Керем Бюрсин в "Почукай на вратата ми" (тема 95)🍒

• 32 964
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро момичета!
Пожелавам ви един слънчев и усмихнат ден.

# 526
Добро утро,момичета!
Усмихнат и успешен ден!

+1 глас и от мен в темата с гласуването Innocent

# 527
Здравейте , обичащи и романтични момичета !☺❤🍒🌞

" Понякога-каза Пух-най-малките неща заемат най-голямо място в сърцето ти ! Малко Внимание, малко Мисъл за другите - и всичко би изглеждало по иначе!"

Flowers Hibiscus "Да имаш семейство е най-великият подарък!".

Flowers Hibiscus 50 нюанса красота... и още 50 нюанса любов

Flowers Hibiscus От децата можем да научим много неща. Например докъде стига търпението ни. Те ни подлагат на много житейски тестове и проверки./ За 2 месеца и мен ме препитаха здраво- кандидат-студентски вълнения, изпити:все едно аз ги държах ;нова приятелка; челен удар и смачкване на колата от сина ми, за щастие няма пострадали, а колата я продадохме на части; рожден ден на сина и имен ден за таткото; щях да получа удар и докато излезнаха оценките , 4 пъти проверявах да няма грешка, две пълни шестици от изпитите, голяма радост и вече е студент. Нищо не може да ме ядоса  или зарадва , да ме извади от равновесие толкова много както това , което е свързано с децата ./
С раждането на децата хората не стават автоматически родители. Трябват много любов,внимание,грижи и отдаденост....

Flowers Hibiscus  Връщам се към темата за бащинството. " Душата на човек се лекува като бъде с деца." Достоевски
Така и душата на Серкан Болат ще се учи и лекува от душевните рани чрез неговите лечителки Кираз и Еда.
Всеки фертилен мъж може да е баща , но трябва много любов , за да бъде татко!
Двете думи се използват синонимно,но има разлика в смисъла им. Има и бащи , има и татковци. В свидетелствата за раждане много мъже са записани като бащи, но те отсъстват от живота на децата им , дните им минават на дистанция от наследниците им,не живеят с болките и радостите им./макар и по-рядко има разбира се и обратния вариант - майки , забравили за децата си.../ Какви са разликите между баща и татко :

1. Едното е титла/баща/, а другото чуство/емоция/.
Да бъдеш татко означава да си емоционален стълб за детето си. Дърво,под което то да се скрие при буря.Някой , който може да го защити, прегърне, окуражи. Думите на Серкан " Никога няма да те изоставя.." са много силни и означават много за малката Кираз.

Бащата има слаба или никаква емоционална връзка с детето си. Той се грижи финансово за него, защото е отговорен , но толкоз.

2. Таткото е винаги там, бащата -не.
Татковците са отговорни за децата си. Те ги подкрепят по всякакъв начин и посрещат нуждите им :
- на социално ниво- татковците се стремят да възпитат отговорност у децата си, за да могат те  да заемат адекватно място в обществото;
- на физическо ниво- грижат се за здравето на децата си;
- на емоционално ниво- Те са скалата,здравата основа за децата си;
- на ментално ниво- стремят се да запазят здрава психиката на детето и да го щадят от ежедневния стрес.
Бащата просто не е там- не полага достатъчно грижи най-вече на емоционално и ментално ниво.

3.Таткото слуша, бащата чува.
За татковците общуването с децата е много важно,те полагат големи усилия, слизат на нивото на детето , за да го разберат и да обяснят по-добре нещата.
Видяхме как Серкан обясни на малката как да си връзва обувките, да играе с нея с играчките и, да се облече като астронавт за рожденния и ден, да и направи собственоръчно летящата къщичка като подарък, да и покаже конете....Започна да се старае повече и да полага усилия за дъщеричката си.

Бащите не полагат усилия да преодолеят разликата между себе си и децата си.
. Те са неадаптивни и поради това децата им често нямат нужните умения за живот, а в най-лошия случай стават проблемни личности.

4.Татковците са супер герои за техните деца, а бащите са символ на страх.
Татковците благодарение на своето поведение , ангажираност, доброта , правилно възпитание се превръщат  в образа, на който децата искат да подражават когато пораснат.
Щастието и спокойствието са заразни и децата усвояват тези усещания.
Каква беше изненадата за Кираз, когато се появи Серкан Болат като супер герой , каква усмивка грейна на детското и личице. И фразата "Честит рожден ден , дъще!"...Той се превърна в нейния герой , за който си е мечтала и го е чакала толкова дълго...

От друга страна бащата често се превръща в символ на страха. И децата го олицетворяват с наказанията и неприятните усещания.

5. Бащите осъждат, татковците разбират
Татковците са милостиви,прощаващи, олицетворяващи любовта Те не осъждат детето си, защото не са забравили ,че някога и те са били деца.И ако хлапето допусне грешка те ще го разберат, ще му обяснят, помогнат и окуражат.
Бащите са осъдителни. Те изразяват доста силно разочарованието си от детето, ако не се вписва в техните стандарти.

6.Таткото ще приеме недостатъците на детето си, а бащата би могъл да го отхвърли , ако не са изпълнени очакванията му. За разлика от бащата, един татко никога няма да отхвърли детето си, ще се опита да го разбере и да му помогне при вземането на едно или друго решение.
Изхождайки от всичко гореописано смятам , че Серкан ще стане един любящ, отговорен и грижовен татко на малката принцеса.На прав път е , въпреки че са загубили много време. Но ще бъдат заедно-  мама, тате и дъщеричката им , ще се забавляват , ще играят, ще се учат взаимно .Мама Еда ще грее от радост, защото ще станат щастливото и задружно семейство Болат . Надявам се  Кираз да  поиска братче или сестричка:

Flowers Hibiscus На всички настоящи и бъдещи бг мами пожелавам  да имат до себе си един любящ и подкрепящ татко!Heart

+1 глас и от мен за Керем Бюрсин!Нашият любимец е заслужено първи в темата с гласуването !

Момичета, в днешния горещ юлски ден ви пожелавам само хубави моменти, споделено щастие и много лятно настроение! И ако нещо премине покрай вас, не се оглеждайте дълго, а го сграбчете! Вероятно това е животът !❤

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 11:27 от akvamarin007

# 528
Минавам и заминавам....

Мечти! Мх...

Колко си хубава!
Господи,
колко си хубава!
Скрит текст:
Колко са хубави ръцете ти.
И нозете ти колко са хубави.
И очите ти колко са хубави.
И косите ти колко са хубави.

Не се измъчвай повече - обичай ме!
Не се щади - обичай ме!
Обичай ме
със истинската сила на ръцете си,
нозете си, очите си - със цялото
изящество на техните движения.
Повярвай ми завинаги - и никога
ти няма да си глупава - обичай ме!
И да си зла - обичай ме!
Обичай ме!

По улиците, след това по стълбите,
особено по стълбите си хубава.
Със дрехи и без дрехи, непрекъснато
си хубава... Най-хубава си в стаята.
Във тъмното, когато си със гребена.
И гребенът потъва във косите ти.
Косите ти са пълни с електричество -
докосна ли ги, ще засветя в тъмното.
Наистина си хубава - повярвай ми.
И се старай до края да си хубава.
Не толкова за мене - а за себе си,
за дърветата, прозорците и хората.
Не разрушавай бързо красотата си
с ревниви подозрения - прощавай ми
внезапните пропадания някъде -
не прекалявай, моля те, с цигарите.
Не ме изгубвай никога - откривай ме,
изпълвай ме с детинско изумление.
Отново да се уверя в ръцете ти,
в нозете ти, в очите ти... Обичай ме.
Как искам да те задържа завинаги.
Да те обичам винаги -
завинаги.
И колко ми е невъзможно... Колко си
ти пясъчна... И, моля те, не казвай ми,
че искаш да ме задържиш завинаги,
за да ме обичаш винаги,
завинаги.
Колко си хубава!
Господи,
колко си хубава!

Колко са хубави ръцете ти.
И нозете ти колко са хубави.
И очите ти колко са хубави.
И косите ти колко са хубави.

Колко си хубава!
Господи,
Колко си истинска.

Христо Фотев

# 529
# 530
Здравейте, момичета! Relaxed Flowers Cherry Blossom

Гледам сторито на Керем и припадам по Ханде. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 531
Отговора:
 Разбира се, не е нормално да приемаме

# 532
  • Монтана
akvamarin007, по-хубаво, задълбочено и истинско сравнение на бащата и таткото в живота на едно дете, здраве му кажи!
Страхотно си го написала, много, много верно!
А за вълненията ти покрай завършването и кандидатстването на сина ти, напълно разбирам! Благодаря ти, че ме върна 11 години назад! Ех, че емоции бяха! Една майка никога не забравя тези моменти! Спомням си, отишли сме двамата на предварителен изпит по математика в УНСС, беше студен мартенски ден, всички кандидати влизаха в заграждение във входа на Университета!Аз, разбира се, претеснена за детето си, изпращам го, гледам след него, а той се обръща, влизайки по пътеката, обръща се към мен, помахва ми и ми извиква "Мамо, спокойно! Зная и ще успея! Няма проблем!"....Сега го пиша, а сълзите ми текат! Не мога да ви опиша какво почувствах тогава, никога няма да забравя този момент!Тогава може би осъзнах и приех, че е време да отрежа връвта на хвърчилото, с което помагах на детето си да полети! Пред мен стоеше един порастнал и уверен в силите си млад мъж, когото обожавах и се гордеех с него! Слава, Богу, след няколко дни получих най-хубавия подарък за 8 март - неговата отлична оценка на изпита!...та, разбирам, мила майчице, каква изпитваш в този момент - щастие, щастие и още много щастие!
Нека е здрав синът ти, akvamarin007, нека е много щастлив и успешен, нека сбъдне мечтите си!
Всичко това пожелавам на децата на всички вас тук в темата, невероятни дами и майки!
Няма по-голямо щастие за една майка от успехите, реализацията и порастването на детето ѝ.
Затова и харесвам много нашия сериал- показва израстването на млади хора като професионалисти и родители, най-важното! И то по какъв красив и правилен начин!Нека всички родители бъдат такива!

# 533
И в Ютуб Wink

И да пуснете по един глас за нашите Wink .... и на 12 август да ги видим на червения килим Wink
murexdor.com/vote

# 534
Какво иска Керем? Да играят табла ли? 😀

# 535
  • Кърджали
Керем си е Керем. Иска да се порадва на красотата на Ханде инда каже " ей на, виждате ли какво си имам". 🤣🤣🤣 Иначе играли табла, но Керем ли ще си признае, че е загубил 😂

# 536
Пита я на колко са завършили играта на табла. Тя казва 2:1, той 3:0. Пита я кой победи? Ханде: Аз Satisfied
Толкова с познанията ми на турски. Покрай темата и сериала съм понаучила малко. Smile

От Fox
https://www.fox.com.tr/Kadinin-Eseri/haber/3091/Kadinin-Eseri-nd … mp;utm_medium=FOX

# 537
снимат в къщата на Болат

# 538
  • Dupnica
Привет момичета,
Щастилива съм, че попаднах в нашата тема на красотата и любовта. Cupid
Само тук се престраших да пиша и срещнах отзивчивост и споделеност на мисли, емиции и размисли!
Благодаря Ви!
Акваморин, по добре няма как да се каже за баща и Татко Sparkling Heart
Споделям напълно твоите мисли и знам какво е за едно дете да чувства обичта и подкрепата на такива родители!
Пожелавам го на всички деца!: Flowers Hibiscus
БРО, ти си вълшебница - избирам последния ти вариант за шапка на новата тема.
Гласувах за Керем и вече води с 69:38

Прекрасен ден!

# 539
Ново от Ханде Wink

Общи условия

Активация на акаунт