Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 26 201
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Всяко дете е различно. Аз закупих на моето комплект на НУК с три вида накрайници за чашата и смея да твърдя, че й харесва да пие от тази с накрайника. Дори не иска да пие толкова от шише с биберон. Но още не си държи чашата самостоятелно.

# 451
Да ви кажа 360то и на мен ми е трудна 🤣 вие пробвахте ли я? Доста усилие изисква, за да се засмуче

# 452
Хахаахаха, да! Понеже нямах идея какъв всъщност е принципа на работа, реших и аз да я пробвам ..леко е безумна. Абе ако детенце няма проблем да си пие от тези чаши да ОК. Ама ако се лигави, като нашите в случая, явно не е неговото нещо и минаваме на по- други методи.

Да ви кажа 360то и на мен ми е трудна 🤣 вие пробвахте ли я? Доста усилие изисква, за да се засмуче

# 453
Здравейте! Гърдите на бебка вече четвърти месец не са пораснали. Според педиатърката няма повод за притеснение. Според Вас нормално ли е? Има ли и други бебета, при които не растат?

# 454
  • East Coast
Здравейте лейдис 😊
Малко по отгоре ще започна.
 За спането - кошмар. То всъщност, за да имаш кошмар трябва да спиш, а пък ние не спим. Ужас. Яде по 4 пъти през нощта, буди се, мрънка, пълзи, реве, ака, яде, и не спи. Снощи яде в 2:30, после се събуди в 3:30 и до 5:30 на ръце 🤦‍♀️🤯 вече месец сме така. Не иска вода, не иска биба, не иска даже някой път и да го взимам на ръце. Извива се и имам чувството че има пак колики! Водих го на лекар, понеже имаше разтройство и като кихне чат пат някой сопол. Каза нищо няма. Не виждала и зъби да излизат. Вечер заспива към 8- 8:30 и до 11 се върти и го люшкам поне по 3 пъти докато заспи-заспи. На ръба съм и не се чувствам продуктивна през деня..  Почти на 8м.е.

Пълзи постоянно и започна да опитва и да сяда от позиция пълзене. Седи сам, но не е много стабилен. Не опитва да се изправя, а мислех, че ще пробва до сега 🤔
за яденето заместих още едно. Сега давам каша с плод сутрин, зеленчуково/месно на обяд и плодово за СЗ + 2 хранения сутрин и вечер по 200-240 АМ.
Започнах и глутена с овесена каша. Ще дам спелта и после направо пшеница. Най-накрая намерих в Амазон бисквитки на Holle със спелта и едни с пшеница и плодове ($30 за 2 миниатюрни пакетчета 🥴)
Изчакам 10 дни да влезне в 8ми м. и ще дам и сирене.
за водата преварявам, заради АМ. Иначе той пие понякога и минерална от бутилката направо. Като го види това шише  и се изцикля. Каква е тази обич към пластмасови бутилки не знам!? Почти не стерилизирам вече.

На люлка бяхме още като беше 6м, страшно му хареса, но от тогава не сме ходили.

Дайте идея как да направя от почти никакви продукти - кюфтенца от пуешка кайма. 🤔

Май това е за сега от мен. Пожелавам ви много спящи и спокойни бебета
🍀

# 455
Ние сме вече 7+ и до момента давам Коликинд , знам , че е възможно при захранването да ги болят коремчетата. Спирала съм го за известно време ( нали е за колики Simple Smile  ) , но ефекта е бил много будения през нощта, постоянно въртене, свиване на крачетата, търсене на мляко, като разбира се пиеше много малко . Хомеопатично е и не мисля , че ще му навреди Simple Smile
Здравейте лейдис 😊
Малко по отгоре ще започна.
 За спането - кошмар. То всъщност, за да имаш кошмар трябва да спиш, а пък ние не спим. Ужас. Яде по 4 пъти през нощта, буди се, мрънка, пълзи, реве, ака, яде, и не спи. Снощи яде в 2:30, после се събуди в 3:30 и до 5:30 на ръце 🤦‍♀️🤯 вече месец сме така. Не иска вода, не иска биба, не иска даже някой път и да го взимам на ръце. Извива се и имам чувството че има пак колики! Водих го на лекар, понеже имаше разтройство и като кихне чат пат някой сопол. Каза нищо няма. Не виждала и зъби да излизат. Вечер заспива към 8- 8:30 и до 11 се върти и го люшкам поне по 3 пъти докато заспи-заспи. На ръба съм и не се чувствам продуктивна през деня..  Почти на 8м.е.

Пълзи постоянно и започна да опитва и да сяда от позиция пълзене. Седи сам, но не е много стабилен. Не опитва да се изправя, а мислех, че ще пробва до сега 🤔
за яденето заместих още едно. Сега давам каша с плод сутрин, зеленчуково/месно на обяд и плодово за СЗ + 2 хранения сутрин и вечер по 200-240 АМ.
Започнах и глутена с овесена каша. Ще дам спелта и после направо пшеница. Най-накрая намерих в Амазон бисквитки на Holle със спелта и едни с пшеница и плодове ($30 за 2 миниатюрни пакетчета 🥴)
Изчакам 10 дни да влезне в 8ми м. и ще дам и сирене.
за водата преварявам, заради АМ. Иначе той пие понякога и минерална от бутилката направо. Като го види това шише  и се изцикля. Каква е тази обич към пластмасови бутилки не знам!? Почти не стерилизирам вече.

На люлка бяхме още като беше 6м, страшно му хареса, но от тогава не сме ходили.

Дайте идея как да направя от почти никакви продукти - кюфтенца от пуешка кайма. 🤔

Май това е за сега от мен. Пожелавам ви много спящи и спокойни бебета
🍀

# 456
И моето се буди хиляди пъти. Обаче първият зъб изби преди дни и чакам всеки момент втория.

Скарлет, с картофи, тиквичка, жълтък и подправки може да омесиш и във фурната. Ако си въвела глутен, после добавяш соево кисело мляко.

Вито днес това закусва - соево мляко с овесени ядки и банан.

Чакам да въвела и белтъци, за да му правя различни печива.

# 457
При нас не се буди толкова през нощта - пу-пу. Макар, че днес татко му го е дундуркал от 5.30 до 7 сутринта, защото не е искал да заспи. Сега сякаш не му харесва толкова да заспива на рамо с дундуркане, но и легнал и сам пак не иска да спи, а като му се доспи реве. Thinking
Седи седнал, но се олюлява и пада от време на време и все още го придържаме. За изправяне и дума да не става, невроложката каза в 8-ми месец, но бебо му е тежко дупето и не знам кога ще успее. За лазене и дума да не става, също и по коремче не иска.
При нас все още са интересни шумящи торбички, пакетчета, шишета. Всъщност всичко, което не е бебешка играчка, е интересно.

# 458
Симеон продължава да е неспокоен през нощта но поне вече няма будуване/игра,мрънкане,бърборене и др. подобни/които бяха до преди няколко дни.Сега само си проплаква и се върти като кебапче докато не поставя ръката си върху него.....храна/мляко не съм му предлагала и сега взех да се чудя дали пък не е трябвало да го направя.Зъб N:5 изби преди 4-5 дни и другото ново е,че разрежда броя на дремките но са по-продължителни.Откакто стана на 3-4 месеца винаги е спял по 30мин. като швейцарски часовник.Няма сутрешен ,обеден сън ....с щори без щори,тишина,шум,вкъщи,количка все тая 30 мин. и това е.Онзи ден спа 3ч. сутрешната дрямка🤪(чак го проверявах да няма температура) и после час и четиридесет мин. обеден сън.На следващия ден обичайните 30мин.На по следващия от 40мин. до 1,40ч. три пъти за деня.Ден със ден не си приличат но окончателно премахна едното спане към 19ч.Та явно тези проблеми през ноща бяха зъби+промяна в режима...така си разсъждавам аз пък колко е вярно само той си знае🤣🤣
За пълзенето не пълзи но с приплъзване,избутване,придърпване някакси успява да стигне до целта която си е набелязал.Обикновено е дистанционното,моя телефон или котката/която сякаш го дразни чака го до последно да я наближи и дим да я няма/ и съответно следват сълзи и сополи😂😂.Стои седнал доста стабилно вече не падал от дни.За ставане/сядане от легнало положение още не ...мъчи се милия но не му се получават нещата.
Любимите му "играчки" са торбичка,пластмасова капачка от шише/от големите/ чифт чорапи😜😜😜
Само аз ли още давам храната пюрирана/рядко намачкана с вилицата/?За гризкане се осмелих да давам обикновени бисквити и краставица.То с тия зъби вече явно ще трябва да му предложа печени ребърца или крилца /в кръга на шегата разбира се/.Ние бяхме с 5 заместени хранения за около 20 дни/тотално отказваше АМ/ та спешно вкарахме и млечни и глутен.Сега слава богу пие 1/2 доза от сутрешното(с останалото бъркам каша) и цялата доза преди лягане.
Все още стерилизирам но само веднъж за деня.
Данам преварена изворна вода.

# 459
Изминалата нощ беше кошмар, както го описва Скарлет. Рев, не иска мляко, въртене, пълзене, подскачане и рев с цяло гърло / не го бях чувала така/, но се оказа че иска да ака, а не можеше, имаше запек и пълния частично памперс му.пречеше.
Относно пюрета аз давам и нещо ме е страх да му предложа само бисквита извън каша т.е. добавям.я в каша за вкус. С два зъба отдолу не виждам как ще отхапе.
Утре ще пробвам да му дам за закуска бебешки макарони на Plazmon. Вие пасирате ли ги поне малко.
Вчера му предложих мрежа с плод круша. Смука малко и се разрева, явно се подразни, че не яде реално количество, а само малко сок.Joy

# 460
Plasmon макарони/по скоро тип кус-кус/ давам всеки ден  за преди обедна или следобедна закуска.Давам му от тия които са за  4 месеца супер дребнички са(почти се разварят но пак си задържат формата) и не се налага да ги пасирам.Мога да кажа,че за момента са една от любимите му храни

# 461
Ъпдейт#: току що видях леко пробил горен ляв страничен резец, явно при нея нормите не важат🤷‍♀️
На бебата откакто и излезнаха първите 2зъба се буди всяка вечер поне 2пъти да яде, другото не иска, ппц нощното го махна още през 2рата седмица вкъщи.
Относно снощи заспа около 20ч., събуди се 23.05ч. изяде 150мл, след това се събуди в 3 яде 150мл, след това в 6без15 пи вода и в 7ч бяхме вече на крак, закуси към 10.15ч добре хапна сега в 2.30 с 300зора изяде малко пюре и малко мляко, от два дни през деня и се губи апетита, вочакване съм на зъб номер 3, но нещо него виждам вече цял месец тормоз с това нощно хранене, но мисля че е период тъй като виждам че не е само тя. Успех!🤪😈👹
П.С.: вече от 1 седмица заместих закуската, а малко след това и следобедното🥳

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 17:18 от Venusmommy

# 462
Бебо е вече с 6 зъба - долни резци, долни втори резци и сега последно извади горни резци. При горните резци беше по кисел сякаш и много тече слюнка.
Невроложката при която ходим каза пасирано до 8ми месец, а аз мислех уж да давам вече парченца. Където се е случило да има по едро вече си дъвче.
В края на този месец ще въведа сирене и масло, а след това почваме с глутена. Има 2 заместени храненета, хапва с апетит по сладки пюрета и каша с плод.
Вие какви количества давате? Невроложката каза 160 гр на ядене, има 6 храненета, като 2 са по 130 мл мляко, 2 по 170 мл и 2 храненета по 170-180 гр, но всичко си изяжда в повечето пъти и понякога не му стига. При нас следим да не наддава бързо и ме е страх да вдигна грамажите.

# 463
Защо невроложка говори за хранене?
Бебо е вече с 6 зъба - долни резци, долни втори резци и сега последно извади горни резци. При горните резци беше по кисел сякаш и много тече слюнка.
Невроложката при която ходим каза пасирано до 8ми месец, а аз мислех уж да давам вече парченца. Където се е случило да има по едро вече си дъвче.
В края на този месец ще въведа сирене и масло, а след това почваме с глутена. Има 2 заместени храненета, хапва с апетит по сладки пюрета и каша с плод.
Вие какви количества давате? Невроложката каза 160 гр на ядене, има 6 храненета, като 2 са по 130 мл мляко, 2 по 170 мл и 2 храненета по 170-180 гр, но всичко си изяжда в повечето пъти и понякога не му стига. При нас следим да не наддава бързо и ме е страх да вдигна грамажите.

# 464
Като чета, колко пъти хапват бебчетата оставям с впечетление, че аз бъркам някъде. Беба има 4 хранения. Заспива в 9 и става сутринт към 8/9. Давам по 230 мляко сутринта и вечерта, като на обяд съм заместила обяда, следобед давам каши, плодови пюрета с бисквита и т.н, додавам и малко мляко после. Беба е спокойна и си изчаква до следващото хранене без проблеми.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 22:42 от Joy.

Общи условия

Активация на акаунт