Вече в ОФИСА сме двама - носи ме в сърцето мама

• 14 742
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Kaлоян си има техника на излизане от проходилката. първо се катери на долната рамка, после  на "Х" -образните по средата, и после се набира на подложката за сядане. през цялото време се набира на кормилото. да ви кажа, нямам много време да видя как точно става всичко, защото това упражнение му отнема от 20 до 30 сек. Леглото му има 2 нива, но на долното му е високо  и стои на колене. за да му стига до под мишниците слагаме кашони под матрака. миналата седмица се наложи да ги срежем наполовина, защото се беше преметнал през оградата (а му стига до гърдите). Много работлив и находчив е тоя... не знам кой го е раждал такъв.... Кажете ми като е такъв дивчо, как човек да живее според правилото : Който си има внуци,да си ги гледа"?! не се наемат бабите ...

Кабив, как бяха сополките тази сутрин?

Веси, мисля, че в дни като днешния, нито една мама не остава безразлична към  слънцето. и моето сърце се късаше като си мислех колко хубаво  би било  да сме си с Дребьо на разходка. 

момичета, хайде да се разберем да си споделяме и мъките, и тревогите без притеснения и скрупули. Нали затова сме си нашия отбор, да се подкрепяме и да срещаме разбиране. За мен е много ценно, че ви има.

гушки на всички мами и бебоци.

# 151
Здравейте,момичета! HugАз не се вклю4вам напоследък,за което моля да бъда извинена PraynigНО - все пак редовно ви 4ета.Добре дошли на новите мами в отбора на трудоваците Grinning.НИе сме добре.В4ера се възползвахме от хубавото време и цял следобед се разхождахме с Дари,а тя спа непробудно Shocked.Чак запо4нах да се притеснявам по едно време Rolling Eyes.Е- събуди се с писък,защото си беше проспала храненето и съответно освирепяла от глад #CrazyВеси,наистина е тежки ,когато не може да сме си до де4ицата,особено в такова хубаво време и е норман ода се натъжаваш Sad.Аз се 4увствам по същия на4ин в съботите,когато излизам за работа (тогава ходя от 14 до 17ч) в най-подходящото за разходки време Rolling Eyes.И минавайки покрай парка виждам забъразни мами с де4ицата,тръгнали на семейна разходка.А ние семейно много рядко излизаме  #Cussing out.Ето- в неделя моя мъж пак планира да ходи на лов #2gunfire.И дори в4ера  ме пита- пускам ли го на лов #Cussing out.Е- то се е видяло 4е все сами4ка ще си излизам с Дари.Много ми е криво и благородно завиждам като видя цяло семейство на разходка Cry.А като видя сам татко с коли4ка и..завиждам ужасно на щастливата майка.Нашият тати сякаш го е страх да остане сам с беба. Tired( взела му е страха май Mr. Green).Радвам се 4е работното ми време е такова,4е през деня мога да съм си Дария Hug
Ина4е- днес селдобед сме на консултация и ще ни бият втората ваксина SickНямам търпение да разбера мерките на моята шишкавелка GrinningАааааааааа- и още нещо се сетих да ви питам.Нашето БЦЖ не е излязло newsm78Какво следва от това?Аз се притеснявам9 не знам до колко основателно),защото ,да си призная си запалвах някоя и друга цигара и като бременна Embarassed.А нали тази имунизация има някакво отношение с туберкулозния имунитет,а той с цигарите.. Tired
АМи - това е засега от нас! Желая ви хубав ден  bouquet

# 152
Здравейте кажете някъкъв лек за запека на бебо.Голям проблем а уж с Омнеото не трябва да има проблем.Днес им казах да минат на Фризовом  и един чай Блевю Л ли беше нещо такова.Бебчо от 5 часа този сутрин се свива и скимти.Снощи се мъчих със сапун и термометър нищо не направих.
Лек ден на всички

# 153
Велмар, мисля, че ако БЦЖ-о не ви се вижда, ще ви сложат ново  Rolling Eyes Нашето пък е другата крайност, чак преди о/о месец-два започна да поизбледнява. Не знам. Нашата педи каза, че трябвало да си личи до 1 клас  Shocked Тогава им правили нови. Но не мисля, че има връзка между цигарите и как ще реагира бебо на БЦЖ-о  Rolling Eyes

# 154
  • София, център
velmar  Да испоред мен няма за какво да се притесняваш...няма връзка БЦЖ и твоите цигари! Но е верно, че е хубаво по-късно да избледнее ! Но нищо няма да стане ако не е така...просто още едно БОЦ и малко сълзички!

