Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 518
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Сладкишче, съжалявам за разочароващото и високомерно отношение на зам. директорката в АЕГ. Детето ми е в десети клас и до този момент не сме имали сблъсъци с ръководството. Предполагам, че е по-скоро случайно и не е целяло да Ви уязви, но във всеки случай е тъпо, да. Такива хора има, за съжаление навсякъде.
Въпреки това моят съвет е да не правите заради това генерални изводи за училището, “пълно с алкохолици и наркомани”. Тук пишат и други родители на деца от 1АЕГ, които ще потвърдят, че нито училището е западнало, нито децата са пропаднали или са по-различни от децата в АК или СМГ, Испанската и т.н. 🙂  Резултатите от ДЗИ също показват достатъчно. (Не виждам 2АЕГ да попада в топ 10 на тази класация:))
Успех на всички деца и спокойствие на родителите им!

# 181
Здравейте, подредихме желанията, на последно място е една паралелка, за която се изисква медицинско. То ако не е прикачено веднага ще създаде ли проблем?

# 182
Следим и ние и още се чудим в подредбата и май няма да е днес ..
МГ с немски ИИ+информатика  или Езикова гимназия с немски ИИ.+ Английски втори...

# 183
  • София
Резултатите от ДЗИ единствено показват, че децата са влезли с висок бал в гимназията и са продължили да си учат. Това си е тяхна заслуга, не на самото училище или пък на директорката. Същата ако я изместят за 5 години в някое крайно-квартално, да я видим как ще се пери! Много ме дразнят такива, дето си приписват чужди заслуги!

Да я пенсионират и да дойде някой по-готин човек на нейно място!

За медицинското писаха няколко човека, има го и в на МОН инструкциите. Ако не се покаже при записването, мястото се губи. Това го тълкувам като да може и да не се прикачва.

# 184
Здравейте, за дете, което си решава цял живот математика и продължава да твърди, че иска математика, как бихте подредили желанията след СМГ, НПМГ? Ще сложим ТУЕС, но дали няма някое училище, което си струва да мине преди ТУЕС заради математиката си?

# 185
7 клас показва децата на входа, а 12 на изхода, т.е. какво влиза и какво са правили с него и какво излиза Simple Smile Ако можеше да видим и в 10 клас как е процесът без напрежение...

# 186
Здравейте ! Благодаря безкрайно, на всички, които ми помогнаха и ориентираха !
Още снощи в 00:05 попълнихме и подадохме заявлението. Сега сме в очакване.
Още веднъж благодаря на всички за помощта и прекрасните теми !

# 187
  • София
За НГДЕК се иска и служебната бележка за резултатие от НВО. Добре, сканирах я.
А за какво точно им е тази служебна бележка? Резултатите от НВО по БЕЛ присъстват в свидетелството за основно образование.
Между другото, в образците на документи, утвърдени с министерска заповед, от три години няма такава служебна бележка ( има само за изпитите за проверка на способностите), но училищата упорито продължават да я издават и изискват.

В бележката има нанесени и резултатите от олимпиадите и Чакалов.
За какво са им на другите училища тези бележки... понятие си нямам. Не се сещам в друго да важат тези резултати за нещо. Дали резултатите от ПС се нанасят също в тези бележки или в друг документ не зная, но все някъде вероятно трябва да ги има на хартиен носител, с подпис и печат на издаващата институция.

# 188
  • София
Здравейте, за дете, което си решава цял живот математика и продължава да твърди, че иска математика, как бихте подредили желанията след СМГ, НПМГ? Ще сложим ТУЕС, но дали няма някое училище, което си струва да мине преди ТУЕС заради математиката си?
В 125то имат паралелка с математика.

# 189
  • София
7 клас показва децата на входа, а 12 на изхода, т.е. какво влиза и какво са правили с него и какво излиза Simple Smile Ако можеше да видим и в 10 клас как е процесът без напрежение...
Вече ще има и такава статистика - от матурите в 10-ти клас, на за съжаление тази година не знам дали вече са пуснали всички обощени резултати на училищата.

# 190
  • София
Миналата година въведох, прозрачната торба, като covid мярка. Ако на някой му се занимава може да следи, кога ще я махнат. Вероятно тези, които ще пишат инструкцията догодина ще са други и няма да знаят как и защо се е появила. За това и ще я оставят.

Нещо подобно и  с тази бележка, която вероятно е от преди системата в този и вид. Но няма кой да я махне, щото експертите са други.

# 191
  • София
Е, няма да споря Simple Smile Имам своите доводи и по-скоро ми е инатене да правя нещо, в което рационално няма никакъв смисъл. Достатъчно съм се нахвалила с оценките, не ми беше хрумвало и с желанията да се хваля Joy
Опитвам се да възпитавам дъщеря си да мисли рационално според ситуацията и да не се поддава на общата мода (засега изглежда сравнително успешно). Нейните доводи в случая бяха: "всички така правят, в училище ни посъветваха да пишем много желания" и т.н. Споделих в темата разсъжденията си с цел, ако пропускам нещо в сметките си, някой да ме подсети преди да е станало късно, а не за да упорствам или да се хваля. Съжалявам ако е прозвучало така.

На мен пък ми се струва, че дъщеря ти, а не ти самата е тази, която мисли логично и практично. В случая не става дума за мода или... каквото и да е там, а за риск и награда. Тя рискува всичко - ако внезапно се случи така, че повече деца от околните градчета и села с висок бал кандидатстват за тези 2 паралелки остава не просто в по-нежелана паралелка, а извън класирането - с/у никаква награда - никой няма да й даде медал за това, че е писала по-малко желания. Т.е. подобно действие би било просто безсмислено. Не случайно винаги се предвижда някакъв процент "презастраховка" да го наречем. В срокът на годност на лекарствата никога не се посочва последния момент, в който са безопасни или действащи. Има толеранс от м/у няколко месеца и година/и. Когато се изчислява стабилността на сграда или мост (или друго подобно съоръжение) никога не се има предвид максималната натовареност, която може да получи. Винаги се добавя някакъв процент отгоре. Когато се смята натовареността на самолет при излитане не се има предвид... сещаш се. Понеже при всичките тези случаи евентуалното излизане от параметрите, колкото и немислимо да е, води до фатални последици. Затова винаги се съставят инструкциите така, че дори и при излизане от "мислимото" да е в областта на безопасното. Защо трябва да й причиняваш седмица треперене? Защо да не е спокойна в това време? Изобщо няма никаква логическа причина.

# 192
Знам какво има нанесено в служебните бележки. Но такъв документ не се изисква при записване, а очевидно не е необходимо да бъде прикачен и в системата. В тази връзка, резултатите от Чакалов в служебната бележка и в системата съвпадат ли?
Да видим дали и тази година ще се наложи д-р Кастрева да напомни на директорите, че при записване на ученици в осми клас на места от ДПП, не се изисква удостоверение за преместване.

# 193
  • София
Знам какво има нанесено в служебните бележки. Но такъв документ не се изисква при записване, а очевидно не е необходимо да бъде прикачен и в системата. В тази връзка, резултатите от Чакалов в служебната бележка и в системата съвпадат ли?
Да видим дали и тази година ще се наложи д-р Кастрева да напомни на директорите, че при записване на ученици в осми клас на места от ДПП, не се изисква удостоверение за преместване.

Да, и на двете места са преизчислените.
Току-що проверих, за да съм сигурна при отговора.

Навремето  в 73 се влизаше след изпит в първи клас и учеха от първи клас руски. Беше много елитна руска гимназия и много желана, случайни деца трудно попадах там.

Кога е това едно време?
По моето "едно време" се научихме да четем и пишем на руски първо, имаше изпит за първи клас, но в мнозинството си децата бяха от квартала.

По времето, когато баща ми и шефът на докторската ми са го завършвали (без връзка... беше ми малко тъжно едва на погребението на татко да разбера, че са били съученици... Sad Някак... все едно не съм познавала един цял аспект от живота му.)

# 194
Сега ми хрумва че може би ще  имаме нужда от второ медицинско свидетелство. Едното го даваме на изпита в НУИ , така го искат от учлището. Ако обаче трябва да се запишем първо по МОН докато чакаме резултатите от  НУИ с техния график ще ни трябва още едно медицинско. Предполагам личната няма да откаже да ни изпише.  Едни десет лева кой е луд да отказва.

Общи условия

Активация на акаунт