Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 521
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 435
  • София
rally, KallyMay, честито, момичета! Искрено се радвам за вас и децата ви! Пожелавам наситени с много положителни емоции гимназиални години, които ще ги подтикнат да продължат да следват мечтите си Kissing Heart

# 436
  • София
Аз пък мисля, че в елитните ще е малко по - голям наплив от миналата година, но той няма да е толкова колкото очаквах в началото, когато излязоха резултатите. Така мисля, защото средния успех от двата изпита за София, а и за страната е с малко по-висок от предходната година. За миналата година за страната по математика е бил 36,33, а по БЕЛ - 51.06. Тази по математика - 37,94, а по БЕЛ - 53,86.
Дано очакванията ми да се оправдаят и наистина баловете да не се покачат с толкова много, колкото се споменава по назад в темата.
На приетите вече деца честито. Да имат хубаво и спокойно лято 🌞

# 437
Ние не участваме в класирането.

# 438
И ние ги измъдрихме най-накрая.След вечеря ще ги наредим в системата и подаваме.Сложихме  ИЕ пред ФЕ, аз лично не вярвам в практичността на испанския, но и ние се качихме на вълната на модата и бала 😄. Все пак се надявам да не ви се оправдаят прогнозите за много по-висок бал и 451т да му стигнат за 73-то и да се приключи с тая мъка, че всичко след това у-ще му се вижда компромис.

# 439
  • София
Момичета, с цел съхраняване на душевния мир и себеопазване, препоръчвам да не вземате за чиста монета всички мнения на двамата директори (на 119 и 51).
Понякога желанието да си в светлината на прожекторите замъглява обективната преценка.

# 440
Обещах да информирам, когато се появят средните резултати по училища от ДЗИ 2021. Вече са налични в портала за отворени данни. На сайта съм дала линк към екселска таблица за изтегляне.

# 441
Това, че детето е в математическа паралелка, не значи, че ще отиде в такава гимназия, да
У нас явно етапът с математическата слава приключи. Последен финал на МБГ това лято, дано зарадва бившата му класна от математическата паралелка. Грамотите и медалите за спомен на майка му, той ще учи немски... Евентуално.

# 442
  • София
Дидева, златна си! Много ти багодаря HugGift HeartFlowers Hibiscus

# 443
По мое скомно мнение матурата беше лесна, но трябва да отчетем и факта, че миналата година 7ми клас бяха половин година дистанционно и им махнаха част от материала. Тази година децата реално са почти година и половина онлайн и не махнаха нищо от матурите. Дано догодина учат присъствено, защото на седмокласниците догодина ще им се струпа поне 2 години дистанционно обучение.

Миналата година 7ми клас бяха в грипна ваканция от 27ми януари до 15ти март и не са учили изобщо. После минаха ДО. Затова бе намален част от материала.
Да не говорим, че половината школи и частни учители окапаха, защото не бяха изобщо подготвени за онлайн уроци. Включая двете частни учителки по БЕЛ и математика, които бяха на щерката, а школата водеше само видео-лекции чрез ютуб.
Самите училища, колко време им е отнело да влязат в час с ДО, също отделен въпрос...

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 22:34 от Free Soul

# 444
  • Варна
Подадохме и след около половин час се появиха и оценките от свидетелството в профила. До последно се опитвах да я провокирам да си пренареди приоритетите, но беше непоклатима. Дори в школата днес успя да се аргументира и я поздравиха за избора. Спокойна съм вече. Сипах си Simple Smile
Кали, честит ти гимназист! Много успехи и добри приятели в новото училище!
Рали, за Ивайло не сме се съмнявали Simple Smile Весело лято! Simple Smile
Реге, доволно ли е момчето от изпита днес?
За Варна не съм гледала как са се представяли момчетата, но наборът си е съвсем съпоставим като численост с предходния, та и предвид факта, че няма квоти, повече от 6-8-10 т разлика лично аз не очаквам. Да видим дали ще позная Simple Smile

# 445
  • София
Тъкмо наредих желанията и  видях че са пуснати резултатите от ДЗИ. Потвърди ми се, че правилно съм наредила нещата. Благодаря, Дидева! Спокойна съм и аз вече. Сега само ще чакаме.

Появиха се и оценките от дипломата вече.

# 446
Ей, Дайв, най-сетне някой да каже наздраве. Наздраве!
Забравихме я тази думичка напоследък и там, мисля, се коренят всички проблеми.
Кали, Рали, честито ви отърваване. И на колежаните честито.
На останалите, успех. Още малко.

Дидева, някой ден ще разбера къде живееш и ще ти донеса кашон от каквото там пиеш.

# 447
Цитат
Над 11 500 са седмокласниците в столицата тази година, като випускът е по-голям от миналогодишния. Те ще могат да кандидатстват за над 400 паралелки.
Тъкмо щях да пиша колко ви е трудно в Сф за избора, с толкова много деца и толкова много хубави училища. И установявам, че АКО горните цифрите са верни, в нашия областен град има 3 пъти по-малко седмокласниците и 30 пъти по-малко добри училища. 🤣🤣🤣Няма да ви жаля!
P. S. Шегувам се.

# 448
Скрит текст:
По мое скомно мнение матурата беше лесна, но трябва да отчетем и факта, че миналата година 7ми клас бяха половин година дистанционно и им махнаха част от материала. Тази година децата реално са почти година и половина онлайн и не махнаха нищо от матурите. Дано догодина учат присъствено, защото на седмокласниците догодина ще им се струпа поне 2 години дистанционно обучение.

Миналата година 7ми клас бяха в грипна ваканция от 27ми януари до 15ти март и не са учили изобщо. После минаха ДО. Затова бе намален част от материала.
Да не говорим, че половината школи и частни учители окапаха, защото не бяха изобщо подготвени за онлайн уроци. Включая двете частни учителки по БЕЛ и математика, които бяха на щерката, а школата водеше само видео-лекции чрез ютуб.
Самите училища, колко време им е отнело да влюзат в час с ДО, също отделен въпрос...
Free Soul същото важи и за тогавашните шестокласници, сега седмокласници. Но материала от този период също им се включи в НВО-то тази година (не им отпадна) + таз годишния почти изцяло взет в ДО.

# 449
  • София
Скрит текст:
Самите училища, колко време им е отнело да влюзат в час с ДО, също отделен въпрос...
Free Soul същото важи и за тогавашните шестокласници, сега седмокласници. Но материала от този период също им се включи в НВО-то тази година (не им отпадна) + таз годишния почти изцяло взет в ДО.
Точно това имах предвид, а на следващите? След така стресиращия по принцип 5ти клас, защото си сменят госпожата, която се грижи като майчица за тях с много учители и то онлайн, 6ти клас почти онлайн, защото бяха последна дупка на кавала, ми и ако и догодина е така дупе да им е яко. Да не кажа и с тези готвени промени матурата да е по всички предмети. И нямам 6то класник, просто виждам как нещата се натрупват и пропуските също.

Общи условия

Активация на акаунт