Домакини 76 / Лятно ни е

• 52 012
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Те не се назначават постоянно нови, а примено учителката учи 4годишни, другата 5годишни и т.н.
Един вид учителките си стоят, а децата се сменят.
Когато дойде новата учебна година децата са в нова стая с нова учителка, а иначе учителката все си е в тази стая.
Стаите са различно обурудвани за различните възрасти.
Един вид - вече си с една година по-голям и имаш нова среда.

# 631
  • при късмета
И аз съм се оплаквала от смяна на учителки в градината. Едната още с взимането на випуска беше бременна и на нейното място се смениха 7, повтарям седем, учителки за 3 години. Другата за сметка на това беше под всякаква критика. Момчетата ги нямаше за нищо, с привилегии бяха момичетата и съм я чувала на площадката да заплашва дете, че ако не спре да плаче, няма да дойдат да го вземат. Шефа с нея не се разбра. От преди яслата е много избирателен към възрастните, ама много. Всичките останали които се смениха харесваше и те много го хвалеха, само основната учителка не хареса. Имаше 2 проблемни момчета в групата и всъщност проблема му беше с тях, а госпожата не действаше адекватно на ситуацията. Затова не искаше да ходи на градина и го местих в у-ще последната група. И на края на третата година, въпросната госпожа ми направи реплика, че той имал проблем с тези деца, да съм вземела мерки. Леле като полудях, направих я на бъз и коприва. Казах ѝ: вижте г-жо Георгиева, аз като не се говоря с Вас, не значи, че не знам, че има проблем, а считам, че няма смисъл от разговор с Вас. Говоря си с детето, защото проблема не е негов с двете деца, а двете деца имат проблем с момчетата от цялата група. Говорила съм с всички останали учителки, с родители и с детето, не и с вас, направете си изводите. Тя започна да меца, че те си били такива, че родители, че други деца, че не знам какво си. На въпроса ми защо тогава иска шефа да е отговорен за цялата работа, не получих отговор.
Ще съм благодарна доживот на госпожата от предучилищната в училището. И там разбира се имаше такива деца, но изобщо не се усети. За тази работа е родена тази жена. После шефа и класната си хареса и затова съм много благодарна, защото както казах, много беше избирателен към възрастните. Ето, работят с деца в същата възрастова група, но децата се чувстват по съвсем различен начин, защото самите те имат друго отношение.
Та, Ангелче, напълно те разбирам

# 632
Добър ден!Привет и поздрави на всички за празниците,които съм изтървала да честитя!
   Дайте го малко тоя дъжд и към нас де,всичко в градината ми изгоря.
   Аз има гости за уикенда - родителите ми и сестра ми.Хубаво си изкарахме, но доста изморително за мен.Вчера ММ отиде за риба, като много го помолих да се върне след залез.Така добре си починах,полежах,льочках се в басейна,че и децата ме водиха на кафе до Берковица.
    По въпроса с джиджавките- след като дъщеря ми на 12-13 години получи от свекърва ми супер скъп телефон,без наше одобрение, и тя го лакира с цветен лак,щото "това сиво е скучно" , всяко едно такова нещо се купува с техни пари,но с наше позволение.
   Лаптопи,телефони, плейстейшъни - събират си пари,ако не достигнат малко,ние даваме,и така.Зимата синът ми реши,че лаптопа вече не му е достатъчен, искаше компютър.Взехме на изплащане,но сам си спестява за вноските.

# 633
Марулета в този сезон не си давам дъжда Laughing Как се бях затъжила за дъжд LaughingLaughingLaughingLaughing
Сега е мокро, прохладно и ми е кеф

# 634
  • Германия
При нас е късна, ама много късна есен. Мога да отпусна малко дъжд само между 16 и 19 часа, защото ще ходя на пазар. През другото време не си го давам

# 635
  • София/Севлиево
Писах,писах и поста ми се затри...
Отивам на късна ФМ,стиснете палчета за добри новини.
И малко дъжд и хлад не отказвам Simple Smile
До после...

# 636
Ели Kissing Heart Чакаме добри новини!

# 637
  • при късмета
Ели, стискам палци, всичко ще е наред
Ша ва замола дъжда да си го държите. Или поне далеч от София. Тази влажна година ми разказа играта. Повечето хора не усетиха влагата, но аз не съм спирала от пролетта. Тъкмо от аптеката идвам, извадиха ме от 76 лв. за прахчетата, които ми даде ревматолога и то с намаление по 10 лв. на кутия, на редовна цена трябваше да дам 98.
Днес съм мързелива и за вечеря ще има пържени кюфтета и пържени картофи на актифрая, таратор и лютеница. Само каймата трябва да си замеся

# 638
  • София/Севлиево
Всичко е наред.Положението не е толкова зле, колкото си мислех,че с тоя гестационен диабет доста се наплаших.От петък трябва да тръгна на мерене на тонове и на прегледи през две седмици.В сряда ще ходя и на ендокринолог и след това ще се свържа със следящия АГ.В отчетната ни тема до 24 часа чакаме първото си бебе.Чак ми е нереално,че и това време дойде.

# 639
Ели, и на мен ми се струва, че времето мина бързо. Може би защото друг бременее.
За вечеря у дома също ще е мързеливата варени яйца, камембер и бързи пици от замразени питки за щастливците. Тези дни направо разказах играта на диетата ми.

# 640
Ели много се радвам на добрите новини Kissing HeartKissing Heart
Днес влязох в нов филм... Отивам на профилактичен преглед при лл - килограмите същите, обаче кръвното се повишило...... половин час преглед прави и на финала 7дни ще меря кръвно два пъти дневно и ще представям записа, утре пълни кръвни изследвания, в петък пълен очен преглед.... В сряда съм на профилактика при стоматолога - дано поне там всичко е наред Laughing Изобщо седмицата ми ще мине все с медицински срещи...

И аз да се включа към мързеливите - печено агнешко, ориз с гъби, салата от краставици, айрян
Най-обичам да пека месо - овкусявам и мятам във фурната. Ни го джуркаш, ни го следиш, ни посуда цапаш.

# 641
  • София
Добро утро с кафе и котката Кафе!

Ели, чудесни новини, браво!
Лейди, колко е високо кръвното? Пиши как е било днес. И браво на детето, много успехи и занапред!

Марулета, ах, Берковица! Майка ми е оттам, съответно ваканциите ми бяха Берковски. Обожавам го това градче. Все по рядко ходим вече. Последният път по лош повод.😢

Джейми, да не забравя-много ми харесаха цветята от снимката ти вчера. Може ли да ми пратиш семе? Предполагам така се размножават, като изсъхне цвета, нали?

Мария, не ми говори за диети. Аз съм ходещ слон. Красив ходещ слон.

Аз вчера си направих сироп от черен бъз. Още една задача отметната.

Да ви кажа, отдъхнах си. Преди време ви споделих, че имам притеснения. Брат ми и семейството му се разболяха от Ковид. От морето си го донесоха. Те живеят при нашите, а са и от хората, които не се впряга особено в пазене на околните. Бях на тръни, макар че родителите ми са ваксинирани. Слава Богу не се заразиха.

Хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 08:09 от Валенцето

# 642
О-хооо, за мен пак има гарнитура! Благодаря, Вале!

# 643
Докато се наснимам и Валенцето сервирала кафето и коте си има, аз от време на време си гушкам съседските.
Ladybird_ честото на младежа за желаната форма, а при теб успех с изследванията. И аз май трябва да мина през личната след последната волна програма ....
 Разбира се че ще ти пратя семена. Само да събера че все още не са изсъхнали първите. На мен мама ми ги донесе тази година те от миналата година си ги гледат и много време им издържат цветове.

# 644
Добро утро!

Вале ,Кокорчо е прекрасен! Това нова чашка ли е? Хареса ми Kissing Heart
Кръвното ми беше 150/95. Сега като го меря редовно ще се разбере дали е постоянно високо, или е било инцидент.
Междувременно иска да види изследванията дали всички органи работят нормално,а очния преглед е заради високия диоптър евентуално и там да не би да има нещо свързано с кръвното. Аз се надявам лл да не ми се обади след като види резултатите LaughingLaughingLaughing Нали знаете, че тук липсата на обаждане е равно на всичко е ок. Обаче обади ли се....най-вероятно ще има още куп изследвания и прегледи. Сега имам 10 дни да не се тревожа, а после ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт