Диета на Пиер Дюкан - рецепти

• 918 486
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 975
Здравейте, диетата на Дюкан е първата в живота ми и даде резултат- свалих 8 кг. след раждането. За съжаление обаче не съм много дисциплинирана в спазването на изискваията от последния етап за поддържането на постигнатото и качих малко килца. Така че, на всички дами и мами, искам да кажа давайте, не се отказвайте, резлтатт е истински и видим. Най-трудното, според мен, е след това, след като видим резулата да поожим усилие да го запазим и то задълго. Опитът, който споделяме и рецептите, за да разнообразяваме менюто си са много важни. Затова и искам да споделя нещо, което много ми помага напоследък, като разнообразява режима ми и винаги ми е под ръка. Надявам се да не бъде прието като реклама, затова няма да казвам име, но на диетичните щандове на веригите и диетичните магазини открих едни шотландски овесени бисквити, които са и в сладки и в солени варианти. Те са само от овес, който буквално усещате като ги хапвате и много ми помагат в деличните дни, като ми се похапва. Солените дори си ги гарнирам с различни неща и се получава доста вкусен "диетичен сандвич"съвсем по "Дюкански". На опаковката им дори е изписан гликемичният индекс, според който напоследък забелязвам, че се основават и много от диетите и препоръките за отслабване. Много се надявам да съм ви била полезна.  : eat По нататък даже ще се опитам да напиша и някоя от измислените от мен гарнитурки към тези бисквитки и така да допринеса за нашия рецептурник   chef
И предполагам, че са направени от овесени ядки.
Не, не, не са от овесени ядки, а от пълнозърнест овес. Даже като ги хапваш усещаш овеса, но е много вкусно. В натуралните варианти овесът е около 90%, а в тези с боровинки и малини и стафиди и канела е около 70%. Най-много си хапвам от натуралните, защото са и най-евтини  на закуска като си ги гарнирам с извара и домат, с обезмаслено сирене и разни други глезотийки, според настроението Simple Smile

# 976
Здравейте.Някой може ли да ми каже защо неможе да се яде черен хляб и има ли някоя рецепа за хляб,но не този бабиния от трици,защото е отвратителен и ми става лошо от триците.Мерси предварително

Привет, Евтимка, аз преди няколко дни писах за "моето" откритие / моето е в кавички, защото просто го намерих в магазина / истински овесени бисквити, които са прекрасен заместител на хляба. А казвам истински, защото не съдържат пшеница, само пълнозърнест овес. Дюканската диета, между другото ни учи на нещо много хубаво и то е да четем внимателно етикетите. Казвам го, защото в магазините срещнах няколко различни вида овесени бисквити, но всички те съдържат пшеница, а тези, на които станах фен нямат никаква пшеница и са само от овес. Казват се NAIRN`S. Преди няколко дни попаднах на един от дюканските форуми, където видях, че даже има поместени снимки на различни полезни за нас нещица за хапване съвместими с диетата. Ще се пробвам да ги снимам и аз и да намеря темичката да ги сложа. Дано съм ти била полезна. и не се отказвай лесно!!!!!!!!! Между другото са доста вкусни, наистина

# 977
Здравейте.Някой може ли да ми каже защо неможе да се яде черен хляб и има ли някоя рецепа за хляб,но не този бабиния от трици,защото е отвратителен и ми става лошо от триците.Мерси предварително

Извинявай Evitka, сбърках ти името. Много, много съжалявам. Май ще трябва да ти купувам риза  Rolling Eyes, нали така се прави, когато прекръстиш някои  Laughing

# 978
 LaughingНяма проблем.Тези бисквити в диетичните магазини ли ги има само

# 979
  • Испания
Този сайт е само за рецепти. Обсъждането на режима тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=387342.new#new

# 980
LaughingНяма проблем.Тези бисквити в диетичните магазини ли ги има само

Аз съм си купувала и от диетичен и от ХИТ, от диетичния щанд. Предполагам, че ги има и в други от веригите. Някой ако ги е виждал някъде другаде може да каже.

# 981
  • София
Чийз кейк, като на Лео, но солен!

3 яйца - разделят се белтъци от жълтъци и се разбиват в отделни купи. При жълтъците се сипва 1 каф. чашка прясно мляко, 250 гр. извара, шарена сол, или сол или самардала. Малко нарязана наситно шунка и няколко листа от спанак - само измити и нарязани наситно, сурови. Всичко се разбива с миксера и към тази смес внимателно се прибавят белтъците, разбърква се с лъжица. Изсипва се в силиконова форма и се пече на 160 градуса около 30-тина мин.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357440&pid=11504004

# 982
Айде и от мен една рецепта за кремче,подходящо за всички фази: Peace

Продукти:
600мл прясно,обезмаслено мляко
1ч.л. нес кафе
3 яйца
3с.л. подсладител

Приготвяне:
Сварете млякото с разтворимото кафе.Разбийте яйцата с подсладителя и добавете към тях млякото с кафе ,като не преставате да бъркате.Изсипете сместа във форми и ги поставете да се пекат на водна баня 20мин на 140 градуса.Консумирайте студен.Бон апети! Heart Eyes

# 983
Лозови сърми с кълцано пилешко по Дюкански

- пилешки гърди - около 800гр.
- 3-4 с.л. овесени трици (предварително ги накисвам в малко вода за да набъбнат) Внимание, дозата на триците е малко повече от позволената на ден! Да не се консумира цялото количество за 1 ден!
- 1 яйце
- лук
- лозови листа
- подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица, червен пипер

Пилешките гърди се накълцват на дребни парченца, омесват се с яйцето и накиснатите овесени трици, прибавя се ситно накълцания лук и подправките.Разбърква се добре и после се навиват сърмичките. Подреждат се в подходящ съд на дъното се слагат малко лозови листа, както и върху вече подредените сърмички, притискат се с чиния за да не изплуват. Варят се на бавен огън, но могат да се сложат и в тавичка и да се направят на фурна. Чудесни са поляти отгоре с кисело мляко. Да ви е сладко Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 09:44 от Точица

# 984
  • Пловдив
Здравейте, диетата на Дюкан е първата в живота ми и даде резултат- свалих 8 кг. след раждането. За съжаление обаче не съм много дисциплинирана в спазването на изискваията от последния етап за поддържането на постигнатото и качих малко килца. Така че, на всички дами и мами, искам да кажа давайте, не се отказвайте, резлтатт е истински и видим. Най-трудното, според мен, е след това, след като видим резулата да поожим усилие да го запазим и то задълго. Опитът, който споделяме и рецептите, за да разнообразяваме менюто си са много важни. Затова и искам да споделя нещо, което много ми помага напоследък, като разнообразява режима ми и винаги ми е под ръка. Надявам се да не бъде прието като реклама, затова няма да казвам име, но на диетичните щандове на веригите и диетичните магазини открих едни шотландски овесени бисквити, които са и в сладки и в солени варианти. Те са само от овес, който буквално усещате като ги хапвате и много ми помагат в деличните дни, като ми се похапва. Солените дори си ги гарнирам с различни неща и се получава доста вкусен "диетичен сандвич"съвсем по "Дюкански". На опаковката им дори е изписан гликемичният индекс, според който напоследък забелязвам, че се основават и много от диетите и препоръките за отслабване. Много се надявам да съм ви била полезна.  : eat По нататък даже ще се опитам да напиша и някоя от измислените от мен гарнитурки към тези бисквитки и така да допринеса за нашия рецептурник   chef
И предполагам, че са направени от овесени ядки.
Не, не, не са от овесени ядки, а от пълнозърнест овес. Даже като ги хапваш усещаш овеса, но е много вкусно. В натуралните варианти овесът е около 90%, а в тези с боровинки и малини и стафиди и канела е около 70%. Най-много си хапвам от натуралните, защото са и най-евтини  на закуска като си ги гарнирам с извара и домат, с обезмаслено сирене и разни други глезотийки, според настроението Simple Smile

Според мен пълнозърнестия овес съдържа и ядки, и трици както пълнозърнестото брашно. И това го прави неподходящ за нашият режим. Ще пусна това и в темата, за да вземат отношения и другите момичета. Нямам претенции да съм права, казвам само какво е моето мнение.

# 985
  • Пловдив
Ето и мненията на момичетата от темата - 24, 25, и 26 страница:

По повод пълнозърнестия овес - и аз смятам, че не е режимен и то точно, защото съдържа всички части на зърното - т.е. и ядките.

Вещи,според мен са подходящи  за трета фаза,но за първа и втора не.Макар,че са овесени в тях е цялото зърно на овеса т.е. доста са калорични.Въпреки,че при нас не броим калории все пак режима ни е нисковъглехидратен. 

О, забравих - въпросните овесени сладки и соленки ги знам. Те са за здравословно, не за диетично или режимно хранене, подходящи са за 3 фаза, особено за хора, които не ядат хляб.

изчетох ви по диагонала та и аз да се изкажа за овеса - той се състои от обвивката (трици), ядката и понякога отделно и зародиша, като при всяка друга такава култура. та онези бисквити с пълнозърнесто овесено брашно не са режимни.

# 986
# 987
Вещи и всички други момичета, които се включихте в моя диалог за овесените бисквити NAIRN`S много ви благодаря, защото така много помагате и на мен самата. Всъщност да, много сте прави, че бисквитите са подходящи за 3-тия етап и след това за "вечния доживотен етап" Laughing Те са здравословен и диетичен продукт и доколкото видях на тях е отбелязан Гликемичен индекс, което не съм виждала на друг продукт. След като се поразрових в Интернет какво точно е това разбрах, че е ориентир за храни, които ти дават енергия и те засищат за по-дълго време и така помагат за регулиране на теглото, даже много хора отслабвали според този индекс. Това обаче ще го продължа като мисъл там, където коментираме режима, както и Вещи ме насочи. И сори, ако посмесих малко темите, но писах най-напред за бисквитите тук, защото са готова храна за хапване, спестяват много време и идеята да се гарнират по различни начини ми се стори като идея за рецепта.  smihesorry

# 988
Дюкански вариант на пилешки кюфтенца "А ла Ре"

Рецептата е много простичка-накълцано много наситно сварено пилешко месце(аз имах цяло сварено пиле, ползвах само гърдите), настъргана на едро ренде пуешка пушена шунка(моето беше пуешко роле "Никас"), стрък пресен лук и стрък пресен чесън, малко солчица, чубричка, черен пипер, 1 с.л. ленено семе, 2 с.л. овесени трици, 2 яйца. Омесвате всички продукти като кайма за кюфтета, оформяте в съответната форма и печете в загрята фурна на 250градуса в тавичка застлана с хартия за печене. Гарнирате с млечно чеснов сос с копър, чудесни са, опитайте, няма да съжалявате!

# 989
                                                  телеско месо с яйца                                                                         Сваряваме месото ,слагаме зелен фасъл, 1-2 лук , 1-2 домата[настърган или консерва]  и печем в фърната докато изври водата [слагаме капак ] след като изври водата да остане само доматения сок слагаме няколко яйца отгоре и запичаме без капак.  :чеф:

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 12:30 от nadato85

Общи условия

Активация на акаунт