Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 213
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
И аз да мина на бързо да се оплача. След дългото чакане на мазачите, дойдоха, работиха половин ден и избягаха.......Оправдание: Няма да ми излезе сметката с тая оферта, дето Ви я дадох Thinking Знаеш ли какво пълнене ще падне?
ММ беше задал (изправил) ниво край отворите на вратите и тук -там, че е много криво в старата къща. А и материали си купуваме сами, че ползваме отстъпки и явно няма какво да печелят от нас.
А и всяко зло за добро. Бяха направили стеничка (1,50м.) и половина ( от 4,65 м.) и не бяха застъпили мрежата в ъгъла.
ММ сега слага мрежа и маже, като има време, а октомври ще дойде наш близък майстор за финална дейност.
Абе нямам думи! Първият спря да си вдига телефона, като дойде време за работа,  вторият избяга....!
И са ни познати до някъде, не са случайни хора. Ние ли сме калпави, че сме перфекционисти и ММ доста разбира и има набито око, та всичко вижда.......и бягат Confounded
В понеделник заминаваме за 10 дена и дано успея да не я мисля поне за малко...

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 13:06 от droidd

# 286
Здравейте, къде в България (освен  в Артефино) мога да намеря такива панели за фасада или с какво мога да постигна такъв ефект? Ще бъде мотив на фасада, не е за цялостна облицовка.

# 287
  • Пловдив
Здравейте, къде в България (освен  в Артефино) мога да намеря такива панели за фасада или с какво мога да постигна такъв ефект? Ще бъде мотив на фасада, не е за цялостна облицовка.
Скрит текст:
Погледни това
или пусни в гугъл декинг панели за външна облицовка.

# 288
Скрит текст:
Погледни това

Тези ги видях, да, има на много места. Но аз търся ефекта от снимката- вертикални линии.

# 289
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Погледни това

Тези ги видях, да, има на много места. Но аз търся ефекта от снимката- вертикални линии.
Китай му е майката Smile  Дано някой внася и в бг. В Домко имат Стенен Панел Linerio S-Line, но мисля, че е само за вътре.

# 290
  • София
Здравейте, моля дайте мнение за разпределението. Парцелът е завъртян точно на 45° спрямо посоките- ъгълът на дивана е юг, съответно всички помещения хващат поне две.

# 291
Цитат
Китай му е майката Smile  Дано някой внася и в бг. В Домко имат Стенен Панел Linerio S-Line, но мисля, че е само за вътре.
Има ги в Алибаба, но ме е страх да поръчам, не знам дали няма да пристигне Лего 😃

# 292
  • Plovdiv
Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Тази седмица ще пътуваме до мястото, където ще строим. Извикали сме машини да оформят терена и да изкопаят канала за обратната вода. Сетихме се, че сега е моментът да заложим тръбата за права вода и захранващия кабел за къщата. Електрическият стълб и чистата вода са на едно и също място и ще стане с един канал. Някой знае ли какъв кабел трябва да си купим? Мислим да я захраним с 10 кв.

# 293
  • София
Монофазен или трифазен ток? 10 кв какво е? Ако е киловати няма ли да са малко, ако е за постоянно обитаване? То един киловат отива само за климатика...
Знам от ММ, че кабелът трябва да е меден по възможност. И ние караме на принципа с презастраховането Simple Smile

Ето това може да ти е полезно

# 294
Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Тази седмица ще пътуваме до мястото, където ще строим. Извикали сме машини да оформят терена и да изкопаят канала за обратната вода. Сетихме се, че сега е моментът да заложим тръбата за права вода и захранващия кабел за къщата. Електрическият стълб и чистата вода са на едно и също място и ще стане с един канал. Някой знае ли какъв кабел трябва да си купим? Мислим да я захраним с 10 кв.
Какво значи сетихме се...?! И как така питейната вода и тока ще вървят в един и същи канал? В проекта Ви и в становището на ел. дружеството трябва да са посочени мощността, какъв кабел, от къде да се свърже с ел. мрежата, от къде да минава и т.н. Добре е тези неща да се извършват от квалифицирано лице.

# 295
  • Пловдив
Droidd,постъпката на майсторите ви е подла!Все пак са били на оглед и са предложили цена за труд.
 Един познат помоли ММ да му шпаклова отвътре апартамента,който бе на груба мазилка.ММ имаше много работа ,но беше решил да му свърши услуга,затова отиде на оглед.Обяснил му,че стените са толкова криви,че трябва това мазилка,после шпакловка .Другия вариант е гипскартон.Но,нашият приятел ,държеше да няма гипскартон.ММ му каза,че ще отнеме много дни да стане права стена а цената ще е икономически неизгодна спрямо картона.Той реши да си търси майстор,който да му го направи.Дано да е намерил,защото банята му я измазваха два пъти и като започнали да лепят плочките,нямало един прав ъгъл.
Тоест,съгласна съм,че когато работата е повече от стандартната,цената е различна,но щом си отишъл на оглед и си договорил цена,нямаш оправдание да се отмяташ.
  Teddy,наистина,в проекта е описано всичко.
Докато ние строяхме и бе пуснат временен ток,имаше просто един кабел от ЕВН ,към едно подвижно вътрешно табло.Все пак нямаше врати,таблото се местеше навсякъде.В последствие,се направи новата инсталация с вкопан кабел-все пак има предвидено и заземяване и то трябва да е разположено така,че да не е в конфликт със заземяването на мълниезащитата.
ВИК си е строго по проект-все пак после се изисква и геодезия на ВИК части,за да изготвят  окончателния договор.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 19:10 от nelina_london

# 296
  • Велико Търново
Влизам само да се похваля с новото стълбище, т. Е. Половината от него Simple Smile
Вчера ММ пребоядиса металната конструкция, защото най накрая се убеди че не е добре да е в сиво и вече е черен мат. Сега остава и дългото рамо да се нареди и 1/3 от условията да сме там са налице Simple Smile остават парапет и кухня.

# 297
  • Пловдив
Страхотно е!
Мен малко ме е страх от стълби без чела,но красотата е неоспорима.
И пак да подчертая,че подовите покрития са разкошни!
Heart

# 298
В проекта трябва да е описано абсолютно  всичко - какъв кабел, точно къде и как да бъде положен.

# 299
Много красиво стълбище! Браво. При нас ще е много сложно със стълбището се оказа, че височината е 2,5 м а дължината на помещението 3 метра. И май ще е двураменно, но без площадка, а тип вито ..
Ще чакам чертежите в сряда да видим какво ще се получи. Удобно ли е да споделиш каква цена ти излезе? Може и на лично съобщение.
При нас укрепването на дупката след изрязването на плочата ще е доста трудоемко и скъпо Sad

Общи условия

Активация на акаунт