Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мислите за съотношението на киселото мляко, което приятелката ми използва за квас?
Докога млякото е годно за консумация след подквасване, когато се съхранява в хладилник?
Какви са пропорциите за водата при приготвяне на масло?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мислите за съотношението на киселото мляко, което приятелката ми използва за квас?
Съотношението на киселото мляко, което вашата приятелка използва за квас, може да зависи от вида на културата и желаната консистенция. Например, ако използва домашна култура, тя може да бъде по-силна, което обяснява по-малкото количество кисело мляко. За квасване на мляко за малко дете се препоръчва премахване на каймака за обезмасляване на продукта чрез варене и отстраняване на сметаната.
-
Докога млякото е годно за консумация след подквасване, когато се съхранява в хладилник?
-
Какви са пропорциите за водата при приготвяне на масло?
За приготвяне на масло, пропорциите за вода могат да варират, но обикновено се добавя студена вода към разбитата сметана, докато се сгъсти. След като маслото е готово, то се прецежда, изплаква със студена вода и бързо се оформя на топка. Водата, използвана за изплакване на маслото, може да се използва за палачинки или да се пие охладена през лятото.
-
Как се прави кисело мляко?
-
Кои са ключовите фактори за приготвяне на перфектно кисело мляко?