161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Да ти кажа, още го има това с луканките. Хич да не си мислите че го няма. Навсякъде е забранено да си внасяш месо, плодове и зеленчуци. Ама какво да правиш. Малко преди пандемията - 3 седмици в Монголия. Проучих, че храната е отвратителна и така и беше. Накрая - пиеш тъпият им чай с масло, ама храната - всичко се готви в един тиган. Смятай как и оризът ти мирише на отвратителната им кухня. Добре че бяха саламчетата да се преживее, че глад, глад. Та - и на запад и на изток сме известни с луканчица за из път... очевидно много преди аз да посетя Монголия Grinning

Чайят с масло ли го дават сега? На времето беше с овча мас от задницата на животното и като го изпиеш  си обръщаш купичката, чакат те хората Simple Smile От незапомнени времена са на високомазнинна диета Simple Smile

И аз съм носила здравец и то няколко пъти, но при нашата жега и влага не оцелява. Носила съм и черни семки за чоплене, бонбони черноморец и домашна чубрица.

Agent, персийски килим също имам, даже е винтидж 50 годишен. Simple Smile

За билетите през латото не си спомням да съм плащала по-малко от $1200 на калпак, но това от Хюстън. В момента най-евтина цена ми излиза през Мюнхен $1360. Чувала съм легенди за цени $500-700, но никога не съм ги виждала. Може би ги има в сезон когато децата са на училище.

# 601
Дават ти - пиеш без да вдишваш, молиш се на всички богове и после се не връщаш Wink Не че не се кефя на снимките де.

Всичко можеш да си пренесеш. Това съм го забелязала. Включително и истински домати, но за това ми се похвалиха, не съм го виждала с очите си, така че може и да е опашата лъжа.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 18:21 от Елфичка

# 602
Аз съм внасяла ябълка и портокал в дамска чанта без да искам, бях ги забравила. Чак после като извадих и ги захрупах, някой ми каза, ама ти защо си го взела това, нали знаеше, че плодове не може.
Знаех, ама първо мислех да ги изям преди това и второ, съвсем изключих преди проверката.
Ама минаха, явно са гледали с едно око само.

# 603
С американските паспорти на влизане в страната не си спомням някой да ни е проверявал. Взимаме си багажа и директно към изхода.
Докато с българските паспорти нямаше пропуск и винаги ни отклоняваха на лентите за проверка.
Сигурно избирателно биха ровили, ако се връщаш от място като Куба, например.

# 604
Дават ти - пиеш без да вишваш, молиш се на всички богове и после се не връщаш Wink Не че не се кефя на снимките де.

Живяла съм там като дете. Ако някой ден сколасам, ще намина да видя как изглежда сега. Гледачката ми беше монголка тинейджърка, която имаше 7 по-малки братя и сестри за които се грижеше активно. Тя беше по- опитна от майка ми в отглеждането на деца Simple Smile Спомням си, че майка и купуваше от чуждестранния магазин буркани с маслини, тя много ги обичаше и им казваше солени череши.

# 605
  • САЩ
А бихте ли летяли до Б-я с бебе? На 8-9 месеца ще е лятото. Май се отказваме но още си мечтая. Иначе аз след 3-4 полета до Австралия съм свикнала, но въобще не мигвам в самолет и ми е много изморително да пътувам.

# 606
С бебе е най-лесно, за бога! Като проходят става много, много по-трудно, но с бебе на път е песен! На 3 месеца ги емнах моите презокенската. 8 oт 10 пъти летя сама с тях от бебета, баща им се присъединява след това.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 20:50 от Agent Provocateur

# 607
Аз по-скоро бих пропуснала следващото лято на година и 8, 9 месеца, но аз още преживявам пътуването сама с децата, когато дъщеря ми беше на около две. Щом приключи с ескортиране от служител на летището до началото на граничната проверка и пререждане на няколко стотин човека, може да си представите каква картиника бяхме.

# 608
С бебе е най-лесно пътуването със самолет до към 2г възраст. Само спят. С баткото хвърчахме за пръв път насам-натам, като беше на около 7-8м. Сега с близнаците хукнахме до Европа, като бяха на 1г. така се случи, иначе и по-малки да бяха, нямаше да се поколебаем. Плюс това, до две годишна възраст са им най-евтини билетите 🤩 след това стават почти колкото нашите. Покрй бебето може да помъкнеш една камара храна и вода без да ти търсят грам сметка. Няма ограничение. Все пак бебе храниш!

# 609
С нищо интересно пренесено не мога да се похваля, освен с Румбата на идване.
Винаги съм искала здравец обаче и наскоро забелязах, че на една от съседките двора е целия обрасъл. Като я видя навън, че я помоля да ми отдели малко.

Потвърждавам, че е най лесно да се пътува с бебе. За билетите ви следя. От 3г. се опитваме да летим за България и все нещо се случва. Да видим тази година.

# 610
Родителите ми, в годините, когато идваха, винаги ни носеха семена за домати. Здравец също. Тази година не намерих семената за домати, така че си купихме оттук подобен сорт - любопитно ми е какво ще се получи. Аз по-често пренасям какви ли не неща в посока България - електроника, части за кола ...

Относно храната - преди години си поръчвах специална храна - кашерна, халал, вегетарианска, т.н. Винаги беше по-вкусна от "стандартната," която предлагат. В последните 5 години рядко ям храната в самолета. Предпочитам на летището да хапна нещо по-нормално.

От бебе до бебе има голяма разлика. Едното ми дете спеше прекрасно, другото - не. Когато бяха съвсем малки, предимството беше наличието на басинет. Сега поотраснаха, но категорично не искат да пътуват сами ... и винаги се налага да правим някакви сложни планове кой-къде-кога и с кого пътува.

# 611
Произхода на домата е американо-мексикански още 500г BC, така че няма нужда да прехвърляте семки от Бг. Тук си виреят супер домати най-различни сортове.
За протокола от тук са го примъкнали испнците към Европа. Не случайно техните домати са мега вкусни. 😍
Сега някой патриотично настроен да не навлиза в спорове за истинския български банан, усп домат де😎

# 612
Обожавам хибридните български сортове - розов домат, биволско сърце. Те са ми най-вкусни, сигурно както на много хора домашната българска ракия най-много им харесва, въпреки хубавото бренди и уиски в магазина:)
За съжаление, в нашия климат трудно се гледат, а и катериците ме побъркват. Отгризне и го остави. Отиде и отгризне от другия, остави го. Поне да ги изяждаха да не ме беше яд. Ловяхме ги и ги извозвахме извън квартала, ама то от катерица може ли да се отърве човек.

Тази година се отказах. Живот и здраве, ако си отидем до България, там ще ям.

Спринкълс, всяка авиокомпания ли предлага кашер, халал и вегетарианска? И на стюардесата ли поръчваш или преди това? Не съм наясно. Аз на всичко съм доволна, но идеята ми хареса, плюс това имаме вегетарианци в семейството.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 01:33 от Aerin

# 613
  • Sunshine state
Ами хубави са си нашите бг домати, тук и на фермерските маркети да ходим, няма такива чак. Иначе има хубави - херлуум и едни на клонка по-дребнички ни харесват. Никаква храна не съм внасяла, само чубрица.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 02:06 от Pupitka

# 614
По-готините предлагат менюта - катарците, емирейтс, турските.
От профила си си поръчваш менюто и те после ти го носят точно така както го искаш.

Общи условия

Активация на акаунт