161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 52 237
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Привет на всички!
Не съм писала до сега, тъй като след като бяхме селектирани, нещата бяха доста неясни и процедурата се бавеше ужасно, та всичко някакси изглеждаше малко имагинерно и не се знаеше дали ще се случи за нас. Но имаме насорчено интервю за средата на април месец и ако всичко мине добре, имаме готовност да пътуваме към Щатите. Та, исках да Ви се представя и да благодаря за съветите, които получих от Вас, четейки! Живот и здраве, ще пътуваме с тодлър (почти на 3г.) и не ми се мисли, но самото пътуване ми се струва далеч не най-страшната част.
Не познаваме никого там и ни предстоят доста приключения, но да кажем, имаме положителна нагласа и се вълнуваме.
На този етап всякакви съвети относно период на адаптация, нанасяне и установяване с малко дете, ще са ни от полза - и благодаря предварително на всяка, която има за нас някаква мъдра мисъл Smile
Насочили сме се на първо време към околията на Провинстаун, тъй като и двамата с мъжа ми сме били там на бригада и смятаме да се закрепим там някъде за сезона. Оттам насетне обаче все още разучаваме къде би било най-подходящо да се установим, така че за сина ни да е удобно и по-спокойно. Съпругът ми е фотограф и видеограф, а аз се занимавам с дигитален маркетинг. Възнамеряваме да продължим професиите си там, но реално не съм запозната с изискванията и предразсъдъците към хора с такава квалификация и задгранична диплома. Ако имате полезни съвети, отново казвам, ще съм много благодарна.
Както и относно процесът по записване на малкия на daycare, или както се води.
Английският ни е на отлично ниво, смея да твърдя и имаме зад гърба си опит от по три бригади, но все пак това е ново изживяване и всеки know-how ни е от полза.

Благодаря от сърце! Успешен ден!

# 616
Здравей Милки, поздравления.
Няма проблем че сте с детенце. И ние дойдохме с 3 годишно, и много други семейства даже и с по 2.
В Провинстаун в туризма ли ще работите?
Иначе имате хубави професии и имате шанс да се реализирате.
Првведете си дипломите, може да се наложи да ги представите.
Ако.има нещо конкретно, питай..ние още сме пресни.

# 617
Да добра идея е превода на дипломите. Изобщо, абсолютно всички документи трябва да са преведени и легализирани. Предполагам и за посолството на интервюто ще ви ги искат така плюс копия. Актове за раждане, дипломи, ваксинационен календар (за да го показвате при нужда, случва се да го изискват) също на вас и детето ви и т.н. Почти навсякъде тук може да се реализирате. Разликата в щатите са таксите и цените и…климата. Всичко останало е стандартно. Американците не проявяват дискриминация и са търпеливи и доверчиви, в голям процент.
Лесно ще свикнете, но и яз не съм от тези върли патриоти и не съм изпитвала носталгия, та от моята камбанария говоря.

# 618
  • Чикаго / София
milkyhighways успех на интервюто! Всичко ще мине добре. Момичетата са ти дали добри съвети за превод на дипломи и документи. Не съм запозната със сферата на вашите професии, но съм сигурна, че ще намерите реализация тук. Детето ще е добре и ще свикне бързо. Ние дойдохме с две деца на 2г. и 4г. и свикнаха много бързо.  Като се появят конкретни въпроси, питай, ще е по-лесно да отговаряме на нещо конкретно, отколкото да даваме съвети на посоки.

# 619
  • The QC to be!!!
Още 90-те години в Чикаго имаше българско овче саламурено сирене в гръцките магазини - помня 2 на Golf Road Simple Smile  А в индийския квартал, във всеки магазин там имаше разни видове консервирани домати, патладжани и т.н. все български, включително лютеница Simple Smile  Мисля, края на 90-те вече имаше и 2 български магазина, единия беше долу до културния център в Чикаго (в него продаваха луканка и филе елена, правеха ги в Чикаго), а другия беше в Шилер парк мисля.. или там някъде, в ония район.

Чета и гледам никоя от вас не си е носила чубрица! Simple Smile Това беше задължително за нас. А 90-те години, след едно от първите ми обаждания в нас, нали винаги питаха - какво ядете, какво готвите, и съм казала, че не сме намерили грах който да не е сладникъв! И познайте - пристигна колет с 2 кутии грах и книги! Щях да припадна от ужас! Не можех да повярвам, че такава глупост е направила майка! Цели 2 кутии грах да прати от България до Чикаго! Лудост! И от тогава забраних колети... книгите също не ми бяха на зор... оф... думи нямам какви караници е имало и при всяко тръгване и какви са камари подговени да си взимам! Но чубрица, никога не съм отказвала Simple Smile

milkyhighways - няма страшно за интервюто, ще мине по вода. Да си сложите документите в байндър, всяко в джобче, и или по азбучен, или по дати, както ще ви е по лесно да ги вадите бързо и подавате като ви ги искат.

# 620
milkyhighways - няма страшно за интервюто, ще мине по вода. Да си сложите документите в байндър, всяко в джобче, и или по азбучен, или по дати, както ще ви е по лесно да ги вадите бързо и подавате като ви ги искат.
И калър кодед със цветни пост-ит листчета Wink
Ам. консул много се беше впечатлил на класификационните способности на ММ. А той беше разпечатал и стихотворенията, които ми беше пращал като смс. Но общата ам. банкова сметка 2 години преди брака реши въпроса мълниеносно Wink

Бейби, вето над колетите наложих още първата година, но и чубрица съм носила, и шарена сол, и няколко тона мед също! В бутилки от безалкохолно!

# 621
  • WA, USA
В Ндж никога не ми растеше чубрицата, но в Източен Вашингтон явно климата и понася и си садя вече втора година в големи саксии на двора.
Мъжът ми с тези луканки така го бяха хванали преди 11 години и оттогава е в черният им списък. Всеки път като пътуваме ако има чекиран куфар му го проверяват и на излизане и на влизане в страната. Само неговият. Голяма забава.

# 622
Ние си поръчвахме луканки, чубрица, мед, лукчета, джоджен  и лютеница от Бг магазини в съседни провинции.

От Бг ни пращат подправки също.
 Но и мм си прави луканките, сушеница, бабек сам и стават разкошни. Ползва хубаво месо, което мели и смесва с дивечово от лов ( мус и елен).

Първото нещо, което посадихме като си купихме къщата беше липа дърво, джоджен, розмарин, мента, малинак и люляци Wink а след тива и боровинки и ягоди. Суша си джоджен и мента, а от липата пием зимата липов чай.

# 623
момичета,

Къде бихте препоръчали да се отиде за един уикенд (началото на април), с тръгване от Ню Йорк?
Замисляме се за Вашингтон.
(Били сме на Ниагара, Бостън отпада)
Ще съм благодарна за съвети.

# 624
  • Чикаго / София
rosss Вашингтон е хубава дестинация. Много хубав град. А началото на Април и времето ще е хубаво.

# 625
  • София
Нюпорт, Провидънс. The Breakers
+1 401-847-6544
https://goo.gl/maps/n3dA7v9tCxnrzEVj9

# 626
Sharky,
Това място е великолепно! Напомня ми на Версай ( с добавка океан). Разкош!!!

# 627
Ако не сте ходили до Вашингтон, препоръчвам с две ръце да започнете от там. Април е месецът, когато цъфтят черешите около Капитолия и изобщо навсякъде е много красиво. Ако обичате разходки сред природа, Теди Рузвелт парк е вълшебно място, особено през пролетта и есента, и е буквално на един мост от Джорджтаун. Ако ви е дълъг уикендът, Анаполис е много наблизо и много красив, Маунт Върнон също.

# 628
  • София
Россс, ходили ли сте там вече? (Аз се влюбих в мястото. Като прибавиш и такосите с месо от лобстър, бях спечелена окончателно.)

# 629
ianajar, sharky,

Благодаря ви! Явно ще се моля за два уикенда Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт