Вече в ОФИСА сме двама - носи ме в сърцето мама

• 14 743
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
И аз, и аз искам да прочета как се борави с помпичката за сополи.
Равия, можеш да успокоиш кашлицата с ментов бонбон. Когато чувсташ гърлото си разрдразнено просто смучи силно-ментов бонбон от типа Golia или нещо такова Peace

# 136
Кабив, разглеждах ви албума, супер сте! Мале Ники какъв голям  е станал и колко много се е променил! Не мога да повярвам! Поздравления за скоростния растеж! скоро ще има  1crib тъкмо си мислех тия дни как се справяш с кърменето, отдавна не беше писала...

И аз сложих малко снимки от последната седмица.

(за протокола да кажа пак къде е албума: snimka.bg , user: ofismami , password: 2006)

сега за сополите.....

харесва ми помпата на НУК, защото накрайникът и е объл и може плътно да прилепне към ноздрата, за да направи вакуум. на chicco  мисля, бяха едни остри, не ми вдъхват доверие.
Сополите трябва да са течни. (след баня са идеални,любимите ми  са !!!  Mr. Green ) Ако са на гурелчета, размеквам ги с физ-разтвор и ги махам с въртеливо движение с клечка за уши.  Мама съдистка...

та техниката е следната...

0. изгонвам мъжо и бавачката  smile3513 да не гедат, че получават тикове и почват да викат за помощ  smile3514 американската асоциация за защита на детето.

1. поставям Кайо в скута си и с лявата ръка му придържам главата да не ми бяга.
2. стискам помпата максимално, за да изкарам въздуха в нея. после я поставям много плътно в ноздрата (без да натискам, да няма врясъци).
3. РЯЗКО отпускам помпата, БЕЗ да я дърпам навън. 
иииии ... цврък....  Outta Joint
4. бързо улавям, доиздърпвам  и попивам с мека суха кърпичка, да не реши дребния да ми помага с каквото може. че е усложлив щом трябва да се маже .... а и той шмръква обратно инстинктивно.

за запушен нос без течащи сополи (които не могат да се издухат) НЕ действа. там с капки. Кайо като малък беше много зле и пи антибиотик, и беше на Виброцил. Много са меки (аз имам хронични проблеми с носа си и изобщо не ми подействаха, но на  него нощем му се отразяваха много добре).

когато беше малък не се дърпаше и ме оставяше да го ровя на воля, ама сега ми трябва специално разрешение и да се престоря,че си играем.   newsm57

дано да съм  ви помогнала.  Peace и дано  Praynig не ви се налага да прилагате моите средновековни техники.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 00:17 от kalina na kayo

# 137
  • София, център
Хихихихи и аз днес трябва да купя помпа за нос... благодаря за съветите за ползването!

velmar  аз докато ти отговоря, току виж сте се нанесли вече... Mr. Green

Предполагам вече имаш дадено обяснение но дати кажа аз разпитах...моята свекърва е адвокат... значи не би трябвало да има проблеми,само си изискай Записната заповед...да е при теб, щом превода вече стигне до тяхната сметка! Не би трябвало да седи вече в тях! А иначе, ако някой реши да те лъже...Да не дава Господ... в съда може с всякакви налични документи да се доказва противното и те са силата!

# 138
Мерси Кали. Техниката ти е много ценна, но като я прочетох ми стана ясно, че аз за сега няма да мога да използвам помпичка, тъй като нашите сополи са там някъде навътре, в носоглътката. Така че за сега съм само на физ. р-р, макар че така трудно му се отпушва нослето. И много ми е странно newsm78... как така сополясва само нощно време, когато температурата в стаята е 22-23°С, облечен е с пижама, хавлиен гащеризон и спален чувал без ръкави и на всичкото това отгоре е завит с моето олекотено (нали спинка при мен). Да не би тоя човек да сополясва от много жега newsm78 ... щото пък сутрин е изпотен Thinking
Мда-а, баба му като се върна каза, че много е пораснал за 10 дена. Расте си добре човека - пу-пу-пу Grinning А с кърмата вече нямам никакви проблеми и много съм ви благодарна за съветите, които ми дадохте тогава. С ваша помощ успях да избегна грешката да мина на адаптирано. Благодаря ви  bouquet Сега се подготвям за офис-старта от 20 ноември. Премествам храненето през деня да бъде в 10 - 13 - 16 часа, сутрин да свикне повечко да си играе, а следобед от 14 до 16 да спи с бабу Гале на нейното креватче Laughing През първата ми работна седмица Голям Ники ще си вземе отпуска и ще помага на бабу Гале, а следващата седмица тя остава сама. Декември месец излизам в отпуск, защото по традиция нашата фирма има голяма коледна ваканция и така живот и здраве се завръщам окончателно на работа през януари, когато Малък ще бъде вече на цели 4 месеца. Grinning Ако не ми мине котка път, плана трябва да проработи fingerscrossed
Кали миличка, ама много ти е сладък Кайо. Нацелувай го от мен. Как си го хванала в полет само newsm09... тези проходилки не са ли малко опасни? ... ама аз като го гледам още малко му трябва и ще тръгне сам ЧОВЕКА Laughing

# 139
Здравейте мамчета!
И аз съм работещо маме, но нещо съм пропуснала тази тема! Нямам и много време чесно казано.
Много полезна информация ина на първата страница! Поздравления!
Аз така ви и открих де  Laughing
На работа съм вече 2 месеца и си имахме прекрасна детегледачка, но така се случи, че трябваше да си остане вкъщи и сега съм изправена пред този огромен проблем с намирането на точния чове. Ако някой от вас може да ми препоръча жена ще съм ви много благодарня или някакви други идеи.
Звънях на тази агенция Андинеле, но телефоните са сменени и не мога всъщност да ги открия. Някой има ли актуални координати.
Благодаря ви предварително!
Не ви познавам още, затова извинете, че не се обръщам по именно, но и това ще стане  Laughing

# 140
Здравейте,

ето ни и нас- още един комплект работеща мама и бебе. С бебе Мартин (29.07.2006) от днес започваме да работим от дома, като се гледаме сами - без баби и детегледачки. И така дори и да не съм в офиса аз си имам шеф, който ще ми ръководи работния ден.  baby_neutral  hahaha

Лек ден на всички и поздрави на бебоците!

# 141
  • на правилното място, в точното време
   welcome  на мама Telma!
  Хей,  welcome и на мама Надежда и бебе Марти!  Hug Hug Hug
  Наде, вярвам,че ще се справиш!  newsm10 Тука има много момичета, които ходят на работа в офис и въпреки това се справят чудесно! Така чееее, добре дошла, миличка, в отбора!
 Телма, успех и на теб в намирането на точната жена, за гледане на дечко! Peace
  Кали, благодаря за описанието! Не знам обаче дали ще мога да се справя  newsm78 Дано скоро не ми се наложи. Кабив, пробвах какви ли не ментови бонбони, само че започвам да кашлям още повече от тях  #Crazy  Сега съм вече на Проспан, но трябва да мине време, за да започне да действа. Продължавам да събуждам беба с кашлицата си.  Cry Дано да спира вече. Трябва да бягам да готвя,че момчето ми искало баничка и мама отива да спретне една!  food002

# 142
  • София
Добре дошли на новите мами работнички welcome
Виждам, че нещо за настинки става въпрос. Ние все още удържаме фронта. Кабив, струва ми се, че от топлото имате проблеми с нослето. На мен това ми е притеснението. С нашия татко се караме за това парно, аз изключвам радиатора, а той го включва. Не се спи. Предпочитам температурата в стаята да е 18 градуса. На него му било студено #Crazy. Миналата година пускахме парното само вечер (живея в къща и се прибирахме след 21.00ч) и беше един студ, не е за разправяне. Температурата беше далеч под 18 градуса. Това е първата ми зима без сополи и болести. Та сега с тая жега в спалнята ме е страх да не се разсополивим.
Аз вече съм се сдобила с помпичка за сополки, но не съм я ползвала.  Учудвате ме, че е проблем. Надявам се да се справя.
 Пожелавам ви бързо оздравяване  bouquet

# 143
добре дошли и от мен

гери,  за запушеното носле нощем.... когато човек е легнал, сополите не могат да се стичат и става като кръстовището на семинарията в 5.30. когато бебето е изправено, малко се облекчава положението.
освен това сухия въздух се отразява много зле (това от собствен опит). аз съм хронично сополива зиме лете и парното ми разказва играта (добре, че у нас няма парно).

А за калояновата проходилка... ами той си излиза редовно от нея, не се удря, не реве като срещне пода с глава.  току-що се измъкна от нея и се покатери на леглото. и вързан от столчето за хранене излиза, намерихме го миналата седмица висящ във въздуха да се държи на пръстина един стелаж; отваря чекмеджетата, набира се на пръсти и му стърчат краката във въздуха; излиза от столчето за кола и от количката.... ами аз просто съм се отказала.... но какво да очаквам от човек, който на 5 1/2м се изправи сам в леглото и започна да разтребва близкия шкаф?!  отваря пералнята и пуска микровълновата, изключва и включва кабела на монитора, тия дни отвори с голи пръсти една голяма капачка на един недобре стерилизиран буркан.... абе какво да ви разказвам.....досега не е проходил, само защото у нас сме само на ламинат и адски се пързаля по чорапи, а толкова малки обувки не мога да намеря по магазините. когато пълзи по пода се влачи само на длани, защото коленете му буксуват. но не се отказва хлапето мус хлапе.
(ей сега е мястото да попитате: ти оплакваш ли се или се хвалиш?)

# 144
 Joy Joy Joy Браво на Кайо Heart Eyes ... ами кара по същество човека, напорист е ... така де какво ще си губи времето в чудене и лежане Laughing
Добре дошли на Telma и Nadejda.
RAVIA, дано скоро оздравееш  fingerscrossed
e_angelova тази вечер не съм облякла Ники толкова много и парното ще намаля за да видя каква ще е реакцията. Ще оставя и влажна кърпа на закачалката ... да видим Thinking

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 22:19 от Kabiv

# 145
Гери, можеш да овлажниш по-бързо въздуха със  спрей пълен с вода. И когато се  къпя, отварям парата да влезе вкъщи. Аз имам много чувствителна лигавица и ми е ад сухия въздух.  зависи колкое суха или мухлива къщата                                           всъщност.
хайде дано спинка добре и е здрав и бодър на сутринта Малък Ники.

# 146
  • София, център
Ех тоя Кайо ... много пъргав  Laughing!

Кабив и според мен от жегата е това проблемче с носа... аз слагам или нещо на парното да се суши или имам малка стойка за простиране и си слагам няколко дрешки в стаята... верно, че е мъничък ама не го навличай чак пък толкова... Hug

Добре дошли на новите работещи!

# 147
Днес реших да се разпиша.
Добре дошли на новите мами работливки Telma  и Nadejda.
При мен нищо ново много работа, бебчо  от два дни ака тъмно зелено и нещо съм се притеснила та днес помолих лекарката да мине да го види, дано да не е нещо сериозно.
Kabiv аз го слагам да спи с боди с дълго ръкавче и пижамка  без чорапки и без чувалче завивам го само с юрганче. През ноща спираме отоплението.
Kalina вие сигурно и за секунда не можете  да го оставите малкия сладур без наблюдение явно детето е много сръчно.
Лек ден на всички

# 148
От 3 дни ми е толкова спокойно в офиса, че взех да се притеснявам  newsm78 Днес, както никога да взема да си поръчам салата, че и пица и така се наядох, после пих кафе и пуших на балкона и сега съм живите мощи...Не мога да се съсредоточа и ми се спииии. То да не вземе човек да води нормален живот  hahaha
Калина, как го правите този номер с излизането от проходилката  Rolling Eyes на Михаил му стига до подмишниците и мърдане нема  Laughing на ръце ли се набира това шампионче  Simple Smile Аз преди месец свалих леглото на последно ниво, така че и да иска да се хване и да излезе не може да достигне парапетчето, изпитвам ужас, че може да се метне през решетката...а на пода не го оставям изобщо, първо защото съм кукувица на тема микроби (още стерилизирам всичко след всяка употреба  Embarassed и му бърша играчките със спиртните кърпички за офис техника  Embarassed), а и в дневната сме с теракот и е студеничко  Confused
...и вчера каза бабабабаб и то няколко пъти съвсем съзнателно, ама нормално, който го гледа той обира овациите. Аз получавам само нечленоразделни крясъци и махане с ръчичка за здравей и чао  Sad и физически тормоз- хапане, скубане дърпане на дрехи и по някой удар по главата  с играчка в знак на радост  Wink

# 149
Мами, много ми е объркано в момента нещо  Confused

Днес гледам през прозореца на офиса майките с колички и ако знаете какво криво ми станааа Cry Cry Cry Така ми се прищя и аз да съм на разходка с Маги. Особено в това страхотно време днес. Нещо много бързо ми се изпари ентусиазма от връщането на работа  Tired

Сори, чи ви занимавам и моите сълзливи истории, но исках да си го кажа

Общи условия

Активация на акаунт