161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 52 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Sunshine state
Наистина ли оряхме дотам да сравняваме киндер сюрприз яйца с оръжия и ваксини?😳Реторичен въпрос.

# 646
Grinning Аз се размислих над благодатната тема за човешката глупост, поддета от теб, нищо повече.

# 647
  • Sunshine state
А, не. Не намирам хората, купуващи си киндер яйца за глупави, моля. Не съм обръщала темата на оръжия и ваксини, а зададох въпрос, на който ми беше отговорено с паралел между яйцата , оръжията и ваксините. 😁 Благодаря, разбрах защо не се продават яйца тук.

# 648
Я да се върнем на дестинации за април, че от киндер яйцата се стигна до ваксини... през оръжието. Само Украйна не споменахте.

# 649
Всяка една статистика ще покаже, че хората умират много повече от други неща, отколкото от оръжия. Останалото са политически фитили на една определена шайка.
Много повече хора умират от ръцете на престъпниците, които не могат да отидат ей така “под път и над път” да си купят легално оръжие, но могат “под път и над път” да си купят нелегално. И същите престъпници, стейт атърни ги пускат да си ходят свободно сред нас. Благодарна съм на поправката, която ми дава легално право да се защитавам от психарите, които се прескачат на свобода.
Втората поправка я има от 1791.
Нещата, които се случват нито се случват заради нея, нито заради оръжията. Матрялът е кофти. А за него никой не го е грижа и ходи свободно по улиците.

Преди седмица-две имаше точно такъв случай тук. Полицай спира някакъв откачалник, онзи го застрелва и бяга. Два дни го търсят. Влиза с взлом в къщата на някакви хора. Собственикът на къщата го застрелва. Ако втората поправка я нямаше, това семейство щеше да е на онзи свят, защото главният герой се оказва, че е секс офендър - тоест, казано му е, че не може да притежава оръжие. Не го интересува нито закона, нито правилата, нито какво му е казано, а оръжието не е купено от магазина, разбира се.

Та така, яйцата и втората поправка да й бяха проблемът на тая държава. Извинявам се за поста си.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 03:39 от Aerin

# 650

Да, така е.
Умират от сърдечни и ракови,не от киндвр яйца.

# 651
Наистина ли оряхме дотам да сравняваме киндер сюрприз яйца с оръжия и ваксини?😳Реторичен въпрос.

Ми....връзката я направи ти....

Е, да, виж оръжия се продават под път и над път, ама пък киндер яйце не може, че нали е опасно..

Аз просто написах защо едното е законово защитена продажба, а другото - не.

Никой не е казал, че най-много хора умират от шоколадови яйца. Изобщо рискът от тях е за децата до тригодишна възраст, това е защитената група при тези забрани. Питахте защо ги няма тук тези яйца - получихте подробна информация.

# 652
  • Sunshine state
Удобно пропусна мнението след втория мой цитат, но нали така е по-удобно. 😄
Кой нормален човек ще захапе жълтия контейнер на Киндер яйцето? Глупости са това, ама както и да е.
Бе и на мен ми се вижда ненормално някой да остави незаключено и небезопасено огнестрелно оръжие в домакинство с малолетни, но на - от глупостта спасение няма, независимо от мнението ми.
Това е връзката, която аз не съм направила.

# 653
Моля? Връзката я направи първо ти. Други мнения преди твоето, които да свързват оръжие с Киндер сюрприз, не виждам, освен ако няма трити.

Така или иначе, много задълбахме. Не ми е чак толкова важно да се изясняваме, бъди ти права.

# 654
  • Sunshine state
Аха, същото. Върни се и прочети, не знам как не го виждаш, дори ти цитирах първото мнение за оръжията. 🤷🏼♀
Аз зададох въпрос и дори благодарих за отговора.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 03:49 от Pupitka

# 655
Аз пък не приемам че тук няма шоколадови яйца, заради заплаха от задавяне. В Европа по умни ли са децата, че.не се давят...

Щом не ви се пише.за дестинации: )

Не намесвайте оръжие, в Европа нямат свободен достъп както тук.

# 656
Агент, права си, просто много повече деца умират в злополуки, като например необезопасен басейн, което пак е глупост, но ти реши да дадеш за пример оръжията, с което аз категорично отказвам да се съглася.

Иначе моята голяма надежда е, че ще се намери един единствен човек, който да отърве не само Русия и Украйна, но и светът от този ненорманик.

# 657
Заеби пуканките, реални хора умират, от тези дето са ни приятели, колеги и роднини, не гледаме холивудска продукция.

PS Дадох пример за "глупост", Aerin, просто дадох пример за глупост от моята си камбанария "да оставиш необезопасено оръжие в домакинство с деца". Не съм оспорила свещеното право на всеки американец да притежава оръжие, съгласна ли си?

Иначе аз глупаво се надявам още на някакъв преврат, някакъв гърч народен. Жал ми е ужасно и за едните и за другите.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 04:22 от Agent Provocateur

# 658
Не мога да обсъждам войната, изпадам в истерия. Имам близки и от двете страни. Нищо не мога да направя за тях.

Агенте, знаеш, че в матушка Россия превратите не се правят от простолюдието, само така изглежда. Надявам се на някакъв прагматизъм все пак сред тези, които реално движат нещата. Моля се да се активира този прагматизъм максимално скоро.

# 659
Не мога да обсъждам войната, изпадам в истерия. Имам близки и от двете страни. Нищо не мога да направя за тях.

Агенте, знаеш, че в матушка Россия превратите не се правят от простолюдието, само така изглежда. Надявам се на някакъв прагматизъм все пак сред тези, които реално движат нещата. Моля се да се активира този прагматизъм максимално скоро.

Тъй де, затова почнах с преврат. Дали ще е някой обеднял олигарх или военните... но и на руснаците като нация ще им се наложи да се редиймват в очите на света.
Hug

А най ме е страх, че ако в желанието си да овладеят конфликта съсипят страната пак се озоваваме в точката «Зачем нам такой мир, если там не будет России?»

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 04:35 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт