Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 350
  • 493
  •   1
Отговори
# 315
Ако не са се обадили, че имат, ясно е, че нямат и ще прекарат вечерта заедно.
Не е точно така. Аз очаквам, че при нормална ситуация няма да ми прави проблеми, че веднъж на тримесечие съм излязла без него и не съм пуснала уведомително писмо, ами просто съм съобщила час преди събитието.
Не говорим за ситуация някой от семейството болен, майката в майчинство и таткото си вее задника ежедневно по кръчми, парите не стигат или нещо друго от сорта.

# 316
  • София
Скрит текст:
И ако решат да сменят мястото или от първото да отидат на друго място, той какво - казва чакайте да звънна на жена ми, да я уведомя, щот тя не знае, че ще ходя едиси къде и ако одобри - идвам с вас Satisfied, за часа също - решват, че ще изгледат някой мач (не планувано) и той пак звъни да пита може ли, щото вечерния час е бил поставен преди да разбере, че ще остава повече време SatisfiedSatisfiedSatisfied
Къде ще пие той, не засяга авторката и нейния план за деня. Това кога и дали ще се прибере - да. Аз честно казано предпочитам да го няма цяла нощ, отколкото да ми се изтърси изневиделица и да ми обърка плановете. И пак повтарям, това с точния час и часовника си е яко преиначаване. Говорим за ориентир. Сега, ако авотрката цяло нощ ще лежи на дивана, вероятно няма голямо значение. Но  обикновено човек има някакви задачи. Ами ако и авторката е планирала излизане? Той звъни, че ще излиза, тя също тръгнала с приятелки, какво правим? Пак ли няма да се съобразим? Децата и сами ще се оправят за една вечер.

Как тоно и какви планове може да ти обърка мъж, прибрал се вечерта в собствения си дом? Освен да си си викнала любовник, друго не виждам. Децата на авторката имало кой да ги гледа, та не е драма, ако и двамата излязат. Ама обясни ми как мъжът ти би ти объркал плановете, ако се прибере в 11, а не в 3, както ти е казал? Satisfied Значи не само излизането без вечерен час е проблем, но и прибирането без да е уведомил, че се връща... в собствения си дом JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy

# 317
Ако не бяха женени с какво ли щеше да го заплашва?

# 318
Никакво излизане и прибиране без предварително уведомление поне седмица предварително. Включително график кога се храни, ходи до тоалетната, от колко до колко гледа телевизия, кога се къпе, колко време се облича, кога се прибира от работа (стриктно изчисление съобразно трафика) та да не вземе да обърка нещо плановете на богинята глезанка.

# 319
Изчезва, защото иска да се напие.
А на нея не и е приятно да го прави вкъщи, което явно вече се е случвало.

Само не изкарвайте гледката на напил се човек нещо прекрасно и лицеприятно,  колкото и да е общоприето в доста семейства

Пияният човек е грозна гледка и не е за пред деца.

Абсолютно. Само дето както се разбра, той НЕ СЕ НАПИВА. И няма никакви гледки, нито изцепки. На нея и се зловиди, че си пийва.

# 320
  • София
Скрит текст:
Мхм, с деца изобилства ежедневието с планове. Само като се сетя, че моята ден преди морето си закичи коксаки вирус, вече планове за нищо не правя ... плувам си по течението и каквото дойде. По същия начин може да реши да си разбие главата във вратата на банята в минутата преди лягане и да ти обърка плановете за винце със сериалче. Пък аз ги мислех за програмирани роботчета тия деца, а те едни изненади сипят ....
Точно заради непредвидените неща е добре да имаш някаква яснота с какви ресурси разполагаш. А не като стане белята, да се чудиш кой, къде, как и какво.Примерно, ако ми е казал, че ще запива цяла нощ, няма и да си направя труда да му звъня, качвам детето в колата и заминавам към спешното, а той ще разбере, че е станало нещо, чак на сутринта.

Скрит текст:
И аз обичам по течението, страхотно е, но липсата на комуникация създава хаос и напрежение, не релакс.
А ако ти е казал, че ще си дойде в 12, а детето се цапне в 9 - ще го чакате 3 часа у вас, няма да го заведеш веднага, така ли JoyJoyJoyJoy

# 321
  • София
Как тоно и какви планове може да ти обърка мъж, прибрал се вечерта в собствения си дом? Освен да си си викнала любовник, друго не виждам. Децата на авторката имало кой да ги гледа, та не е драма, ако и двамата излязат. Ама обясни ми как мъжът ти би ти объркал плановете, ако се прибере в 11, а не в 3, както ти е казал? Satisfied Значи не само излизането без вечерен час е проблем, но и прибирането без да е уведомил, че се връща... в собствения си дом JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy

Варианти много. Наредила съм си нещата по определен начин, той се връща и сега трябва да сместя и него в графика. Дали ще дойде и ще поиска и той вечеря, а аз ще съм планирала да готвя нещо, което не обича, дали ще ми влезе в банята, точно когато аз съм решила да я ползвам за друго, дали ще иска да гледа еди какво си, а аз да съм решила да си правя маратон на еди кой си сериал, дали не съм решила да направя пренареждане у нас, а той се връща да ми се пречка в краката, дали не съм си викнала приятелка и аз да си хортувам с някого, а той да ми се изтърси по средата на разговора... не е драма, но е дразнещо. Да, ще намерим вариант, ама нужно ли е, като нещата могат да се случват плавно? При все, че аз съм гъвкав човек и веднага намирал вариант, а някои хора едно такова нещо им обърква всичко.
А ако ти е казал, че ще си дойде в 12, а детето се цапне в 9 - ще го чакате 3 часа у вас, няма да го заведеш веднага, така ли JoyJoyJoyJoy

Точно защото ще знам, че няма да го има с часове, ще хвана детето и ще тръгна веднага. Вместо примерно да се чудя, сега да му звъня ли, да го викам ли, да го чакам ли, той ще дойде ли, колко ще се забави. Ама като че ли ядрена физика обяснявам на некви хора тука, а говорим за елементарна предвидимост Joy

# 322
Не е точно така. Аз очаквам, че при нормална ситуация няма да ми прави проблеми, че веднъж на тримесечие съм излязла без него и не съм пуснала уведомително писмо, ами просто съм съобщила час преди събитието.
Не говорим за ситуация някой от семейството болен, майката в майчинство и таткото и вее задника ежедневно по кръчми, парите не стигат или нещо друго от сорта.
Да, но в случая тя не е в майчинство и има болно дете. Едва ли имат много почивни дни, в които да се видят на спокойствие, без да бързат да лягат, защото трябва да стават рано. За уведомително писмо и дума не може да става. По-скоро за нормално отношение, да искаш и на другия да му е добре. Като знам, че сме били и двамата на работа (или е бил цял ден с детето), няма да го оставя сам вечерта, ще си споделим грижите, а като заспи ще си прекараме една приятна вечер.
Да не говорим пък колко е безотговорно, предвид пандемията, детето ти да е било с Т, а ти да ходиш да разнасяш. Може да е безобидно вирусче, може и да не е. Но личната ми отговорност би ме спряла да обикалям без наложителна причина насам натам, докато не стане ясно какво е.

Ако не бяха женени с какво ли щеше да го заплашва?
Заплашва го с раздяла, не виждам разлика с това дали имат брак или не. Но и заплаха е силно казано. За него може да е спасение. И за двамата всъщност.

# 323
Лъвице, един ресурс ти трябва - оправност. Но ако решиш да го играеш като авторката - той да ти държи полата докато ти подпираш челото на детето, че имало температура ... е, кой би те спрял.

# 324
Лъвице, един ресурс ти трябва - оправност. Но ако решиш да го играеш като авторката - той да ти държи полата докато ти подпираш челото на детето, че имало температура ... е, кой би те спрял.
На детето не му пука за отношенията м/у родителите. То не тълкува това, че са до него, защото си държат полите и панталоните, а просто се чувства по-добре, защото усеща близостта им, когато му е криво. Както и обратното, чувства се изоставено, ако някой от тях просто изчезне.

# 325
  • София

Варианти много. Наредила съм си нещата по определен начин, той се връща и сега трябва да сместя и него в графика. Дали ще дойде и ще поиска и той вечеря, а аз ще съм планирала да готвя нещо, което не обича, дали ще ми влезе в банята, точно когато аз съм решила да я ползвам за друго, дали ще иска да гледа еди какво си, а аз да съм решила да си правя маратон на еди кой си сериал, дали не съм решила да направя пренареждане у нас, а той се връща да ми се пречка в краката, дали не съм си викнала приятелка и аз да си хортувам с някого, а той да ми се изтърси по средата на разговора... не е драма, но е дразнещо. Да, ще намерим вариант, ама нужно ли е, като нещата могат да се случват плавно? При все, че аз съм гъвкав човек и веднага намирал вариант, а някои хора едно такова нещо им обърква всичко.

Точно защото ще знам, че няма да го има с часове, ще хвана детето и ще тръгна веднага. Вместо примерно да се чудя, сега да му звъня ли, да го викам ли, да го чакам ли, той ще дойде ли, колко ще се забави. Ама като че ли ядрена физика обяснявам на некви хора тука, а говорим за елементарна предвидимост Joy
Оле, оле, щял да й влезе в банята, когато тя иска Satisfied, с това ти поведение едва ли ще посмее - по-скоро би те изчакал Laughing. За вечерята - какво ако за няго няма, да не е на 5 та да не може да си скалъпи 1 ядене. То големи сметки, големи излисления, голямо чудо. Аз не бих изтърпяла нещо подобно. А детето да е с разбита глава и да чакаш мъжа си да се прибере, щото му оставали 20-30 мин до края на вечерния час, е доста безотговорно към детето. А ако е казал, че ще се прибере след 12, не виждам какъв е проблема, да бъде уведомен по телефона. Едва ли ще каже - ок, аз ще си допия и утре ще ви видя. В това време детето следва да пътува към лекар, спешно.

# 326
  • Далечният изток
На детето не му пука за отношенията м/у родителите. То не тълкува това, че са до него, защото си държат полите и панталоните, а просто се чувства по-добре, защото усеща близостта им, когато му е криво. Както и обратното, чувства се изоставено, ако някой от тях просто изчезне.
Ще изчезне за повече, когато майка му си получи желания развод....

# 327
  • София

Аз съм оправна сама. Другият ако ми е за пак сама да съм си си оправна за всичко, или дори да ми се пречка - не ми трябва.

Тука хората се хванаха за случая на авторката, която определено прекалява, и загубиха перспектива върху нормалните и уважителни неща в една връзка. Да, ако някой иска да излиза, коректно е да уведоми другия и да го ориентира колко време няма да го има, защото някой може да реши и 10 дена да зачезне. Ако не може да даде ориентир, да си каже, че няма представа. Защото кефа и времето на другия човек също са важни, а в една връзка, двете неща са обвързани.

Афродитке, вземи укроти емоцията, че ще се пръснеш накрая. Повтарям всяко изречение, че няма да го чакам, ама ти пак си знаеш твоето. Извъртай си там, ама не ме занимавай.

# 328
И що се хванахте точно за уведомлението кога точно ще се прибере? Както тя казва, обажда и се вечерта, че ще запива с приятели, то е ясно, че няма да се прибере в 10-11. Всъщност зависи де, ако директно от работа засядат още в 6-7 вечерта, до 11 е пре-достатъчно да се направиш качествено. Но след като има повтаряемост- излиза с едни и същи хора, на едни и същи места, и се връща горе-долу по едно и също време, то не виждам смисъл да трябва да и дава подробен план-график за вечерта с разбивка по часове/минути и количества и вид на консумирания алкохол.
И пак да напиша за пореден път, проблема е другаде, така че подробностите за това къде, колко и колко често пие изобщо не са важни.

# 329
Има хора, които измислят на всяко решение проблем. Прибрал се изневиделица и нямало вечеря - бърка в хладилника и яде каквото намери в него или си приготвя нещо сам. Заемал телевизора и провалял филмов маратон - ми купете си още един телевизор, лаптоп сигурно имате също. Имало приятелка на гости - той или вие се местите в друга стая. А това за банята дори няма да го коментирам, че то е смешно да правя на въпрос дали ще вляза в 21:30 или в 22:45. Отделно, че ако аз съм в ролята на изневиделица прибралия се, ще питам другия имал ли е някакви планове само за себе си и ако е така, просто ще се опъна в спалнята и ще си ровичкам нещо в телефона, филм ще гледам, книга ще чета.

Общи условия

Активация на акаунт