Вече в ОФИСА сме двама - носи ме в сърцето мама

• 14 731
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте отново! Аз като 4е ли се поуспокоих з а кърменето. .Всъщност се поуспокоих 4е най-вероятно е било моментно,защото като се прибрах от работа отново с лекота изцедих  оби4айните коли4ества.То не 4е е фатално или е някаква болка за умиране,но- определено ми дойде така нео4аквано сутринта- като гръм от ясно небе Crazy и в паниката си реагирах така.Пак казвма- не съм  от клуба на кърма4ки-  майки героини Laughing,въпреки 4е ги уважавам за ентусиазма и възможността.Аз за мен съм си решила- колкото- толкова Naughty.А и да имам  кърма ,не мисля да я кърмя до абитудиетския Mr. GreenЗа всеки слу4ай си купих 4ая на Хип.Ако не помогне,то няма да навреди .Ина4е- да ви похваля моята дунда.Днес и дадох за 1-ви път ябълково пюре.Бях малко скепти4на как ще го приеме,но - детето направо ме изуми .Като взе да се облизва и да мрънка за още... И овав след като е сукала.Имах намерение да й дам 1 лъжи4ка,но .. й дадох  поне 7-8..Избрах ябълката,защото ве4е съм й давала сок от ябълка.Храни се с лъжи4ка като голям 4овек- ще кажеш 4е  все с лъжи4ка съм я хранила.До преди малко бяхме на дву4асова разходка в квартала и ДАри спа през цялото  време.Сега продължав ада спи в коли4ката  в коридора,а аз бързам да седна пред компютъра GrinningАми това е от нас за сега!

# 196
Здравейте, благодаря ви за хубавите пожелания  Wink  Hug станах на 30  Rolling Eyes ,а да ви кажа честно все си мисля, че съм на 25  Joy
Бях 2 дни отпуска и най-накрая приключихме с тичането по нотариуси, строители, банки и прехвърлихме строежа  Wink , та сега остава да чакаме догодина по това време да стане и да плащаме заемите  Wink

# 197
милички обичам ви!
нямам време да чета направо пействам какво написах в Бургаската тема и ви се извинявам за стреса който ще ви причиня:

Муцки да ви се оплача!
Днес се самоизписахме от Детско Кърмаческо МАНГАЛСКО отделение на нашата ЛЮБИМА болница
Извинете ме сега за филма на ужасите който ще ви разкажа но това е за да ви предпазя от моите грешки.
и така събота вече - дребен се закашля по-сериозно и аз като примерна майка викам доки - мойта лична че педката никва я няма пък и личната ми е дружка - живее под нас та се имаме дет са вика - гледа го под лупа и му трепери като на собствено детел
пет минути го слуша мнооооооооооого внимателно и каза че дробчетата са чисти и кашлицата е от ларингит - съответно следва консултация с поне 3 светила на педиатрите в Бургас и му назначават лечение - най-доброто възможно - сиропи, кремчета за дишане и за нос абе пълна програма.
и аз си викам размина се антибиотика - неделя ще си го лекувам и в понед. отивам на работа.
да ама не.
неделя вечерта след като през деня ме метна че се е оправил като го сложих да си легне като почна едно хъркане, хрипове задушава се тва дете, буди се кашля като кучени все едно джафка - викам аз пак доки, тя издири педката и педката отсече - влизате в болница - можело да направи спазъм и да се задуши!
малеееееееееее
мъжото на работа и не мога да му се обадя, майка ми пред инфаркт - паникьорка и реве и кво мислите - мятам се на тахито и в приемно.
ако си мислите че като тръгнах в 10 ни приеха в 10:30 примерно сте се излъгали мнооооооооооооооого здраво!
поне 1 час хич не при парихме до отделение!
първо си кибичихме отвън на приемното поне 20 мин
после само се подаде една и ни взе направлението
след малко излиза и ми дава една бележка - вика отивай от тука навън в другия корпус на втория етаж на рентгена
ми едвам се примолих да ми прибере багажа вътре и хукнах - вече към около 11 беше от единия на другия корпус - докопах се до ренгена и една там мнооооооооооого "любезна" сънена и тн ме нахока че заради едни ларингит отивам на снимка все едно съм си я назначила аз.
абе как да е замъкнах го обратно в приемно и пак се подаде оная, взе снимката и ме остави да си кибича отвън.
дойде един доктор, првегледа го и каза че ще ни приемат и пак ме изритаха отвън на пейката.
после ме пратиха на регистратура да си оправим документите и ми казаха да чакам санитарка да ни качи догоре.
такааааааааааа
дойде санитарката и ми вика сваляй си дрехите. Аз викам как ще ги свалям няма да ги сваля!
скарахме се - трябвало да облека тяхна нощница и да оставя моите дрехи там. как да е оставих аз якето намъкнах нощницата въхру моите дрехи и тръгвам.
и представете си санитарката ми взе детето и ме остави с багажа да си го нося че бил много да не се измори нещо
качи ме горе, чакахме доктор да се разсъни щото вече към 12 и кусур станало....
прегледаха го пак, хакнаха го в една стая и ми затвориха вратата под носа.
и само чувам зверско пищене!
ПЕТ МИНУТИ пищя дедето - изкараха го посинял направо - с абокат.
поне да ми бяха казали да го държа ама нееееееееееее нали трябва здраво да го стресират!
метнаха ми там едни чаршафи - да си оправям леглото - да не говори че за кошарката ниникви чаршафи няма - вече ги били дали на мангалчетата #2gunfire вече към 1 часа става.
оправих аз квото можах и си успокоявам дребното а то милото се скъсва от рев и му сложиха система.
забраниха ми да го вдигам от леглото и го гушках на леглото а той си пищи....
и дойде едната сестра и вика: така и така реве дай да му сложа и инджекцията.
абе няма да ви казвам писъци.................
УЖАС!и чак тогава успях да се поогледам какво е положението: в стаята 2 черни циганки - от казаните изпълзяли!
смърди!
задушно - парното на 6 и отгоре мангалски дрехи изпрани!
по едно време Дени като се нарева и заспа от рев гледом в системата въздух - веднага спирам системата и викам сестрата - тя съответно ме нахока - кой ме бил научил че въздуха бил опасен то било малко нищо му нямало - аз се запънах и й се сопнах че толкова системи са ми слагали че хич  да не ми ги разправя тия ами да идва да го маха въздуха....
тоалетната се ползва от болните в две стаи - разбирай в нашия кенеф освен нас трите /в последствие четири/ и децата още три мангалки от другата стая идваха да серат! #Cussing out
на другия ден докараха още една от казан изпълзяла и се оказа че ще е в същата стая ама няма легло за нея ита където свари сяда, ляга...
детето й с инфекция....
прави му една бутилка мляко на двумесечно бебе и 2 дена си пие от него!
и се помъкна мафията дето се ровят в казаните в стаята - ходят пипат децата - вземат си ги не можеш да познаеш кое на кого е!
искаха и моето да пипат ама като се озъбих! #2gunfire
и като каза една че нейното менингит имало!!!!
и като казаха че утре спират водата за 2 дена и тая пасмина ще се усмърди и осере в нашия кенеф!
е това вече не го издържах и на визитацията казах изписвайте ме каквото трябва ще подпиша взимам си детето и излизам от тука!
няма да ви разправям как с гладно дете обикалях болницата в подземията се врях да им върна гнусната нощница и да си взема якето...
леле ако знаете като се прибрах каква дезинфекция падна!
ако имаше програма на пералнята на 1000 градуса...
и така в заключение да кажа:
ЗАКЛЕВАМ ВИ НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ТАЯ БОЛНИЦА С ДЕЦАТА!!!само ако е въпрос на живот и смърт!
това което беше в родилното и разни там патологии е стерилно като лаборатория на НАСА в сравнение с кърмаческото отделение!
извинете ме за реалистичното описание но вервайте ми това което написах е много накратко оприсане и може роман с размера на Война и мир да напиша за тия 36 часа които изкарах там!

# 198
Леле-е-е Цачи, потресена съм. Как може така да се отнасят с болно бебе и как може да ви сложат в една стая с мангалки ooooh! Тва българското здравеопазване е голям кенеф и повечето лекари са за трепане #2gunfire  bash Аз съм докторска дъщеря и болниците са ми познати от малка, но такава бълвоч каквато е в момента никога не е имало и по отношение на болниците и по отношение на лекарите. Най-ме е яд, че ни удържат сума пари за здравна осигуровка, а няма нищо на среща и пак плащаш. Мен сега и друго много ме притесни (след като прочетох твоята история). Аз нали прехвърлям майчинството на свеки и затова няма да имам право на болнични за бебо. Тогава... ако не дай си Боже Ники се разболее и трябва да влезне в болница аз какво ще правя Shocked - отпуска или фалшив болничен ooooh! Как е Дени сега? Отминаха ли хриповете, кашлицата? Дано оздравее бързичко малката душичка Praynig
Кали, всичко ще се оправи. Стискам ти палци Hug
RAVIA, честита месечинка на малката сладкишка Йо-йо Heart Eyes
Ger4o, успех с майсторите Peace
Velmar, много ти благодаря за повдигнатата тема за манджата Peace

# 199
Оххххх просто онемях - мислех си че мизерията и безхаберието са по-големи в малките градове (като нашия),ама явно съм грешала. С-ЗРО това което сте преживели е достойно за сценарий на някой филм на ужасите #Cussing out #Cussing out #Cussing out Добре че сте изчезнали от там.Толкова ми стана мъчно за детенце,как може такова отношение към най-беззащитните #2gunfire #2gunfire #2gunfire Желая ви бързо да се оправя малкият и никога повече да не се повтарят подобни преживявания Hug

# 200
  • София, център
C-3PO  Как сте сега с дишането... няма ли вариант в друга болница да се настаните!

# 201
благодаря за отзивите - оправяме се - поне не лае като кученце - според доки кризата е минала и добре че съм се измъкнала от там
а болницата е само една за бургас
легенди се носят за родилното тука но след като поживях - около месец в патология и секцио и бях отвратена сега с кеф бих влязла пак там след като видях кво става в кърмаческо - там мангалите са на отглеждане - и майки и деца - хранят ги поят ги лекуват ги а заради тях българите се изнасят на собствена отговорност с недоизлекувани деца и набегом

# 202
С-ЗРО .... #Crazyнямам думи просто.Какъв кошмар си изживяла............... ooooh!Надявам се вси4ко да се оправи с бебо и пове4е никога на никой не му се налага да влиза в болница Praynig
Аз съм ве4е на работа и след малко- стартираме с пълна сила Crazy.НЯма какво да ви пиша нова и интересно( всъщност има,но не ми се пише,4е ве4е  ще отка4а #2gunfire).отново има някакъв малък проблем с нашия жилищен въпрос ooooh!.Ох- хайде - ще ви разкажа набързо...Та- в4ера трябваше да идем с мъжо до фирмата строител да унищожим записната заповед,която подписахме за остатъка от сумата,която им дължим след превода от банакта.Да- оба4е аз не можех да ида ,защото съм на работа и трябва да се телепортирам до другия край на София.Та- отиде скъпия и ми звъни ошашкан.Сега пък не трябвало да им превеждам на фирмата цялата сума по банков път,защото  сме изповядали сделката на данъ4на оценка и разликата не може да се ос4етоводи  като проиход ooooh!.Сега ще правим обратна процедура- те ми превеждат обратно по моята сметка  горницата от сумата и после ги теглим на каса и им ги давам на ръка.нямам думи просто #Cussing out.А мъжът ми като не се е занимавал с нищо по въпроса и въобще не знае за какво става въпрос.Абе- трябваше да им кажа- гледайте си работата- искахте парите- полу4ихте ги Crossing Arms.Не ме занимавайте със себе си.Ама-нали пак съм им в ръ4и4ките с довършителните работи,и..ще ги правим тия " гимнастики". CloseСЕга се притеснявам отново за въпрросната запис на заповед,защото срока й изте4е на 10.11 Tired.АКо има компетентни,моля отново за помощ и съвет- да искам ли икакви декларации или нещо подобно от страна на строителя после,4е са си полу4или цялата сума,4е да няма искане от тяхна страна по 100 пъти #2gunfire
АМи - това е ! Пак си жалвам тук,за което се извинявам Rolling Eyes,но - ве4е ще лудна.Тая седмица много каръшка ooooh!.Май хубавото е само разходките с ДАри следобед.Днес отново мисля да направим разходка в  парка!Ако слу4айно има свободни и желаещи  за компания- да заповядат Hug
Аз продължавам да пожелавам хубав и безавариен ден!  bouquet

# 203
Муцка не се коси
към разписката дето ще ви дадат за сумата искай протокол че плащането е по въпросната запис на заповед и да се счита изплатено без остатък на датата когато се е дължало и ако има закъснение то не е по вина на вашата страна и в случая сте изрядни платци и сте си изпълнили задълженията по дагавор.
малко объркано стана ама нещо с подобен текст
иначе може да ви искат лихви и неустойки та да държиш да пише че приемат плащането извършено в срок!

# 204
  • на правилното място, в точното време
  Добро утро и то нас,мили момичета!
  C-3POPraynig Praynig Praynig Hug! Просто онемях!  Sick #Crazy
  За съжаление из повечето детски отделения е така. Пред иняколко дни нали гледахте за една болница в Сливен ли къде беше.Там мангалките си зараязват децата и стоят по с месеци, за да ги гледа държавата, а те да си вземат парите. Като ни изписаха, аз раждах в София - в Света София, именно поради причина,че условията в нашето родилно са подобни на детско, а за Хасковската болница пък думи нямам #Crazy, но както и да е. Та изписаха ни от Света София, където и условията и отношението са като ВИП в сравнение с местните болници. От там ни изписват срещу подпис, защото беба е с жълтеница,но аз отказах да я "пекат" на синя лампа. Питах: състоянието й тежко ли е,ако е тежко, искам консултация със специалист, ако не е тежко- ни изписвате. Е, изписаха ни. И така, идваме си тук и нашата педка, която ми е дружка и е пристрастЕна към беба решава,че билирубина й е висок  newsm78, без изследвания, и трябва да влезнем в МАНГАЛСКОТО отделение, за да са ни безплатни изследванията. Беба още нямаше ЕГН и не може да се запиша личен лекар и поради тази причина да съм влезнела там.  #Crazy
  Овиках я, казах,че толкова мога да си позволя да си платя изследванията на детето,нали затова така и не спрях да работя. И се прикрючи с въпроса. Казала съм си, че каквото и да се случва в подобен род отделения не влезам. Няма такъв филм, в който да ме убедят,че "адекватното " им лечение там е по-добра алтернатива на това, да го лекувам у дома. Системи могат да вървят и у дома.
С-3РО, кураж, миличка! Дръж ни в течение какво става с детенце! С теб сме, ще се молим за теб и детенце! Praynig А детенцето ти е направило спазъм на ларинкса по всяка вероятност. С баткото минах от там.Той беше с оток на ларинкса. Дойде док, сложи му някаква инжекция , сега не знам каква, може би урбазон, за да улесни дишането и каза да отваряме широко прозорците. Повече от това няма да изстине, но трябва да влиза свеж въздух. Не знам какво са ти изписали, но питай за нофилин, разширява съдовите пътища и улеснява дишането, но не знам колко може да се прилага при деца.
   velmar , като те чета направо се чудя  newsm78, всички ли минават през това newsm78 Май е за прадпочитане да си кюташ на квартирка ...
  За сега от мен толкова. След малко ще потеглям , днес имам по-дълъг курс и ще вземам мама с мен, да се занимава с беба по пътя. Не ми се рискува в това студено време да спирам често.
Ще намина довечера да ви прочета каква сте я свършили  Hug
 Успешен ден!  Peace

# 205
  • София
Здравейте и от нас.
C-3PO, историята ти направо ме разби. От престоя си в патологична бременност и родилно реших, че условията в болниците са се променили. Не мога да повярвам, че са те оставили в стая с куп цигани. Аз си мислех, че навсякъде ги отделят. Една съседка ми разказа как стояла в болница с детенце. Нейната история не се различава от твоята, но е било преди години и реших, че сега не е така. Много съжалявам, че така са ви измъчили. Пожелавам ви бързо възстановяване и оздравяване.
От началото на месеца захранвам синчето. Хич не върви. Започнах с картофено пюре, а вчера добавих и морков. Мисля да му дам и елда заради желязото. Успявам да му дам 3-4 лъжички, но половината от тях са изплюти върху лигавника. Морковите май вчера ги одобри. Вече е на 5.5 месеца, не му е рано. Абе ще прояде няма къде да ходи.
И моето дете заспива само на гърдите ми. Майка ми се сърди, че не можело така, ако така продължавам няма да ми го гледа. Ще и мине, пък и това няма да продължава вечно. Голямо лигле е на мама синчето baby_neutral.
В моята работа предстоят големи промени. В петък ще ходя да видя какво ще измъдрим. Надявам се да не е поредната глупост. Шефа ми е много готин, но понякога ми се ще да е малко по-твърд.
Това е от нас. Целувки на бебчовци.

# 206
  C-3POPraynig Praynig Praynig Hug! Просто онемях!  Sick #Crazy

нямам думи  Sad не знам как си издържала, аз каквато съм ненормална щях да събера цялата болница та и телевизията да викна ...
Как е детенце сега?
velmar, нашите строители ни предупредиха, че предпочитат всичко в кеш  #Crazy , максимум 30% от цената можело по банков път...последната сума им я броихме пред нотариуса на прехвърлянето в понеделник (прехвърлихме на 25 000 лева, а им занесохме 30000 евро). Не питай как обикаляхме по софийските улици с мъжа ми с едно пликче на дисни и 30000 евро в него  Rolling Eyes , тъй като банката и нотариуса все на пешеходни зони и нямаше никакъв начин да сме с кола....А за записната заповед доколкото знам се унищожава в твое присъствие.
Герчо, кажи коя е фирмата с вратите, защото новата къща ще е без интериорни врати да не попадна и аз на тях...

# 207
 C-3PO, нямам думи! Дано вече сте по-добре и да те позабравили ужаса!
Кате, фирмата е Баш майстора - те предлагат врати на 5-6 фирми и от тях поръчах и интериорните и металната - и двата чешита не стават за нищо.

# 208
  • на правилното място, в точното време
 Момичета, да направя и аз малко реклама на фирмата си!  Embarassed
 Правим врати и прозорци!Мисля, че като качество са доста добри, макар че има и далеч по-добри. Фирмата се казва Видира и се намира в Надежда 4 част. Ако някой проявява интерес, можете първо да видите в страницата www.vidira.dir.bg Клиентите са доволни, само дето поръчките стават бавно.

# 209
Уф, Велмар, докога бе мила ще ви развъртат с апартамента. Дано това да им е за последно Naughty
Цачи, как беше днес Дени? Оздравявате ли? Дръж ни в течение
RAVIA, знам го много добре хасковското родилно. Още не съм ти казала (ето сега е момента), че аз съм родом от Хасково. Баща ми преди години специализираше там гинекология, но тогава болницата си беше ОК или поне за времето си беше добре. Сега през октомври снаха ми роди там, та знам че мизерията и безхаберието са огромни. Те и лекарите там са едни лекари Sick
e_angelova, стискам палци промените в работата ти да са в твоя полза Peace

Момичета, имате ли някаква идея за заглавие на следващата ни темичка?

Общи условия

Активация на акаунт