Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 130
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c160198342837259

Хотелите стават жилища, скоро и офисите.

# 631
  • Sofia
Горенето на боклуци - някъде извън София, на някоя поляна, не по-близо от 2км от населен квартал.

В България трябва превенция, а не разрешение с обещание за контрол.

Злоупотребите в световен мащаб са огромни в бедните държави. Един път като построиш завод, след месец ще започнат да се внасят боклуци както го правеха и в Китай преди години, за да го горят и него. Освен това е уникално лицемерие да забраняват шофиране на стар автомобил в центъра, а да няма проблем ромите да горят в тях си пластмаса или да имаш в центъра инсенератор.

Точно такъв случай даваха по новините за някакво село в България където инсенератора според собственика всичко е според нормите, а хората протестираха, че мирише и се задушават.

Да се отбележи, че финните частици може да се махнат до някаква степен, но химиите и миризмите много, много трудно.

# 632
Е, в Нова Загора от години се борят с Градус и от години "Всичко е в нормата." Това е малко като "3,6 рьонтгена показва..."

# 633
Това е Диневи Резидънс, наскоро го коментирахме. Не е било хотел никога, просто таргет купувачите са доста специфичен контингент. Думите "удобствата на петзвезден хотел" са сравнение, не буквализъм.

# 634
Какво мислите за тухлено жилище, което е било опожарено? Лошото е, че в момента вече е шпакловано и подът е изциклен и не се знае дали миризмата не е запечатана, а аз нямам обоняние вследствие на Ковид. Сега прозорците на ап. са отворени, но зимата...

# 635
  • Sofia
Опожарено? Зависи какво точно е станало, то и стоманената арматура може да се разтопи под висока температура. Като минимум не знаем в какво състояние е ел инсталацията.
Това както и да го гледам си е за някой експерт който да оцени щетата. Специално за инсталацията има мегаомметър, който замерва състоянието на изолацията. Електротехник ви трябва за тази цел.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 22:09 от julian

# 636
Да си вземеш опожарено жилище го оприличавам като да се купи катастрофирала кола. Не знам, може и да бъркам, но това е моето виждане.

# 637
.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 08:47 от tanitkata

# 638
Като говорим за опожарени жилища, нямаше ли някакъв инцидент с паднала бетонна плоча тук: https://kmv-bg.com/property/%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%bd … 0%b1%d0%b0%d0%b4/

Не си личи по цената.

# 639
LaughingLaughing
Това, че е било опожарено, го знам от собственика. Агенцията крие тази информация. Ел. инсталация и ВиК са нови. Притеснява ме миризмата.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c162646564637477
Това е обявата на собственика. От друго място знам, че пожарът е бил сериозен. Подовите настилки обаче са сравнително здрави, паркетът е в почти отлично състояние.

Център, не център на мен ми скъпее за вида в който е... и с толкова малко контакти Laughing шега разбира се...

# 640
.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 08:46 от tanitkata

# 641
Тая цена на квадрат в моя район чак ме замисля дали да не продавам и аз ама за повече, щото моят не е горял и има повече контакти, пък е и обзаведен на всичкото отгоре с всички възможни преустройства вече направени Laughing ....

Като гледам ми се струва, че е горяла кухнята и от там е тръгнал пожарът. Не е задължително да се е повредила конструкцията, но може би съседите ща дадат най-добра информация. Тая сменена инсталация е по необходимост, защото може от нея да са се подпалили или най-малкото е заминала при пожара, обаче вие ако правите преустройства, бутате стени и 100 контакта да има не Ви грее, щото може да не Ви устройва мястото им. Банята и тоалетната са замазани, за да са бели, ама трябва според мен пак да се къртят, абе ще ви глътне още едни 400 евро на квадрат да влезете да живеете там и то не за супер лукс и ако няма много скрити изненади.
Относно миризмата, вземете някоя приятелка нещо, тя да помирише и даде сигнал, а и винаги може да поискате да затворят прозорците докато обикаляте имота и му се наслаждавате.

# 642
Много ме кефи местоположението на радиатора в едната от стаите ..

# 643
  • Сф
Миризмата от опожарено не може да се скрие. Ако сега не смърди, значи са го оправили. Освен да затворите прозорците за два дни и да видиш мирише ли ти, ако с ега се притесняваш че е отворено.Но мисля щеше да усетиш и при отворено . Явно е  ок.

# 644
И аз мисля, че от елинсталацията е станала белята. Не случайно е написано, че новата ел.инсталация от електромера е подсилена. На уреда на радиатора към присъединения балкон се вижда опушването. Както и по дюшемето, което според мен затова чернее/сивее, защото не е можело/било е по-скъпо още да се цикли. Но пък такова "прогаряне" на дърво е доста модерен декоративен ефект. Съгласна съм и че банята е за разтуряне, така е замазвана и са лепени картони, както и тоалетната чиния така е плесната, все едно аз съм тръгнала да се уча на нея.

Възможно е да може да се преустрои, но малко ме съмнява да могат да се избегне преход, доколкото успях да се ориентирам от снимките. Етажът е 3-ти без асансьор. Иначе локацията е много ОК даже.

Хубаво е да се видят цените наоколо за аналогични жилища, като ориентира за цена. С всичките му кусури и въпреки направения ремонт, този апартамент трябва да бъде, според мен, на цена под средната за района, която не знам каква е.

Общи условия

Активация на акаунт