Махане на памперс и биберон - 3

• 62 727
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Нуну, и моето момиче е още с памперса. Първо ака и после си казва веднага, че има ако. Даже веднага се съблича да я мия.
Понякога иска на тоалетната, по-радко избира гърнето, ама сама се не усеща предварително.

# 271
Helinor17 за моя изненада моята пък взе да казва преди да ака, но пишка само ако аз я подсетя на гърнето иначе в гащите Joy
Не се съпротивлява харесва ѝ да е с бельо, надявам се по бързо да схване нещата за момента аз ѝ напомням и тя приема да ходим до гърнето. Но или не свършва изцяло да пишка или много често пишка, понякога след 15 Мин и се е напикала.
Мисля, че с всеки ден ще е по добре.

# 272
Имам нужда от различни гледни точки и опит.

Детето ми е почти на 2. Преди 10ина дни започнах да го слагам всяка сутрин на гърне и се получаваха много добре нещата. Беше толкова ентусиазиран, че миналия уикенд го държах без памперс и почти нямаше фалове. Не си е казвал предварително, но когато започне процеса или аз го подканях да седне.

Така добре вървеше, че от идея за постепенно махане си помислих, че ще го махнем за седмица.

След няколко дни на ясла и без памперс само сутрин и вечер, започна тотално да отказва да сяда. Разбира много добре за какво е гърнето. Там не го подканват, помолих ги да го слагат при смяна на памперса, просто да знае, че и там може да ходи в гърне.
Междувременно се разболя.

Опитвам се да разбера защо отказва да седне. Според мен е готов, не го е страх и знае за какво е .

Чудя се дали не е заради комфорт, вместо да си разваля играта. Или защото не се чувства добре и се връща към старите навици.

Нямаше толкова да настоявам, ако не виждах, че се справяше добре. При всички положения ще е без памперс за няколко дни, докато е болен, но се чудя за после как да процедирам и дали има полезен ход, докато сме си вкъщи за няколко дни.

# 273
Ами пробвайте прав да пишка. Тъкмо ще цели гърнето и ще му е забавно. В ясла/градина обикновено пишкат прави момченцата и ако там е видял така, може затова да не иска да сяда.

# 274
Ами пробвайте прав да пишка. Тъкмо ще цели гърнето и ще му е забавно. В ясла/градина обикновено пишкат прави момченцата и ако там е видял така, може затова да не иска да сяда.

Лошото е, че използва една и съща дума за двете нужди. Страх ме е, да не започне да стиска и да се получи запек. Когато сядаше с ентусиазъм си вършеше всичко.

# 275
Дъщеря ми( на 1.9г.) почти не използваше гърне. Получи се много лесно като я слагам на нашата тоалетна и то не трябва да има никаква детска приставка( и нея отказва).

# 276
Можете да му вземете детска степенка и да пикае в тоалетната, качен на нея. Баща му тук е добре да се включи и да му покаже. Моят син изобщо не използваше гърне. Всичко искаше да върши в тоалетната. С голям зор окончателно махнахме памперса на 3+ години. С дъщеря ми стана лесно, тя отдавна е без памперс, а вече махнахме и нощния. Скоро става на 3г. От двете си деца научих, че никакви книги и съвети не са универсални. Всичко е строго индивидуално.

# 277
Имайте в предвид че когато са болни децата им се разваля режима не само за гърне но и за сън и т.н моят син има моненти когато се разболее и започва да се напикава а е почти на 4 в яслата няма как да не се получат нещата там всички заедно ходят на гърнетата и виждат едно от друго че нещата така се случват стига и персонала да ви съдейства при нас доста дълго време ми саботираха махането на памперса под предтекст че няма кой да го преоблича като се напикае ...

# 278
Как процедилате с легла и дивани? Покривате ри ги с нещо? При нас често скача на леглото или седи в ъгъла на дивана. Страх ме е ако махна памперса, че ще пишка там и ще се изчисти трудно. Друго не ме притеснява.

# 279
Постелих дивана с едни еднократни подложки от лидъл отгоре имам постелки защото е нов и искам да го запазя по дълго време а малките пръсчета са все омазани на леглото има протектор имало е инциденти не само на дивана все още трябва да нося по 1 кат дрехи в чантата че има моменти  улисан в играта се изпуска ...нощния памперс все още не съм го махнала страхотно пълен е сутрин ..

# 280
Ползвах тези, които се слагат в болниците. Купуват се от аптеката. От едната страна са найлонови и не пропускат.
За леглото- протектор за матрак за всеки случай.

# 281
Дъщеря ми е на 2 г.,1м. От около две седмици е без дневен памперс. Горе долу се оправя с пишкането, но с ходенето до голяма нужда е зле положението. Откакто пропълзя и проходи, тя ака скрита под маса/ стол/ диван, абе да е скрита и легнала по корем или на 4ри крака. Усещам я , че се стиска. Казва: "боли ме дупето", но не иска да ака нито на гърне, нито на седалка на тоалетната. Слагах памперс за всеки случай, но отново не се отпуска.
Не знам какво да направя. Никога не е имала проблем с изхожданията. В яслата казват, че се справя добре с пишкането, но се крие и ака в гащите. Не знам кога ще им писне на лелите. Аз за защита съм сложила протектори на леглата и чакам доставка от алито на водоустойчиво покривало за диван.
С бибата е истерия. В градината не я носим, уж не я търси там, но вкъщи е ужас. Не иска да я дава на никого, казва че ще и се купи нова. :/ Примирила съм се, че ще е дране поне седмица, но баща и не издържа.

# 282
Ако наистина детето се стиска и го боли дупето, може да мажете с Проктогивенол, сутри и вечер. Моят син също се стискаше, стигнахме до хирург и това ни изписа лекаря. След около месец мазане спря да се стиска. Пак беше на около 2г.

# 283
И аз го ползвах това лекарство като родих толкова ми беше зле дупето от напъването гелчето бързо ми го оправи ..
Candy може ли линк за покривалото за диван от алито ?

# 284
Candy Y, ако е хванеш ти клекнала( като навън) върху плочките в банята? Някой път и това съм правила. При дъщеря ми мисля, че и много помогна говоренето, че е голяма вече ит.н., отделно при всяко мое ходене и казвах, че отивам да правя чиш и ако на голямото гърне.
  Остана ми само махането на залъгалката. В колата има случаи да заспива докато пътуваме без никакви проблеми, но в къщи си я иска.

Общи условия

Активация на акаунт