Махане на памперс и биберон - 3

• 62 715
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Какво да ви кажа махна памперса за акането наййй накрая🙈 .....
"Утре ще акам на гърне.Мамо ти нали си купила памперси "....устата й не спира ама това  акане....
Та чак на 2,10 от раз срам не срам ще си призная,казва си ходи сама всичко е супер.✅

# 256
Мими срам не срам на 3 г и 7 месеца още е със нощен памперс и толкова го пълни че нз кога ще го махна имам 2 опита за махането му ноо се напикава по 2 пъти през ноща и държи да му сменя чаршафите в 3 и 5 сутринта

# 257
Здравейте,

Ще споделя моя опит с махането на памперса. Изчаках, докато синът ми е готов наистина, пробвах и по-рано, но той не искаше и да чуе. Предпочитам да говоря  с него и да може да участва, осъзнавайки случващото се, отколкото да прави нещата механично-кога успешно, кога не. На 2 г. и 7 м. , зимата- януари месец, точно за два дни започна да пика и ака на гърне. Два дни не излизахме никъде, вкъщи беше по слипове и панталони, имаше гафове пуснах доста перални. На третия ден се изпишка в гърнето дори и навън. Всичко стана от раз, много бързо, според много хора бях закъсняла, но аз не мисля така. Всяка майка усеща детето си и преценява сама за себе си кога би бил най-подходящият момент. Пожалавам успех на всички, на които им предстои - дано мине лесно и бързо. Препоръчвам да четете повече книги на тази тема на децата, много помагат, както и ако децата ходят на ясла или градина и виждат с очите си какво правят останалите. 🙂

# 258
На сина ми му махнах окончателно памперса на 3+ години. Преди това опитвах, но виждах, че не е готов. Отне ми около 3-4 месеца. Има едни чаршафи, които от едната страна са като найлонови. Ползват се в болниците. Накупих една камара от аптека, нарязах ги на парчета и навсякъде, където ходихме ги носех заедно с резервни гащи и панталони. Ако го сложа на люлка, под нея слагам чаршаф, в колата, на пейка, на гости, вкъщи... Навсякъде му ги подлагах, за да не изцапа. Всички ми се смееха, но моят син беше голям инат. Знаех, че вече е готов и може да се контролира. Той обаче си вършеше работата в гащите и изобщо не му пукаше. Това продължи няколко месеца. Малко по малко започна да ходи до тоалетна. Мразеше гърнето, затова му купихме седалка. Стигнахме до етап, в който му слагахме памперс само през нощта. По време на следобедния сън не се налагаше, но винаги съм ползвала протектор за матрак. Една вечер, преди да си легне, ми каза, че вече не желае памперси, не бил бебе, да съм ги изхвърлила. И това беше. На 3г. и няколко месеца окончателно махнахме памперсите.
При дъщеря ми реших да пробвам с 3- дневния метод. Даже не помня точно на колко беше. Отне малко повече от 3 дни, но стана бързо. При нея нещата се получават доста по- лесно, отколкото при брат й. На 2г. вече не носеше памперс през деня. След няколко месеца става на 3г. Все още следобед и вечер слагаме памперс, но често е напълно сух. Понякога се събужда през нощта и си иска гърнето. Още не е готова напълно да махнем памперса, затова и не го правя. На мен основното ми опасение беше, че е момиче и от анатомична гледна точка се притеснявах да не развие бактериална инфекция, когато се изхожда по голяма нужда в памперса. Заради това бързах да го махна. Въпреки че все още спи с памперс, никога не се изхожда в него. Тя пие страшно много вода, съответно често ходи по малка нужда.
Иска се понякога голямо търпение, но не важи само за памперса. Моите деца ме учат ежедневно да съм търпелива.😄

# 259
  • София
При сина ми също имаше зор с акането. Малко се бях отчаяла. Обаче за 1 седмица се научи, че освен пишкането и акането се върши в гърнето (преди това голямо криене падаше и чак като свърши работата се появяваше). Общо взето търпение, обясняване и това работеше при нас. На 2г3м посред зима махна памперса. Първите 3 дни беше тотално отчаяние, след 1 седмица беше все едно винаги е ползвал гърне и тоалетна. Общо взето гледах да не викам, да не се ядосвам и просто да види, че няма страшно/срамно/опасно да си върши всички работи в гърнето.
Нощния памперс не знам кога ще успеем да го махнем. Не бързам, преди съм и вечер пие вода и памперсът е пълен на сутринта. Засега съм решила да изчакам момент, когато ще е по-готов и ще може да се буди вечерта.

# 260
Влизам и аз да споделя опит. Момчето ни е на 2г. и половина и преди 3 седмици махнахме памперса успешно.
Когато стана на 2г. и 4 месеца започнах да му говоря, купихме книжката за Каю. Взехме 2 вида гърнета и 1 седалка за тоалетна. Не съм го насилвала за нищо, питах го дали иска и той така да пикае както батковците. Пикаше по веднъж на ден в гърнето, но не съм махала памперс. Нямах сили и енергия да се занимавам, защото бях в първия триместър бременна с второ. Когато влязох във втория и неразположенията отминаха, тогава се заех сериозно, махнахме памперса, сложихме гащите и о, чудо! Първият ден мина без инцидент, после имахме 3 дни, в които ми идеше да се гръмна - доста за пране и повтаряне като папагал на едно и също...И до там ми беше мъката - само 3 дни. Веднага осъзна какво трябва да прави. Още тогава спря да пикае и когато спи. Скоро питах в една друга тема да му слагам ли памперси, или да купувам протектор...
Та обобщено: на две години и почти 6 месеца махнахме памперсите и дневни, и нощни.. Според повечето хора е в точното време, но според педиатърката бяхме закъснели с махането. Smiley

# 261
Моят син е на 3г5м. Само с нощен памперс е. Обаче проблема е, че ака само в памперса. Не иска нито на гърне, нито на тоалетна. Иначе пишка в тоалетната или в гърнето, но акането е проблем. Стиска и не ака цял ден, вечерта щом сложим памперса за нощния сън и веднага си свърши работата. Хващала съм го точно когато започне да ака и е с бельо, веднага да ги сложа на гърне или тоалетна и почва един рев и истерия и все едно му секна акането. И така чака докато не сложа памперса. Той все още не говори, но разбира всичко. Когато му се пишка почва да се пипа или отива да си вземе гърнето. Незнам на какво се дължи това с акането, обаче ми е притеснено вече... Пробвала съм да стоя до него, да четем книжки, да лепим стикери.... Нищо не действа да седне на гърнето и да свърши работа...

# 262
Моят син е на 3г5м. Само с нощен памперс е. Обаче проблема е, че ака само в памперса. Не иска нито на гърне, нито на тоалетна. Иначе пишка в тоалетната или в гърнето, но акането е проблем. Стиска и не ака цял ден, вечерта щом сложим памперса за нощния сън и веднага си свърши работата. Хващала съм го точно когато започне да ака и е с бельо, веднага да ги сложа на гърне или тоалетна и почва един рев и истерия и все едно му секна акането. И така чака докато не сложа памперса. Той все още не говори, но разбира всичко. Когато му се пишка почва да се пипа или отива да си вземе гърнето. Незнам на какво се дължи това с акането, обаче ми е притеснено вече... Пробвала съм да стоя до него, да четем книжки, да лепим стикери.... Нищо не действа да седне на гърнето и да свърши работа...
При нас с добро не стана нито пишкането,нито с акането...Реве не реве на гърнето какво като пореве малко(ще порева и ще ми сложат памперс)
Според мен се фокусирайте първо да махнете нощния и логично като няма нощен няма акане в памперс

# 263
  • София
Нещото, което забелязах, че трябва много да се внимава какви асоциации се правят с гърнето. Трябва да се знае, че не е играчка, но и много да се внимава да не се прилага сила и да се слага детето на гърне/седалка ревящо и крещящо, защото може съвсем да се откаже. Малкият така имаше един период, в който ММ няколко пъти го държа против волята му на седалка (беше се научил да разлива гърнето нарочно). След това имаше време когато я отказваше и ревеше като я види. Вкъщи я ползва рядко сега, но пък в градината само седалка иска.

# 264
Изобщо силата няма да реши проблема. Ще станат по- зле нещата, може да започне да стиска или да прави други поразии, като бунт.
Бях се изнервила веднъж, че на дъщеря ми и се пишка, а не иска да седне на гърнето. Стана от гърнето и клена и се изпилка върху една книжка... Прибрах гърнето и приключих за известно време. Не че имах успех, преди да тръгне на ясла.
Моя съвет е за месец да спреш с опитите, просто сменяш памперси, без изобщо да коментираш. Ама грам никакъв коментар, никакво ядосване. Евентуално да вметнеш коментар, че някое познато детето не ползва памперс. Обаче съвсем непринудено Grinning Дори не е нужно на него да го казаш, а примерно на мъжа ти.
Дъщеря ми не искаше да се храни сама, съвсем "случайно" казах на мъжа ми, че съм видяла една нейна приятелка как яде съвсем сама и започнах да я хваля. Дъщери ни както не ни слушаше, изведнъж се включи че и тя можела Grinning
На тази възраст започват да се конкурират и се възползвах от ситуацията Grinning

# 265
Решила съм да пробвам да махам памперса на малката на 2г 5 м е, ходи на ясла, пишка и ака на гърнето ако я подканя. Сама не си казва и няма сух памперс през нощта, на обяд понякога.
Проблема е, че ака понякога 3-4 пъти на ден, понякога веднъж и няма определено време да кажем сутринта или след сън, трудно се хваща акото на гърне иначе няма реакция към гърнето сяда и си върши работата ако уцеля момента.
С бебе на 10 месеца съм , което точно прохожда и идва въпроса как да процедирам с яслата?
Махам памперса събота да кажем и понеделник, вторник я пускам с много резервни дрехи или да я задържа 10 дена да кажем.
Ще пробвам да го махна, защото юни най-вероятно ще ги местят 1 група и искам да е готова.

# 266
По-добре вкъщи да се случи това. На яслата едва ли някой ще й обръща специално внимание, че да я подканя да пиша. Обикновено на децата, които не си казват, си им слагат памперс и като стане време да я вземете, го махат.

# 267
Разбрахме се, една седмица да я задържа и после я пускам, реално тя там редовно е пишкала в гърнето и памперсите, които пращах ми ги върнаха.
После не мисля да пращам памперси, казаха само повече резервни дрехи.
При нас не процедират така тя пишка на гърне , но още е с памперс и те дори да пишка си ѝ слагат памперса, защото така я пращам.
Сега като махнем няма да се слага, защото няма ѝ да пращам.

# 268
Ами значи детето реално си пиша на гърне. Какъв е проблемът тогава и защо й слагате памперси, след като си била пишала в гърнето?!?

# 269
Защото ака няколко пъти на ден и не може да се улучи точното време пък съм с прохождащо бебе както съм писала в предния пост.
Пишка на гърне ако я подканиш в яслата е лесно ама с бебе на ръце просто не успявам да съм толкова съсредоточена по въпроса.
 Сама не си казва все още. Днеска имахме голям успех, определено е готова проблема е, че съм с бебе на 10м , детето, което ще отучваме от памперс 2.5г, плюс кака на 6г , та с 3 деца определени е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт