Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 345
  • 493
  •   1
Отговори
# 330
С две малки деца опъването в спалнята и гледането на филм не се случват толкова лесно Simple Smile

# 331
Но се учудвам колко много жени смятат, че напиването с приятели е ОК, когато вкъщи има болно дете...?!

Aми тези жени четат внимателно, за разлика от теб. Ако и ти беше чела така нямаше да се чудиш.

# 332
  • София
И що се хванахте точно за уведомлението кога точно ще се прибере?

Защото авторката каза, че това я дразни. И обяснявам аз какво може да е дразнещо, ама понеже автоката прекалява, и нищо което казва тя, не може да има някакъв резон. И се започва едно чоплене, че някой искал вечерен час, че някой искал график по минута. Ми не, просто елементарна яснота, в рамките на нормалното.

Стринке, разбира се, че решения има. Но се създават едни излишни дразнения и напрежение от това, че за някой е голяма драма да каже, "ще се прибера късно". А който му се стиска да каже такова нещо, дали ще е толкова ларж и съобразителен и като се прибере? Или и тогава ще си прави каквото си реши, щото оковите, нали?

# 333
Колкото съм чела, стига ми.

# 334
а просто се чувства по-добре, защото усеща близостта им, когато му е криво. Както и обратното, чувства се изоставено, ако някой от тях просто изчезне.
Мелодраматично е, но аз един спомен имам само /да чукам на дърво/, когато имаше температура спеше, не се е оглеждала да брои кой там, кой не. Същото като при /някои/ големи хора - като ни е лошо по-добре всички да се разкарат, не да ни висят на главата.

# 335
Няма да ѝ е по- спокойно, ако се разделят.. Блъфира, понеже знае, че той засега не обръща внимание на заплахите… ако вземе, че се съгласи той, ще ореве света авторката, как мъжа ѝ е зарязал семейството, заради напиване с приятели.. другаде е разковничето…

# 336
  • Paris, France
С две малки деца опъването в спалнята и гледането на филм не се случват толкова лесно Simple Smile

Без деца хич. Не се виждам да зяпам екран. Мразя телевизори. Не помня да съм гледала телевизия когато съм била сама. Като ги няма домашните телевизорът е в отпуск.

# 337
Всеки нормален човек има нужда да разпусне, едва ли мъжът и има нещо против една вечер авторката да излезе с приятелки, също беше казала, че има книжка и няма проблем да закара детето ако се наложи по спешност.

Да де, и аз така мисля и винаги съм го пускала моя, а той пък затова никога не е злоупотребявал. Като няма сечено от едната страна, няма и от другата.  Обаче авторката не иска нормален мъж, а иска някакъв скопен мунчо, който да слушка. Всеки пол си има особености - жените ходят на шопинг и на фризьор (и оставят немалко пари), а мъжете се събират с приятели да пийна и евентуално да гледат мач. И ако някой не го осъзнава не е за брак. Или трябва да го изпратят на курс.

# 338
Ще изчезне за повече, когато майка му си получи желания развод....
Децата се адаптират лесно към промените, особено толкова малки. Но преживяват тежко нарушаването на рутината. Ако не живеят заедно, а ги взима в събота/неделя, детето ще го очаква тогава. Ако са заедно и знае, че той всяка вечер се прибира, очаква да го види след работа. В нормален ден няма да го усети, когато е криво, защото е неразположено, го преживява по друг начин.

Aми тези жени четат внимателно, за разлика от теб. Ако и ти беше чела така нямаше да се чудиш.
Аз също съм от неразбралите. Преди няколко седмици не присъствахме на много по-важно събитие от случайно напиване (сватбата на една от най-добрите ми приятелки). Да, гадно е, но ситуацията е такава, че здравето е на 1 място. Не бих имала смелостта да се наврем сред много хора и да не знам какво им предавам.
Отношението към собственото дете - също. Каквато и да е позицията на жените от темата, съмнявам се, че когато децата им предната вечер са били с Т, на другия ден след работа просто няма да се приберат. Ако ще и да са скарани с мъжа си.

# 339
Това за мен е адски прекалено 🙄🙄. Явно не пиеш грам алкохол, но като се женихте не знаеше ле, че мъжа ти пие или че може да си пийва чат пат? Ние с моя мъж си пием всяка вечер по едно две, дали бира или ракия, дори и да се напие, стане ли нещо събуждам го става у готово. Къде е драмата? Чак пък развод 🤔🤔? Всяка вечер ли е пиян? Тормози ли те, бие ли те, какво? Вземи си сипи и ти едно питие вечер и се успокой. Дали има Евро 2020 или не, все ми е тая. През вечер може да се напиват моя, вечер в къщи, ако пийне малко повече, замота му се главата и ходи и си ляга. Не ми пречи. Събуждала съм го посред нощите, че ме боли много главата и става и отива до денонощна аптека и си е 6.. Дори и пиян, при спешни случаи човек може за 10 минути да изтрезнее. Ако причината за развода е друга ОК, но за такова нещо е супер глупаво и не реално.

# 340
Оффф, моля ви се, като е такава драма имането на две деца, много интересно как осраващият вкъщи си е направил планове за филми, канене на приятелка и прочие.

Стринке, разбира се, че решения има. Но се създават едни излишни дразнения и напрежение от това, че за някой е голяма драма да каже, "ще се прибера късно". А който му се стиска да каже такова нещо, дали ще е толкова ларж и съобразителен и като се прибере? Или и тогава ще си прави каквото си реши, щото оковите, нали?
Излязла съм и точка. Дали ще се прибера в 21, или в полунощ, не считам за необходимо да звъня по шест пъти и да казвам. Може да кажа, че ще се прибера към 21 и да се прибера в 22, може да кажа, че ще е след полунощ и да се върна в 22. Прибирам се в собствения ми дом, не у комшиите, че да се съобразявам, че съм подранила, или малко съм закъсняла. Прибирам се и правя каквото си искам, без да преча на другия, който е решил да прави нещо друго, защото съм си вкъщи, не да искам позволение може ли.

# 341
  • София
Афродитке, вземи укроти емоцията, че ще се пръснеш накрая. Повтарям всяко изречение, че няма да го чакам, ама ти пак си знаеш твоето. Извъртай си там, ама не ме занимавай.
Moите емоции? Ти си тази, на която й е драма, ако мъжа се прибрал по-рано и можело да се наложи да си опържи яйца, щото не е предвиден за вечеря или пък можело да дочуе женски разговор, щото великите тайни ще обсъждате. Инатересно ако детето се събуди и дойде да ти "развали плановете" и на него ли ще се цупиш, че нямало ясна комуникация Satisfied Горките ви мъже и деца Satisfied

# 342
  • София
Излязла съм и точка. Дали ще се прибера в 21, или в полунощ, не считам за необходимо да звъня по шест пъти и да казвам. Може да кажа, че ще се прибера към 21 и да се прибера в 22, може да кажа, че ще е след полунощ и да се върна в 22. Прибирам се в собствения ми дом, не у комшиите, че да се съобразявам, че съм подранила, или малко съм закъсняла. Прибирам се и правя каквото си искам, без да преча на другия, който е решил да прави нещо друго, защото съм си вкъщи, не да искам позволение може ли.

Кой каза шест пъти? Разбира се, че можеш да се върнеш по всяко време, но както ти си разполагаш с времето, така и другият човек го прави. И понякога начинът, по който го прави, се променя в зависимост дали ти си там или не. Малко стиковане просто улеснява нещата и намалява битовизмите. Иначе единият трябва да е много гъвкав, а на другият му тежи да каже един ориентир. И тогава е по-лесно да се хващаме за семантика, да изкривяваме нещата до абсурдни нива и да пишем истерично Smile

# 343
Мъжа на някой от вас ви е виновен по дефолт, а вие винаги сте в правото си. Нито изневерява, нито ходи по други, нито пренебрегва семейството си. Грижи се за децата, помага в домакинството, отнася се добре с жена си, работи и 1 път в месеца иска да излезе малко на вън с приятели и изведнъж това пречи на жената, която имала планове, обърква й графика, който в този обикновен и рутитен дрен шеше да бъде да вечеря, да си приспи децата и да си легне или да гледа тв, но щом мъжът е решил да излезе трябва драма, скандал, развод, заплахи, манипулации. То зрял човек не може туко така да излиза и да се прибира в дома си, трябва разрешение. Единствено авторката би имала право ако излиза с жени или крие нещо от нея. Ако излиза с още 3-4 като него веднъж в месеца няма никакво право да недоволства.

# 344
Аз бих се развела с авторката, ако за 3-4 излизания в годината ми се правят драми.

Общи условия

Активация на акаунт