Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 685
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Минаха 10 дни от последния преглед и едва чакам следващия след още седмица 😅 Още от преди това като че ли не усещам бебо. А имах пеперудки още около 16та седмица (вече 18та).

Опитвам се да си внушавам, че е нормално. Все си проверявам гърдите дали са още чувствителни, като главен индикатор 😅

# 661
Момичета като чета за бебенцата как ритат, много се радвам за вас. В коя седмица сте аз влизам в 19 и не съм съвсем сигурна че на два три пъти усетих бебчо а и съм със задна плацента уж по рано щяло да се усети. Дано всичко е наред с всички ни!
Аз усещам бебока от 16-17 седмица. Сега свършвам 22гс и се усеща много повече. Вече е видимо как ми подскача коремът когато рита, но само при интензивни движения и зависи как е застанал. Едната вечр , докато бяхме на морето, такъв шут наби на татко си , че ММ чак му се отмести ръката, защото и не очакваше толкова силно да е. Много е забавно Simple Smile Шава най-много , когато съм по гръб, че аз редовно така гледам филми, когато пия студена вода със сода или ям сладолед.
За първи път тази сутрин много трудно намерих къде да си сложа инжекцията в корема. Почвам да обмислям да сменям мястото с ръцете, ама не съм убедена дали ще се справя сама, а няма кой да ми ги слага. Не знам още 4 месеца как ще е .
.      Опитай в краката, аз от вчера се престраших и съм ок, иначе в ръката и аз няма как сама...

# 662
аз клексана бия странично в “паласките” вече, само че минават разни вени от там, имайте предвид. Моята кожа е доста прозрачна и мога да нацеля местата без вени

# 663
  • до най-прекрасния мъж
аз клексана бия странично в “паласките” вече, само че минават разни вени от там, имайте предвид. Моята кожа е доста прозрачна и мога да нацеля местата без вени

И аз към паласки съм се ориентирала, че в ръцете ще е мъка. Но засега още има възможност за корема, не е толкова изпънат. Очаквам до месец и аз да сменям местата. Вчера докторът каза до 36 г.с., че ще ги слагам.
Ти пак ли ги биеш като в корема, под ъгъл?

# 664
по същият начин като в корема, да. Моят не че е толкова изпънат още, просто е зелен вече  от тези клексани 🤣

И аз към паласки съм се ориентирала, че в ръцете ще е мъка. Но засега още има възможност за корема, не е толкова изпънат. Очаквам до месец и аз да сменям местата. Вчера докторът каза до 36 г.с., че ще ги слагам.

# 665
Аз се включвам за ритниците Grinning усещам бебо още от 13 седмица, с предна плацента, но втора брененност, не всеки ден го усещам ясно, явно си има доста място все още. Вчера се замислих, че от 2 дни не се е обаждал и изведнъж изпаднах в паника, че имам и изтичане на околоплодни води, веднага на доктор и се оказа, че всичко е само в лудата ми глава, бебо ме риташе, но не го усещах, такава беше позицията му Grinning а за водите ми казаха, че всичко си е наред. Така, когато вече бях спокойна, малкия мъж реши така да се обърне, че ми прималя от болка, докато се намести Grinning
На ФМ съм на 12.08 ще бъда в края на 21 седмица, дано при всички, всичко да е наред!:heart:

# 666
  • London
И аз идвам развълнуванаа 😁
Моя мъж си е вкъщи днес, та сутринта още не бяхме станали и си говорехме в леглото. Малката като се разбушува, за първи път видяхме как корема ми подскача от ритничета 😆
Е, голям кеф беше. Изкарах телефона пак да снимам ама само едно ритниче запечатах 😁

# 667
О, добре , че ще е до 36гс "само" , аз ще съм до края+ след раждането, ама не знам още колко. При мен проблем е , че не успявам да вкарам иглата в корема, защото вече мястото е много травмирано. Дори не ми е толкова син коремът и съм с нежна кожа, но явно се удебелила от вече 6-месечното всекидневно бодене и се чува много неприятно пращене при опит да забия иглата и почва и да боли, а до сега проблеми нямах. Точно преди малко сестрата на моята АГ ми обясняваш как сама си е слагала инжекции в ръцете , като се е учела изобщо да прави такива и всъщност върху себе си е тренирала.

# 668
Аз се включвам за ритниците Grinning усещам бебо още от 13 седмица, с предна плацента, но втора брененност, не всеки ден го усещам ясно, явно си има доста място все още. Вчера се замислих, че от 2 дни не се е обаждал и изведнъж изпаднах в паника, че имам и изтичане на околоплодни води, веднага на доктор и се оказа, че всичко е само в лудата ми глава, бебо ме риташе, но не го усещах, такава беше позицията му Grinning а за водите ми казаха, че всичко си е наред. Така, когато вече бях спокойна, малкия мъж реши така да се обърне, че ми прималя от болка, докато се намести Grinning
На ФМ съм на 12.08 ще бъда в края на 21 седмица, дано при всички, всичко да е наред!:heart:

И аз съм на 12ти август на ФМ надявам се всичко да е наред с бебчо.

