161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 52 658
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
От 08 ноември вече няма да има рестрикции за европейците ( ваксинираните де) и предполагам, че цените на билетите ще скочат.
Много са, които имат неизползвани билети заради рестрикциите ( и аз съм в това число).
Даже щерката ме пита иска ли да отида при нея ноември и да пътуваме заедно за България.
Та , ще ома наплив! Едно, дълго е било забранено за немци, холандци, французи, австрийци ( милиони туристи.). Холандците обожават да си ходят на туризъм на към САЩ .
И второ множеството замразени билети, чакащи да се вдигне забраната, за да се реализират.

# 301
  • София
Ох, и аз съм от тези, със "замразените" билети. По НГ се надявам да ги "усвоя".

# 302
Аз я окъсях цялата на две и спря да ми е тясна и неудобна, та по средата на полета дори си сложих моята на паети и никой нищо не ми каза…Смърдяха ужасно техните.
Изобщо пътуването вече е ужасно с тези маски и цялото това тестване и ограничения. Много се овъртолевиха и сега се чудят как да излязат от ситуация. Задължават вс туристи да са ваксинирани, които искат да пътуват насам. Контра отговора на Европа ще е същия, за американските посетители там. Уж така щели да паднат повечето ограничения, но тестването ще си остане сигурно, там лапането е много голямо.

# 303
  • Sunshine state
Всичко е за пари, на никого не му дреме за сигурноста на пасажерите. Махаш маската докато ядеш, ама иначе я носиш. Че то докато се храниш можеш да се заразиш.. Отделно с тия изисквания за ПСР, сякаш не може да се заразиш след тестването или пък да летиш с фалшив тест. Глупости на квадрат и бюрокращина.

# 304
И другата нелепица, в самолета си гъЗ до ГъЗ, а по чакалните през место, мивките в баните през една…и т.н. Е този двоен аршин мен ме влудява до предел. Айде като са толкова загрижени да има по двама на ред и ПРЕЗ ред, да ги видим тогава как ще си покриват полетите. Пф!

# 305
  • Sunshine state
Абсолютно - тъпчат ни като сардини и после се правят на загрижени..Айде моля двойни аршини точно.

# 306
  • САЩ
Oх, добре , че погледнах, тъкмо се зачудих, че никой не пише в темата, пък вие 20 страници сте изписали Simple Smile Чак сега видях, че сте с нова...

Още няма нищо официално за 8 ноември, нали така? Знам, че Байдън уж потвърди, ама май няма заповед, или поне аз не можах да намеря. Искам да купя билети за мама и приятели да ми идват на гости вече, ама не смея. Предишните отдавна ги рефънднаха, ама не ми се минава пак през тоя ад.

# 307
Сега ще е за Мексико и Канада, до колкото прочетох, а януари за всички останали. Така че да идват… Но то не е забрана за влизане, а влизане на ваксинирани само.

# 308
Ние се прибрахме снощи от Азорите
Ако имаш възможност разкажи повече, на кой остров бяхте, какво правихте, впечатления? В списъка ни е за дестинация и ще ми е интересно да събера от първа ръка повече инфо:)
С удоволствие, но моля, дай ми няколко дни да мине лудницата и да седна с голяма чаша кафе и свежа глава!
Tа така, Азорите!

9 острова, разделени условно в 3 по-малки островни групи, доволно далеко една от друга и доволно неудобни за айланд хопинг. В един мразовит и скован от Ковид мартенски следобед си купихме билети до най-големия остров - São Miguel - столицата Понта Делгада е там, най-вече защото имаха доста строг протокол и много ниски нива на Ковид и защото по стечение на обстоятелствата в Масачусетс има огромна имигрантска общност от Азорите в частност и Пoртугалия най-общо, което ни осигурява лукса да имаме директен вечерен полет от Бостън Логан с Азорските Авиолинии. Другият подобен директен според мен беше от Торонто. Излиташ в петък вечер 10 пм след работа и 5 часа по-късно кацаш, на връщане в неделя летиш със следобеден (5 пм) от там и кацаш в 8 пм вкъщи, което ти дава удобството на нечуваните 8.5 ваканционни дни.  

