Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 7

• 35 851
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря Дидева за таблицата Flowers Hibiscus

Моето дете очакваше между 4 и 5 и е в шок от 2ката. Дигна Т и болки в стомаха.

131 деца са с 3ка. Детето с 5,35 е рисувала точно до нея и каза, че е била много добра рисунка.
Три пъти и проверявах входящия номер, но не, нейния си е с двойка.

Мисля да не я пускам във фотографското, второ такова нещо, даже не мога да го нарека оценяване, няма да си го причиним Pensive

# 181
Пак гледам и им чета правилата за прием и мдааа - реално класирането си е само по оценки, подреждането по специалности е вторичен фактор, не се прави засечка на двата критерия при първото класиране, нищо, че в диаграмата го пише като разпределящ критерий. Ще чакаме м-найстото класиране, МОН-ската томбола, НУИИ и астропрогнозата Grinning

# 182
второ такова нещо, даже не мога да го нарека оценяване, няма да си го причиним Pensive
И аз не мога да го нарека оценяване, дори и да са им завишени критериите, дори да оценяват според други показатели пак ги удряш тези деца в самочувствието, дори и да има отказали се деца и да успеят да влезнат такива с 3.50 пак учейки там ще са с мисълта, че не са достатъчно достойни за това училище, кому е нужно това не разбирам. Това не е педагогическо за мен, колкото и да опитваш да отсееш кандидатите смятам, че можеше по друг начин да се направи това, а не една камара смачкани деца, които сега ще има да го преживяват още дълго, каква мотивация да имат после, какво развитие, какво вдъхновение като им орязаха крилата.

# 183
Интересно е предишните години в какъв диапазон са се движили оценките. Дали ниските оценки са прецедент за тази година или и преди е било малко или повече същото?

# 184
  • Ланкър, планините Овнерог
Интересно е предишните години в какъв диапазон са се движили оценките. Дали ниските оценки са прецедент за тази година или и преди е било малко или повече същото?
Понеже имам само това от 2015-та, та за тогава мога да кажа. На трето класиране най-ниската оценка, с която е прието дете, е 4.36

# 185
Миналата година от школата в която беше дъщеря ми влезнаха 2 деца с 5.85 в Приложното и не бяха в челната редица, имаше и по-висок успех от техния, в Илия Петров най-високата оценка е била 5.45 миналата година.
Страх ме е да дойде понеделник, честно ви казвам, тези деца не знам ще могат ли да понесат повече разочарования.

# 186
Трудно им на децата.
Матури, изпити, за първи път се сблъскват с лице в лице с разочарования. Confused
Аз имам друга чуденка - резултати от Фотографията кога могат да се очакват? На 6 е изпита, до 9 дали ще ги обявят?
От темите миналата година знам,че ги бавят Sad

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 17:20 от Azsamsi

# 187
Аз това, което съм чела, предишни години са били доста по-високи оценките и по-малко кандидати. И някак си е странно - хем да има много повече кандидати, хем оценките да са безумно по-ниски. Може би има промяна в критериите за оценяване.

Furia - отидете и вижте защо така са оценили. Безумно е наистина - дете, което се е готвило, знае какви са изискванията, да има 2. Милото дете. 🤗 От сърце ви желая приятна изненада от НУИИ в понеделник! 🍀

В шок съм аз още.

# 188
  • София
Filipova , може ли да споделите в коя школа е ходило детето.

# 189

Малко набързо, дано да нямам грешки.

# 190
  • София
Благодаря Дидева за таблицата Flowers Hibiscus

Моето дете очакваше между 4 и 5 и е в шок от 2ката. Дигна Т и болки в стомаха.

131 деца са с 3ка. Детето с 5,35 е рисувала точно до нея и каза, че е била много добра рисунка.
Три пъти и проверявах входящия номер, но не, нейния си е с двойка.

Мисля да не я пускам във фотографското, второ такова нещо, даже не мога да го нарека оценяване, няма да си го причиним Pensive

Иди сама да видиш рисунката, да не смачкат детето допълнително. Все пак да си изясниш за себе си как да подходиш и да я окуражиш.
Но недей да я спираш за Фотографското, не знаеш какво ще стане.

