Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 915
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
Мисля, че екскавацията мерят. Това е колко е избутан очния нерв от очното дъно или нещо такова. Избутва се от високо очно налягане или по рождение.
Не съм лекар, но при единственият ми преглед при офталмолог видяха, че екскавацията ми е голяма и ми ги обясняваха тези неща. Опасно е, защото ако нервът се избута много, се прекъсва връзката и се губи зрение.

# 391
Мина и моя преглед днес, бебо е добре, 200 грама е, шийката е перфектна, нооо... кръвта ми е прекалено разредена и дори има кръв в околоплодните води ☹☹☹ Док каза, че ще го оправим това, изписа ми вит. К и каза да спра Омегата. Аз не пия нищо кръворазреждащо и уж имах нискорискови мутации за тромбофилия, и от много четене във форума голямото притеснение ми беше да не се сгъсти кръвта в даден момент, а то стана точно обратното. Това беше първия преглед, на който влезнах по-спокойна, а сега направо ми се реве

# 392
Мина и моя преглед днес, бебо е добре, 200 грама е, шийката е перфектна, нооо... кръвта ми е прекалено разредена и дори има кръв в околоплодните води ☹☹☹ Док каза, че ще го оправим това, изписа ми вит. К и каза да спра Омегата. Аз не пия нищо кръворазреждащо и уж имах нискорискови мутации за тромбофилия, и от много четене във форума голямото притеснение ми беше да не се сгъсти кръвта в даден момент, а то стана точно обратното. Това беше първия преглед, на който влезнах по-спокойна, а сега направо ми се реве

AlisonParker, Всичко ще бъде наред. Пожелавам ти го искренно.

# 393

С какво изследване се определя колко е разредена кръвта?

# 394

С какво изследване се определя колко е разредена кръвта?
И как разбраха, че има кръв в околоплодните 😳
И аз бях днес на преглед, всичко е наред, голяма вероятност за момче 😄 но се врътлявеше доста.
Измести ми се още термина почнахме от 10-ти януари, преди месец 2-ри януари, а днес 28-ми декември😁

# 395
Alison стискам палци всичко да бъде наред! 🍀
А как установиха, че има кръв в околоплодните води? Извинявам се ако въпроса ми е не на място, но за първи път чувам..
И за Омагата - каква и колко (в каква доза пиеше)? Че аз освен комбинираните витамини (в които има Омега) пия и отделно Омега, а преди две седмици АГ ми назначи и аспирин заради кръвотока от едната страна.. та сега се притесних да не преразредя и аз 🙄

# 396

Али, само от Омега ли може да се е засилило? При д-р Сигридов ли беше? На мен ми каза, че се е преотворила едната артерия (без терапия?) и щяло да стане гигант (айде може не) и въпреки това ми даде Омега. Не разбрах какво обясни дали разрежда кръвта тя, май че каза не.

Не можело да се затвори артерията, но ако разбирам правилно, от БХС насам другата ми пък точно се е позатворила. Тоест - при мен за 2 седмици има движение в стойностите, сигурна съм, че и при теб е моментно. Много позитивни емоции към теб и не си сама! 🍀🍀Ще ходиш често сега, нали?

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 23:07 от dее92

# 397
Кръвните изследвания са Протромбиново време, артт, фибриноген и д димер, като последни две при мен са ниски стойности, а първите две са ок. На ехографа се видя кръвта, той ми я показа. Като едни бели точици изглежда сякаш плуваха. При Ковачев бях, Сигридов ми каза да го посещавам само за морфологиите. Ами какво да ви кажа, омегата явно разрежда кръвта, аз май пия и прекалено много вода за моите килограми, но при положение, че следяхме да не се сгъсти, а то точно обратното стана,съм в шок. Дано помогне този вит. К, а аз ще намаля и водата. Моя приятелка беше с преразредена кръв точно в 9 месец. Беше опасно защото раждането наближаваше и май беше на някакви кортикостероиди, трябва да я разпитам, но се оправи на време.
П.с. Бътърфлай пия розовата омега на Минами, мисля че изобщо не е много висока доза, но все пак я спирам.

# 398
Добро утро, момичета!

Ако има от вас, които взимат Омега 3, може ми да ми предложат фирма, на която  да се спра?

# 399
Здравейте мами. С какво се мажете против стрии? На мен ми препоръчаха домашно приготвена свинска мас.

# 400
Аз приемам DHA на NOW.

# 401
  • до най-прекрасния мъж
За носещите очила се прави консултация с офталмолог някъде към 7-8 месец. Гледа се ретина, очни дъна и още нещо беше, но забравих. Само диоптъра не е фактор за секцио, ако няма други предпоставки.
Подкрепям коментарът ти и допълвам, че мерят и очното нялагане.
Благодаря, точно очното налягане. Излезе ми от главата кое беше третото Simple Smile
Алисън, как така преразреждане от Омега само? Аз си продължавам с Клексана и Аспирина, а във витамините ми има и отделно капсула рибено масло, което си пия. Но аз продължавам и с Утрогестана, макар и в ниска доза. Изследвания ще пускам след 3 седмици и сега малко се постреснах. Дано е нещо временно при теб и да се нормализира.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 11:36 от blue.angel

# 402
Вчера пусках някои изследвания и днес бях при ендокринолога - вдигнала съм TSH на 2.5 (от 0.4 преди месец - тогава леко ми намали дозата) и съответно сега пак ми върна Л -тироксина на предишната доза, каза че над 3 е притеснително.. така че се надявам бързо да го сваля. Вит Д и Б12 са ми в средата на референтните стойности и каза че са супер така.

sundei омегата при бременност е хубаво формата да е DHA (или поне DHA да в повече). Аз пия витамини, в които има 200mg DHA (Фемибион 2) + допълнително 1 таблетка Prenatal DHA на Wiley's Finest (300mg  DHA + 60 EPA).

gabby92  аз се мажа със смес от масла от какао, кокос и карите - и първата бременност се мазах до края с това и нямам стрии. Една приятелка се мажеше с домашна (чиста) свинка мас и също няма стрии - доколкото си спомням беше добавила някакво масло вътре и мисля че и ванилия, за да и е по-ароматно. Ако имаш чиста мас не мисля че е проблем да се мажеш.. някога се е използвала често като козметика.

# 403
blue.angel едва ли е само омегата, но все пак ми каза да я спра. Не знам, не ми даде обяснение защо точно е станало. Каза ми, че ще го оправим, дано да е прав. Надявама се щом се следят нещата всичко да е наред. Пускай си изследванията, когато си ти е време и всичко би трябвало да е точно. На мен отначало си ми казаха кръвните показатели през 3 седмици, ехографа също през 2-3 седмици максимум.

# 404
За Омега - на мен ми препоръча с повече ЕРА, спомена нещо за гени, свързани с обработката. Все ме е яд, уж запомням и като изляза все по нещо недоразбрано 🙄😀 Май че заради mthfr.

Препоръча Омега 3 Кардио на Garden of life.

Общи условия

Активация на акаунт