Аз пък изпитвам ужас от това да ме разрежат отдолу.  Confused Ама аз съм друг случай, преди секциото имах две гинекологични операции - белегът си го имах, знаех какво ме чака и затова въобще не ме беше страх, а дори напротив - нямах търпение да се видим с бебето.  Grinning

Идва време за нова тема!!!

# 284
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
да наистина идва време за нова тема. Ех, че е хубаво, че сме толкова активни  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт