Съвет относно дългогодишна връзка

• 14 393
  • 441
  •   1
Отговори
# 330
  • MI
. Това че тя се вижда с роднини, не знам как с случва, дали те знаят, че тя е "жена му" или мислят, че е скромна колежка българка, която той е довел по работа и поканил на гости от учтивост.
Ох, съмнявам се да е така, има много варианти - включително да е поредната водена за по няколко години, знам за такива случаи. На един майка му толкова ѝ беше писнало, че го помоли да доведе само като планират сватбата в близката година. Всичко може, дори толкова да се разбират, че учтивостта да бъде сбъркана с обожание. Или наистина да я е харесала, което пак не виждам какво чак такова значение има.

Но си спомних за една много конфузна ситуация, на която присъствах на една разширена семейна сбирка (т.е. поканени и приятели, като мен) преди доста години. Идва единият брат с уж годеницата. Всичко супер, много симпатична, само дето в един момент попита другия брат има ли свободни приятели, търсела си гадже. Joy Така и не разбрах този защо така беше излъгал, просто приятелка му е била. Но рядко съм присъствала на по-конфузна ситуация.

# 331
  • София
Скрит текст:
. Това че тя се вижда с роднини, не знам как с случва, дали те знаят, че тя е "жена му" или мислят, че е скромна колежка българка, която той е довел по работа и поканил на гости от учтивост.
Ох, съмнявам се да е така, има много варианти - включително да е поредната водена за по няколко години, знам за такива случаи. На един майка му толкова ѝ беше писнало, че го помоли да доведе само като планират сватбата в близката година. Всичко може, дори толкова да се разбират, че учтивостта да бъде сбъркана с обожание. Или наистина да я е харесала, което пак не виждам какво чак такова значение има.
Но си спомних за една много конфузна ситуация, на която присъствах на една разширена семейна сбирка (т.е. поканени и приятели, като мен) преди доста години. Идва единият брат с уж годеницата. Всичко супер, много симпатична, само дето в един момент попита другия брат има ли свободни приятели, търсела си гадже. Joy Така и не разбрах този защо така беше излъгал, просто приятелка му е била. Но рядко съм присъствала на по-конфузна ситуация.
Напомни ми за друга ситуация, на която присъствах. Дъщерята води поредния зет при родителите си. Старата връзка беше със Светослав, а новият зет е Станислав. И познай? Кандидат тъщата обърка имената. Изтръпнахме. Smiley

# 332
Чак конфузно не е. Неща от живота.

# 333
missence, ние не сме морална полиция, аз говоря за раздуването, че е гадно, иначе нека хората си изживеят каквото имат. Партньорът на твоята позната е бил почтен, защото е сложил на масата какво може да предложи и какво не.

Не се сещам и за един мъж, който искрено да обича и да уважава дадена жена и да иска тя да е майка на децата му и да й казва - изчакай да стана на 50 за бебе. По-скоро не си я представя дългосрочно до себе си. Но дори и да е другото.
Дано не съм права, но възрастен баща + майка, макар и млада, но с ендометриоза = почти сигурна нужда от намеса на репродуктивна помощ. Хубав повод да се замисли авторката дали някой, който след 5 години с нея не е заявил ясен ангажимент, ще има любовта и вътрешния ресурс да тръгне с нея по изследвания, лекари, ин витро, ако се наложи и т.н. Аз, също с диагноза, си ги мислех тези неща - партньорът до мен ще издържи ли финансовите и емоционални последствия от борбата за бебе, защото двойката трябва много, много да се обича и много, много да иска дете, за да мине през това заедно. Слава богу, при нас не стана дълго и скъпо и се разминахме с минимална намеса. Но аз знаех, че мъжът до мен ще издържи маратон, ако се налагаше да мине през маратон. И изобщо - толкова много има отвъд това кой колко се поддържа и каква му е заплатата в едно добро партньорство! - че няма никаква особена полза тя самата да си играе на щраус с живота си.

# 334
  • София
Скрит текст:
missence, ние не сме морална полиция, аз говоря за раздуването, че е гадно, иначе нека хората си изживеят каквото имат. Партньорът на твоята позната е бил почтен, защото е сложил на масата какво може да предложи и какво не.
Не се сещам и за един мъж, който искрено да обича и да уважава дадена жена и да иска тя да е майка на децата му и да й казва - изчакай да стана на 50 за бебе. По-скоро не си я представя дългосрочно до себе си. Но дори и да е другото.
Скрит текст:
Дано не съм права, но възрастен баща + майка, макар и млада, но с ендометриоза = почти сигурна нужда от намеса на репродуктивна помощ. Хубав повод да се замисли авторката дали някой, който след 5 години с нея не е заявил ясен ангажимент, ще има любовта и вътрешния ресурс да тръгне с нея по изследвания, лекари, ин витро, ако се наложи и т.н. Аз, също с диагноза, си ги мислех тези неща - партньорът до мен ще издържи ли финансовите и емоционални последствия от борбата за бебе, защото двойката трябва много, много да се обича и много, много да иска дете, за да мине през това заедно. Слава богу, при нас не стана дълго и скъпо и се разминахме с минимална намеса. Но аз знаех, че мъжът до мен ще издържи маратон, ако се налагаше да мине през маратон. И изобщо - толкова много има отвъд това кой колко се поддържа и каква му е заплатата в едно добро партньорство! - че няма никаква особена полза тя самата да си играе на щраус с живота си.

