Бързи здравословни въпроси и отговори – 30

• 37 473
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте.
Свекърът ми е с пневмония. 10 дена пи антибиотик, после 7 дена в болница, след това още 7 дена антибиотик. На профилактични не ходи, защото отделението са го направили ковид отделение, а той се чувстваш добре.Не пие нищо от 10 дена . Вчера си пусна изследвания пак. ЦРП- то му е 19.2, и личният му лекар казва, че е добре. В началото на лечението / при откриване на проблема е бил с црп - 38.
Пулмологът, който го лекува е в отпуск до 8 септември и личният казва, че нямало нужда да "хабят" ново направление. Та въпросът ми е толкова бавно ли спада црп-то? Нормално ли е все още да е толкова високо? Постепенно ли пада или рязко? Да чакаме ли още 8 дни или да търсим нов пулмолог, имайки предвид, че става въпрос за 70 годишен човек, с отслабнала организъм и имунитет.
Благодаря ви.

# 586
  • София
Високо СУЕ без да имам някакви оплаквания и без други отклонения в кръвната картина на какво може да се дължи?
Прочетох много лоши неща и си поставих 3 диагнози - рак на дебелото черво, рак на костния мозък, цироза Rolling Eyes
55 е, от референтни до 25. Личната не ми вдига, явно е в отпуска.

# 587
Остави тоз рак на страна. Щом кръвните ти са наред, последните два рака дето си си диагностицирала щяха да дадат отклонение в кръвната картина. На дебелото черво пък би трябвало да имаш и други оплаквания. Дано се свържеш с личната и се успокоиш.

# 588
Той е маркер  за възпаление, за бактериални инфекции не се филмирай излишно. Прочети тук, https://simptomi.bg/n-111583-%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B … D0%BB%D0%B6%D0%B8  ако не си чела, колко възможни други причини има освен тези за които си мислиш. Аз бих повторила изследването .

# 589
  • София
Здравейте, назначен ми е антибиотик за 7 дни ,на кой ден се пиеше противогъбично -забравила съм ,не съм пила антибиотик близките години? Благодаря!

# 590
  • Пеликания
Пробиотик се пие 2 часа преди или след антибиотика ако питаш за това.

# 591
Здравейте, назначен ми е антибиотик за 7 дни ,на кой ден се пиеше противогъбично -забравила съм ,не съм пила антибиотик близките години? Благодаря!

1, трети и седми. Или четвърти и седми.
Абе през 3 дни е.

# 592
  • Близко съм
Момичета излезна ми резултатът. Реве ми се, как съм го хванала това? Нито по басейни,нито на море съм била.    
Много ли е сериозно положението? Пск да кажа нямам пярене сърбеж само цвят и мириз според зависи от количеството.

# 593
Тази бактерия нормално обитава дебелото черво. Най-вероятно се е пренесла. Сигурно ще ти изпишат макмирор глобули и антибиотик. Не е страшна, но е добре измиването след ходене по голяма нужда.
Момичета излезна ми резултатът. Реве ми се, как съм го хванала това? Нито по басейни,нито на море съм била.    
Много ли е сериозно положението? Пск да кажа нямам пярене сърбеж само цвят и мириз според зависи от количеството.

# 594
  • Бургас
И аз това лято я имах тази бактерия и точно това се чудих, защото и аз не съм ходила по курорти. Както и да е, беше ми предписан Флажил.
Четох, че тази бактерия понякога се активизира при оклонения в естрогена, защото се нарушава pH-то и оттам средата става по-благоприятна за нея.

# 595
Бях питала за изследвания на ММ на кръвната захар. Ако е удобно да се изкажете за резултатите, ще звъня на ЛЛ но чак след седмица, че е отпуска. Видимо са в норма но ми се върти спомен, че щом е блозо до горна граница захарта, има проблем.

И още.
Антителата добре ли са или са ниски? Не разбирам нищо?

# 596
  • Близко съм
товс ми изписс плюс вагибион баланс

# 597
  • Бургас
Даже са високи антителата.

# 598
  • Sofia
Хора, привет. На сина ми излезе едно образувание, което се поувеличи последните месеци. Имаме записан час за дерматолог, но имате ли представа какво би могло да е

Ако някой се е сблъсквал с подобно, би ли споделил как е процедирал? Предполагам ще го отрежат и ще го пуснат за изследване, но ще съм благодарна за коментари от ваша страна.

# 599
При дъщеря ми махнахме пет подобни, при хирург. Хистологията беше добра. Не растяха, но бяха на места, на които имаше потенциален риск от разраняване. Първото лято слагаше прозрачна лепенка на плажа, на мястото, на което бяха. Махнахме ги месец май и за това.

Общи условия

Активация на акаунт