Бързи здравословни въпроси и отговори – 30

• 37 460
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Съвсем импулсивно се сетих за чай от шипка. Той има успокояващ и затягащ ефект, освен това е богат на вит.Ц , мисля че няма да е проблем да пиеш по чаша - две.

# 646
EDIT: Излязоха липаза и амилаза. Амилаза Та е в норма, но липазата е увеличена. Про норма - 60, моята е 79,3.

Гастрото каза към нексиума да добавя креон… Започнах го. Не знам защо по-рано никой не ми изследва тези показатели. На практика бебчето два месеца не е получавало всички необходими вещества, защото храната не се е разграждала както трябва.

//////////////////

Много ми се искаше преди раждането да се установи какъв е проблемът, уви…

Още веднъж мерси за отговорите и успех при теб Simple Smile

Истината, аз не съм бременна и имам такива проблеми. При мен са кашави изхождания и разни болки ниско долу, така че те разбирам. Правила съм един куп изследвания и нищо. Само колоноскопия не съм. Но изчакай да родиш и тогава го мисли, още малко ти остава.

Ccvet, ще опитам!

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 12:46 от Istinata3

# 647
Здравейте, свекърва ми е с хипертония от години и пие лекарства за нея.
Днес сутринта се събужда с гадене и кръвно 100/70. Никога не е имала толкова ниско. Личната ѝ изписала деган и айрян със сол.
Сега кръвното е 160/85  цял ден няма апетит.
На какво може да се дължи това рязко спадане на кръвно и гадене?

# 648
Здравейте, свекърва ми е с хипертония от години и пие лекарства за нея.
Днес сутринта се събужда с гадене и кръвно 100/70. Никога не е имала толкова ниско. Личната ѝ изписала деган и айрян със сол.
Сега кръвното е 160/85  цял ден няма апетит.
На какво може да се дължи това рязко спадане на кръвно и гадене?
Ковид. Направете тест. В момента го караме трима от семейството и при всички започна с ниско кръвно.

# 649
Ама как пък да не е Ковид Simple Smile Има един куп причини за кръвното да играе горе и долу. Много често е психологическа, но не само, разбира се.

# 650
  • София
Бях на кожен лекар
Тя каза дерматит . Ми не й вярвам.
Както и да е ще се мажа с крема за 80лв и ако не ми мине , ще я държа отговорна.
И да пия ксизал също.
На своя глава ще изследвам урина и кръв

# 651
Ама как пък да не е Ковид Simple Smile Има един куп причини за кръвното да играе горе и долу. Много често е психологическа, но не само, разбира се.
Да, има много причини, но не е зле да си направи и един бърз тест. Както вече казах, и тримата с ковид минахме през ниското кръвно.

# 652
Здравейте нова съм тук и много притеснена.Докато бях в банята напипах едно малко топче на гърдата си много над зърното точно срещу сгъвката на мишницата.Хвана ме много страх и не знам какво може да е ,не искам и да си помислям .Утре ще ходя на лекар. Благодаря

# 653
Здравейте нова съм тук и много притеснена.Докато бях в банята напипах едно малко топче на гърдата си много над зърното точно срещу сгъвката на мишницата.Хвана ме много страх и не знам какво може да е ,не искам и да си помислям .Утре ще ходя на лекар. Благодаря

Може да е много неща, не се плаши предварително. Има доста по вид образувания в гърдите.

Иначе те разбирам чудесно, преживях подобно предния месец.

# 654

Може да е много неща, не се плаши предварително. Има доста по вид образувания в гърдите.

Иначе те разбирам чудесно, преживях подобно предния месец.

И какво се оказа

# 655
Ами първо ме гледаха на видеозон, но там не успя да се види добре какво е и ме пратиха на мамография. От нея се видя, че е фиброзна област, но казаха че не се виждат страшни неща уж. Но тъй като нямам предни снимки за сравнение и затова лекарката иска след 6 месеца да повторя мамографията, за да се проследи дали има някаква промяна.  Изписа ми да пия вечерна иглика и Геритамин и ми препоръча да си проверя полови хормони и пролактин.

# 656
mibobo А ти сама ли си го напипа? Моето се намира малко срещу мишницата имам съмнение ,че е лимфен възел.Дано при теб всички си е наред ,както и при мен се надявам 🍀

# 657
Благодаря, дано всичко ни е наред Simple Smile.
Ами както казах, аз принципно се опипвам, но последните няколко месеца май не съм. Така, че на прегледа ми го откриха. Напипвам го основно в легнало положение, като съм изправена по не се усеща и явно съм го пропуснала. Но при мен казаха, че лимфните възли са добре.

# 658
mibobo А ти сама ли си го напипа? Моето се намира малко срещу мишницата имам съмнение ,че е лимфен възел.Дано при теб всички си е наред ,както и при мен се надявам 🍀
Има значение и в кой момент от МЦ сте го усетили.
Аз така преди време се бях стреснала. Оказа се, че ми е от структурата на гърдата. Преди цикъла заради хормоните, гърдата ( поне при мен) увеличава размера си и се напипваше въпросното възелче.
Така, че спокойно. Просто не отлагайте прегледа.

# 659
  • София
И аз напипвах 6 месеца едно топче зад зърното , където уж преди цикъл , но накрая ме разяха- оказа се аденом.
Доктор Василев ме оперира , той каза , че няма никво значение цикълът, Когато има топчета и бучки.
От два месеца реално пак усещам нещо като топче на съшото място , където преди цикъл е чувствително и въобще не се успокоявам с цикъл.

Бих отишла на преглед моментално и то само при “изпитан” лекар .

Защото аз 6 месеца го следях в болница доверие при уж специалист , който дори с ръка напипваше бучката и казваше “всичко е наред”

Мамографията беше най-гадното в прегледа , така лошо стиснаха гърдата. Още го помня. Горката как се сплеска.

Общи условия

Активация на акаунт