Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 311
  • 493
  •   1
Отговори
# 375
Слава богу, не и е дете, а възрастен човек отговорен за постъпките си.

Може пък да му е по важно да има доволна жена и вече да се вижда с приятелите си  без да се напива.

# 376
Човече, ей сега и даде идея за нов скандал 😁 Как така ще се вижда с хора като може да се разболее? Я и на работа да не ходи - да минава хоум офис, а ако не може да ползва тези 5 дни за преквалифициране или ... РАЗВОД! Joy

# 377
  • София
Човече, ей сега и даде идея за нов скандал 😁 Как така ще се вижда с хора като може да се разболее? Я и на работа да не ходи - да минава хоум офис, а ако не може да ползва тези 5 дни за преквалифициране или ... РАЗВОД! Joy
Мисля, че човечето имаше предвид, че щом детето е болно, може да е ковид, той да го лепне от детето и да го предаде на приятелите. Ама по тая логика ...ехее....

# 378
Само да посмее да влезе в банята без да уведоми предварително! Как може да не се съобразява? Жената може да трябва да къпе детето или да се приготви да го заведе на лекар, а той ще се къпе?! Развод веднага Joy

# 379
Да, да. Аз логиката й я разбрах ама ако авторката обърне посоката шанса за скандал е по-голям. Как така ще се вижда с хора, за които няма идея къде и с кого са били два месеца и дали не могат да му предадат нещо 😁

# 380
  • София
Скрит текст:
Айде и аз да се изкажа.
Разбирам НСЧ и Лъвичка, обаче безотговорния пияница, съвсем не се връзва с първоначалния образ - отговорен баща и съпруг. Не се връзва първия пост с наслагването после - изчезва, без да се съобразява с никой. Авторката остави темата на въображението, и то съвсем препусна, гледам.
Някой правилно каза, че всяко нещо си има начало. Началото е дадено, когато му е било забранено да си пийне вкъщи и да си слуша музика. Не обвинявам авторката, че я дразни това (всеки, който живее с друг човек го дразнят разни неща, а аз и сама на мен си се дразня понякога), а че подходите й към него са като към малко дете, собственост, а не като към отделен, завършен индивид. Можела е спокойно да си ляга с книжка, с филмче и да го остави да си разпусне с биричката и музичката в другата стая. Особено щом не е нещо системно.
Човекът излиза с приятели за по чашка, защото това е неговият начин на изпускане на пара. Всеки нормален, възрастен и самоуважаващ се човек би се опълчил на “окови”.
Преувелича се с това, че оня ден детето имало температура.
Ако не беше почивката в чужбина, щеше да хукне в понеделник да се развежда, така ли излиза, че това май не го разбрах съвсем? Ако смята, че някъде там я чака мъж без кусури, ще има да го търси…Ако не промени първо себе си, ще й е много трудно. Тепърва с годините и битовизмите ще се появяват все повече дразнители в другия. Много по-сериозни от описанито тук. Всеки път ли ще го разпъва на кръст? Чака ги много агония с тая нагласа.

Ама аз съм съгласна с теб, даже точно това писах в по-ранни постове към авторката, преди темата да се изкриви тотално и да се превърне в цирк. Тя според мен си има някакви драми с напиването, даже не знам дали за останалите неща прилага такъв контрол. Което е глупаво, разбира се, но трябва да се срещнат някъде по средата. А сега, тя разярена и готова да се развежда, а пък той междувременно може и верно накрая да се пропие от нейните глупости. И разбира се, в темата се демонстрират инфантилни подмятания, вместо нормално обсъждане на проблема... ми... сложна работа е за някои хора Joy

# 381
Стана ми жал за мъжа, сигурно е много гадно да живееш така.
За мен подобно поведение си е форма на тормоз, но явно човекът е кротък и я обича, след като се съобразява и търпи.

# 382
  • София
Да, да. Аз логиката й я разбрах ама ако авторката обърне посоката шанса за скандал е по-голям. Как така ще се вижда с хора, за които няма идея къде и с кого са били два месеца и дали не могат да му предадат нещо 😁
Сакън, недей че и почивката в чужбина ще отпадне по тая логика Satisfied

# 383
Вдигам температура по около два пъти месечно и то само вечер, дай да спра да ходя на работа и да си правя ПСР-и за "добър ден". Побъркахте се с тоя ковид. А някой да ми обяснява, че вече не иска да комуникира с мен, понеже съм излязла, а предния ден член на семейството ми е бил с температура, аз ще съм първата, която ще прекъсне контактите. Чета и не вярвам какви неща се пишат. Предлагам да се изпозатворите вкъщи всички параноици, че не се знае на коя опашка в супера ще го лепнете тоя ковид, а може и в асансьора.

# 384
  • София
Стана ми жал за мъжа, сигурно е много гадно да живееш така.
За мен подобно поведение си е форма на тормоз, но явно човекът е кротък и я обича, след като се съобразява и търпи.
Търпи я за сега, но са само от 4г. заедно и с деца на 1 и 3 годишна възраст, които малко или много му вземат от емоциите. Като поотраснат децата и му се наложи да се занимава основно с жена си вкъщи, не му завиждам на горкия човечец.

# 385
    Само да посмее да влезе в банята без да уведоми предварително! Как може да не се съобразява? Жената може да трябва да къпе детето или да се приготви да го заведе на лекар, а той ще се къпе?! Развод веднага Joy

Това пък какво общо има с темата?

Много е трудно да се чете така, като всеки си пише в стил поток на съзнанието собствени измислици.

Авторката съвсем ясно си е изложила проблема, а именно, че след като е изказала недоволство мъжът и да се напива у дома, той го прави на два месеца веднъж с приятели, като уведомява в последния момент. Толкоз.

Всички други добавки са от пишещите.

# 386
    Лъвица аз проблем не виждам. Виждам раздразнителна, крива и контролираща жена. Излязал с приятели за 4 часа и пил 3 водки страхотен проблем направо да  се развежда щом не слуша майната им на децата, на семейството.

# 387
    Да де, ама тя май търси път към развода, не към сближаване.
    За съжаление и двамата. Тя му казва, обаждай се, когато няма да се прибираш, той нарочно не го прави. Ако не иска скандали, пуска един смс и си спира звука на телефона. Акоима нещо спешно, тя ще му пусне съобщение. Иначе си е детинско поведение, като на сърдит тийн.
    Когато спрат да се надцакват, може и да намерят решение.

Айде и аз да се изкажа.
    Разбирам НСЧ и Лъвичка, обаче безотговорния пияница, съвсем не се връзва с първоначалния образ - отговорен баща и съпруг.
    Просто не успява да подбере правилния момент за напиване. Казвам го като любител на алкохола и като човек, който му отпускам края.

...не се знае на коя опашка в супера ще го лепнете тоя ковид, а може и в асансьора.
    Може. Но това са неизбежни ситуации. Събирането за напиване не е такава. Не съм от параноиците, не сме си променили живота особено, просто не на ходим нарочно при приятелите си, когато някой от нас има Т.

# 388
    Абе нека се развежда жената. Тамън човека ще се отърва от такава мрънкаща и контролираща жена.

# 389
    • София
    Лъвица аз проблем не виждам. Виждам раздразнителна, крива и контролираща жена. Излязал с приятели за 4 часа и пил 3 водки страхотен проблем направо да  се развежда щом не слуша майната им на децата, на семейството.

Попринцип и аз. Смятам, че прекалява и то тотално. Но тука ако й се нашока ряпата, тя няма да спре да се дразни. Ще постиска зъби известно време, ще понатрупа още гняв, и после пак ще избие. Трябва да идентифицира какво точно я дразни и защо, та стига до такива абсурдни крайности, и да се търси решение. Нормални решения винаги има, но се постигат между две страни, склонни да подходят зряло към проблема и да ги потърсят, дори когато самият проблем изглежда незрял и нелогичен. А изказванията тип "ходи се развеждай, откачалко", са също толкова конструктивни, колкото нейните ултиматуми.

Общи условия

Активация на акаунт