Вече в ОФИСА сме двама - носи ме в сърцето мама

• 14 737
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Тъй вярно-да на Ганчев е тази плодова смес и е много хубава(Вяра само тези харесва).Наистина за прасковата съм чувала че е алерген,но нали затова се захранва първо с 2-3 лъжички и така постепенно като видиш, че го понася си папкате.Аз да ти кажа,малко смело действах с тези неща в смисъл много малко я захранвах с по лъжичка.Като я видех че си яде и давах колкото иска Embarassed А тя никога не изяждаше повече от 1/3 бурканче.Сега отскоро прояде по половинка бурканче Mr. Green
Споко момиче ,ще се справите и до пържолите ще я докарате Peace

# 181
Благодаря ти за отговорите Hug.АБе- знам 4е няма да остане детето незахранено,и аз уж 4ела,запозната...и пак току изникне някоя въпросителна ooooh!Дари сега спи в шезлонка след като я бойкотирах за първи път да я нося на ръце Rolling Eyes.Тя мрънка, аз я клатих и накрая тя заспа,вкоп4ена в пръста ми Shocked.За първи път се слу4ва  да заспи са ми4ка.Досега смо на гърда и на ръце стваше този номер Crazy.Мисля да пробвам да я оставям така о т време на време( е- все някак ще издържа на мрънкането и умолителните физиономийки),и даон се нау4и да си заспива сами4ка.Че взе доста да натежава Confused.Сега по принцип ни е времето за къпане,но ми е жал да я будя за това и мисля тази ве4ер да пропуснем къпането.А и аз ще си легна по-рани4ко,4е да не се успя като тази сутрин Blush
Спирам до тук.Лека ве4ер ви желая.ДО утре!

# 182
Велмар, за захранването - аз на 3 месеца и половина дадах на Иван малко сок - по 20 грама около 2 седмици следобед преди млякото. След тези 2 седмици започнах да давам плодови пюрета - ябълка, ябълка и морков и круша. Към 4 месеца и половина започнах да прибавям и зеленчукови пюрета на обяд по малко. към 5 месеца и половина започнах да давам местни пюрета, които за около 2 седмици изместиха зеленчуковите напълно. Първо - педито много държи на месото, а тя е доста умерена по принцип - не даваше нищо да се дава на малкия до 3 месеца и половина, второ - детето като му давах плодови пюрета и зеленчукови плюеше, мажеше се - като опита местно изведнъж се научи да яде с лъжица са 10 мин. Спя да се маже, дави и т.н. Абе крушата ябълки не ражда - то си е казано. Май към 5-ти месец дадах и кашите, като за обяд давах зеленчук, а следобе или плодово или каша и сокче до 40 грама между следобедното хранене и вечеря. След 6 месеца давах всичко на пазара, което е пригодено за възрастта - имам предвид всички видове месо и т.н-, които според хип и нестле са подходящи без горски плодове и всички бобови култури. Аз съм с гастрит и колит и на мен са ми забранени. Щом аз уустисках без $полезните им съставки$ 25 години значи и иван ще устиска поне до 2 години. Ако тази схема я напиша в кърмаческия ще ме линчуват на площада та затова тихо  Naughty ама аз съм си доволна и смятам, че съм го захранила правилно. Дано съм била от помощ - ако имаш още въпроси пиши на лични - насреща съм.

# 183
  • София, център
Ger4o хахахаха верно, че от кърмаческия са доста крайни... то е ясно, че всички имаме цялата нужна информация на света и пак МОЖЕМ да си вземем наше решение за захранването, а те не и не!

# 184
КАТЕНЦЕ !!! ЧЕСТИТ  РОЖДЕН   ДЕН

много да си щастлива и здрава и ти, и всички около теб.

Велмар, и аз ще се включа, макар нашата история да е доста подобна.

първо с кърменето... Калоян хич не можеше да се наяде от мен, и на 3 с. започнах да му давам само изцедена кърма.  (кошмарно е това упражнение... за това все си е заспивал сам в креватчето, мама имаше да цеди по 6 часа на ден). Направо не знам как си се навила с приспиване на ръце. На него му се е случвало 4-5 пъти. Даже вече понякога вечер го оставям нахранен в леглото и излизам от стаята.... да се оправя сам. снощи се събуди в 1.30 и реши, че е сутрин... манджа, гушки, гел за зъби и .....хайде в кревата да се приспива, и аз си заспах.. до кога е мрънкал  не знам, колко пъти си е изчел гумената книжка също не знам, ама до сутринта спа непробудно.

въпреки, че беше свикнал с шише, категорично отказа и най-сладкия сок от ябълки на 3 м. през 10 дни пробвах да му давам - тц.  продължихме си на кърма и АМ до 4 м, 4 1/2. сок пак отказа, но му дадох направо плодово пюре (на ХИП  - ябълка).  после пробвах морков - пълен бойкот.
хайде пак 10 дни почивка.....  пробвах Ганчев и Ам Ам, към 5 м просто се отчаях и му позволих да си топне пръстче в доматената салата (виждам как ме връхлита една голяма щампа "хистамини" сакън недей ....) Да, ама прояде детето. после пробва горчива печена зелена чушка.  Иди го разбери ...

Сега КАРТОФЕНОТО  му е любимо.

Чак на 6 м прояде сурово плодово пюре с малко каша (пасирани сурови плодове - ябълка, банан, слива, круша), за зеленчуковото се уговаряме. Към 7 му дадох варено и пасирано пилешко (супа).  Абе капризен си е...  Купешките пюрета пък изобщо не ги яде.
утре ще пробвам тиква.

иначе основната разлика е , че аз му готвя. тоест, през септември се напънах и пасирах и прецедих градински домати, печени белени чушки, магданоз, тиквичка, морков ... повечето ги замразих във формички за лед, някои стерилизирах (праскови и сливи). сега варя пиле и също го замразявам.  На обяд си избирам няколко различни кубчета и ги давам с жълтък или сухар... каша...
не слагам захар в нищо. Мръщи се на по-големите парченца, иска ги супер кашести ... иначе за да го свикна на парчета, правя пак нещо "подсъдно". Давам му малки парченца пуканки (чупя му от меките бели части, без сол и масло, размекват се отслюнката веднага). Само като види купата и се нарежда на опашка пред микровълновата. Вечер му слагам по една бисквитка на Плазмон в млякото, белким спи ...ама се буди в 4.30. 
за сега съм заместила 2 хранения.

в общи линии бебето само си показва време ли му е, или не. Ако хапва, мисля че е ок. Моя като прояде, много бързо му заместихме хранене (но беше вече на 5 1/2) педи каза, че нетипично бавно прояжда.
Ако зависеше от Мъжо, и до сега щяхме да сме си само на АМ, че най-лесно се приготвя Simple Smile

Иначе да кажа какво стана днес с моите преговори.... Ами нищо не стана... Шефа болен, баш шефката ме отряза и каза да е оправям с шефа... аз му звъннах у тях и го попитах защо липсват 200 лв от мойта заплата... той се извини за грешката и обеща всичко да оправим в сряда... Но на мен ми се струва, че наистина този път ще оправим нещата. Сега поне знам с кого да говоря. Няма да се измъкват вече.   
На другото място също има светлина в тунела, но другата седмица ще се решава май ... там ми е много по-важно ....

# 185
  • София, център
Уфффф, kalina na kayo дано успееш!!! Че трябва да сме ок за да са така и малките...

ММММММ да направо си за  fight...  с това захранване! хахахаха

# 186
Благодаря ви моми4ета за споделената информация и съветите Hug( само между нас ще си останата за да няма #2gunfire от темати4ния форум Whistling).
Калина,дано вси4ко най-сетне се уреди.Абе- щом ве4е комуникираш директно с шефа няма да си прехвърлят топлата един на друг и нещата смятам ще се наредят както трябва Peace
Ха сега да продължа с оплакванията,4е явно тази седмица така ми е тръгнало #Cussing out
Дари се събуди тази сутрин  към 3 и нещо Shocked,което не й се е слу4вало никога до сега.Ами - взех я при мен и продължих да спя( а тя уж да яде).ПО едно време такъв писък нададе 4е #Crazy... И като се по4на едно разнасяне,дондуркане....Абе- будна съм от тогава ooooh!
Реших да използвам момента 4е така и така съм будна и да се доизцедя,защото имам работа след работа и ще закъснея.Та- обикновено с лекота изцеждам поне 80гр.НО - не и тази сутрин- едва успях 20 гр. да събера и като запо4на един рев....- Дари реве,и аз пригласям.Мъжът ми седи и се пъли в тъмното .Накрая вика- поне едната да млъкне Sick
МОми4ета- кърмата ми така е намаляла,4е имам 4увството 4е спира.Възможно ли е това и то изведнъж.Чувствам се  ужасно Cry.НЕ съм фанатизирана по темата за кърменето.КАзах си 4е ще кърмя докато мога,но ...така изведнъж...направо нямма думи.Само искам да дам най-доброто на бебка Praynig.Сега се притеснявам дали не й е достигало коли4еството Rolling Eyes.Чудя се дали да не запо4на  да я дохранвам с АМ newsm78 или да из4акам малко и да запо4на разни 4айове и т.н. за лактация?!?!?А като знам каква е мъка пиенето с шише.......... ooooh! - не мис е мисли
Ох- извинявайте 4е ви натоварвам толкова рано сутрин,но...трябва да споделя с някой.ДОкато пътувах към работа по радиото зву4еше любимата ми песен на Гари Мур... ои аз като му ревнах пак smile3518..АБе- разцентровала съм се съвсем.Знам 4е трябва да се стегна и да мисля положително ,но..нещо не ми се отдава.
Благодаря 4е ме из4етохте  bouquet
ЖЕлая ви хубав и лек ден! HugДано днес времето да е хубаво,както обещаха в прогнозите и поне да изведа малката шушка на разходка.

# 187
  • на правилното място, в точното време
Хей, velmar, не така ,миличка! Hug Края на света не идва като ти спре кърмата. Я погледни от другата страна- ще можеш времето, което се цедиш, за да яде бебо кърма,докато те няма, да го споделиш с него, да го гушкаш, а не да мислиш колко мл кърма му трябва и дали ще му стигне.
 Да кажа набързо, докато смотания форум не ме е изхвърлил. Писна ми  #Cussing out #Cussing out #Cussing out напиша нещо по-дълго и после като искам да го постна и ме изтрива постовете. А така, подробно си бях написала на velmar моята "еретична" според кърмаческия форум схема на опит-захранване. Сега това го поствам, после пак ще пиша, щото ми омръзна #2gunfire

# 188
 Сега ще пиша по няколко поста, извинете ме момичета, ама така само се получава при мен.
 Та, първо: ако иска някой да си "лафи" с мен скайпа ми е :ravia_d. Ще ми е кефско да има с кой да си приказвам newsm10
  За захранването да кажа, пък дано този път успея да го публикувам  hahaha
  Значи почнах на 20-я ден със сок от круша,защото беба беше запечена. Преди това пробвах аз да ям сливи, обаче нъц. Изядох един камион сливи и нищо. Дадох й сокче и се оправи. После към края на 2 и началото на 3 месец я пробвах с различни пюренца. Много исках дапочна със зеленчукови, но си остана само желание- беба категорично ме отряза  Naughty Пробвах после плодовите- и там не пожънах особени успехи. Единствено пюрето с тиква и морков го уважаваме. За мъхестите плодове- и аз го четох, но не се впечатлих особено /за ужас на майките в кърмаческия/. Дадох й праскова, но тя не я хареса.Явно й дойде кисела. Давах и сок от грозде и диня, забравих да кажа. Зеленчуковите пробвах и собственото производство, но тц! Сега се мъчим с едни сокове и плодови пюрета,но мноооого трудно и бавно прояжда. Иска само  bombs И това е притеснително,защото е качила доста, сега трябва да минава на диета- спирам й пържолите! cook
  Вчера бяхме на доки, за преглед на тазобедрени стави- дофторицата каза, че много е качила, то това и аз си го знам де, но ме уби като каза, че от кърмата, тъй като била с високо мастно съдържание, се натрупвали мастни образования покрай сърдечния мускул и почвали да правят много бронхити  newsm78 #Crazy newsm78
  Все повече се изумявам на нашите доктори! #Crazy #Crazy #Crazy 
 Преди 3-4дни ходихме на педито и тя каза, че след 6 месеца кърмата нямала същия състав и стойност и да съм я била спирала  #Crazy В събота/ тази,която мина/ щяла да ходи на семирна, да ги запознават с някаква американска схема, по която до 6 месеца се давало само кърма и нищо друго! Онемях! #Crazy Shocked newsm78 #Crazy Тази в кой век живее? newsm78 То само баба на село не го чу това и то защото не е гледала ТВ, тя сега тепърва щяла да ходи да го слуша. Е, иди и после им вярвай или питай за нещо.
  И последно: да почерпя пак днес - беба има месечинка! Ставаме на 5 месеца! baloni newsm38  party041 newsm18  Party Time Misc Baby Bottle  party023  cook newsm38 beer2 Wine Glass Popcorn cook cook

# 189
 Уф, velmar,забравих да пиша за кърмата. Така изведнъж едва ли ще ти спре кърмата. Не се притеснявай да си вземеш АМ и да дохранваш, но продължавай и с кърменето. Така ще си стимулираш лактацията. Ако можеш вечерно време да си лягаш по-рано и сутрин , по-скоро през нощта, като се събуди бебо, да даваш да суче - е по-добре. Лактацията се стимулирала най-добре нощем между 3 и 8 часа. Така че, ако между това време можеш да даваш да суче, ще имаш добър успех, надявам се! Peace  И друго има, че колкто и да цедиш, не можеш да изкараш толкова, колкото бебо изсуква от теб. Не се впрягай от това, че няма достатъчно. Докато сте заедно, давай колкото поиска. Може и по-начесто, има там разни скокове в растежа и др.подобни. Може да минавате и това. Така,че давай колкото може, когато поиска, но да си готова и с АМ, за да не страда детенцето ти и да го държиш пък гладно, както правят фанатизираните кърмещи мами. Т Те да ме прочетат от форума, ще ми дадат да се разбера  Sick
  Ако нещо те притеснява, питай! Доколкото можем, ще помагаме!
 Кали, исках и на теб да ти кажа  Hug Вярвай, че нещата ще се оправят! А Кайо наистина ти е голяма шушумига! Да ти е здравичък и да ти носи много радост! lovekiss
  Смятам да се спирам, че последната страница е само моя май!

# 190
Равиа,мерси за отговорите Hug.Абе- не съм се от4аяла,но просто ми стана много гадно от таз инеприятна изненада рано сутрин.Разбира се 4е няма да рискувам здравето на бебека,и ако видя 4е не й стига ще й додам Ам Peace( в края на краищата колкото и да е ценна кърмата няма златни нишки все пак Crazy).За цеденето- аз се цедя само веднъж на ден- като се върна от работа за да оставя дозата за другия ден.И с лекота изцеждам за около 5 минутки  120-130гр.Така 4е- хи4 не ме затрудняваше тази процедура.Имаме си нощно кърмене( така направих режима на Дари,4е  я къпя към 9 и нещо ве4ерта и така тя  ми се буди да папка преди да излеза за работа( т.е.- около 4-5 ч сутринта).
За скайпа- на работа е абсурд да инсталирам тъй като ко мпютъра ми е в ефир  Blush.само кюто пускам ( и то без звуци Naughty).Скайп имам вкъщи,но понеже бебка спи като муши4ка, го използвам и него за 4ат Laughing- само пиша там.МОже да си пишем ако искаш- на кю( 282290555) или скайп(velmarski) Peace

# 191
Велмар, кърмата наистина е най-полезната храна, но не се плаши от храненето с шише. Аз се родих за втори път, когато спрях да кърмя. Имам страхотни проблеми с гръбнака, които през първите 7 месеца от бременността не ми създаваха никакви проблеми, но след това започнаха дори губене на съзнание вследствие на притискане на някакви нерви във врата, защото там извивката я няма въобще, а 3 шийни прешлена са започнали да правят извивка на обратно. Та... кърменето беше един малък кошмар - Иван сучеше по 20-30 мин, 2 часа почивка и същото упражнение. Аз цедях след всяко кърмене и замръзявах. След хранене цедях по 200 мл  Shocked. На финала като почнах с Ам и не можех да повярвам колко лесно било. Имах 5 шишета  - сутрин стерилизирах всичките и зареждах с преварена вода в нужното количество. Като писне за храна - сипвах лъжиците и в устата. Вечер дозареждах изпразнените бутилки с вода и нощно време като призрък само сипвах сушото и хайде. Даже се бяхме специализирали с Иван да яде подпрян на възглавница, а шишето подпряно на одеалото, а майка му до него гледа телевизия подпряна в удобна поза. Така до към 5 месец - после почна много да бие шишето и да се върти, та трябваше да го придържам.
Равия, що не я смениш тая гъска? В крайна сметка ТЯ трабва да ти дава инфо, а ти да избираш коя схема да предпочетеш  #2gunfire Аз лично говорих с много лекари преди да избера и четах доста из форумите. Най-добре ми подейства за самочувствието, че съм направила правилния избор е когато зъболекарката ми ми разказа как детето и било по схемата за късното захранване и не давала нищо освен кърма до 6 месец и на финала вече година и половина се борят със захранването и нямат успех. В мартенския форум също доста майки с късно захранване имат проблеми с неядене, една с ужасно нисък хемоглобин и като цяло децата като че ли са по-неспокойни. ТОВА СИ Е лИчНО мНЕНИЕ И НЕКА НИКОЙ НЕ СЕ ЗАСЯГА мОлЯ!

# 192
Забравих да пиша - днес ще идват в 10 най-накрая за рекламацията за външната врата. Утре за интериорните - стискайте палци.

# 193
  • Русе
Привет мами,
хубово сте зачесали захранването - и аз не съм изпадала в крайности, карах си по "златната среда" и по усет - нито късно, нито рано...И аз имам наблюдения, че късно захранените са с по-нисък хемоглубин като цяло, без това да е особен проблем, де..., и малко по-"злояди". Thinking

RAVIA, твоята педка ме хвърли в потрес с изказванията си... #Crazy

velmar, споко за кърмата - ако имаш сили и време, кърми по-често и ще се регулират нещата, ако не - и АМ е достатъчно добра храна...Аз лично не съм си давала зор с кърменето (5 месеца кърмих) и никога не съм се цедила или стимулирала по някакъв начин - колкото-толкова  Peace...Не съм от мамите, които успяват да съвместяват кърмене и работа, и грижи по малко по-голямото дете.

Ger4o, успех с майсторите! Голям си образ!
Калина, стискам палци и за вас - не се давай!

# 194
Здравейте!
Аз също много се дразня от крайностите и истерията около изключителното кърмене и късното захранване.Това не значи че не ги приемам де.До момента кърмя(вече 10 месеца) и това е единствената храна която никога не отказваме Grinning.Убедих се че бебето започва да се храни с твърда храна когато е готово за това и поне при нас се случи след 6 месеца някъде(което ме навява на миси че в късното захранване има доста голяма доза истина).Иначе я почнах на 4м - гълта,плюе чуди се какво ли е пък това Mr. Green За сега се очертаваме злояди доста ooooh! Ама ще се оправим Wink
Велмар,защо си мислиш че кърмата ти е намаляла?Не искам да досаждам,ама да кажа - не бързай с АМ.Най-добрият стимулатор на лактацията е сучещото бебе Peace Слагай я честичко и преди кърмене не и давай ,ни сок, ни вода ни пюре.Аз имах много моменти в които си мислех че ми намалява кърмата,но май не беше така.

Честито месече на Йоанка на Равия!Да ти е жива и здрава и мног усмихната! Ето нещичко за празника:

Общи условия

Активация на акаунт