pip Този чай за който пишеш и на мен ми го препоръчаха - Блевит Л май беше! А с термометърчето - намазваш го с преварен зехтин или бебешко олио, хващаш крачетата за глезените и ги вдигаш нагоре  за да притиснат коремчето, вкарваш термометъра ( спокойно може и 2 см, първо лекичко в началото...) , почваш въртеливи движения и продължаваш да притискаш коремчето...няма да стане веднага- не си мисли  Mr. Green, трябват 5 минути, а на някои бебета 15..., аз правех и овесени ядки ( водичката за пиене) и Дуфалак ( не е лекарство, а е много сладък разтвор, който подобрява перисталтиката и най- важното няма пристрастяване към него... когато спрете да го ползвате )! Ако имаш въпроси питай ме на лични, това с запека го владея , след 2 месеца мъки когато беше мъничка вече съм номер едно!  Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 23:26 от adiland

# 155
  • Русе
Привет работяги,
Днес и аз се разписвам... Grinning

welcomeна новите майчета!

velmar, мисля че за БЦЖ-то се правят и проби - Манту, ако излезе отрицателно, тогава се реимунизира.

pip, от колко време сте на Омнео? При нас ефект се получи след около 10 дена чак...Чайчето Блевит Л, и овесената вода не помогнаха... Термометър - само в краен случай  Naughty! И споко! Като почнете пюретата ще се оправят нещата. Grinning

RAVIA, малко късно, ама... Има едни билкови таблетки "Кофлет" на Хималая (с джинджифил) - много облекчават кашлицата, и стават за кърмачки. Peace

Спорен ден на всички!

# 156
Здравейте отново PartyНие ориди малко се прибрахме вкъщи.Бяхме навин и ДАри спа на въздух през цялото време(по4ти 2 часа Shocked),което е необи4айно много за нея.В момента се храним и ще се приготвяме да ходим при педито.После ще докладвам като се върнем Peace
Равия, 4ак сега след отговора на Иленка виждсам питането ти за лекарства Blush.Да ти кажа аз как се лекувах миналата седмица.Мен ме запо4на с гърло.Ефизол не помага,както се досещате.На мен ми действа Биопарокс PeaceА за кашлицата- от на Дария сироп4ето- Стодал(хомеопати4но е и дава резултати).После и мъжо го пи.

# 157
Мами,   
има опит за последен протест за промяна на тълкуването на закона за завареното положение (за майчинството). С това изменение се увеличават дните, през които майката получава 90 % от средният й осигурителен доход от 135 на 315. Има подписка, която може да подкрепите на http://www.bgpetition.com/promeni-kso1/index.html
Ако можете да намерите и още майки, бащи, съпрузи които да подкрепят ще е от полза. Важното е да опитаме!

# 158
Как сте, мами?
Аз също се позагубиха, ама...
Нашето БЦЖ се "появи" на консултацията преди месец и догтогава педито не е казвала нищо обезпокоително. Та споко - имате време.

# 159
Девойки, днес беше един много кошмарен ден.

Работя на 3 места,  и днес  изведнъж имах чувството (а и поводи за подобни мисли) ,че и трите се срутват.  и оставам без никакви доходи. това ме депресира страшно. не са ми плащали от не знам колко време, само ходя като идиот и имам около 15 лв в портмонето си.

МАМИ, има ли някоя, която разбира малко от счетоводство и трудови и граждански договори? имам 2-3 малки въпроса. в понеделник имам среща с шефката да отбранявам правата на всички колеги, и моите собствени също.
ели, ти ли беше учителка? Моля те да ми пишеш на ЛС, имам спешно един въпрос за оформянето на трудов учителски договор, по отношение на работните часове.
ще се побъркам просто.  а колко работа ми се струпа за уикенда, не е истина. 

абе аз съм сигурно мега лоша майка. изобщо не знам какво е БЦЖ ...
абе за нищо не ставам явно. ужас.

# 160
Този път да се отчета Simple Smile
В сряда ходихме на ортопед и на моето слънчице му откриха проблем.  Sad "Черупките", ако мога така да се изразя, които покриват ябълките на крачетата горе в таза са по-къси от нормалното и не ги покриват добре. При едното краче това е изразено по-малко, а при другото повече. От днес носим ортопедични гащички и така цели два месеца. Трябва и да го носим колкото може повече в кенгурото. Хайде за кенгурото ще бъде удоволствие и за нас и за него, ама гащите, в общи линии, не трябва да ги сваляме. Проблема бил вроден, не сме го предизвикали ние. Но както д-р Хайвазов, така и днес лекарите в Горна Баня ме успокоиха, че това е лечимо и до два месеца проблема ще изчезне напълно. Дано, че искаме Ники да го правим спортист. Praynig
Днес ходихме и при уролога - доц. Минков в Правителствена. И той ме успокои, че хидроцелето не е много страшно. Очаква се до няколко месеца течността да се резорбира от само себе си напълно и затова с нищо няма да го лекуваме. След месец сме на контролен пак при него. Иначе докато чакахме доктора, който беше в операция обрахме точките пред сестрите. Като му се нахвърлиха тези лели, ле-ле, ле-ле ... едната така го заглавичка, че нашия дълго се смя като пача, както казва Велмар, а друга пък го удостой с масаж на гръбчето и ходилцата. Joy
Нослето все така се пълни със сополки нощно време въпреки, че Ники вече спинка само с гащеризон и завит с моята завивка. Като че ли намаляха малко Thinking, но все още се буди на моменти, притеснен от запушеното носле. Поддържаме й подходяща влажност на въздуха. Ами ако не се оправи ще го водя при педката.
момичета, хайде да се разберем да си споделяме и мъките, и тревогите без притеснения и скрупули. Нали затова сме си нашия отбор, да се подкрепяме и да срещаме разбиране. За мен е много ценно, че ви има.
точно такова е и моето желание, Кали Peace Аз продължавам да си пиша и в августовската тема, но тук с вас мога да споделя и да срещна много повече разбиране. Много ви ценя заради това Heart Eyes
pip, номера с термометърчето ще стане Peace Аз първия път, когато мерих на Ники температурата в дупето се забавих повечко и съответно ... хоп изненада-а-а ... стопли ми ръцете Mr. Green От тогава знам, че термометъра не се държи толкова дълго в дупето Naughty

# 161
Adiland страхотен майстор си.Спазвах точно указанията и резултата беше много добър и бебо беше  много доволен:party:
 Ilenka - от началото сме на Омнео сега се разбрахме с педиатърката да минем на Фризовом.Ще видим дали ще има ефект
 Kabiv и Здравко има на единия тестис хидроцеле.Ходихме на детски хирург и той каза че ако до  деветия месец не се оправи ще го оперират операцията била много лека.
Хей Калина какви са тези мисли,как моге въобще да ти мине през ума че не ставаш за нищо.Работиш на три места и си малко  детето.Знаеш ли колко малко  хора ще се справят с всичко това.
Виж за доходите трябва да се отнесеш много сериозно не може да се скъсваш от работа и да няма полза от това.Непременно се погрижи за това и не го отлагай.Аз на предишната работа сума време чаках нещата да се оправят и само си опънах нервите,трябваше да напусна поне една година по рано.

Хайде да си почините събота и неделя.

# 162
Здравейте милички. За мен тази седмица е просто кошмарна и нямам тьрпение да свьрши. В Офиса всичко е на червено буквално-работим 24 часа в денонощието,но по това време на годината е така. Аз имах гости от северна Бьлгария у дома 3 дни , и едновремено с това курсовете ooooh! В момента очите ми направо залепват,но продьлжавам да работя. И Марти ми вьрти едни номера-снощи заспа в 1 и в 8 се сьбуди кукуряк, а на мен толкова ми се спииииииииии... И нещо са ме налегнали едни такива мисли-дали му отделям достатьчно внимание,дали си играем достатьчно,дали няма да си помисли след време,че не го обичам достатьчно,щом отделям толкова време за работа Sad Напарво се чудя -дали не ме хваща сега следродилната депресия Sad Извинявайте ,ако внасям отрицателни емоции,но много ми е криво,пьк и вие сте горе-долу в такова положение,та ще ме разберете.

# 163
днес не ми е ден и това е....

майка ми току-що се обади, че баба ми е в болница, по всяка вероятност е направила инфаркт. утре сигурно ще пътуваме да я видим (не е в софия).

Гери, радвам се, че не си се отчаяла с проблемите с Ники.  Стискам палци да се оправи бързо.  И сополките ще минат.
Между другото и Калоян е с едни постоянни сополи (като мен горкия....) но не му е запушен носа.
Само си го тормозя по мойта метода...

за проблемите с мойте работодатели малко инфо. ....
преди 2 месеца купиха нашето училище и оттогава работим без договори и без да  ни плащат на точна дата (този месец закъсняват с почти седмица, от 2 м не са ми плащали майчинството, и едни други пари за други курсове, които минават през училището). днес видях договора на моя колега и беше АБСУРДЕН !!! толкова зле, че дори когато обърнах внимание на директора,той се шашна, скри го, и каза, че това не можеда бъде, кой го е писал.... луда работа.
преди 10 дни купиха другата фирма,. в която работим и двамата с мъжа ми, и сега не е ясно какво ще се случи с нас, а оттам са ни основните доходи. и от там не са ни плащали. 
в понеделник трябва да обсъждам договорите, ама не съм много в час , осо бено с плащането на данъци по граждански договори.

вчера съседката под нас ми каза:
Не знаех, че имате 2 деца.
аз я погледнах въпросително и я питах какво има пред вид....
"Ами  чувам,че голямото топурка напред-назад по цял ден ... добре, че бебето ви поне е тихичко"
.......

Ами ние си имаме само Кайо ...... 

# 164
Калина, не така с лошите мисли, моля!!!! Не давам!!!! Отникъде не давам!!! Пиши на лични кво можете ти и мъж ти - имам предвид кратка автобиография с езици, умения и т.н.  Без пари не става. Моят шеф може да иска от нас да работим 24 часа на ден 365 дни в годината, ама за 6 години не е бавил заплатите и авансите и с ден! Пиши и на лични какво те вълнува по счетоводство и за договорите и ще се пробвам да помогна. Весито работи в тази област, но не я виждам из форума, иначе съм сигурна, че и тя ще даде едно рамо. Ще помагаме - няма да те оставим така!
Кабив, ортопедичните гащи не са чак такава драма - Ники ще свикне бързо
Иначе моята драма - вчера трябваше да сменят интериорните врати у дома. Баща ми остана да се занимава с майсторите. Като се прибрах вечерта ми се доплака със сълзи. Ами тези каси все едно са правни по трудово от първолаци. Засъхнали капки боя, грозни фуги, ненапаснати модули и за капак като си легнах вечерта все едно умрях - стаята тъмна, коридора светъл и отвсякъде около вратата се процежда светлина  Joy. Като по филмите дето вратата се отваря  и отиваш в рая Joy Joy Joy Седнах в леглото и почнах да се смея с глас направо. Ами то не е истина това - едно нещо не им харесах просто. Дори не се затварят като хората щото трябвало да слегнат уплътненията!?!? Сега от сутринта разговори с Баш майстора - те са дистрибутори на завода, разговори със завода, разговори с монтажниците... Всеки те занимава с драмите си - на един му се родило дете и затова не си свършил работата, другия бил болен, третия не знам кво му било. Абе няма да се оправи тази държава докато не се научат тея хора да не се оправдават за некадърното и неадекватно поведение. На всичкото отгове взеха и съвети да ми дават как трябвало да си запълня дупките от пирони с кит и финно да ги боядисам с лак за нокти  Shocked. Така били правили хората дето нямали нерви да се занимаван с рекламации. И фугите да ги нацапам със силикон за упрътнение  Shocked Shocked Shocked. Не можех да повярвам направо. Оня говори, а аз не мога да реагирам - въобще не очаквах!!! И като избухнах стана страшно направо - учудих се от самата себе си - щях да го разкъсам на парчета вчера с тея съвети. За 3000 лв не трябва да се правя на художник с лак за нокти и на домашен майстор с пистолета за силикон! Аз ако исках така да ремонтирам щях да си оправя старте врати - те изглеждаха по-добре от тези... Абе аз ако продължавам да ремонтирам у нас ще се побъркам - всички идиоти ми минаха през къщата!!!!!! Тея с външната изолация изляха повече материал по плочките през входа, отколкото на стената, оня с ВиК разби до неузнаваемост къщата - извади тръбите все едно генеколог да ти преглежда матката през носа, плочкаджията не знаеше за кво служи машината за рязане на плочки и ги режеше с флекс та ми съсипа мозайката в коридора - има рески дълбоки по сантиметър и ме принуди да ремонтирам коридора. Тея сега в коридора ме принуждават май да си купя нов апартамент!!! Само ел майстора си разбираше от работата и имаше акъл между ушите! Като му плащах си му казах в прав текст, че са единствените пари в живота ми, които като ги давам знам за кво са похарчени! Ох, сигрно ви натоварих, ама просто не издържам вече тая простотия. Мъж ми пак е на позицията - кво толкова - не са чак толкова лоши вратите. Да, ама ако остане така най-малкото Иван ще е все болен от непрекъснатото течение. Ами по-добре пердета да си бяхме сложили, вместо врати - за тея пари щях да взема на Версаче от последната колекция! В офиса е пълна лудница - викат ме за всичко и навсякъде - имам чувството, че съм десеторъкия шива вече. Вчера телефоните не работили *нашият бизнес са телефоните* - влизам 100 техника седят и мислят и няма причина да не работят и като влязах тръгнаха от само себе си. Излизам - пак се развалят - влизам  - оправят се. Имах чувството, че съм в някакъв лош филм или че някой ми прави скрита камера. Почнаха да ме бъзикат, че трябвало да си пренеса лап топа до сървърите да нямало проблеми. Ама това е в целия офис! Ако изкарам още малко така ще имам нужда от психиатрично лечение на 28! Още един кудош! Пращам едни идиоти да вземат цветен латекс за боядисването на един склад - онея кретени взели латекс от 30 лв литъра, щото решили, че цялата бака струвала толкова - като видях фактурата ми се изправи косата - това е най-скъпо боядисания склад на света, а там ще складираме ненужни боклуци! Спирам, че ако продължа ще ме четете до утре вечер! Приятен ден

Общи условия

Активация на акаунт