Единадесети клас - лятно емоционална

• 39 965
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Взехме удостоверението и въобще не ми харесва. Уби ми всичката радост от 10 клас. 😒😟

# 121
  • София
Днес в училището на малкия са се пръскали с водни пистолети. Знаело се е предварително, хората са ги предупредили да си вземат резервни дрехи, но познайте дали тази информация е стигнала до мен. Smirk Звъни ми преди половин час /последните дни си носи телефона, въпреки че по принцип е забранено/: "Мамо, с Митко нямаме резервни дрехи и ни оставиха да съхнем навън." Joy Викам: И аз какво трябва да направя с тази информация? Аз съм в центъра на София и веднага да тръгна, докато стигна до вкъщи, взема дрехи и стигна до училището, ще стане време да се качвате на буса. "Ами, ще си съхна тогава" - казва. Laughing Не усетих да е много разстроен - вместо да стои в час, си е цъкал на телефона навън.

Удостоверение не знам кога ще вземем - тя вчера не беше на училище, днес пътува за Гърция /винаги ми е свито, когато пътуват и някой друг ги кара, но вече са в Кавала и малко се поуспокоих/.

# 122
  • София
Ахахахаха, Санака, това ми напомня на една история на моето от края на 7,клас. От него получих телеграфен вариант, от Яна разбрах истината. Joy Събират се в къща на съученик и не помня с водни пистолети или в басейн, но моето е вир вода. Тръгват да се прибират вечерта с трамвай. Той трамбова от ватмана до опашката на трамвая, за да изсъхнел докато се прибере. Като се прибра бяха изсъхнали само горните дрехи. Идва и ме пита къде да си събуе боксерките. Flushed След опуления ми поглед обясни, че са мокри и да не ги хвърля в коша за пране... А аз двойно FlushedFlushed
Laughing
Звънях да питам кога ще им дават свидетелствата за завършен етап. Вдига ми запъхтян от фитнеса - А, не знам, сигурно догодина.... Joy

Честита ваканция!

# 123
  • София
На СМГ удостоверенията са ги отложили за догодина. На малката (4 клас) ще се взимат утре... между 8.30 и 9.00 ч.
Мъжът ми е много "щастлив" от второто, а още не е уведомен, че почти съм обещала на други майки да вземе и на техните деца. Не зная защо е тоя зор, при условие, че никое няма да сменя училище.
п.с. да кажа, че в 10 клас още се пръскат с водни пистолети с вода от Панчаревското езеро. Head Band

# 124
  • София
Още една обърквация с нашто любимо НВО. В удостоверението пише ....точки, а те са написали процента!

# 125
  • София
И моята девойка е на пръска не днес. Приготви шише. Казах, че най-опасно е да е с мокро бельо. Гледам я взима резервно бельо.
"Къде ще се преобличаш?" питам.
Тоалетни имало в Борисовата, там щяла.

Свърши се, много съм доволна.
Удостоверението за 10 клас - на есен. Това за основно образование на малката - на 02.07. Малката да я похваля (и себе си, де, ние сме отбор) завършва само с две петици. Отличничка! Това за нея е огромно постижение.
Голямата "убавица" няма да я коментирам. На нея вече рядко ѝ виждам очите. Те, ако още събират снимките... Удостоверението ще е с дипломата за средно образование.

# 126
  • София
На СМГ удостоверенията са ги отложили за догодина. На малката (4 клас) ще се взимат утре... между 8.30 и 9.00 ч.
Мъжът ми е много "щастлив" от второто, а още не е уведомен, че почти съм обещала на други майки да вземе и на техните деца.
Да не спре пак да ти вдига телефона? Joy

# 127
  • София
Мъжът ми е много "щастлив" от второто, а още не е уведомен, че почти съм обещала на други майки да вземе и на техните деца.
Да не спре пак да ти вдига телефона? Joy
Ще го пресрещна на 3 очи. Laughing

# 128
Аз не знам нищо за удостоверения,както ви казах,моичкият вече е в Поморие.На кални бани.Звъня ми да пита какво лекуват - викам мързел и шашавлък.Приятелката му ми прати клипче как се маже.Дано се излекува,ама надали.

# 129
  • София
Когато питах кога ще получи удостоверението, сви рамене и допълни септември може би.
До 15.07 чакаме профилите.

# 130
  • София
Мандаринка, мен също ме интересува дали ще е нужен сертификат за Испания, но ще го мисля 11-ти клас края. Със сигурност няма да ходи на курсове по испански 😆. За английския, дъщеря ми е в АВО на графа, но още се чудя дали да я записвам другата година или да се яви сега есента на CAE. На пробните сега беше много добре като резултати, надявам се да не забрави езика до есента 😄.
Иначе, аз също съм с първокласник наесен. След 7 години пак ще ми е "интересно". Живи и здрави!

# 131
  • София
Еее, ако програмата в уни е на испански, сигурно ще искат сертификат от чуждоговорящи...
Дали в Италия има програми на АЕ?
Там не съм гледала, но много ще му лепне на моето. 😂

# 132
  • София
Яна, браво на малката девойка.

Слънце, може и да има, предвид че има Медицина, на колега дъщерята и тя учеше в Италия на АЕ, но не е Медицина. (Бях, ама нещо е като прегледах темата не я мернах и затова писах Blush)

Много ми хареса идеята с пръскането. Joy

Санака, според мен младежът се е обадил даде похвали, че е мокър, а не че има проблем Joy

За удостоверенията съм в неведение, единствено знам, че ще се черпят някъде защото поиска пари. За успехът се информирах от Школото, после и младежът реши да се похвали, над 5.5 е но не се надява на стипендия.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 18:13 от Desem

# 133
  • София
Още една обърквация с нашто любимо НВО. В удостоверението пише ....точки, а те са написали процента!
Не е объркано, изписват се процентите, защото при различните предмети за НВО точките също са различни. Но в бланката вместо % се пише т.
Пример: Ученик има 40т. по математика, което е 80%, в удостоверението се пише 80 т.
Аз съм класен ръководител на 10 клас и в момента попълвам личните дела и притурките към тях, за издаване на удостоверение.

# 134
  • София
За явяването на САЕ/СPE , вижте изискванията на съответните университети.Някои искат датата на сертификата да е не 2 г.преди кандидатстване, а 2 г.преди заминаване, независимо , че тези сертификати са безсрочни.
Нашата преподавателка иска едната да ходи директно на СРЕ, но не ми се рискува. За другата пък се чудим дали да не е IELTS - по- лесен е, но има валидност. В нидерландските унита, които сме проверили вървят и трите вида сертификати.

Общи условия

Активация на акаунт