Някога губили ли сте си либидото изцяло?

• 4 245
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Когато се влюбиш отново, ще се оправиш. Simple Smile

# 16
Апатия към дадено нещо в общия случай НЕ се развива под влияние на странични фактори, а просто от пренасищане с даденото нещо. И както някой адекватно отбеляза, в такъв случай всичко е в главата.
Силно се съмнявам, че лекарите в такъв случай биха открили каквото и да било.

Авторке, помисли И върху този вариант.
Колко пък да се е пренаситила, че две години да не се оправя?
Хората и въобще живите същества сме ходеща химическа лаборатория. За да стигне до главата, обикновено минава през ендокринната система. Кадърен лекар е напълно възможно да помогне. Аз се съмнявам, че проблемите са само в либидото, по-скоро там са най-видими в очите на авторката.

# 17
  • София
Да, общо взето това не е като да препиеш с джин и да не искаш да го погледнеш после.

Биохимията в тялото се грижи, природата също. Нещо е станало по веригата, трябва да се намери къде.

# 18
Когато се влюбиш отново, ще се оправиш. Simple Smile
И аз тъй мисля. Simple Smile

# 19
  • Агент под прикритие
Има няколко правени изследвания, които показват, че при интензивност на връзките на един човек, в т.ч. и чисто сексуални такива, човек се "изхабява" емоционално, и това без значение от пола, но не ми се занимава да търся къде беше.
Апатията беше един от най-често срещаните резултати в това изследване. Апатия и генерална липса на интерес към нещото.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 10:17 от Phoenix Wright

# 20
Свързано е с психичното ти състояние. Вероятно депресия, неудовлетвореност, разочарования от мъжа, изтласкване на проблеми. Помисли дали наистина харесваш и обичаш партньора си?

# 21
Следя темата с интерес, защото в момента и аз съм в същото състояние. Осъзнах, че безсилието на работа ме докарва до лудост. И правенето веднъж седмично на секс, когато вече не мога да откажа на партньора, е пагубно и за връзката. На тези времена обаче не се решавам да сменя и работата, че да не  отида от трън на глог или директно вкъщи.

А поне говориш ли със съпруга ти по този въпрос? Ако той не знае, откъде идва нежеланието ти, ще се тормози излишно. Мислите, "защо не ме желае вече", са по-пагубни от редкия секс. А и ти киснейки в собствен сос, няма как да почувстваш желание. На мен в трудни моменти, сексът ми е свалял напрежението и ми е бил нещо още по-желано, а за теб се е превърнал в бич. Седнете, поговорете, може заедно да измислите и по-добро решение за тази работа, която те скапва така.
Говорим и единственото решение е смяна на работата. Но с ипотечен заем и стягайки общия си апартамент е доста рисковано да я сменя.

# 22
Свързано е с психичното ти състояние. Вероятно депресия, неудовлетвореност, разочарования от мъжа, изтласкване на проблеми. Помисли дали наистина харесваш и обичаш партньора си?

Обичам го със сигурност. Когато се интересувах от секс, го харесвах и сексуално. Сега се боря да извадя секса на преден план, но това не е само с него, като гледам мъже, които преди са ми палили фитила (като тип), пак не усещам нищо.

Неудовлетворена от живота - да, може би. Но ако това е причината, нищо хубаво не ме чака... не искам сексуалността ми да е толкова крехка Cry

# 23
Случвало ми се е за период от почти месец. Точно него месец ми закъсня с 12 дни. Така и така не отидох на лекар, защото беше началото на пандемията, но си ми мина. Иначе не ми се беше случвало такова нещо и беше много неприятно. Не знам каква беше причината, не ми са се случвали лоши неща точно тогава и с мм всичко си беше наред.

# 24
Всичко идва от стреса. Ще отмине и този период, просто трябва да си дадеш време на покой, и най-вече да спреш да мислиш на това като проблем.

# 25
На мен ми се случи, когато след стрес и потрес изпаднах в депресия.
И продължи, докато депресията не си отиде.
Може и на теб преживелиците да са ти изпили жизнените сили. Една след друга са те удряли... може да ти трябва просто време.

Но определено има смисъл да се видиш с ендокринолог.

# 26
Случвало ми се е и продължи доста дълго. Имам хормонални проблеми, лечението помага.

# 27
Ендокринолог, изследване на тсх, фт3, фт4, задължително антителата Тат и мат и ехография на жлезата. По възможност изследвания на витамини Д и Б12. При мен се оказа хашимото.
Допълвам - ако правиш изследвания на своя глава и видиш нивата в референтни стойности, все пак трябва да ги види опитен лекар, защото това кой хормон към коя граница отива също е много показателно и ние не сме компетентни да го разчетем. С две думи - изследвания, лекар. Успех!

# 28
Ръца - пръца🤣🤣мноооогооо ми хареса.
По темата, според мен е период, повлиян от вътрешното ти състояние. Когато се успокоиш, всичко ще дойде ма мястото си. Случвало ми се е, доста е неприятно, но не е необратимо. Вероятно е просто период, който ще преодолееш.

# 29
Aко либидото е спаднало с приема на противозачатъни, спирането им не оправя нещата. Трбва консултация с ендокринолог и след това със сексолог.

Има 2 препарата, които работят в тази насока /то може да има хиляди, аз съм чувала за тези Simple Smile / - Камасутра и Ашваганда /и двата са билкови.

Общи условия

Активация на акаунт