São Miguel - относително малък, много красив остров с вулканичен произход, с интересен локален климат - в даден момент все някъде по острова вали, но това не пречи да се преместиш 10 км вляво на друг плаж. Пасторални картини, щастливо пасящи крави, вулканичен кратер, който се е превърнал в система от 2 езера - емблемата на острова, прясна риба всеки ден - храната беше ужасно вкусна, октоподът вездесъщ и в най-добрите традиции на португалската кухня - за разлика от мейнланд на островите предпочитаха да го готвят като основно ястие. Колела (вкл. електрически) и сърфове под наем, вулканични и много живописни плажове с доста по-топла вода за къпане от нашата благодарение на Гълфстрийм. Много мек и влажен субтропически климат, температурата варираше от 17 до 23 градуса денонощно в края на Август. 2-3 по-тежки и масивни хотела (ние бяхме в Azor), останалият акомодейшън по-човешки. Всички говорят английски - кой по базов, кой абсолютно перфектен, а някои по-засукани сервитьори и с английски акцент Grinning  Задължително е да се наеме кола за да може да се види всичко. Абсолютно прелестна и лежерна ваканция - никой за никъде не бърза, никой не ти продава и натрапва нищо вкл. собствения си бизнес. Чудесна инфраструктура и пътища. Живописни малки селца с кръчми в сянката на църквата на площада, където мезиш и пиеш на корем, докато децата ти търчат щастливи и играят наоколо. Карахме сърфове, обикаляхме гледките с ел. колела, хайквахме, киснахме се като тюлени в горещите минерални извори, ядохме царевица сварена в калдероните (врящи минерални извори), водихме децата да търсят китове и делфини в океана, етц, етц. И цялото удоволствие като цена беше съпоставимо със стандартната ни една седмица АI в Мексико. Бих казала и много по-забавно от ваканция на средностатистически карибски остров, който е на съпоставимо по време за път разстояние от нас. Та така, доволни сме! И двете ни ваканции това лято бяха много различни и рядко приятни. Стана ясно вече на всички, че   опитваме нови форми на почивка, защото младото поколение се разбунтува и не ще да стои при баби и дядовци в БГ докато родителите им се възстановяват психически далеч от тях.

PS Частната клиника в която правихме тестовете за да се приберем беше прекрасно организирана, на много високо ниво.

Интересно интервю на английски за Азорите с една рускиня, която живее и прави бизнес там:

PS Моите вече питат за Канада Simple Smile Водихме ги за Коледа точно предковидно на канадски къмпинг близо до Кебек сити - също горещо препоръчвам! Канадския студ  много добре върви с мазна френска манджа! Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 19:33 от Agent Provocateur

# 309
Еее, голямо благодаря за подробното ревю! Нави ме! Grinning
Още миналата година обмисляхме Азорите, но искахме да го съчетаем и с Европа/България - така и така полетът от Флорида ще е дълъг, обаче заради Ковид/Ковидските рестрикции се разколебахме и накрая се отказахме. Живот и здраве - другото лято! Не се бяхме спрели на остров.

А Канада започна ли да пуска вече американски граждани? Че и там ни се развалиха букнати предковидно планове с това затваряне на границите. Като казваш къмпинг, опитвам си да си представя канадски къмпинг посред зима Grin С RV?

# 310
Не, не с RV Simple Smile
(макар, че съм си намерила и такова в Монреал, защото гадните канадци имат разкошен трансканадски байк трейл и един ден ще карам по него със или без претенциозните ми дечица!)
https://www.railstotrails.org/trailblog/2015/october/29/discover … th%20Saskatchewan.

Ето това е пропър канадски къмпинг посред зима- log cabins, the real thing Wink
https://www.auchaletenboisrond.com/en/cottages-for-rent

PS https://www.afar.com/magazine/canada-has-reopened-for-travel-fro … ot-s-what-to-know

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 19:19 от Agent Provocateur

# 311
Чета ви и ви се дивя как ви се идва баш зимата тук Wink Ние все към Калифорния, Флорида и Хавай гледаме, а зимата към Куба и Мексико Simple Smile

# 312
Какъв къмпинг - джакузи, маса за билярд, френски манджи, глезотии, оставаше децата да не напират пак да ходят Joy
Изглежда разкошно обаче, всичко й е разкошно на Канадата. Бяхме се засили към Юкон, Джаспър, Банф…в тая част, ама лятно време, де.

Контеса, за няколко дни годишно да се порадвам на сняг нямам против, иначе и аз не обичам зима.

# 313
Тъй де, зима за няколко седмици, около Коледа, и аз харесвам Simple Smile
За лоджовете обаче не мога да не споделя, че са разкошно прекарване на коледната ваканция.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 20:25 от Анонимен

# 314
  • Miami
Чакайте да ви питам, че нещо се обърках май Satisfied Български, ваксинирани граждани могат ли да летят до тук през Европа или само през страни извън Шенген, като Турция например?

Agent Provocateur, много интересен пост, заинтригува ме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт