161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 945
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря Аерин, все едно огромен товар свалих от плещите си след днешните премахвания на мерките.

Честно казано всичко поръчвам онлайн и в реален магазин ( Костко) ходя веднъж месечно.

Работя от вкъщи и аз, но с реални клиенти Simple Smile Ползвам апп за доставка до дома до два часа на продукти от супермаркетите, Амазон за всичко останало и не знам дали са празни рафтовете.

Повечето кутии с абонаменти за учебни материали, курсове и работни програми са ми директно от Щатите и винаги сме плащали невероятни шипинг сметки, но от година все повече закъсняват и все има проблеми с шипинга.

Виждам, че все по- место няма пресни неща, които ме питат да заместят с други и от тива съдя.

# 496
По-свободни, или все същото?
Все същото.
Като цяло атмосферата е отровена с мерките, неависимо дали си от имащите или нямащите.
Всеки път като се ходи някъде с приятели трябва да се мисли кой може и кой не. Почва се ровене по чанти и телефони преди да влезеш. Маските са омръзнали на всички.
Затвориха DMVтата миналия месец, дори тези за CDL (това го нямаше дори по време на първия локдаун).
И на фона на всички тези мерки се изпоразболяхме и ние, и повечето ни колеги миналия месец.
Няма смисъл да превръщаме темата в за и против ваксините, не за това говорихме.
Не коментираме ваксините, а мерките. Blush
Толкова обичах Чикаго, но за пръв път тази зима мисля сериозно за преместване другаде.

# 497
Миналата година по това време бях в Чикаго. На връщане летището изглеждаше като зомби апокалипсис - всичко затворено, празно, тъжно. Такъв беше и любимият ми Чикаго, между впрочем.
Седнах на някакъв запустял бар и се заговорих с барманката, жена на средна възраст, която каза че цял живот е живяла там и повече не издържа на мерките и иска да се премести другаде. Това беше още преди времето на задължителни сертификати и тестове, още тогава на хората им беше тегаво от мерки.

# 498
Аз питам как е при тези с ваксини, има ли разлика в отношението към тях и всичко останало. Не питам кой е за или против ваксините. Темата е свободна да се обсъжда всичко или и тук има мандати 😂
То и за да влезеш в Costco се рови в чантите, това в кръга на шегата.

# 499
Аз не съм забелязала някакво "преференциално" отношение към ваксинираните. С една идея е по-лесно - наскоро ходихме в Калифорния и можехме спокойно да ходим в ресторанти. Макар и да се изисква тест/ваксина, само на едно място ни ги искаха.

При нас на концерти/театри искат ваксина или тест. За другите обществени места - не. В това отношение съм си спестила няколко теста.

Аз си ходя на работа и рядко слагам маска (по мое усмотрение). ММ от началото на пандемията работи от вкъщи - понякога ходи в офиса. Не им изискват нито тестове, нито ваксини.

Децата си ходят на училище - присъствено, без маски.  Това е по решение на самото училище и родителите, иначе в повечето училища маските са все още задължителни.

Нямаме щатска заповед за маски - всичко е на ниво град/county. Нашата заповед в county-то изтича в края на седмицата.

Та накратко, и да сме, и да не сме ваксинирани - нямаше да имаме голяма разлика в ежедневието. Разбира се, в зависимост от индустрията, това далеч не е така за всички.

# 500
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
@aerin има хора които бягат от Калифорния но има хора които сме си тук за постоянно. Живяла съм в Луизиана преди да се преместя в Калифорния и за нищо на света няма да се преместя в друг щат. Не е така както казваш за ваксините тук

# 501
  • Sunshine state
Тук имотите масово се купуват от хора бягащи от Калифорния, Ню Йорк и Илиной, нищо не се задържа над седмица на пазара. Благодарна съм, че не сме усетили кой знае какво от мерките и не бих се преместила никъде другаде. Имаме приятели в Невада и казват, че ги стягат много също.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 13:50 от Pupitka

# 502
  • Чикаго / София
Бейби в Чикаго ериата сме ние, помня, споменавала си, че и вие сте били тук. Сигурно затова ти звучи познато Simple Smile

Маями и района са си супер. Няма нужда да се место So Lucky*,  по-хубаво едва ли ще намери.  Просто си трябва време.

# 503
  • САЩ
При нас откакто махнаха маск мандейта (миналата година беше, може би май месец?) пандемия все едно няма общо взето. Маски искат само по болниците и летището.  Обаче в нашия щат, вкл. и метро ерията, има огромна индианска територия - та те и до ден днешен задължават почти навсякъде да ходиш с маска, та общо взето просто трябва да помниш на щатска или на индианска територия се намираш.

За ваксините - до ден днешен само в едно-единствено заведение (много малък и препълнен бар) са ми искали ваксина, за да вляза.
Иначе другото е, че за да отидеш на концерт / спортно състезание и прочее неща, с ваксина е по-лесно, влизаш с картончето. Алтернативата е бърз тест на входа (винаги има достатъчно тестващи отпред, не съм виждала опашки)

На работа засега са задължили само екипите, които ходим по командировки нагоре-надолу да сме с ваксина. Всички останали са  "ако искате". Още работим основно от вкъщи. Та така...

# 504
  • WA, USA
So Lucky, просто си трябва време да свикнеш и да се отпуснеш по течението. Рутината ще те поеме и теб. Животът е гаден но за сметка на това е кратък.

# 505
So Lucky, просто си трябва време да свикнеш и да се отпуснеш по течението. Рутината ще те поеме и теб. Животът е гаден но за сметка на това е кратък.
Последното изречение ме спечели. Да ме поема това течение, че не остана.

Само имам.забележка по отношение на живота. Не е гаден. Никак даже.

# 506
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Последното изречение ме спечели.
Да ме поема това течение, че не остана.

Скрит текст:
Само имам.забележка по отношение на живота. Не е гаден. Никак даже.
може и да не стане в тази държава. Но след година там, ще си прецените.

# 507
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Здравейте на всички днес е денят на Президента тук и не се работи

Които сте в Калифорния ще се радвам да се сприятелим пишете

# 508
Аз как се минах днес работих.Joy
При нас е ноу скул дей.

Честит празник на всички, които почитат този ден.

# 509
  • Miami
Аз как се минах днес работих.Joy
При нас е ноу скул дей.

Честит празник на всички, които почитат този ден.

Laughing Не само ти си се минала, аз също Laughing

Общи условия

Активация на акаунт