# 669
Аз съм на 2 август. А да ви питам- след феталната може ли да се измести термина или той си е един от началото до края?

# 670
Аз съм на 2 август. А да ви питам- след феталната може ли да се измести термина или той си е един от началото до края?
Мисля, че може, защото още на първата си спомням, че доктора коментира, че термина ми остава същия.

# 671
dеe92, аз се присъединявам към отбора без ритници още, за да не си самичка Simple Smile много е индивидуално, между 18-23та седмица ми каза лекарят, че се усещат първите, и се усмихна като му казах това с пеперудките, и при мен бяха от около 16та седмица. Каза ми, ако се радваш на тези усещания да кажем, че са от бебенцето. Аз съм и с предна плацента, така че не очаквам включвания много скоро Simple Smile иначе и аз съм така с гърдите, успокоявам се от това, че са болезнени, а другото, което правя и малко ме е срам да призная, е че си меря обиколката на корема веднъж в седмицата с шивашки метър LaughingLaughingLaughing  много ви завиждам за честите прегледи, мен ме викат веднъж на месец, при все, че съм с рискова бременност. Но не съм в България и при нас ако нямаш оплаквания няма да те прегледа друг лекар освен следящия.

Минаха 10 дни от последния преглед и едва чакам следващия след още седмица 😅 Още от преди това като че ли не усещам бебо. А имах пеперудки още около 16та седмица (вече 18та).

Опитвам се да си внушавам, че е нормално. Все си проверявам гърдите дали са още чувствителни, като главен индикатор 😅

# 672
Редбери, и аз се меря с шивашкия метър, даже по-често от веднъж седмично. Не за друго, ами защото има дни, в които имам чувството, че е двоен и като го премеря почти същото, се връщам на земята Joy
Моите хубавици ги усещам от няколко седмици, май в 19г.с. усетих за първи път. Много успокоява като те изритат едно хубаво, но пък като не усещаш няколко дни си е паниращо. Едната ритла последните дни не съм сигурна, че я усещам. Бутам я, пия студено, ям студено, сладко и няколко пъти май я усетих и нея, ама много знам аз коя усещам вече. Филм пълен.
Като се говореше за феталните забравих да спомена, че и на двете места проверяваха лещите в очите.
Ние започнахме вече разчистване на бъдещата детска стая, сега склад. Малко раничко, но искаме и паркет и стъклопакет да сменяме, да боядисаме, а аз не знам до кога ще мога да обикалям магазините. Хем нямам търпение, хем не ми се занимава.
Започвам и да изпадам в лека паника, че живота ми се променя, че вече не можем да сме егоистите, които сме, с мъжа ми. Не мога да излъжа, че не ми е мъчно. А това е чакана, изстрадана и много желана бременност.
Вие как сте, психясвате ли вече?

# 673
Благодаря, редбери! 😀❤️ Леко дочакване и успех на следващия преглед! 😊

Fairytale, съмненията колко ще се справим дойдоха и при мен и са напълно нормални. И как си лягаме когато си искаме, гледаме каквито искаме филми... 😀 Ще има различни правила скоро, хаха.
Почнах да чета книги и да си систематизирам всичко запазено от нета по категории 😂. Божее, то не са възпитания, хранения, зъби, кърмения, режими... Все се успокоявам, че първо съм като цяло нормална, въпреки че майка ми не е чела детска психология преди 30г и, че както проучих толкова за 1г насам, така постепенно ще се уча. 😀 Опитвам се да гледам и какво мен ме е дразнило/дразни, за да не го повтарям в бъдеще. Ще ни е голяма промяна на всички майки за пръв път, ще е прекрасно да се подкрепяме и в бъдеще ❤️

# 674
Редбери, и аз се меря с шивашкия метър, даже по-често от веднъж седмично. Не за друго, ами защото има дни, в които имам чувството, че е двоен и като го премеря почти същото, се връщам на земята Joy
Моите хубавици ги усещам от няколко седмици, май в 19г.с. усетих за първи път. Много успокоява като те изритат едно хубаво, но пък като не усещаш няколко дни си е паниращо. Едната ритла последните дни не съм сигурна, че я усещам. Бутам я, пия студено, ям студено, сладко и няколко пъти май я усетих и нея, ама много знам аз коя усещам вече. Филм пълен.
Като се говореше за феталните забравих да спомена, че и на двете места проверяваха лещите в очите.
Ние започнахме вече разчистване на бъдещата детска стая, сега склад. Малко раничко, но искаме и паркет и стъклопакет да сменяме, да боядисаме, а аз не знам до кога ще мога да обикалям магазините. Хем нямам търпение, хем не ми се занимава.
Започвам и да изпадам в лека паника, че живота ми се променя, че вече не можем да сме егоистите, които сме, с мъжа ми. Не мога да излъжа, че не ми е мъчно. А това е чакана, изстрадана и много желана бременност.
Вие как сте, психясвате ли вече?

И аз се чувствам по същия начин. Правим ремонт на спалнята ни и я пригодяваме за бебчето. До сега сме мислели само за нас двамата и сме били егоисти, започвам да психясвам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт