Съвет относно дългогодишна връзка

• 14 403
  • 441
  •   1
Отговори
# 315
  • USA
Ако фирмата е Италианска на ръководна позиция 25 000 колко е 13 000 евро заплата за Италия си е ОК.

# 316
  • MI
Не знам, или той, или тя много лъже. Grinning По-скоро тя, прекалено много несъответствия,, да беше само едно...
Плант мениджър, не големия шеф. Нито бизнесът е негов, нито е от най-големите шефове. Та горе долу на половина, да сме оптимисти. Не че е малко, за България пък съвсем, ама хайде посмали Манго. Ама то и апартаментите хем са под наем, хем спят там, пък сега и деца поиска, чакам да викаме скоро гор-чи-во.

# 317
ТеоYo, ти перфектно изрази и моето становище.
Усещам лееека вина към авторката Wink , защото тя си изпусна нервите (и фантазията й забуксува), след като й обърнах внимание, че романът е евтин и за притурка към списание.

# 318
  • София
За БГ около 220К годишно, което прави близо 18К на месец. Да речем, че ни е поизлъгала с едни 7К, които не са болка за умиране при 220К. Ако хване някой перспективен левент на 25г. от Пловдив, няма как да стигне тези пари на този етап.
Въпросът не е в сумата конкретно, въпросът е, че тя търси сигурност, финансова стабилност и красота като бонус. Намерила ги е, сега иска съвет как да получи заветното бебето.

ТеоYo, ръководните кадри в подобни фирми са на средно 15 000-20 000Е. Цифрата не е преувеличена. Иначе не могат да ги привлекат тук и обикновено в договора им е записан периода на престой в БГ, с осигурен апартамент и т.н. Като цяло се задържат около 5г., рядко 10, зависи от фазите на transition-а. При нас се въртят на 3г. средно.

# 319
С тези суми тя си плати 30 000 за подаръка му.
 На него не му стигнаха тези "стотинки".

# 320
  • MI
7 тук, 10 там (на месец) и ей го ФръкнАли един-два апартамента. Joy Не че не може той да е патологичен лъжец и да раздува заплатата, да казва че семейни наследствени имоти ги е купил за инвестиция и т.н., но все пак ми се струва по-малко вероятно, отколкото просто да си съчинява авторката.

# 321
  • София
С тези суми тя си плати 30 000 за подаръка му.
 На него не му стигнаха тези "стотинки".
Те просто са с друга нагласа и мислене. Според мен той я е видял, че няма да се справи сама и е решил да я подпомогне с останалата сума. Няма лошо, джентълменска постъпка. И с всяка такава постъпка я "връзва" все повече и тя е готова на всичко за него. И тук започват мечтите, които нямат общо с реалността. За него е ок да живеят заедно, да я води насам-натам и да не е сам в БГ във всяко едно отношение вкл. интимно, но бебето вече му е дошло в повече.
Апартаментите дори и да не са 7, в нейните очи това е много. Виж колко е впечатлена от местата, където я е завел. Да, вероятно не я е завел в 5* хотел, но за едно момиче от провинцията, това е много. Ако пък тя не е дори от Пловдив, а от още по-малък град, това е вече върхът на сладоледа.

# 322
Особенно щом тя плаща хотелите...

# 323
Никакви апартаменти, пари и т.н не могат да ме накарат да се откажа от дете.
Авторката е млада. Дано не мине много време, докато осъзнае, че господинът само я баламосва.

# 324
  • USA
Е защо плаща хотелите, щот той е джентълне и събира пари да и обзаведе апартамента...пък тя може и повече от него да взема....работейки от вкъщи...той е 5 г ..договора му скоро ще изтече...ще си оди у Италията..2-3 г за бебе са само да и замаже очите...няма го види повече.

# 325
  • София
Особенно що тя плаща хотелите...
Защото вероятно не иска да я кара да се чувства като държанка, а и тя да има малко самочувствие.

Преди години моя много близка беше в подобна връзка. Преживя едно страхотно приключение и после той си замина. Лошото е, че тя така и не намери своя човек, а е над 40г. вече. Факт е, че беше щастлива. Живееше в дълбоката провинция (много дълбока даже), него го изпратиха да управлява един от заводите в града, поиграха си на връзка 3-4г. и толкова. Ама през това време тя, която не беше излизала по-далеч от София, се находи и видя свят. Е, не по яхти и 5 * хотели, ама в достатъчен лукс за нейните стандарти. Та тя също от време на време го водеше на вечеря, че да се чувства добре. Тя не получи апартамент, но ѝ купи кола, плати ѝ шофьорските курсове и ѝ изплати един малък заем, който беше теглила.

# 326
missence, не знам къде е при вас, но 95% от познатите ми в Италия не вземат такива заплати, с лицеи, Бокони, работа по банки, консултантски фирми и т.н.
Германска, френска, американска фирма - да, но за италианска ми е много трудно да повярвам. Както и да е. Дори да приемем, че това е вярно - едва ли за човек с имотно портфолио за милиони и жилища в Беладжо кариера в провинцията в Бг ще е особено привлекателна. Просто на много места се къса нишката при повече вглеждане.
И пак повтарям, хвалбите колко пари изкарва мъжът ми и колко имоти има са ужасно, ужасно лош вкус. Приятелките и съпругите на успешни бизнесмени и мениджъри са първо възпитани, второ дискретни, изобщо не в линия с хм...семплото, но за сметка на това агресивно поведение и изказ на авторката.

# 327
  • София
Еми, колкото и вулгарно да звучи, поводил я е тук там, по**ал я е тук там, додал ѝ е за апартамент поне да си има, не е като да се бъхташ за ипотека 20г. Млада е, ще срещне човека за нея.
Иначе, на 45г. един мъж е доста добре. Та в дадения момент разликата им не е чак толкова фрапантна.

# 328
Най-много се връзва мъжът да си е ангажиран в Италия, а апартамента да е "прощален подарък". Това че тя се вижда с роднини, не знам как с случва, дали те знаят, че тя е "жена му" или мислят, че е скромна колежка българка, която той е довел по работа и поканил на гости от учтивост.

Авторката да не се засяга, дрънкаме си само Simple Smile Просто аз много чета и във всички подобни ситуации в книгите мъжът накрая е или женен, или гей. Не че няма щастливи 20 годишни, омъжили се за 40 или 50+ заможен мъж. Но тогава мъжът скача яко на трамплина и бързо следват брак, бебета и т.н., дето се вика, той натиска за това. А тук човекът не ще...?

# 329
  • София
missence, не знам къде е при вас, но 95% от познатите ми в Италия не вземат такива заплати, с лицеи, Бокони, работа по банки, консултантски фирми и т.н.
Германска, френска, американска фирма - да, но за италианска ми е много трудно да повярвам. Както и да е. Дори да приемем, че това е вярно - едва ли за човек с имотно портфолио за милиони и жилища в Беладжо кариера в провинцията в Бг ще е особено привлекателна. Просто на много места се къса нишката при повече вглеждане.
И пак повтарям, хвалбите колко пари изкарва мъжът ми и колко имоти има са ужасно, ужасно лош вкус. Приятелките и съпругите на успешни бизнесмени и мениджъри са първо възпитани, второ дискретни, изобщо не в линия с хм...семплото, но за сметка на това агресивно поведение и изказ на авторката.
Да, точно за такава говоря.
И да, ужасно лош вкус за човек с образование и късмет да се развие, ама ако си в забравено от Господ-а място, нали се сещаш, че хич не е проява на лош вкус да се опиташ да се измъкнеш от тресавището. Просто не всички имат късмет. Ние може да си ги говорим нещата от нашата си камбанария, ама това не е общовалидно. И аз не можех да разбера, ама всеки път ми се казваше "ти не разбираш, ти не си на мое място, имаш родители зад гърба си, обучение в чужбина, възможност да избираш и т.н." и да ти кажа, вероятно беше права за себе си.
Изживя си връзката и за съжаление .... остана сама, защото се срещнаха когато тя беше на 35г. Авторката е млада, има време и да изживее връзката и да създаде семейство след нея.
Да, забравих да кажа, че въпросният беше разведен с 2 деца и не искаше повече деца и законни жени.

Опитвам се просто да погледна и от нейния ъгъл, макар и да ми е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт