Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 26 210
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
И при нас има два зъба вече месец почти. Утихна за малко и после пак старата песен на нов глас. Добавям в мрънкането, че се вдигаше на 4 крака и се клатушкаше напред-назад ( опити и подготовка за пълзене), падна два пъти по лице, явно се изплаши и се върнахме на нулата. Сега само ляга по корем и пери ръцете и краката във въздуха 🤦🏻

На нас преди няколко дни ни излязоха първите два на веднъж , но това продължава .
И ние сме така 🥺 цяла нощ се буди и плаче,върти се,стряска се от ръцете си и т.н.Не яде не ще и бибката вдига и температура. През деня не мога да му угодя нито да ядене нито да нещо друго.То е ясно,че са поредните зъби при нас но има и "+" зачервено гърло и кашлица...доктор ...и пак сме та антибиотици от вчера.Поне тая сутрин се събуди с усмивка както преди...сега пак мрънка и проплаква в леглото до мен

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 11:14 от L.Jekova

# 421
+1 за буденето по няколко пъти. Бяхме започнали да я слагаме да спи в 20.00 часа и следователно се будеше към 3-4 и само гърда я успокояваше и заспиваше. Сега се завърнахме пак на старото лягане в 21.00 часа и се буди поне към 5 и нещо...като естествено има няколко пробуждания да си търси бибата и също така много често я намирам по корем в кошарата и да мрънка, а спи и е със затворени очи.
Започна да пълзи ( силно казано, по-скоро се влачи като червейче ) и стана интересно, започна да пипа навсякъде. Взех и такова килимче за игра и сме много доволни от него.

# 422
О, да килимчето е страхотно и аз съм много доволна.

+1 за буденето по няколко пъти. Бяхме започнали да я слагаме да спи в 20.00 часа и следователно се будеше към 3-4 и само гърда я успокояваше и заспиваше. Сега се завърнахме пак на старото лягане в 21.00 часа и се буди поне към 5 и нещо...като естествено има няколко пробуждания да си търси бибата и също така много често я намирам по корем в кошарата и да мрънка, а спи и е със затворени очи.
Започна да пълзи ( силно казано, по-скоро се влачи като червейче ) и стана интересно, започна да пипа навсякъде. Взех и такова килимче за игра и сме много доволни от него.

# 423
Виктория все още спи. За сметка на това тези 4кв.м килимче нищо не са за нейната фирма 🤣 3 последователни завъртания и е излязла на паркета. Иначе е най-добрата ми покупка. Поръчах ограда от Алиекспрес и я чакам с нетърпение, че поне до тоалетна да мога да отида докато е на пода. Смяната на памперса е някакво диво приключение, правя се на маймуна, че да седи за малко мирна. Иначе се обръща и докато не пипне всичко и не го сложи в устата не се спира. Салфетките преместих, защото вече е успешно захранена с тях, камерата махам и слагам, коша за боклук обърнах, че да не може да бърка вътре. Все е напречно на повивалника по корем и рови някъде в кофичките. Това с клатушкането го прави също. Пльосва се от време на време, ама като знае, че тя си е виновна и много много не реве. Прави ми впечатление, че се пази и на килимчето не си забива главата, само в леглото. Като има опора отзад успява да се отблъсне, примерно от таблата на леглото и да се премести. Като че ли почна и да се усеща, как трябва да се движи, защото почна да мести едното коляно пред другото. Мисля да въвеждам жълтък от другата седмица. От количката и столчето за хранене се изправя за малко до седнало положение, когато коланите не са й стегнати силно. Вчера се подпря и с ръцете напред, сакън да не излезе от селфито малката кифла, обаче после падна настрани като кегла за боулинг.
Има едни протектори за глава като ранички. Чудя се дали да не поръчам такова. Пробвали ли сте ги?

# 424
И моята дъщеря започна отново да се буди, но миналата седмица тръгнаха УЖ да пробиват Горни зъбки и беше 6 дни с Т. Върна се назад относно храненето, защото беше спряла да яде през нощта и само се въртеше в леглото. Но сега иска отново и ще бъде трудно да го махна- трудно, трудно- просто ще трябва няколко нощо да се въоръжа с търпение, да си поплаче малко и да разбере, че няма да стане Simple Smile Че не иска и бибите на Нук- тотално отказва да ги ползва. На 11 ще направи 7 месеца , от миналата седмица пълзи активно . Захранването е доста тегаво- едва изяжда 100 гр - с 300 зора , но вече не й давам да суче след това, да се усети, че това ще е съществено хранене. След около месец ще се опитам да заместя и следобедното хранене. И аз търся преграда за стълбище- но ми трябва много голяма и сега издирвам 2-ра ръка , че тези, които съм харесала са голяма цифра

# 425
Март и ние сме същата работа. От Велик ден насам нямаше нощно хранене...ядеше в 7 и спеше после до 9 сутринта . Сега не знам какво се случва, но е доста изтощително.
Иначе почти имаме заместен обяд и СЗ, но когато не си го изяде и давам да суче, не винаги.
И моята дъщеря започна отново да се буди, но миналата седмица тръгнаха УЖ да пробиват Горни зъбки и беше 6 дни с Т. Върна се назад относно храненето, защото беше спряла да яде през нощта и само се въртеше в леглото. Но сега иска отново и ще бъде трудно да го махна- трудно, трудно- просто ще трябва няколко нощо да се въоръжа с търпение, да си поплаче малко и да разбере, че няма да стане Simple Smile Че не иска и бибите на Нук- тотално отказва да ги ползва. На 11 ще направи 7 месеца , от миналата седмица пълзи активно . Захранването е доста тегаво- едва изяжда 100 гр - с 300 зора , но вече не й давам да суче след това, да се усети, че това ще е съществено хранене. След около месец ще се опитам да заместя и следобедното хранене. И аз търся преграда за стълбище- но ми трябва много голяма и сега издирвам 2-ра ръка , че тези, които съм харесала са голяма цифра

# 426
При нас захранването върви с пълна сила, след няколко дни ще въведа и закуска. Хапва си почти всичко до сега, което съм и дала. Фиши, точно на килима се издумка и двата пъти, уж е гума и е меко, сега като и покажа как да застава на 4 лапи и се започва едно опъване, мрънкане, извиване, нямам думи 😂 дано влезе в релси и и мине страха… Друг въпрос имам, слагате ли ги вече на люлкитр по парковете и от кога?

# 427
От къде поръчахте килимчето? Не ми се чака от АлиЕкспрес, а тук са тройно по-скъпи май...

# 428
От фейсбук страницата Килимчета и постелки за игра
От къде поръчахте килимчето? Не ми се чака от АлиЕкспрес, а тук са тройно по-скъпи май...

# 429
Аз съм й наредила като пъзелче, ако се сещате за тези подложки. Подариха ни го. Но вече излиза от там за норматив. Освен клатушкането се подпира на ръце и се опъва на задни крака, прави нещо като мост. Думка си периорично главата - в пода, в таблата на кревата... изпадам в потрес, но все си набивам мисълта, че все някак трябва да се научи да се пази...  Иначе ако успее да докопа нещо от под масата е радостна... и разглежда кориците на книгите с интерес.

# 430
Ама то идва за 7 дни от Франция Simple Smile мога да ти изпратя линк. Тази страничка “килимчета и постелки за игра” също оттам поръчват.

Март аз такава мека поръчах, тип кошара за игра - 160х200, за да обиколя килима, но за стълбище мисля, че можеш да ползваш тези, които слагат на бижутерските магазини и да я облицоваш с нещо по-меко, примерно пъзел.

# 431
И Никола не харесва Нук. Реших да съм праведна майка и да му махна Бибс-а, заменяйки с ортопедичния Нук, но не. Къса се да реве, не го иска, заспива с рев, искайки си стария биберон. Още няколко дни ще изтрая и връщам Бибс. Таковала съм таковатото на захапки и зъби.

Това мятане с крака и ръце във въздуха докато е по корем също е подготовка за пълзене. Никола вече успешно лази, доста ловко и бързо. Има два зъба и по-крив от обикновено. От другия месец смятам да го запиша на кухня. Даже може и още този.

Слагам като gif първото му люлеене на люлка

# 432
Мамита, бебо е на 6+++ със заместен обяд. Ще започвам с кашите /плодовете последни/. Търсех безглутенови безмлечни и намерих на Хип ориз и царевица. Другите амарант, просо, елда и киноа има ли ги в бебешките магазини, или мога от някой хранителен да ги взема? Тъй като са безмлечни, може ли да ги направя само с вода и дали ще се харесат? С помпата съм скарана и имам Лактана Био1 неотворена, но може ли без тях? Пробвала съм елда и киноа преди време, но не съм фен на тези храни и не помня как се киснеха, миеха..... Като мина безглутеновите безмлечни и млечни почвам глутена. Как го въвеждате него цял месец?
Не съм фен на кашите, но все трябва да заместя следобедното хранене с нещо. Какво друго мога да давам?
Преварявате ли още вода? Ако не - каква предлагате?

# 433
Антигона той е голям вече, свикнал е, не го мъчи. Просто ще го наблюдаваш. Май много му харесва люлката 🙂
Аз да си призная минавам през градинките транзит, дори не съм се сещала за люлка. Вече почнаха дъждовете, та явно догодина ще взема за двора.

sun7 Оризова съм дала досега от тази на Хип и на бейбибио една с киноа, ориз и ванилия. Преварявам чешмяна вода, минала през кана Брита. Давала съм купена на бебелан броени пъти като сме били на път. За пиене давам и непреварена минала през каната. С по-голямо желание я пие от преварената.

# 434
Fishy,  за какво да наблюдавам, че да знам?
Аз използвам водата на Бебелан, все още я преварявам

Общи условия

Активация на акаунт