Развод заради прекаляване с алкохола

• 11 329
  • 493
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Ако не се обади, че остава с приятели, това е единственото, за което и аз бих се притеснила и тревожила. Но постът на авторката не даде да се разбере, че това е основният проблем, а пиенето само по себе си.
В такива ситуации причините са комплексни. Като при войните - повод и причина Trollface
За да не се натрупва напрежение, което да ескалира без нищо, човек трябва да проявява уважение към човека до себе си. Както тя е уважила личното му пространство и няма против да излиза с приятели, така би следвало и той да съумее да избере момент, в който нямат някакви конкретни грижи и да я уведомява.

Не ѝ казва.
Скрит текст:
... Аз като човек, който обича, бих пощуряла от притеснение и бих звъннала да питам добре ли е, не за разводи да мисля. Дори и бясна, бих се притеснила добре ли е, а ако се окаже, че е добре, ще му пиля после и то не, защотото е ходил на бира, а защото не ми се е обадил.
Ами да Ви кажа притеснението го има първите пъти, когато се побъркваш какво става. После идва ядосване, след това безсилие, в което съм сега и опасявам се накрая безразличие. Но, ако се стигне до там, то вече нищо няма да има смисъл.
Казва
и някой ден без да предупреди кога просто казва, че излиза   и...
Но изглежда зависи накъде духа вятърът в темата.
Много вероятно да се касае за еднократно изпушване и дребни...айде не лъжи от страна на авторката, но умишлено прикриване на някои елементи от историята , както и толериране на определени мнения, с които се насочват впечатленията. Манипулацийка, демек. Аз съм контролираща скандалджийка, но съм майка и милея за семейството, съжалете мен, а не мъжа ми, когото навиквам и командоря.

# 406
Ами за мен винаги е било нормално да не ходи да "разпуска",  докато не стане ясно колко и от какво е болно детето, за други може да си е нормално и да си разпуска без да го интересува, зависи си от хората.
Тъй де, ама когато се е засилил да излиза детето вече не е било болно. Предните дни било вдиганло температура и до там. В самата вечер на излизане детето е било ок (по нейните писанки), затова попитах колко дни след неразположение на детето е разрешено на мъжа да излезе?

Писах вече, за мен е нормално мъжът да не иска да излиза, ако предния ден детето е било с температура, за авторката явно може би също, след като го е писала.
За другите мъже - не знам. Може да е нормално за тях и жените им да си разпускат на воля без да помнят даже, че детето вчера е било с температура.

# 407
И какво ще помогне мъжът като е там? Ще му баят двамата? Все пак не е болно дете.

# 408
  • София
Ами за мен винаги е било нормално да не ходи да "разпуска",  докато не стане ясно колко и от какво е болно детето, за други може да си е нормално и да си разпуска без да го интересува, зависи си от хората.
Тъй де, ама когато се е засилил да излиза детето вече не е било болно. Предните дни било вдиганло температура и до там. В самата вечер на излизане детето е било ок (по нейните писанки), затова попитах колко дни след неразположение на детето е разрешено на мъжа да излезе?

Най-нормалното е да седнат и да си кажат - той, че мисли да излиза с приятели, тя, че се притеснява, че детото може да се влоши. И примерно той казва, хубаво, ще отложа, за да не си сама. Или тя, отиди, ама моля те не пий, та да имаш готовност да си дойдеш и да ми съдействаш, ако нещо стане. Или пък, добре, и сама ще се справя, ако се наложи, ходи си спокойно. А не, той айде чао, тя айде развод.

Някъде се крие камъчето пред каручката. А ако тя просто си търси повод да го държи вкъщи, доста бързо ще стане ясно, след няколко такива случки. Примерно, ако днеска е детето, утре е алкохолът, други ден не й е ден и т.н.

# 409
  • София
Писах вече, за мен е нормално мъжът да не иска да излиза, ако предния ден детето е било с температура, за авторката явно може би също, след като го е писала.
Добре де, това го разбрах (макар и да не свахан логиката да стои при здравото си дете, ако има излизане), но не каза колко дни след темп. на детето е разрешено излизане, че явно има някакъв времеви период?

# 410
И аз останах с впечатление, че казва- просто не предварително.
И под пиенето точно това имах предвид, което тя определя като свръхконсумация.

# 411
Каквото трябва ще помогне, най-малкото ще отмени изцяло майката, тя едва ли е успяла да си почине добре, докато детето е било с температура.

Не знам, не съм свикнала с хора, които гледат на въпроса по тоя начин - ами аз какво ще му бая тука, то детето днес вече няма температура, аз ще ида да си се напия.

# 412
Искам да кажа на авторката, че по правилата на форума тя може да поиска да се заключи темата. Това в случай, че не иска повече да я има.

# 413
Случаят с Т е бил в четвъртък, работен ден. Майката е била на работа. Мъжът е излязъл в петък вечер. Казал е, че излиза.

# 414
  • София
Скрит текст:
Най-нормалното е да седнат и да си кажат - той, че мисли да излиза с приятели, тя, че се притеснява, че детото може да се влоши. И примерно той казва, хубаво, ще отложа, за да не си сама. Или тя, отиди, ама моля те не пий, та да имаш готовност да си дойдеш и да ми съдействаш, ако нещо стане. Или пък, добре, и сама ще се справя, ако се наложи, ходи си спокойно. А не, той айде чао, тя айде развод.

Някъде се крие камъчето пред каручката. А ако тя просто си търси повод да го държи вкъщи, доста бързо ще стане ясно, след няколко такива случки. Примерно, ако днеска е детето, утре е алкохолът, други ден не й е ден и т.н.
За какво влошаване говорим, след като то вече нямало температура? По тази логика да не излиза от тях следващите 15г.-18г., защото може би  някога това дете ще вдигне температура докато той е навън? А ако все пак нещо стане докато го няма - тя има кола и книжка, има и линейки, ако е толкова крещящо спешно. Голям проблем за 2 бири. Ами ако имаше командировки? Или и те са проблем, ако има малко дете.

# 415
Ама не става въпрос за командировка а за напиване.

Придържайте се към темата, иначе по добре авторката наистина да я прекрати, щом няма да участва.

Че тука вече фантазията съвсем се развихри.

# 416
Чета и немея. Тая температура се превърна в епична и едва ли не животозастрашаваща.

# 417
  • София
Тая температура даже пише, че е била "миналия ден", т.е. предния или по-предния ден преди излизането, ама ...

# 418
  • София
Цитат на: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪link=topic=1350118.msg43101695#msg43101695 date=1625329357
За какво влошаване говорим, след като то вече нямало температура? По тази логика да не излиза от тях следващите 15г.-18г., защото може би  някога това дете ще вдигне температура докато той е навън? А ако все пак нещо стане докато го няма - тя има кола и книжка, има и линейки, ако е толкова крещящо спешно. Голям проблем за 2 бири. Ами ако имаше командировки? Или и те са проблем, ако има малко дете.

Пак се хващаш за отделни думички, преиначаваш нещата и вкарваш в крайности. Тя има някакви съображения, той някакви нужди. И двете са естествени. Ако не могат да се разберат, проблемът не е в съдържанието на това или онова. А просто в липсата на желание на двама човека си откликнат взаимно.

# 419
  • София
Цитат на: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ [spoiler
link=topic=1350118.msg43101695#msg43101695 date=1625329357]

Пак се хващаш за отделни думички, преиначаваш нещата и вкарваш в крайности. Тя има някакви съображения, той някакви нужди. И двете са естествени. Ако не могат да се разберат, проблемът не е в съдържанието на това или онова. А просто в липсата на желание на двама човека си откликнат взаимно.
Кое приначавам? Детето имало Т, след ден два, когато вече няма, мъжа изявява жлание да излезе с приятели да гледа мач (вероятно европейско), а тя го обвинява, че не мисли за детето - кой прииначава? И как се разбираш с човек, който ти налага забрани в собствения дом и не те пуска да излизаш на 3 месеца веднъж да разпуснеш, при все, че не си засегната от това разпускане (прибирал се когато тя си е легнала вече)?

Общи условия

Активация на акаунт