Махане на памперс и биберон - 3

• 62 729
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
То сега и да я махнете, след един месец ще бутнете друга на малкото и като добавим емоциите от новото попълнение в семейството, ще се върне да я търси отново. Щом смятате, че е редно и на по-голяма възраст дете да смуче биберон, изчакайте да се успокои след появата на бебето. Според ортодонти не е, но кои са те, за да се изказват...

# 436
  • Германия
Айде изкарахте ги немците малоумни. Не че няма по-големи дечица с биберон, но нито е масова, нито в нормата! Има си препоръки да се махне между 6м и 2г. Вие като не искате не я махайте. Горкото дете да не се мъчи.

Отделно не виждам проблем да ходи на градина, вие едва ли сте единствената бременна и с малко дете. Нито 8мия месец ми се струва проблематичен, нито карането на дете на градина с новородено. Но вие си знаете. Както и с “бибката”

# 437
Нищо нормално няма за мен 4-5 годишно да е с биберон, памперс и да се вози в количка, за да не му се нарушава комфорта. Нали ние сме им сложили памперс и бутнали биберона, за да ни е по - лесно? И сега на детето да му се изкривят зъбите или да направи недай Боже уроинфекция, щото да не ревяло и да не се мъчило. Ми не го разбирам. Не разбирам и модерното родителство, дето детето се чака Н на брой години да било готово, за някакви неща дето са съвсем нормални и естествени.
За протокола - детето ми е без дневен памперс откакто беше на година и 7м. и противно на всички "модерни" родители, които ми твърдяха, че ще пера гащи докато стане на 2, прах гащи броени пъти. Детето схвана на ден 2, какво трябва да се прави. Без биберон е от година и 10 месеца (а беше много пристрастена), срязах го, тя каза, че е счупен и това беше. Не разбирам това насландисване с години.

# 438
Моето дете не е било с биберон, но беше пристрастен към млякото за заспиване. Само така заспиваше, може би до към 2г. Накрая му казах, че в магазина вече не ни продават мляко, защото много сме пили Joy 2-3 месеца не купувахме мляко, за да забрави. После не съм имала проблеми. Научи се да заспива с приказка и така.

# 439
  • Варна
Ако човек иска, ще намери как.

# 440
Нищо нормално няма за мен 4-5 годишно да е с биберон, памперс и да се вози в количка, за да не му се нарушава комфорта. Нали ние сме им сложили памперс и бутнали биберона, за да ни е по - лесно? И сега на детето да му се изкривят зъбите или да направи недай Боже уроинфекция, щото да не ревяло и да не се мъчило. Ми не го разбирам. Не разбирам и модерното родителство, дето детето се чака Н на брой години да било готово, за някакви неща дето са съвсем нормални и естествени.
За протокола - детето ми е без дневен памперс откакто беше на година и 7м. и противно на всички "модерни" родители, които ми твърдяха, че ще пера гащи докато стане на 2, прах гащи броени пъти. Детето схвана на ден 2, какво трябва да се прави. Без биберон е от година и 10 месеца (а беше много пристрастена), срязах го, тя каза, че е счупен и това беше. Не разбирам това насландисване с години.

Съгласна на 100 % Simple Smile
Мойте и двете не са ползвали биберон, защото са кърмени.
Биберона бях аз ама не съм се разхождала със закачено бебе до 4-годишната му възраст Joy
За махането на памперса - едното го махна на 1 година и нещо, другото го махна преди да навърши 1 година.
Почне ли да седи вече е готово за гърнето, и аз не разбирам като видя голямо по моите разбирания дете, примерно над 3, с виснал памперс...

# 441
Голямо дете е на почти 4 с  биберон, не му се прави услуга.
Ходи ли на 6 м на зъболекар? Какво казват? В Германия има “училище за миене на зъбите” при зъболекарите, показват хората как се мие, колко време, колко паста…
Детето е голямо и разбира, добре е да тръгне на градина, за да научи немски преди първи клас и то добър немски, ако бащата не е немец.
Инвестираните седем хиляди евро в играчки не е за хвалба, децата имат нужда от движение, игра навън (дневната светлина е важна профилактика за късогледство) и занимания.

Масовите биберони за големи деца над 3 години и повече по улиците и градините са пълни глупости, без извинение.

# 442
Моето дете до 3 години и малко смучеше биберона и ходеше с памперс. Нищо притеснително не съм виждала, не виждам, и няма и да виждам. Всяко дете има различни потребности и всяка нещо с времето си. Тръгна на градина и дори това не я смути да си смуче бибата. В крайна сметка един ден я намазах с черен пипер и тя се погнуси. Повече не я потърси.
С памперса нещата стояха по идентичен начин.
да ти е живо и здраво ще пробвам❤️ мисля че ще
Ходи ли на 6 м на зъболекар? Какво казват? В Германия има “училище за миене на зъбите” при зъболекарите, показват хората как се мие, колко време, колко паста…
Детето е голямо и разбира, добре е да тръгне на градина, за да научи немски преди първи клас и то добър немски, ако бащата не е немец.
Инвестираните седем хиляди евро в играчки не е за хвалба, децата имат нужда от движение, игра навън (дневната светлина е важна профилактика за късогледство) и занимания.

Масовите биберони за големи деца над 3 години и повече по улиците и градините са пълни глупости, без извинение.
каже да я измия но от опит глава не боли😂😂😂

Не съм се хвалела просто казах че подараците не работят при нас, тя на градинка не ходи но това не означава че всеки ден не излиза и не си играе с деца на неината възраст, ходи и на зъболекар мие си ги❤️ зъбите и са идеално състояние

според мен да спреш биберон на 10 месец е твърде рано! Моята дъщеря спря хуманата месец два преди да навърши 3 годинки от самосебеси! Така че не мисля че модерното родителство не е особено полезно и аз бях дете и си спомням какво е така че не искам дъщеря ми да се чувства насилвана за нещо тя трябва да изразява мнението си! Панперса го спря преди около 2 седмици и през ноща❤️ и то сама!!! Става и си отива в тлалетната сама😎

Съгласна на 100 % Simple Smile
Мойте и двете не са ползвали биберон, защото са кърмени.
Биберона бях аз ама не съм се разхождала със закачено бебе до 4-годишната му възраст Joy
За махането на памперса - едното го махна на 1 година и нещо, другото го махна преди да навърши 1 година.
Почне ли да седи вече е готово за гърнето, и аз не разбирам като видя голямо по моите разбирания дете, примерно над 3, с виснал памперс...
Дъщеря ми не е бебе! Пишеш пълни простотии! Така всяка майка решава сама дали да дава биберон или не това че ти не си давала не означава че никой друг не трябва да дава аз не и го дадох за да ми помога по някакъв начин просто е сладко да си има биберон 😄

# 443
Цитат
просто е сладко да си има биберон 😄

Кажи честно. 😂

# 444
  • София
Докато на биберонът се вика "бибка", детето ще си го търси и ще си ви върти както иска. Та това дете е на 4г и с нормално развитие (не казвате да има някакви проблеми така, че приемаме, че се развива в рамките на нормалното). Това си е втора група в градината, може да се говори нормално с детето като възрастен и да се разбират обяснения кое се прави, кое не.
Прочетете малко за вредите от това (захапка, зъби, говор и т.н.). Моето също ползваше биберон, но на 1г9м казах край и го взех. Без обяснения, игри, и прочие. Беше му силна асоциация за сън и за чесане на зъбите при никнене. Но веднъж като го взех и до там. Точно веднъж опита да примрънка в същия ден и после забрави. Малките деца бързо променят навици, но всичко зависи от родителя и колко стриктен ще е, а не да огъва на всеки рев и налагане от детето.

Постоянно обикаляме из чужбина и имаме наблюдения от различни страни. Колкото тук е странно дете да е с биберон на 4г, толкова и там. Количките са друго нещо - ползват ги по-дълго, за да си улесняват придвижването. Деца на 3-4г с памперс не сме виждали.

# 445
здравей те на всички мами който са се справили с махането на памперси и бинерони моля да ми помогнете дъщеря ми е вече на 1 и 9 месеца още ака в памперса след като направи белята идва и ми казва и постоядно отива под масата кляка долу и си свършва работата в памперса слагам и цукало долу под масата пак не иска тя не иска да седи ами да кляка незнам нямам на идея какво да направя и с тези бибки вече зъбките и се изкривиха слагам и сол на бибата и не я иска но нощем си я търси може ли да ми кажете вие как сте се справили

# 446
  • Варна
Много по-лесно ще бъде, ако ходи на ясла/градина и вижда от другите деца. Моята така за нула време се научи на гърне и приключи с биберона за броени дни.

# 447
  • до най-прекрасния мъж
Според мен проблемът не е в детето, а в неспособността на родителя да обясни и да постави граници. Дете на почти 4 е абсурд да смуче биба. Моята дъщеря е на почти 2 и ми е странно да видя дете на нейната възраст с биба, а какво остава на почти 4. То свобода, свобода, ама на мен ми прилича не на свободен избор, а на оправдание, че родителят не може да се справи със ситуацията.
Още повече, че памперс и биба до 3-4 г крие и рискове за здравето, не само, че не изглежда естетически добре.
Режете, хвърляте, подарявате на куче/коте и край. Ама щяло да плаче, да плаче! Днес за биба, утре за нещо друго! Това за мен са грешки и пропуски във възпитанието. А стаята с играчки за 7000 € даже няма да я коментирам. Заливате го с играчки, за да компенсирате какво? Липса на внимание от Ваша страна към детето? Вероятно да!

# 448
Биберона го махнах на 1г и 9 м
Памперса ми е още трудно защото не казва на време.
Иначе трябва да се махне бибата.
Ако се съобразяваш със  детето то ще тръгне на училище до като се сетиш да я махнеш.

# 449
Казването на време изисква доста време. Пък ако са вглабени в някоя игра, съвсем е трудно.
Аз след дъщерята ми, на която махнахме памперса на 2г и 4м, се радвам на малките победи Grinning Сина ми е без дневен памперс от 1г и 5м. Справя се чудесно за моите стандарти. За акането много бързо се научи. За 4м през които е без памперс е имал 3-4 инцидента. Докато спи на обяд се е изпускал също малко пъти. Започна да си казва и като му се пишка, но често не успява да стигне до гърнето на време. Имаше лек регрес като тръгна на ясла, но според госпожите е нормално.
Чудя се дали да пробвам да махна и вечерния памперс или да изчакам на пролет. Има вечери с напълно сух памперс, но има и такива с приливащ. Вие кога ги махнахте?

Общи условия

Активация на акаунт