Именно, на нея ѝ е трудно да го приеме. За заболяването си права, но той така или иначе едва ли ще заиска деца и ако тя избере дете пред него, ще се наложи да търси друг мъж.

# 335
Кой форумски авторитет заяви, че компанията на горкия италианец е италианска? Защото авторката не е казвала такива неща.
 Не живеят в Италия, между другото, откъде накъде трябва да учи езика, за да си доказва любовта?
 Въпросът не беше ли как на 45 годишен мъж му е рано за бебе, вместо заплатата на плант мениджър, работещ за международна компания?
И много грозно впечатление прави да броите чужди пари, в международен мащаб.
 Преразказах темата на ММ и той заяви, че оттук нататък най-големият му кошмар ще е да стане  person of interest  в бг мамма.😂

# 336
  • Варна
Боже, не ви ли стана скучно вече... Модераторите да ударят ключа.

# 337
Лейди Рамкин, коментира се информация в обществен форум, която не е дадена под принуда. Мнението на Вашия мъж не разбрах, защо трябва да ни вълнува, когато няма отношение към историята за милионера. Второстепенна роля ли търсите?!

Нели, с типичния си дипломатичен стил, посочи, че някои от пишещите в темата са свързани с Италия и/или са женени за италианци (ако не греша, немалък брой години), а това е много важно условие за познаването не само на начина и стандарта на живот, но и на манталитета.
Мнението Ви за чуждия език е лично Ваше, няма да го коментирам, достатъчно показателно е.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 09:17 от Tsugumi_

# 338
  • MI
Лиричната героиня сама го написа че е по италиански стандарти, четете. Всъщност това за тази позиция би било добре за Калифорния според специалистите. Rolling Eyes То е ясно че е пързалка, реакциите на четящите са по-интересни. Като изглежда нещо малко по-екзотично и изведнъж критериите на много хора се променят, не само в тази тема. Вярно че мечтите са безплатни, но се и сърдят много хора като някой им каже че леко ги лъжат и далеч не всичко, което блести е злато. Поне да се измисля по-добре, ето ако беше казала има си негов бизнес без да уточнява и да му брои имоти и заплата, никой нямаше да види несъответствията. Нищо, ще потренира и ще подобри писането.

# 339
Аз като човек, притежаващ собствени имоти, и била няколко пъти е Италия ( само като турист) се чудя какво толкова се прехласвате по Италианците. За мен те са абсолютни цигани и курвари , ( без да се обиждате). В едно село до Неапол се държаха така все едно жена не са виждали. За справка била съм във втората по строгост арабска държава, и в Турция, е чак такъв интересът не съм предизвиквала. Отделно е беднотия, бетер прованса в бг.

# 340
Шумнички са и суетни като цяло, но не всички са нахални като свалят жена. В различните части на Италия е различно.

# 341
Да между Милано и Неапол е огромна дупка, като манталитет, но мисълта ми, е аз като българка за съм мега оферта за един италианец ( нямам предвид милионер).

# 342
  • MI
Ама разбира се, и жаби ядат. Гърците мързеливи, немците изпълнители, българите начумерени и не се мият, французите пък да не почваме. Joy После нямало мъже, които да се грижат за жените си, не сме били виждали. Странно, не мога да си го обясня.

# 343
Капитан Берторели от "Ало, ало" беше пич. Grinning

# 344
  • София
То за всички ще се намерят кусури. Независимо от коя част на света са.
Най-интересното е, че все съм виждала плюсове на европейците, особено на скандинавците (мечта ми беше навремето да живея с някой викинг насред фиордите, но стигнах само до живот сред фиордите за кратко), но напоследък взех да се впечатлявам от анадолците (и не от турските сериали, а от реално общуване).
На зле отиват работите.

А италианците никога не съм забелязвала да са женкари. Нито да са нагли и груби. Позволяват си любезности с жените и гледат предизвикателно, но дотам.
Визуално и като поведение винаги са ми били абсолютни пауни. Когато сме там с нашите приятели, ние сме си направо сиви патета, хем със съпруга ми сме екстравагантни по нашенските представи. Италианските мъже са ми шумни, прекалено лустросани (не мога да разбера на кой бряг са направо), шумни като ято токачки, но пък са сърдечни и добронамерени. Жените ще се въздържа да ги коментирам. Но животът и бизнесът ни са сериозно свързани с тази държава, а явно и италианска баба ще ставам, та нямам думата.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 09:40 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт