Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 129
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Моят съпруг не искаше да присъства на раждането, а и аз сякаш не исках. Той ме разсейва, притеснява се и го обвзема паника, предпочетох да съм само с лекари и акушерки, които са спокойни... 😄

Моя ще бъде същия и аз не бих искала да е с мен там Grinning

# 451
Aми, да. 😄 Като ще всява излишна паника... Майка ми каза, че е бил изключително притеснен докато съм раждала, не можел да стои на едно място. Представи си това в болницата... 😄

# 452
  • Варна
И аз съм за нормалното раждане,даже ме е страх от секцио.Първото го родих нормално без упойка.Првз цялата бременност въобще не ме е било страх от раждането,бях сигурна, че ще родя бързо и безболезнено. Е болеше си,но се забравя много,много бързо.Аз пък бях от шашнатите и не напъвах правилно и докато ме резнаха и веднага излезе 😁

# 453
Какъв мъж да присъства...аз не исках аз да присъствам...
Но наистина се забравя раждането, в секундата, в която си видиш бебчето. И е вярно, че настъпи ли момента страх няма. Мобилизираш се и правиш каквото ти кажат. Това е силата на майката. Инстинкта идва веднага.
Надявам се да е вярно, че второто излиза по-лесно и по-безболезнено.

# 454
И аз да се включа, първото ми раждане беше 17 часа от първата контракция до излизането на малчо, напъшно естествено и без никакви упойки. Единствената намеса беше пукането на мехура накрая. 4 кг бебе родих, с 1 шев само, при това на 9 см разкритие, защото тогава почнаха естествени напъни и така и не стигнах до 10 Simple Smile е, имах малко разкъсване на шийката заради това, но шевовете там не болят, и за 2 седмици се бях възстановила напълно, дотолкова, че докторът ми каза че вече можем да правим любов с мм и даже да не се бавим да правим второ 😃 Не че не го послушах де, няма и 7 месеца и чакаме второ 😂
Относно темата с породените - ние с ММ много искахме, първото ни е ангелче, наистина много кротък, спокоен, нито колики сме усетили, спи си през нощта от първия ден, просто бебе-мечта. За кърменето - българските лекари никак не го подкрепят по време на бременност, но моята акушерка при която раждах (и живот и здраве пак мисля да раждам) си ме подкрепя. Аз се надявам някой ден да кърмя в тандем, това ми е мечта ☺

# 455
Добро утро на всички 💐
Искам да попитам нещо. Дали на ФМ ще могат да кажат полът на бебето? С първата бременност разбрах, че чакам момче в 12г.с , но не на ФМ. Лекарят ми беше изключителен професионалист. За съжаление не става въпрос за България и не знам как стоят нещата тук. Като цяло всичко ми е чуждо с тези прегледи тук.

# 456
  • sofia
Добро утро, момичета!
Как сте, коремчетата как са?
При мен премина онова подуване и съм в добра кондиция, дори мисля довечера да направим вечеря в кутии да хапнем в близкия парк.

Kremenu6a, не е сигурно, зависи как е застанало бебчето.

# 457
В голям процент от случаите се разбира пола на първата ФМ.

Аз през деня съм вече добре, но вечер продължава да ми се гади и да повръщам по веднъж. Все пак има тенденция към отслабване на симптомите, така че скоро ще съм отново на линия. Тази седмица съм на преглед, нямам търпение, но повече чакам да дойде ФМ вече с голямо нетърпение Simple Smile

# 458
С първата бременност разбрахме пола в 12 г.с на ФМ. 💓
Момичета, при вас на прегледи допускат ли придружители?

# 459
  • sofia
С първата бременност разбрахме пола в 12 г.с на ФМ. 💓
Момичета, при вас на прегледи допускат ли придружители?
За съжаление мисля, че никъде не допускат придружители.

# 460
При нас все още пускат приятеля ми за което много се радвам Simple Smile днес бях на преглед - чухме пулс и видяхме бебчето. Според лекаря съм в 6 г.с .
Попитах за ФМ - кое, как и кога за да реагирам своевременно …от отговора му останах с впечатлението,че ме насочва повече към пренатест,ако изобщо реша да правя нещо.

# 461
  • Казанлък
Здравейте,случи ми се нещо страшно. В 11:30 бях на преглед. В 6г.с. и 6 ден ми изчислиха, видя се плоден сак и малка точка, всичко мн добре изглежда каза лекарката. Гледа ме с вагинален. Тръгнах да се прибирам към работа и точно като се прибрах усетих, че нещо ми тече. Установих, че е кръв много кръв. Звъннах и веднага, каза да почвам утрогестана и но-шпа. И ме вика утре сутринта в болницата. Болки нямам никакви, но според мен и предишния ми опит- го загубих. Ще се побъркам, защо позволих вагинален!!

# 462
Сигурна ли сте, че е от вагиналния ехограф? Имате ли болки, кръвта спря ли сега? Не е ли късно до утре да се чака?

# 463
  • Казанлък
Сигурна ли сте, че е от вагиналния ехограф? Имате ли болки, кръвта спря ли сега? Не е ли късно до утре да се чака?

Не никакви болки нямам, кръвта спря да.  Докторката каза, че не може да е от прегледа разбира се.  Факт е, че преди това всичко беше наред. Вагиналните ехографи облъчват повече и загряват.

# 464
Може и да е случайност наистина. Аз и с миналата, и с тази бременност съм преглеждана активно с вагинален ехограф и не е имало проблем. Според мен, ако има начин, идете още днес на преглед, щом имате някакви опасения за плода.

Общи условия

Активация на акаунт