Махане на памперс и биберон - 3

• 62 735
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Биберона аз лично бих го махнала  с настояване, но меко. Приемете го като поставяне на граница, обяснявайте, намерете заместител, разказвайте приказки, в които всички си хвърлят бибероните в коша и повече не ги търсят. Правете сделки с детето, опитайте с таймер постепенно да го намалявате, не превъзбуждайте детето и не го преуморявайте, за да е по-склонно на съдействие. Биберонът я е успокоявал дълго време, аз не бих отнела такова средство рязко, макар че не ме тревожи нито рев, нито тръшкане. Предпочитам плавни промени когато е възможно. Успех!

# 421
Защо 4-годишно е с биберон?!?
Трябвало е отдаааааавна да го махнете.
4-годишните са втора група в ДГ, там пак ли с.биберона??? Чак не мога да го повярвам. Освен ако не е дете със СОП.

# 422
  • Варна
Щото живеем в "либерално общество". Оставяме децата да "задават собствено темпо", да "изразяват себе си на воля", да "се самоопределят" и прочие глупости, в резултат на което те ни се качват на главите.

# 423
Миналия месец бяхме на почивка в хотел с основно немски туристи. Нагледах се не само на 4 годишни, ами и 5, а може и по-големи с биберони, памперси и в колички. Нормалност, мале.
Биберонът в коша, на детето обяснения и нова играчка. На тази възраст имат страшно много увлечения.

# 424
За това не отговорих на темата, че мислех, че ще ме изядат ако задам въпроса "Защо, за Бога 4 годишно е с биберон?"
Махате биберона и това е. На 4 години освен, че разбира, трябва и да говори.

# 425
Ами много неща се случват въпреки нашето незнание и неразбиране. Но добрата дума не е навредила на никой!

# 426
Хмммм аз работя с деца в градинска възраст предимно и не съм виждала дете над 2г с биберон. Да, с памперси съм виждала и на 3г, ама с биберони... Освен ако не са деца със СОП, там е друго, но деца в норма, не съм.
Как се развива иначе детето? Говори ли? Разбира ли? Ходи ли на градина?
Трябва още информация,за да се отговори с "добра дума".

# 427
Аз имам познати детенце, което беше над 3г преди да му махнат бибата. Говорише много,  но фъфли и то доста. Според мен причината е късното махане.

# 428
Моето дете до 3 години и малко смучеше биберона и ходеше с памперс. Нищо притеснително не съм виждала, не виждам, и няма и да виждам. Всяко дете има различни потребности и всяка нещо с времето си. Тръгна на градина и дори това не я смути да си смуче бибата. В крайна сметка един ден я намазах с черен пипер и тя се погнуси. Повече не я потърси.
С памперса нещата стояха по идентичен начин.

# 429
Здравейте имам дъщеричка на почти 4 годинки не спира с тази бибка по цял ден и е в устата не знам как да я отбия помагайте, като я крия плаче докато не й я дам не знам вече какво да измисля
Спокойно, тя за абитуриентския бал сама ще си го махне Joy

# 430
  • София
На тази възраст вече разбира и може да се съчини история. Моят син беше изключително привързан към биберона, но се появи паяк в банята. Установихме, че сигурно има бебета, които много плачат, защото паякът няма за всички биберони и е дошъл да помоли за помощ. Наследникът прояви съчувствие и за 1 вечер приключихме учудващо мирно и тихо. Беше на около две и нещо.

# 431
А да се включа и аз с въпрос към тези, които успешно са махнали биберон. Биберонът ползвал ли се е от детето за заспиване, тъй като при моето дете (1г) това е много силна асоциация за сън и не знам с какво да го заместя.

# 432
  • София
Да, синът ми заспиваше с него. Преди това се бяхме споразумели, че през деня няма да го използва.

# 433
А да се включа и аз с въпрос към тези, които успешно са махнали биберон. Биберонът ползвал ли се е от детето за заспиване, тъй като при моето дете (1г) това е много силна асоциация за сън и не знам с какво да го заместя.
Аз го правя така- режим, преходни асоциации, които наслагвам върху него, мноого добра вечерна рутина поне един час. После постепенно с преходните заменям бибата ако много пречи и то. Но много често просто учим бебето да си я взема само ако падне и това го събуди. Няколко светещи около горната част на тялото, показва майката къде са, хваща ръката на бебето и опипом го насочва, за да се ориентира къде да си ги търси когато се събуди.

# 434
Да, синът ми заспиваше с него. Преди това се бяхме споразумели, че през деня няма да го използва.
Това е добре! ❤️ Дъщеря ми иска все да става на нейното😄
Здравейте имам дъщеричка на почти 4 годинки не спира с тази бибка по цял ден и е в устата не знам как да я отбия помагайте, като я крия плаче докато не й я дам не знам вече какво да измисля
Спокойно, тя за абитуриентския бал сама ще си го махне Joy
подигравките ти са без покритие!!
За това не отговорих на темата, че мислех, че ще ме изядат ако задам въпроса "Защо, за Бога 4 годишно е с биберон?"
Махате биберона и това е. На 4 години освен, че разбира, трябва и да говори.
Тя разбира и говори само че с бибката в устата не искам да я мъча защото аз съм пушачка и знам колко е трудно да спреш нещо към което си привързан искам да измисля нещо с което тя сама да си се откаже от нея..
Хмммм аз работя с деца в градинска възраст предимно и не съм виждала дете над 2г с биберон. Да, с памперси съм виждала и на 3г, ама с биберони... Освен ако не са деца със СОП, там е друго, но деца в норма, не съм.
Как се развива иначе детето? Говори ли? Разбира ли? Ходи ли на градина?
Трябва още информация,за да се отговори с "добра дума".
тук в Германия е нормално децата да си имат бибка виждях дете на 8 години с биберон в уста беше смешно но не мога да съдя никого😄❤️ така дъщеря ми е здрава разбира, говори, играе общува с деца когато е с деца си маха бибката за извесно време защото гледа че те нямат.. Не ходи на градинка защото в момента съм бременна в 8 месец и няма да мога да я карам заедно с новородено бебе няма и кои друг да я води всички са на работа..
Миналия месец бяхме на почивка в хотел с основно немски туристи. Нагледах се не само на 4 годишни, ами и 5, а може и по-големи с биберони, памперси и в колички. Нормалност, мале.
Биберонът в коша, на детето обяснения и нова играчка. На тази възраст имат страшно много увлечения.
така да тук е съвсем нормално и аз го приемам така просто вече е време да се спре.. С игрички не мога да я залъжа😂 има си от всичко по две в децата и стая има повече от 7 хиляди евро 😂😂 
Дай ни повече информация защо на 4 години е все още с биберон!
Все още не е на 4! Защото е много привързана към нея, жал ме е да и слагам люто на бибката, все отлагам и все още.. Просто искам да стане по най-добрия начин за нея без да плаче за нея, +това виждала съм много по големи деца от нея с биберон!

Общи условия

Активация на акаунт