Бързи здравословни въпроси и отговори – 30

• 37 462
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Преди 2 години се тествах последно - никакви алергии
Преди два месеца , казаха контактна алергия , и пих антихистамини , мазах се с фенистил , ползвах бебешко мляко и никакви омекотетоли и мина.
Този път не минава , вече 3 ден горе долу спазвам диета , отново фенистил и противоалергично .
Почти не ям шоколад .
Розов лишей , лошо ли е ?
Утре отивам , дано не е сифилис , папилома  и нещо стряскащо 😀

# 631
Аз проявих алергия към гел лаковете. Около ноктите се появяваше ситен обрив, за който нито антихистамини, нито фенистил помогнаха. Мисълта ми е че не е задължително да помогнат и на теб.
Това което, според мен, може да облекчи обрива е кортикостероиден крем. Но вече трябва доктор да изпише.

# 632
Ако е контактен дерматит ти трябват освен амтихистамини и минимум 2 седмици изчистваща стриктна диета и после поетапно включваш храни. За тестването - по всяко едно време може да отключиш нова алергия.

# 633
Има неща, които трябва да ги види лекар, и да си каже. Добрият диагностик ще те насочи и ще имаш адекватно лечение. Така само със съвети от нета няма да стане Simple Smile

# 634
Скъпи съфорумци, здравейте.
Стигам до вас, защото имам чувството, че лекарите не се задълбочават в проблема ми. Бременна съм в 9-я месец. От вече близо два месеца имам стомашно-чревни проблеми. Болки в епигастриума, тежест и болки в стомаха след хранене, чести изхождания (1-2 пъти на ден). В началото бяха жълти и кашави, след това се нормализираха като че ли, а днес пак в жълто и то доста жълто, както никога досега… Лежах в МД - не откриха нищо тревожно - нито в ПКК, нито на ехограф. Пробата на фецес е отрицателна за бактерии и паразити. Ходила съм при трима гастроентеролози – един нищо не направи, а други двама писаха гастродуоденит неуточнен. 4-5 пъти са ме гледали на ехограф. Последният доктор, при който бях е убеден, че това е от бременността и нещата ще се нормализират след раждането. Аз обаче продължавам да се чувствам зле - не наддавам на килограми, даже май свалих. Нямам апетит. Чувствам отпадналост, особено като изляза някъде. Пия нексиум сутрин и вечер, но все още имам болка понякога и тежест. Ако го спра, болката и неразположението се усилват. Пуснах си липаза и амилаза - утре ще са резултатите. Двата билирубина са ми в границите. Асатът е леко увеличен - според докторите не са притеснителни стойностите… Що се отнася до бебето - по едно време беше на долна граница на кг, но сега като че ли се нормализираха. Следим го с ехограф и тонове всяка седмица. Моля ви, дайте съвет - някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Дали да продължавам да търся помощ от други специалисти? Измъчих се - физически и психически. Отчаяна съм. Ще съм благодарна на всеки ваш коментар.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 21:00 от Istinata3

# 635
Предполагам са гледали лекарите жлъчката .Изследвала ли си проба фецес за бактерии и паразити? Забелязваш ли да има влошаване от конкретна храна, понякога при хранителни непоносимости е така.

# 636
Да, огледани са жлъчка и жлъчни пътища - на три листа от три ехографа ми е писано, че са без отклонения от нормата.

Пробата на фецес е отрицателна за бактерии и паразити. Може на ехографа да не хващат някакво изменение, знам ли… Панкреасът също са ми го писали в норма. Треперя утре резултатите на амилаза и липаза какво ще покажат.

Иначе правих тест за глутенова непоносимост. В граници са стойностите. Що се отнася до определена храна - грозде, зеле, маруля… Два пъти правех кризи от тях. Иначе си ми е зле от всякаква храна.

Предполагам са гледали лекарите жлъчката .Изследвала ли си проба фецес за бактерии и паразити? Забелязваш ли да има влошаване от конкретна храна, понякога при хранителни непоносимости е така.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 21:17 от Istinata3

# 637
# 638
Колит предположиха в МД, заради увеличено количество левкоцити във фецес. Но мен ме боли в стомаха с тежест и гадене…

# 639
За хеликобактер изледваха ли те?
А иначе тия жълти и кашави изпражнения навеждат мисълта за черен дроб. Но пък то ще е срамота за цялата лекарска гилдия да не са уловили тия неща.

# 640
Само хеликобактер не съм изследвала. Вече съм като китеник, честно…

Що се отнася до лекарите – явно по кръвните се водят, не знам. Четох за холестаза при бременни, но пък тя се проявява със сърбеж. При мен такъв няма.

За хеликобактер изледваха ли те?
А иначе тия жълти и кашави изпражнения навеждат мисълта за черен дроб. Но пък то ще е срамота за цялата лекарска гилдия да не са уловили тия неща.

# 641
Истината, вероятно е от бременността това, на хормонална основа. Фекален калпротектин правен ли е ? Спазвайте диета, ограничавайте дразнещите храни и взимайте пробиотици. За стомах и гастрит са ми препоръчвали Мастиха от Хиос на разтворими наблетки - помага и за киселини, но не знам дали е позволено при бременни, трябва консултация с лекар. На гастрит и колит прилича това.

# 642
Изчакай да се появи бебчо и тогава поднови изследванията, за да диагностицират адекватно лекарите. Напълно е възможно да е някакъв дискомфорт , ако го носиш по горе и да притиска, но пък чак промяна в изхожданията...

# 643
Ccvet и Veseuka, благодаря ви за отговорите. Не съм изследвала калпротектин - никой от лекарите не ме е насочил към това изследване. Ще се поинтересувам. Иначе бебето е позиционирано от лявата страна на корема ми. Притиска ме доста горе вляво, даже трябва да вървя и седя с напълно изправен гръб, защото иначе доста се усеща. Често ме удря и в стомаха. Но се съмнявам, че механично може да предизвика тези проблеми. Не съм чувала други бременни да имат подобни оплаквания. Оплакват се само от киселини и запек.

# 644
Истината, аз не съм бременна и имам такива проблеми. При мен са кашави изхождания и разни болки ниско долу, така че те разбирам. Правила съм един куп изследвания и нищо. Само колоноскопия не съм. Но изчакай да родиш и тогава го мисли, още малко ти остава.

Общи условия

Активация на акаунт