161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 52 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ross, предложенията на ianajar и Sharky са чудесни! Аз бих добавила и Филаделфия. От историческа гледна точка е изключително интересен град. Аз съм пристрастна, защото живях там 5 години. Има много неща да се видят и разстоянията не са много големи.

# 631
О, Филаделфия е прекрасно място. Събира амбианса и на старите колониални градове, и на промишления бум от началото на 20 век. Като Вашингтон/Александрия и Ню Йорк в едно, но на значително по-малка площ. Имаме една любима историческа таверна там, където ходим всеки път (е, то "всеки път" е веднъж на петилетка, ама все пак).

Да имаше начин да живея едновременно в две дузини градове.... има места, които, ако не поживееш там, не можеш да им оцениш магията напълно, колкото и да те запленят от пръв поглед.

# 632
Вашингтон е прелестен през Април!

# 633
Ianajar, коя е таверната? Стана ми интересно 😊 Много ми липсва разнообразието на ресторанти и кухня от североизтока ...

Попитах децата каква храна какво обичат да носят от България - шоколадови яйца 🤣 Ето това е контрабанда, която почти винаги пренасяме. Разбира се на гранцата казваме, че носим шоколад.

# 634
  • Sunshine state
Вафли и опаковани такива сладкотии мисля, че са си напълно наред за носене. Месо, плодове, семена, зеленчуци ей такива не са.
На мен ми е странно защо киндер яйцата шоколадовите тук ги няма. Има едни само с течен шоколад вътре, няма ги обикновените. 🤷🏼♀

# 635
На мен ми е странно защо киндер яйцата шоколадовите тук ги няма. Има едни само с течен шоколад вътре, няма ги обикновените. 🤷🏼♀

Choke hazard!

"The Federal Food, Drug, and Cosmetic Act prohibits confectionery products that contain a “non-nutritive object”, unless the non-nutritive object has functional value.[37] Essentially, the Act bans "the sale of any candy that has embedded in it a toy or trinket".[38]

In 1997, the staff of the Consumer Product Safety Commission examined and issued a recall for some Kinder Surprise illegally brought into the US with foreign labels.[39] The staff determined that the toys within the eggs had small parts. The staff presumed that Kinder Surprise, being a chocolate product, was intended for children of all ages, including those under three years of age. On this basis, the staff took the position that Kinder Surprise was in violation of the small parts regulation and should be banned from importation into the US.[39]

In 2012, the Food and Drug Administration (FDA) re-issued their import alert stating “The embedded non-nutritive objects in these confectionery products may pose a public health risk as the consumer may unknowingly choke on the object”.[42]

As of 2017 Kinder Joy "eggs", a variant, is being sold in the United States. Instead of a toy being encased in a chocolate egg, it is in an egg-shaped package with the toy and chocolate being separated. Kinder Surprise eggs are still illegal in the USA but remain popular on the black market."

Никога не съм носила вафли!

# 636
Ianajar, коя е таверната?

https://www.citytavern.com/

Първата историческа таверна, в която ходихме като дойдох, още 2004та година. После намерихме такива и в Анаполис, и в Александрия, но филаделфийската си е ненадмината.

# 637
Става въпрос за шоколада. Тук няма яйца от шоколад, а само с кремче..играчките вътре са с ъщия размер. Има си я чоук заплахата и с тукашните яйца.

# 638
Не, няма я. С нормалните шоколадови яйца можеш да захапеш кръглия контейнер с играчката и теоретично, поне, да се задавиш с него. В тукашните играчката е в отделна половинка на яйцето, която не се яде изобщо. В такъв смисъл не е embedded и не се смята за опасен.

# 639
  • Sunshine state
Кой нормален човек ще захапе жълтия контейнер на Киндер яйцето? Глупости са това, ама както и да е. Вижда ми се абсурдно, но обяснява липсата им.

# 640
Така ги отваряхме като деца - захапвахме ги.
В източноевропейските магазини мисля съм виждала от нашите шоколадови яйца. Иначе тукашните идват с една малка лъжичка, което като се замислиш, също си е чоук заплаха. Ама щом са решили.

Навремето като излезе “Нарния”, ако помните Бялата Вещица подмамваше Едмънд с турски локум. Американците не бяха опитвали такова нещо, но постоянно говореха за него. Още същото лято на връщане от България напълних половин куфар с различни локуми за подаръци, очаквайки впечатлени до небето отзиви.
Тогава още не ги познавах толкова добре:) Локумът въобще не предизвика реакцията, на която така се надявах, по-скоро се случи обратното:)

# 641
Кой нормален човек ще захапе жълтия контейнер на Киндер яйцето? Глупости са това, ама както и да е.
Бе и на мен ми се вижда ненормално някой да остави незаключено и небезопасено огнестрелно оръжие в домакинство с малолетни, но на - от глупостта спасение няма, независимо от мнението ми.

# 642
  • Sunshine state
Е, да, виж оръжия се продават под път и над път, ама пък киндер яйце не може, че нали е опасно.. 🤣 Логиката е желязна!
Баклава правя и нося на работа редовно, че моите колеги са пристрастени и я обожават. Нищо сладко не нося вече, понеже тук в нашите си полски, български и турски магазини имаме всичко. Холидейките са любими на дъщеря ми Simple Smile

# 643
... както казах, от глупостта спасение няма!

Но факт е, че от задавяне умират повече, отколкото от игра с оръжие.
https://www.statista.com/statistics/527321/deaths-due-to-choking-in-the-us/

А най-много умират от липса на ваксини.

# 644
Оръжията, за разлика от Киндър сюрприз, си имат цяла нарочна поправка в конституцията, затова тях може, а шоколадовите яйца не може.

Общи условия

Активация на акаунт