Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 953
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
Връщам се от преглед в 15та седмица, върви добре момчо. Аз обаче в планината добавки слагам Омега-3 и не било лошо и пробиотик. На ден ще ми станат 8-9 неща... Mask Малко ги мисля консервантите във витамините и че ще се съберат много добавки, но по-добре с витамини отколкото без. Не съм вегетарианец, храня се уж добре, а боря вдигане на стойности от миналата година. 🙄

Пуснаха ми много изследвания, че и за тежки метали и йод, дано там не трябват още добавки поне Sad

За момичетата с тромбофилия, ако ви е интересно при другарка как се проявява 😀 - - лявата артерия ми беше 'влошена' преди 10 дни на друг преглед, а сега е преотворена и 'храни' бебо прекалено. Как стана не знам, нищо разреждащо не пия. Rolling Eyes Тоест никаква терапия за тромбофилията, фокусирахме се върху MTFHR.

# 316
Здравейте, момичета.
Феталната ще я правя при доктор Мирчева във Вита. Там правих и бхс и първата фетална. Безкрайно мила и готина жена.

# 317
Здравейте мамчета, от два дни усещам как бебчо се обръща и слаби ритничета Blue Heart Първия път когато го усетих се развълнувах страшно много. Чувството е уникално Blue Heart

# 318
Всички мами и бебоци да сме здрави и все по-весели ритничета да усещаме! И зимата да ги гушкаме щастливо Heart

Все е хубаво да си пожелаваме най-желаното Heart

# 319
  • London
Бях се разчела днес в темичката на юлските мами ❤😍
Нямам търпение да дойде и нашето време ❤ да се радваме всеки ден на ново бебче в темичката 🥰

Стискам палци на мамите, на които им предстоят прегледи. Мен пак започна да ме тресе треската за втората ФМ 🙄

# 320
Здравейте мамчета, от два дни усещам как бебчо се обръща и слаби ритничета Blue Heart Първия път когато го усетих се развълнувах страшно много. Чувството е уникално Blue Heart

В коя седмица ? 🥰

# 321

В коя седмица ? 🥰

17та г.с

# 322
Здравейте, момичета, тези дни нямах време да пиша, защото бъдещия батко беше болен....влизам да се похваля тихичко, онзи ден бях на преглед, всичко беше наред, полипа, който ми създаваше стресови ситуации с кървене вече го няма, надявам се да не се появява повече...и така реших, че е дошъл момента най-сетне да се порадвам на бременността си, но сутринта се събудих с адски болки ниско в корема и щастието беше помръчено... веднага отидох до болницата и се оказа, че господина така хубавичко е застанал, че ме натиска и от това получавам болки, изписаха ми за всеки случай освен всичко, което пия и магнерот 3х2, сега вечв съм добре, явно се наместихме най-после ии най-хубавото след добре развилата се ситуация е, че имам зелена светлина да отида на море без притеснения, надявам се, че вече лошите моменти са отминали и сега ще мога да се порадвам на бременността и да обърна внимание на баткото и мъжа.
И още мога да се похваля, може би, защото ми е втора бременност усещам много ясно движенията на бебчо, в 17г.с. съм и днес беше ужасно активен Blush
Исках да ви попитам, извинявам се, ако е имало вече такъв въпрос вече. Доктора ми препоръча да пия по едно кафе или фрапе каквото искам на плажа, заради ниското ми кръвно, аз от както съм забременяла не съм пила кафе, дали ще е добре да го правя или да се въздържа, аз като цяло не бих отказала фрапенце, ноо...

# 323
  • London
Браво за хубавите новини !

Ако ти понася кафенцето, няма никакъв проблем да си пийваш едно. Аз всяка сутрин пия с повечко мляко. Понякога и фрапе си правя.

Аз имам друг въпрос. Момичета, настинала съм 🙄 боли ме гърлото и запушен нос. Освенчай,  лимон и мед, кажете някоя друга хитринка 😁 Друго освен парацетамол ясно, че не мога да пия ама и него не искам за момента.

