Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 562
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 420

MollyBy
Къде ги провери, как ги провери? Няма тазгодишен бал още. Прави се статистика на база миналогодишен.

Да, извинявай! Не съм уточнила, че става дума за прогнозен бал, на база статистиката.
Аз не смятам НВО тази година за по-лесно от миналата. По математика пълни 100 точки имат доста по-малко деца от миналата година и за мен това е показателно, че не е била по-лесна. Това кой в бг мама е писал , че е била много лесна, не ме интерисува, то имаше и мнения, че втори модул е бил мега труден. Това са субективни мнения.
Аз гледах статистиката за високобалови паралелки във Варна и не видях разлика с повече от 2 точки + -

# 421
  • София
Вече съм подала списъка с желания.

Това е някакъв бъг.
Което ме кара да се запитам какви ли други бъгове има системата...
Не би следвало да е изобщо възможно.
Има проверка...
Едва ли би създало проблем в конкретната ситуация, ако искаш звънни в руо, за да ги информираш за бъг в програмата... а ако не ти се занимава - недей, не си длъжна. Да четат бг-мама.

# 422
  • София
По мое скомно мнение матурата беше лесна, но трябва да отчетем и факта, че миналата година 7ми клас бяха половин година дистанционно и им махнаха част от материала. Тази година децата реално са почти година и половина онлайн и не махнаха нищо от матурите. Дано догодина учат присъствено, защото на седмокласниците догодина ще им се струпа поне 2 години дистанционно обучение.

# 423
  • София
Аз лично не бих рискувала с 1 желание, но синът ми не е с много висок бал. Ако беше с бал 490 с чиста съвест щях да пиша само 1.
С бал 498 не смееме да пишем 1 паралелка. Ще напишем още една за всеки случай, ей така да има. Не че ще се стигне до нея, ама ако се стигне как да обясня после на детето, че ме е мързяло да чукна още едно желание и то чака 3то класиране за да се запише където останат места?
И нашият бал не е нисък, но написахме цели 14 желания. Не знам каква е целта на писане на едно желание, защото детето не иска друго. Така или иначе ако не го приемат в желаното, пак ще трябва да избере друго.

И аз се зачудих... Ако алтернативата на тази така желана паралелка е отпадане от училище има някаква логика, но ако ще има алтернативни варианти за продължаване на обучението и те няма да са ЧУ... изборът след 2-ро класиране ще е по-ограничен, не по-обширен.

# 424
  • София
[quote author=sladkish4e
От последно качената детайлна статистика към 05.07.21г.  в сайта Данибон ми стана ясно, че набор 2007г. е по-голям откъм момчета. Някъде из форума също се коментираше, че и най-високите резултати са на момчета.
Ако имате мнение, споделете.
[/quote]

Тази година, не само има повече момчета, но и явно доста е скочила подготовката им.
Използвам за справка таз годишният изпит в АК, където нямаше драстични разлики в резултатите между момичета и момчета. На всичко отгоре и резервите момчета са с по- високи проценти от същите резерви момичета, за разлика от миналата година, където първите 25 резерви бяха все мимичета (заради по- висок бал).
Същото е и положението при кандидатстването в ЧУ. По впечатления от проверяващи- момчетата са се справили по- успешно.
Това е и причината да очаквам по- високи точки при момчетата за т.нар. елитни гимназии

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 18:12 от molive

# 425
  • София
Бяхме на консултация за подаването и се обърках. Мислех, че знам как става класирането - от горе на долу и където стига бала. Точно обратното ми обясняват - от долу на горе и спира, където е твърде висок балът и не качва на горе, въпреки че на по-предни желания има по-нисък и възможен бал. Аз така или иначе не виждам смисъл да пишем високобалови след нискобалови, но по-желани, но си стояха в табличката - да не чупя хатъра на щерката.

Консултацията с някой от екипа програмисти, писали програмата ли е? Или съставили алгоритъма за сравняване? Wink

# 426
  • София
Браво на твоето момче, Rally Hug !
Чуден Ивайло, не съм се съмнявала, че ще успее!
Сега да му е много хубаво и щастливо лятото.
И ние сме приключили вече, записан е синът и няма да участваме в МОН-ското класиране.
Ще изчакам да излезнат баловете само, за да сравним за къде е можел да се класира, от чисто любопитство.
Но като чета темата все още се вълнувам и стискам палци на наборчетата, да попаднат в най-точните за тях училища.

# 427
  • София
Един бърз, тъп въпрос
Като се подаде заявлението, и си имаш входящ номер, всичко е наред и чакаш вече 13-ти?

# 428
Вече съм подала списъка с желания.

Това е някакъв бъг.
Което ме кара да се запитам какви ли други бъгове има системата...
Не би следвало да е изобщо възможно.
Има проверка...
Едва ли би създало проблем в конкретната ситуация, ако искаш звънни в руо, за да ги информираш за бъг в програмата... а ако не ти се занимава - недей, не си длъжна. Да четат бг-мама.

Обадих се в РУО в началото на работния ден. Една много любезна дама обеща да  проучи случая и да ми  върне обаждане. Писах им и на мейла за контакти. Още никой не ми е звънял или писал.
 Явно утре ще се ходи до РУО.
 Детето  се притеснява да оставим желанията по този начин.

# 429
Момичета, днес майка ми пак ме напрегна ужасно с това изказване на министъра, че учениците с бал под 400 точки, трябвало да подадат поне 30 желания. Аз съм написала само 6 като последното категорично не го искам ( училището, в което до сега учи детето). Първото ни желание е с минимален бал 30 точки под нашият бал при класацията за миналата година на първо класиране. Чета, че момчета от на сбор 2007 са повече от миналата година ( училището е изцяло момчешко), че резултатите били по-високи от миналогодишните и се депресирам. Мен това училище ме удовлетворява напълно като паралелка и изучавани езици, както и местоположение. Абе с една дума вече съм се настроила и даже бях щастлива.
От нерви само простотии върша и в работата.

# 430
  • София
Честито на Рали, на Кали и на останалите, които вече са записали децата, щастливо лято!!!
Аз искрено се надявам за НГДЕК и в четвъртък и нашата да се приключва.
Кристина, и аз съм така... Аха да реша,че вече всичко е измислено, сметнато и после пак отначало. Май ще спра форума за няколко дни (медии не слушам)

# 431
Един бърз, тъп въпрос
Като се подаде заявлението, и си имаш входящ номер, всичко е наред и чакаш вече 13-ти?
Да.

# 432
Изказването не беше ли на г-н " Обичам светлината на прожекторите"?
Дали ако някой с бал 300 напише десет желания, за които миналата година минималният бал е бил 30, няма да го приемат поне на едно от тях?

# 433
А все си мисля, че “драмата” ще е в елитните гимназии, за професионалните гимназии не вярвам бала да скочи чак толкова много. При това на доста места бала се образува от едната НВО х3  и един път другата

# 434
  • В офиса
Уффф, може ли този индивид да не плаши и без друго стресираните майки. Баловете тази година в сравнение с миналата се движат на групи. От 400 до 500 ще скочи, в следващата група ще има даже спад и така на подобни групи продължава и надолу.

Общи условия

Активация на акаунт