Единадесети клас - лятно емоционална

• 39 976
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз не знам нищо за удостоверения,както ви казах,моичкият вече е в Поморие.На кални бани.Звъня ми да пита какво лекуват - викам мързел и шашавлък.Приятелката му ми прати клипче как се маже.Дано се излекува,ама надали.
Ахахаха, честно.
Моят току-що ми заяви, че не харесва море. Тъкмо си мислех да му обещая някое августовско, че и на нас ни се ходи.
Доволен, завършва с две петици само - 5.84. Едната по БЕЛ, другата не помня. От есен жз е IB full programme с много математика. Сега го интересува само компютърът. Не са се пръскали днес, класният само почерпил леко.

# 136
  • София
Ооо, има специалности на английски в Италия, включително медицина. И хубави университети има. А и климатът и храната са в пъти по-добри от Холандия. Девойката нали това се чуди - дали в България, или в Италия да учи. Испания май отпада от възможните избори, предимно защото в Барселона 40% от обучението е на каталунски. А и предпочита да учи на английски заради повечето възможности за специализации.
Въпреки това, на DELE ще се яви със сигурност, но още не е решила кога. Иска от догодина да учи италиански, но на мен ми се струва, че ще й дойде много нанагорно заедно с уроците по химия и биология.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 20:12 от sanaka

# 137
  • София
Санака, ако измисли нещо за Милано, свиркайте да делим разходите за квартира.  Joy
Моята едната спряга DAF, но не ще да чуе за Германия.

# 138
  • София
Тя най-вече към Милано се е загледала. Аз съм повече за Болоня.

ПП. Малкият се прибра мокър и с боксерите в ръка - свалил ги да ги суши в буса. Прострял ги на една от свободните седалки. Joy

# 139
  • София
На мен ми е най-известен Политехническия в Милано.
Айде сега, квартира ще делите! Аз моето къде да го пратя? 😂
Санака 😂😂😂
Предупредих те!

# 140
  • София
Ще вземем тристайна.

Политехническият е страхотен университет за инженерни специалности. Един от топ университетите за медицина също е в Милано. Айде, договорихме се.

# 141
  • София
Ако има и други мераклии за Политехнико ди Милано, ще е добре да обменяме опит по повод подготовката, аз имам бегла представа вече. Може да ми пишете да не спамим всички и да решим как да обменяме инфо.

# 142
  • София
Влязох да се запозная, но им е много различна подредбата от нидреланските. Чакай да се ориентирам първо.

# 143
  • София
Давайте тук. И за други може да е полезно. Имат ли приемни изпити?

# 144
  • София
Италия е стара любов на девойката.
Осеен да вляза и аз по сайтовете да се ослушам за архитектура.

# 145
  • София
Давайте тук. И за други може да е полезно. Имат ли приемни изпити?
Да.
 Yana_a_ n, архитектурата му е топ на Политехнико.Изобщо по- напред е в класациите от нидерландските технически, ако изключим Делфт, където има 2 специалности на АЕ.

# 146
  • София
Мдам, огледах.
Ще отпадне младежът, заради материята по физика, на която има изпит, а той няма да има възможност да я учи в ПП. 😡
Ей, пак се сетих за тая физика...
На практика, с едната гола математика, освен КН, до друго не може да припари.
Може да се готви допълнително, обаче.
Биби, имат ли изискване за предмети, изучавани във втори гимназиален етап? Не видях никъде да имат специални изисквания за дипломите по държави.

# 147
  • София
Аз още не съм допроучила, но към момента оставам с впечатление, че в Италия не се интересуват много от дипломата, освен от факта да има такава. Приемният изпит им е решаващ.

# 148
  • София
Да, аз достигнах до същия извод, ориентирайки се все още в сайта им.
Лошото е, че физикът, който преподаваше на сина ми и на част от випуска, отива в друго училище... Нямаше да има проблем и в часовете си да го пуска.
Иначе изпитът е логика, математика и физика. Погледнахме материала по математика и физика.
По математика е ок, нищо изненадващо, но физиката не е тази която се учи до 10 кл., нищо общо...

# 149
  • София
За медицина изпитът е логика, обща култура, химия, биология, физика и математика. Разбира се, преобладават биологията и химията, ама и другото не е малко. А с физиката така и не се заобичаха.

Общи условия

Активация на акаунт