# 191
StudioS посещаваше, препоръчвам я определено.

Ето според таблицата на Дидева, за която благодаря и аз сърдечно тази година или има промени в оценяването или "най-некадърните" деца са се събрали в един випуск, което аз лично категорично отказвам да повярвам, всички деца посещавали школи са правили пробни изпити и знаят реално на какво ниво са.
Много се чудя и аз дали с детето да ходя да видим работата, не ми се иска допълнително негативни емоции да преживява.

# 192
Furia, искрено ви съчувствам!
Пожелавам й късмет и успех, където и да отиде да учи!

Дъщеря ми също е като ударена с мокър парцал, не може да си намери място, само ходи след мен и пита "сърдиш ли ми се?"... Ужас просто! А аз толкова се гордея с нея!
Кажете на децата, че ги обичате!

# 193
  • Върху лъчите на Слънцето.
StudioS посещаваше, препоръчвам я определено.

Ето според таблицата на Дидева, за която благодаря и аз сърдечно тази година или има промени в оценяването или "най-некадърните" деца са се събрали в един випуск, което аз лично категорично отказвам да повярвам, всички деца посещавали школи са правили пробни изпити и знаят реално на какво ниво са.
Много се чудя и аз дали с детето да ходя да видим работата, не ми се иска допълнително негативни емоции да преживява.
За школите (независимо по какво) все си мисля, че имат различни критерии за оценяване. Разбираемо е да са занижени, защото ако кажат на някого, че не е достатъчно добър, ще го загубят като клиент. А след курсовете вече всичко е пито - платено. Същото е и с подготвящите за НВО. На техните пробни изпити децата се справят много добре, а след истинския изпит има разочарования.

# 194
  • София
Furia - отидете и вижте защо така са оценили. Безумно е наистина - дете, което се е готвило, знае какви са изискванията, да има 2.
Аз не бих постъпила така, но разбира се моята гледна точка се отнася единствено и само за моето дете и със сигурност не е правилна за много други типове деца. В следващите редове ще обясня какво имам предвид, но не налагам мнението си, защото всички семейства са различни и по различен начин приемат "провала"/успеха на този изпит.
Моето момче се готви от края на юли м.г. Направо вгради сянка в подготовката си. Не мога да преброя колко комплекта моливи сме купили през годината. Резултатът - детето рисува със замах, уверено и красиво, справя се завидно добре за момче /знаем, че по принцип момиченцата са по-прецизни в това отношение и тук не говоря за имане или нямане на талант/. Явява се на изпита със самочувствието, че ще изкара поне 5 и нещо. Тегли каръшки жребий, пада се на кофти място, но въпреки това си прави рисунката, игнорирайки болката в гърба, врата и ръката, които го тормозят поне два часа, заради мястото, където седи. Излиза от изпита ядосан на каръшкия си късмет, но пък със самочувствието, че въпреки лошите условия, е рисувал добре. Предполагаема оценка 4 и нещо. Излизат резултатите - оценка 2.00 Т.е. Някой някъде е решил, че моето момче НЕ може да рисува. А това така ли е наистина? И този Някой ли е човекът, който трябва да определя дали детето става или не става? И защо да ходим да видим рисунката и да искам от Някой да ми разяснява защо е написана двойката, като именно точно този Някой не е видял нищо в тази рисунка. Когато не си осигурил равнопоставени условия за изпита на всички деца, не можеш да бъдеш никакъв критерий в поставянето на оценките, ако ще ти самият да си Микеланджело!
Урокът, който получава моето дете от НГПИ:
1. Колкото и да си добър, винаги ще има и по-добър от теб. Но това не прави теб лош.
2. Винаги давай всичко от себе си дори и в най-лошите условия. Помни, че едни от най-големите умове и таланти на човечеството не са били приемани в класове на тяхната специалност.
3. Никога не позволявай на Някой да стъпче мечтите ти! Те са си твои и ти ще ги следваш, и постигаш, а не Някой друг.
4. Огромният труд не се измерва по шестобалната система. Той не се измерва с оценки въобще, а с време. Времето само може да покаже дали "ставаш", след положения огромен труд. Само времето, а не Някой.
5. "Провалите" те правят силен, затова и стоят в кавички. Т.е. провали няма! Има ненаучени житейски уроци.
6. Каквото и да се случва, едно нещо никога няма да се промени. Това е любовта ми към теб!

Общи условия

Активация на акаунт