# 324
Здравейте, момичета, тези дни нямах време да пиша, защото бъдещия батко беше болен....влизам да се похваля тихичко, онзи ден бях на преглед, всичко беше наред, полипа, който ми създаваше стресови ситуации с кървене вече го няма, надявам се да не се появява повече...и така реших, че е дошъл момента най-сетне да се порадвам на бременността си, но сутринта се събудих с адски болки ниско в корема и щастието беше помръчено... веднага отидох до болницата и се оказа, че господина така хубавичко е застанал, че ме натиска и от това получавам болки, изписаха ми за всеки случай освен всичко, което пия и магнерот 3х2, сега вечв съм добре, явно се наместихме най-после ии най-хубавото след добре развилата се ситуация е, че имам зелена светлина да отида на море без притеснения, надявам се, че вече лошите моменти са отминали и сега ще мога да се порадвам на бременността и да обърна внимание на баткото и мъжа.
И още мога да се похваля, може би, защото ми е втора бременност усещам много ясно движенията на бебчо, в 17г.с. съм и днес беше ужасно активен Blush
Исках да ви попитам, извинявам се, ако е имало вече такъв въпрос вече. Доктора ми препоръча да пия по едно кафе или фрапе каквото искам на плажа, заради ниското ми кръвно, аз от както съм забременяла не съм пила кафе, дали ще е добре да го правя или да се въздържа, аз като цяло не бих отказала фрапенце, ноо...
Аз кафенце не съм спирала да си пия нито за един ден.

# 325

Ако ти понася кафенцето, няма никакъв проблем да си пийваш едно. Аз всяка сутрин пия с повечко мляко. Понякога и фрапе си правя.

Аз имам друг въпрос. Момичета, настинала съм 🙄 боли ме гърлото и запушен нос. Освенчай,  лимон и мед, кажете някоя друга хитринка 😁 Друго освен парацетамол ясно, че не мога да пия ама и него не искам за момента.
Аз скоро бях така, ако все още не те боли много пробвай с компрес с настърган лук, но се приготви цялата къща да мирише, на мен първия път ми помогна , но втория не и ми дадоха да пръскам тантум верде и веднага ме отпусна.

# 326
k_germanova аз не съм спирала да си пия по едно кафе на ден и добре, че е то да ми вдигне малко кръвното сутрин и да се почувствам по-добре. Тази сутрин се събудих с кръвно 85/65.. три часа не можах да го вдигна - пих кафе, ядох сладко, пих айрян със сол, после филия със сирене.. и накрая леко се пооправих.

RainbowFlower  за носа може да пръскаш/промиваш с физиологичен разтвор (ако е много зле положението може Виброцил или Муконазал), а за гърлото да смучеш билкови хапчета тип Прополки или спрей с прополис и невен (ако е много зле положението може Тантум верде спрей). Също може хомеопатия - Инфлуцид, Коризалия, Тонзилотрен, Ангин хил. За подсилване на имунитета може да си направиш в едно бурканче джинджифил, мед и лимон и да взимаш по няколко чаени лъжички на ден.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 23:29 от Butterfly

# 327

Намажи на вестник течен мед, но от пчелари, обърни го към гърдите и спи така 1 вечер.

# 328
Аз с баткото не съм спирала кафето, обаче сега ми бяха казали, че придизвиква контракции и го спрях, ама май много се вманиачавам, явно с годините съм станала шубе...

# 329
  • София
Кафе си пия по едно на ден (даже няколко дена и по две). И с миналата ми бременност си пиех. Тъй като съм с ниско кръвно ми казаха, че ако се чувствам добре с него няма никакъв смисъл да го спирам. Иначе обикновенно го спират на жени с високо кръвно, никога не съм чувала за контракции от него. А и при прием на л-тироксин ако води до сърцебиене. Пиех си го и докато кърмех (веднага след кърмене, но си пиех) а малката беше уникално бебе и си спеше супер. В началото пиех 50/50 кофейново/безкофейново, ама после четох даже че безкофейновото било по вредно, та си продължих на обикновенно.
Иначе най-накрая мога да се похваля, че и аз започнах да усещам бебчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт