Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 271
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Оценките от 8,9 и 10 клас влизат в удостоверението за завършен първи гимназиален етап.  В дипломата за средно образование участват оценките от 11 и 12 клас и ДЗИ.
https://www-24chasa-bg.cdn.ampproject.org/v/s/www.24chasa.bg/amp … article%2F7359863

# 931
Благодаря, Ганис!
Тоест в Европа децата ще кандидатстват само с общата оценка от дипломата от 11 и 12 клас? Оценките от удостоверението като среден сбор няма да са необходими никъде правилно ли разбирам? Само някоя отделна би била от значение, ако ученик реши да кандидатства с нещо различно от профилите, които е избрал?

# 932
  • Отвъд алеята зад шкафа
"Удостоверението за първия гимназиален етап е абсолютно легитимен документ, който показва постигнатите резултати от курса за обучение в осми, девети и десети клас по предметите в общата и в избираемата подготовка, заяви заместник-министърът. Министър Красимир Вълчев даде пример за ученик, който иска да кандидатства в университет с история, като обясни, че "независимо дали той приключва с изучаването на история в десети, 11-и или в 12-и клас, ученикът ще може да кандидатства с история".

"....По повод на притеснения на родители, дали трябва да местят децата си след десети клас, за да имат оценка в дипломата, министър Вълчев коментира, че "не трябва, защото независимо кога са приключили - в десети, 11-и или в 12-и клас, с изучаването на един предмет, ще имат оценка за кандидатстване във висше училище".

В статията не е уточнено за кои университети става сума, но вероятно е за българските.

Това, което не знаех е за обединените училища, които са до 10 клас, както и че шофьорска книжка нече може да се вади след завършен първи гимназиален етап.

# 933
Момичето, допуска ли ви системата за прием да влезете.мен не.  и при вас ли е така

# 934
Момичето, допуска ли ви системата за прием да влезете.мен не.  и при вас ли е така

Не ме допуска

# 935
  • на Мелмак
От вчера, от както се зададе този въпрос, влизам. Достъпа е нормален.

# 936
Може би града е важен.софия

# 937
И мен не,за София иде реч

# 938
Гадамер, това е за българските университети да.
Сега прочетох, че чуждите е възможно да гледат и успех от удостоверението.

# 939
  • на Мелмак
Да, за София Grinning
Нищо няма, може да трябва да си изчистите бисквитките.

# 940
  • София
Благодаря, Ганис!
Тоест в Европа децата ще кандидатстват само с общата оценка от дипломата от 11 и 12 клас? Оценките от удостоверението като среден сбор няма да са необходими никъде правилно ли разбирам? Само някоя отделна би била от значение, ако ученик реши да кандидатства с нещо различно от профилите, които е избрал?
Знам, че се повтарям, но не се знае още дали и какво може да ти потрябва, особено за чужбина. За България, например МУ София ще взима за балообразуването окончателните оценки от първи гимназиален етап /8, 9 и 10 клас/, дори и да си учил химия и биология като профил във втори.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 08:56 от sanaka

# 941
Може би качват баловете за паралелките в софия

# 942
А дали миналата година е излязло класирането по-рано от обявената дата?

# 943
Знам, че ще предизвикам възмущение, но има ли и някой друг с проблем с влизането на MOН сайта? При мен излиза "Неуспешна валидация на capcha" и на комп и на тел.
...и при мен е така!
Вероятно качват инфо.

# 944
Аз си мислех, че поне 8 клас може да е лежерен, че и за 9ти имах надежди.
Санака, благодаря! МУ ще вземат сигурно само Б и Х от удостоверението, а европейците ако решат да вземат средно-аритметично, ще е мега тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт