161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 916
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Sunshine state
И аз, ама не сме в банковия сектор, та нормално да бачкаме. 🤣 Детето беше на кемп.

# 511
При нас е почивен ден също- Фемили дей, а и сме в училищна ваканция до понеделник с щерката.

# 512

Ние в този ред на мисли го отчетохме

# 513
  • Чикаго / София
emiusa всички ли почиват в Калифорния? В Илиной децата не са на училище, банките, пощите и разните държавни и щатски учреждения не работят, но всички останали си работят.

# 514
Здравейте, изчетох темата с интерес и искам да благодаря за споделените мнения, информация и гледни точки. Предстои ни преместване от Англия в САЩ в близките месеци и сме на етап събиране на информация. Шоуто тепърва предстои за нас. 🙂

# 515
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
emiusa всички ли почиват в Калифорния? В Илиной децата не са на училище, банките, пощите и разните държавни и щатски учреждения не работят, но всички останали си работят.
тук само ресторанти работят и кафенета и магазини но повечето компании почиваха вчера а училищата и университетите са на ваканция по цяла седмица

а сериозно ще е хубаво майките в Калифорния да се сприятелим

# 516
  • Чикаго / София
Здравейте, изчетох темата с интерес и искам да благодаря за споделените мнения, информация и гледни точки. Предстои ни преместване от Англия в САЩ в близките месеци и сме на етап събиране на информация. Шоуто тепърва предстои за нас. 🙂

Успех с преместването! Към кой щат сте се ориентирали? Защо решихте да сменяте острова със САЩ?

emiusa това е хубаво. Добре е, когато по празници повечето компании почиват.
Дано се появат повечко майки от Калифорния. Преди пишеха повече, ама нещо не ги виждам да са активни напоследък.

# 517

Успех с преместването! Към кой щат сте се ориентирали? Защо решихте да сменяте острова със САЩ?

emiusa това е хубаво. Добре е, когато по празници повечето компании почиват.
Дано се появат повечко майки от Калифорния. Преди пишеха повече, ама нещо не ги виждам да са активни напоследък.
.                                                                         Благодаря! Още не сме решили за щата, иска ни се на топло да е, затова в момента разглеждаме Флорида, Невада и Калифорния. От гледна точка на вируса, нещата клонят към Флорида. ММ не е много очарован от фауната там, аз пък предпочитам Калифорния, но цената на живот там и данъци не са за пренебрегване, не че тук не плащаме високи данъци. По вторият въпрос, Острова никога не ми е бил на сърце, но и в Европа не ни се живееше. Преместихме се тук временно, с тенденция към Канада да се ориентираме, междувременно спечелих за втори път зелена карта от лотарията, и викам на ММ като ме кани съдбата така настоятелно, пък да вземем да отидем. Издадоха ни вече визите и вече нямам търпение да се преместя, но ще трябва да поизчакам малко, за да имаме време да планираме нещата и да направя преместването възможно най-безболезнено за детето. Времето в Англия и тесните улици няма да ми липсват изобщо. 😀

# 518
  • USA
Аз съм във Флорида, ако има нужда от нещо свирвай! Късмет с преместването!

# 519
  • Чикаго / София
Fortunate One ооо, чудесно ви се е усмихнала съдбата за втори път! Явно има защо. Дано намерите мястото където да се чувствате добре. Вижте и Атланта, там климатът също е мек, данъците са малки и има хубава природа наоколо.

# 520
От Англия към САЩ ще е по лесна адаптация...Отколкото от изтока и директно в дълбокия Запад.

Не е много зле във Флорида, има си предимства въпреки че инфлацията удари сериозно..наеми, коли, майка плаче...

Мен ако питате, гледайте къде ще се реализирате професионално. Не е само до климат. Тя и фауната не е за пренебрегване.

Ако имате близки да ударят рамо за страта ще ви е от полза.

Аз съм във Флорида. Ако решите да опитате тук,насреща съм с пресни спомени от фиаското релокейшън .

Късмет.

# 521
Някоя мама от Тексас не иска ли да пием едно кафе, ако случайно е в близост до Далас...
Една година стана вече не съм излизала с приятели, защото просто нямам и ми е много самотно. На работа има хора, с които съм по- близка и си говорим често, но ми е трудно да попитам.
С една колежка от старата работа си разменихме номерата и си пишем чат- пат, сега събирам кураж да я попитам да пием едно кафе. Макар че тук май "на кафе" не е много популярно Grinning

# 522
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Fortunate One аз съм в Калифорния, случай че имаш нужда и имаш въпроси питай
вече от 8 години сме в този щат да скъпо е но за нищо на света не бих отишла другаде
преди това живях в един щат Луизиана където не бих посъветвала да стъпваш

# 523
Охайо също е супер щат. Има си всички сезони, поносими цени. близко е до Чикаго, Канада, до Ню Йорк сити, че даже и до Флорида (за мащабите на Америка говорим). За тези, които обичат да обикалят с кола при възможност, разбира се. То, като погледнеш, навсякъде има плюсове и минуси. Обикновено Флорида е най-предпочитания щат, за сега, по мои наблюдения. Може би, защото и Тръмп е там 🤩

# 524
От Англия към САЩ ще е по лесна адаптация...Отколкото от изтока и директно в дълбокия Запад.

Не е много зле във Флорида, има си предимства въпреки че инфлацията удари сериозно..наеми, коли, майка плаче...

Мен ако питате, гледайте къде ще се реализирате професионално. Не е само до климат. Тя и фауната не е за пренебрегване.

Ако имате близки да ударят рамо за страта ще ви е от полза.

Аз съм във Флорида. Ако решите да опитате тук,насреща съм с пресни спомени от фиаското релокейшън .

Късмет.                                                                 
                                                              Благодаря. Имаме познати в New York и Naples, Флорида но не искаме да се установяване на нито едно от двете места. Просто от гледна точка на работата не ни е изгодно. Мъжът ми може да работи навсякъде, аз ще трябва да се преквалифицирам, за да работя поне частично по специалността си. ММ още се чуди дали да говори с работодателя си за трансфер, тъй като работи към американска компания, но те имат офиси във всички щати, така че пак ще трябва да си изберем два-три или да видим къде ще предложат. Искаме да си прехвърлим и кредитната история оттук, но банката пък има определен брой локации, иначе четох, че прехвърлят кредитна история от UK, че да не сме съвсем от нула. Така като гледам най-важното е квартирата, то и тук беше така. С тази лудница покрай вируса обаче, нещата са доста динамични. Разглеждам опции за краткосрочен наем от 3 месеца първоначално пък ще видим.

Охайо също е супер щат. Има си всички сезони, поносими цени. близко е до Чикаго, Канада, до Ню Йорк сити, че даже и до Флорида (за мащабите на Америка говорим). За тези, които обичат да обикалят с кола при възможност, разбира се. То, като погледнеш, навсякъде има плюсове и минуси. Обикновено Флорида е най-предпочитания щат, за сега, по мои наблюдения. Може би, защото и Тръмп е там 🤩
.                                                                За критерия от последното изречение не се бях сетила. 😂 Иначе ние сме от тези ентусиасти, които обичат да обикалят с кола. Малката беше на 2 години и половина като обиколихме половин Европа с кола - бяха над 10 държавите. Гледаме да не мислим за разходките, че съвсем ще се разсеем.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 18:04 от Fortunate One

Общи условия

Активация на акаунт