Вече в ОФИСА сме двама - носи ме в сърцето мама

• 15 310
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Velmar, не се притеснявай за Дари все пак си успяла да я успокоиш и развеселиш, няма начин да няма такива моменти.Аз все повече се замислям колко би било хубаво да имаме забавачка на работата.Мисли си колко ще ти е хубаво с нея като се прибереш след работа.
Хайде лек ден на всички ние започваме да се приготвяме за църква, че след обяд ще ходя до офиса за една среща.

# 61
  • София, център
За матрачетата, аз пък знам че не трябва да са с кокос и разни там подобни естествени пълнежи, които могат да се хапват от разни животинки! И за тово нашия е от дунапрен, освен това твърдоста на матрачето от дунапрен била точно такава каквато е полезна за бебешкото гръбче ( по-твърд трябва да е матрака )!

# 62
Velmar, не се притеснявай за Дари все пак си успяла да я успокоиш и развеселиш, няма начин да няма такива моменти.Мисли си колко ще ти е хубаво с нея като се прибереш след работа.
Oх,благодаря ти мила за успокоителните думи.Знам 4е е така,но- тревогите си остават. SadЗа съжаление и като се прибера няма д мога да бъда с нея,тъй като избягвам да контактувма с нея заради настинката.След като съм излязла за работа тя е гукала на татко си и после...е повърнала на 2 пъти ShockedРазхлен4ила се е и ...както предполагах,свекърва ми я е взела.Радостното нещо е 4е после се е успокоила и е спала около 2 часа PeaceПапкала е добре и ....сега не знам каква е ситуацията  LaughingСлед половин час ще си бъда вкъщи и ще видя на живо.
Днес ще ходим до строителната фирма да ги попритиснем и веднъж за винаги да се разбере какво правим и въобще нправим ли неща #Cussing outВЕ4е ми писна.АКо не бях дала ве4е немалка 4аст от сумата,щях да се откажа.Вече не издържам............. Close
Ох- стискайте палци Praynigпосле ще докладвам.Дано има добри новини.ХУбав ден ви желая  bouquet

# 63
Velmar, имам чувство, че като става въпрос за строежи и сделки с недвижими имоти мъжете са като Алиса в страната на чудесата, аз си взех 3 дни отпуска да тичам по строители и по банки и с договори да се занимавам, моичкия се мота още поръчител не си е намерил 2-ра седмица за неговия заем...мислех си, че понеже е ИТ е толкова отнесен, но явно е масово явление! Да не говорим, че ако не бях аз да намеря този апартамент сигурно още щяхме да търсим...После гледайте с плочките и паркетите какво става  Joy , 99% от големите разбирачи не знаят, че има цокъл и фира  Joy мери с една рулетка и изчислява лица  Joy и с 3 кв. по-малко ги докара  Rolling Eyes аз ги бях ги изчислила с фирата само една плочка ми хартиса  Laughing И 3-те ми приятелки сами си оправиха къщите та бях веща във всички видове ремонтно-довършителни работи  Wink
Ние също ще изповядаме сделката на груб строеж след 1 месец, аз и този апартамент преди 5 години така си го купих, рисковано е , но пестиш много от такси и цената е значително по-ниска. Важното е да се провери строителя въпреки, че гаранция няма..Не знам с ипотечните кредите как са нещата, защото за предния аз имах около 10 000 евро събрани, изтеглих 2 потребителски и баща ми тегли един и така го платих, но цената тогава беше 16000 за 55 кв, сега пък продаваме малкия на съпруга ми и теглим много високи потребителски да го доплатим и двамата (осигуряват ни пълните суми и фирмите ни имат някакви приятелски програми с пощенска и райфайзен  ) и няма проблем с размерите на кредитите, само дето мноооого документи се вадят, на него му искаха извлечения от всичките ми кредитни карти, че нищо не дължа и 100 бележки от моята фирма  #Cussing out
Може да се видим да си поговорим за строежи и заеми някой ден  Hug
Лека работа на всички, че мен вече ме почнаха с глупостите  Wink

# 64
Velmar, имам чувство, че като става въпрос за строежи и сделки с недвижими имоти мъжете са като Алиса в страната на чудесата, аз си взех 3 дни отпуска да тичам по строители и по банки и с договори да се занимавам, моичкия се мота още поръчител не си е намерил 2-ра седмица за неговия заем...мислех си, че понеже е ИТ е толкова отнесен, но явно е масово явление! Да не говорим, че ако не бях аз да намеря този апартамент сигурно още щяхме да търсим...

Определено не е от професията на мъжа, а просто защото е мъж  Joy

Като ние си избирахме апартамент, въобще не съм си и въобразявала да пращам мъжа ми да го избира. Аз обикалях по строежи и фирми /и то беше зимата cold/ А него го пращах само да види и той апартамента и да си каже мнението.
Като избрахме апартамента го оставих той да контактува със строителите, защото той разбира от тези работи. Е и това успя да омотае. Искахме някои промени в апартамента, в стените и прокарването на парното. Казах му да си иска официален документ за договорените корекции, за да няма после това-онова, но той не. Те от фирмата му казали, че нямало проблем, щели всичко да направят и нямало нужда от допълнителни документи. Сега по този повод нищо не са направили и ние ще трябва да разбиваме пода, да местим парното, да режем стени, за да си поберем пералнята и другата стената си остана така както са я направили, а не така както искахме  smile3515 Абе мъжка му работа smile3516 Ако не сме ние са загинали smile3534

# 65
Ех,моми4ета,развеселихте ме малко Grinning.То не 4е е за смях,защото това са сериозни работи все пак,но...поне знам 4е не съм единствена Peace.Аз намерих въпросния апартамент и ти4ах по огледи и т.н.Ама ,нали се сещате 4е това се слу4ва преди около 3 месеца и аз съоветно съм бременна в 9-и месец.Като ме видеха по строежите с тоя корем ooooh! се побъркваха #Crazy.Току що се връщам от среща с фирмата ни строител и ..пак съм от4аяна.Ама ве4е няма накъде #Cussing out.Отказват да ми подпишат анекс към договора,който тъпата банка иска( заради една игра на думи ooooh!).И аз пак съм м/у 4ука и наковалнята.Нкрая им казах да ми дадат техен нотариус и там да действаме.От банката се съгласиха  и сега 4акам да говоря с въпросния нотариус.Дано се оправят нещата 4е ще отка4а на финала Crazy.Хайде- още малко постискайте палци.Днес явно само ще тър4а напред-назад м/у кърменията.Ще ми трябват гащи с перка Joy да мога по-бързо да се придвижвам из лудия ни град.Казвам ви 4ао за сега!После ще докладвам Peace( Дай Боже хубави новини Praynig)

# 66
Кате, аз нещо реших да изчакам с покупката до средата на тази година, че да престане тази истерия с цените, а и според мен банките ще отпуснат малко калая с лихвите ама ще видим... На мен понеже не ми е на зор та затова се размотавам с този проблем. Просто искам да си вложа парите някъде и предпочитам да плащам ипотека, отколкото да харча всичко до дупка... C-3PO я кажи това за правото на строеж не го разбрах... Искаш да кажеш, че след 5 години ако няма акт 16 и губиш плащанията по давост ли, че аз нещо на разбрах  newsm78.

# 67
мили мои, как ми се иска да се включа точно тук и да кажа: И АЗ ТАКА, и аз имам същите проблеми....
ама не....

не виждам шанс да се измъкнем някога от нашта красива, артистична синьо-лилава гарсониера.

моят пък мъж изобщо не вижда смисъл да се пробва да измисли нещо по въпроса. всичко си ни е наред, според него. Е, вярно, че след година-две Калоян ще стане на 3 и ще трябва да се разширяваме, ама "тогава ще му мислим " Hands Clap за мъдрото мислене.

чувствам се в голяма безисходица. аз имам някакви 10 000 спестени момински, ако се напънем и спрем да плащаме сметките на разни близки роднини, можем да спестяваме по 700- 1000 на месец.
но от опит знам, че когато нямаш цел, колкото и да изкараш, все ще ги наместиш за нещо "крайно необходимо".  (днес например "наместих" 200 лв при жичкаджията, че колата пак се прецака  smile3511)
и така, от ден на ден моите спестявания олекват, а надежтите ми отлитат ..... 
освен това аз нямам никакви официални доходи освен 160+18 майчинско-детски. мъжо официално е на минимална.

той се надява на някакъв далечно-бъдещ наследствен апартамент, на който се надяват още една камара хора, ама ние сме  fight нон стоп, така че лично за мен това не е опция.

ех момичета, понякога се питам, не може ли светът да се върти на нечии други рамене...

# 68
Калина, ако нашите мъже бяха по-инициативни ние сигурно щяхме да подпираме пейките в парка щото има кой да мисли за нас, ама явно щом пишем в  "работещите" основната причина е в мъжете!
Аз преви време се оплаквах, че загубих 2 дни в тъпата община и данъчна служба в Банкя - е това беше щото мъж ми и брат му и техния починал баща имат апартамент там, които даже не беше регистриран... Та трябваше да се оправят документите, да се плащат данъци за 100 години, да се прехвърли дела от бащата на двамата братя и т.н. Е, аз лично не мога да си представя, че ще има нещо, което мога да отлагам 7 години! Нотариалния акт на това жилище е от 95, а от 7 е завършено!!!! Да не говорим за факта, че 4 години гоня мъж ми да ми издаде пълномощно за тези документи, че аз реално никва не съм на този имот.... Та ако тръгна да се жалвам книга мога да напиша!!! Тази година направих саниране на жилището, смених ВиК и ел инсталации, ремонтирах основно банята, тоалетната, сега ми остава да довърша малко в коридора и да приключа за тази година и моя се е включил само един ден като трябваше да остане при майсторите, че нямаше кой да стои при тях и  като се събере с приятели са нон стоп коментира как правил ремонт  #Cussing out #Cussing out #Cussing out и много се учудва, че аз се дразня... На него единственото неудобство, което му е причинено от целия този ремонт е че му се праши клавиатурата на компа!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out нито с майстори се е занимавал, нито графика им е правил, нито с покупките по ремонта се е разправял, нито с каквато и да е организация.... Ако продължа мога да изпиша темата до 15-та страница и пак няма да стигна до края... Ама любовта била сляпа казват, та да си налягаме парцалите и да се надяваме да се поразмърдат малко в пенсионна възраст  Joy Joy Joy... Аз поне съм оптимист! Дотогава е ясно, че ще гледаме по едно дете вповече и ще се оправяме сами... 

# 69
  • София
Не съм писала много отдавна и виждам, че си имаме нова темичка. Да ни е честита!
Gercho, хареса ми това за дядото-детегледачка. И аз си мисля, като е мъж защо да не може да гледа бебе?
Виждам, че е настанала една оплаквация от мъжлетата. Ами, милички, щяхме ли да сме в тази темичка ако всичко ни беше наред? Аз лично не си давам зор. казвам какво искам и кога трябва да е направено, а той да се оправя. Да ама не е точно така, защото правихме ремонт, когато влязох в 9 месец (то пък бебчо се съобрази с баща си и не побърза да излиза). Питам го аз ако бебето се роди по-рано къде ще живеем, а отговорът беше - при родителите Close. За това ли се омъжих #Crazy? Ама какво да го правя, то без кусури не може. 

# 70
  • София
Относно кърмене и лекарства тук може да се провери http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

# 71
Привет и от мен Grinning
Малко позанемарих писането,а досега ви четох,че евентуално да се включа адекватно Wink
Чета за жилищните проблеми и ще черпя опит от вас за по-нататък.А на всички стискам палци да се уредят нещата с това ходене по мъките.
Калина,беше питала дали може сополи да се появят поради зъбоникнене.Отговарям ти - МОЖЕ!ВЕрвай ми МОЖЕ!!!4 броя досега само с реки от сополи ги изкара моята дъщеричка и сега май още са тръгнали, че не спират тия пущини ooooh!
Велмар,дано си по -добре вече,че настинката е гадно нещо  bouquet
Герчо,ти направо си страшно корава мадама.БРАВО!Възхищавам ти се за енергията и замахът с който властваш над ситуациите.Междувпрочем,толкова амбицирани и кадърни млади хора едва ли се събират на едно място както в тази темичка.

При мен от миналата седмица е някакъв невъобразим хаос покрай работата и в резултат на това се чувствам ей така #Crazy Казах на мъжо, че ако доживея краят на учебната година ще трябва да ми стягат багажа за някой санаториум  hahahaJoy
А и толкова малко време ми остава за малката,че сърцето ми се къса Sad

Най-хубавото е ,че в събота я кръстихме и всичко мина префектно.Ще кача някоя снимчица от събитието на която сме семейството.

Сега отивам да отпусна морно тяло,че незнам каква изненада ще ми поднесе принцеската тази вечер Mr. Green
Спокойна нощ и прекрасен ден утре Hug

# 72
Здравейте и от мен,
Днес бяхме с двамата Ники и свеки в Пловдив за да си подам документите за еднократната помощ + детските и за втори път ми се случи следната дивотия, която ме изкара извън нерви. Още в родилното, когато попълвах документите за акта за раждане и стана ясно, че съм разведена, ми поискаха бракоразводното решение за да се уверят, че развода ми е преди повече от 6 месеца иначе щели да запишат малкото ми съкровище като син на бившия ми съпруг без значение дали настоящия ми мъж признава или не детето smile3556 Егати логиката, егати закона! Само да поясня, че от 8 години съм разведена, а от 5 живея с Ники и напоследък все повече започвам да се замислям дали въобще си заслужава да сключваме брак newsm78 И днес пак ми искаха бракоразводното решение за да ми отпуснат "големите" детски #2gunfire И пак ще кажа - егати логиката. Вече се втрещих, когато служителката на гишето ми каза, че трябва да си нося въпросното решение винаги, когато попълвам такъв род документи. Ама каква връзка има бившия ми съпруг със сегашния ми статус, 'що ми държат сметка за отдавна отминали работи  #Sniper Rage
Иначе днес оставихме свеки в Пловдив за няколко дена, а в събота очакваме майка ми да дойде и да поеме фронта. Но все пак утре и в петък сме самички smile3508
Не съм ви се похвалила, че в петък водих малък Ники в офиса да го покажа. Еее, как му се радваха ако знаете, особено мъжката част  Joy
При нас единствената шуробаджанащина е жената на шефа, но тя е готина . Имаме си един злодей, който тормози всички останали и това е шефа. Затова е и постоянното текучество. Жалко, защото все пак сме водещи в бранша и много добри специалисти идват при нас с идеята да градят стабилна кариера Confused Досега ми беше готино там, защото първо много си харесвам работата, а на много малко други места бих могла да работя това и второ ме кефят колегите - много сме задружни, всяка вечер слизаме в бара под нашия офис за да се почерпим (като във филма "Али Макбил") и дори няколко пъти сме ходили заедно на екскурзии по "100-те национални обекта". Само че ако продължават да напускат все така готини хора, такива с които се сработвах много добре, не знам и аз колко още ще остана.
EkaterinaM, честито за апартамента, Ger4o а на теб успех в начинанието. Velmar, стискам ти палци за твоите дела по новия апартамент, че наистина вече много се проточиха нещата. Хайде дано да стане "нова година, нов дом" Praynig И ние мислим за собствено жилище, но за сега отлагаме въпроса
Ох, лягам си че съм гроги ooooh!

# 73
Честит Рожден Ден, Кате! Нека живота ти бъде едно непрестанно парти, без грижи, без злоба, без завист!
Ако си имаме именнички днес, голямо честито и на тях  bouquet
Честит имен ден на батко Димитър на mimozata  bouquet

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 12:00 от Kabiv

# 74
отговарям набързо и изчезвам че Дени пипа клавиатурата
право на строеж е това , което купуваш ако сградата няма акт 16
това се изповядва при нотариус
така е и ако купуваш в проект и на груб строеж
ако не се извади акт 16 - пускане на сградата в експлоатация до 5 години дефакто не притежаваш нищо
пак питайте адвокат и тн но винаги искайте в договора да има клаузя за пускане в експлоатация - демек акт 16
далаверата е следната
аз съм фирма правя се на строител
купувам парцел
правя един проект
получавам разрешително за строеж и почвам да продавам евтинко
и като продам доста и прибера паричките духвам
ай намерете ме Mr. Green
а пък ако намера по-големи балъци даже и проект мога да си спестя
има много такиво мошеници!
а делата се точат с години ако изобщо има кой да съдите
а все пак ние нямаме по 20 години и по 100 000 евро излишни нали
та затова питайте много
ходете по обектите
и задължително да има много построени сгради поне 5-6
та така

ЧРД НА КАТЕТО!  bouquet
пожелавам ти много радости и мнооооооооооооооого либоф и нали знаеш - няма невъзможни нещо ако има кой да поеме отговорност да ги свърши Wink Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт