Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 117
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
  • sofia
Здравейте момичета. В събота бях на преглед и се видяха 2 плодни сака Wink Отново на преглед на 11.08 да видим как се развиват. Искам да питам, кога трябва да се запиши на държавно за следене на бременност? Към момента никакви неразположения , но пък и е рано 5.6г.с

Честито, дано радостта е повече от страха как се гледат 2 бебчета едновременно.

Аз съм записала час при сертифициран лекар за ФМ, препоръча ми го АГ-то.

На работа планувам да ходя до Коледа, като ще наблюдавам Ковид ситуацията, но при нас повечето го изкараха и не сме много хора в офиса. Ако имам притеснения АГ-то каза, че може да ми издава болничен, но не би искала да се възползвам без да е необходимо.

Как сте днес?
Аз живея на плодове, не ми се яде друго в жегите и ми се карат вкъщи.

Сутринта се мерих 49,700кг си стоя, смятате ли, че е нормално все още да не се качват кг, аз мисля, че бебето е твърде малко, за да има необходимост от допълнителни калории.

# 496
Нормално е още да не се качват кг. Аз от гаденето и повръщането съм свалила 2.5 кг... а хапвам банани, пица, тук-там месо.. не се ограничавам, но..

# 497
Здравейте, преди 2 дни разбрах, че съм бременна. 😝 Това ми е втора бременност, имам детенце на 3г. По приложение термина ми е 30ти март. Още не съм ходила на преглед, смятам тази бременност да го давам по-лежерно, да си спестя ненужните притеснения и да се насладя максимално на бременността. Ще отида към 8-9та седмица, за да ме запишат направо на ЖК и да пуснат изследвания. За разлика от първата бременност засега се чувствам супер и силно се надявам да продължи така 😁 Взех да пия фолиева киселина неофолик и чия по 2. Вие по колко пиете? За момента знаем аз, таткото и малкия. Майка ми вчера ме заподозря и попита защо не пия, но смятам да ги изненадам направо със снимката от 8-9седмоца когато вече си приличат на човеченца 🤗
Според мен си е съвсем в реда на нещата да не се качват килограми все още, не се притеснявайте имаме време и ще се ошишкаме както подобава 🤣

# 498
Здравейте 🙂 Това ми е първия пост в темата. С термин 23 Март съм - първа бременност. Утре влизам в 7 г.с. Имам ужасно гадене, но не съм повръщала до сега, както и киселини, все още не съм с изгубен апетит, но винаги като ми се дояде е примесено с гадене което ми е много странно и неприятно.... На почивка съм но си седя в стаята защото нямам воля да изляза навън. Като цяло това постоянно стомашно чревно неразположение ме смазва психически. А дори и не съм повръщала досега което пък ме кара да се чувствам тъпо че изобщо се оплаквам. Пожелавам ви приятен ден момичета и дано тези ранни симптоми отшумят бързо при всички ни 😊

# 499
Добре дошли на новите момичета, лека бременност Simple Smile

lyuba, нормално е да не се качват. Аз съм свалила 2.5 кг също от неядене и повръщане. Не че не ми бяха в повече килцата, но малко се притеснявам от това сваляне дали бебето си получава всичко. И аз не мога да аям пълноценно, в момента месо не мога да подуша, много ми се гади от него. Ям плодове зеленчуци, някоя супичка, но се притеснявам, че това не е достатъчно разнообразие. Надявам се да ми преминава вече този период. А за качването по наблюдения от предната бременност - през цялата бременност качвах равномерно, но в 8-9-ти месец нещата се забързват.

Мария какъв е неофолика - мета или обикновен и каква доза? Обикновено една таблетка е достатъчна, две са максимума. На Неофолика специално е много добре обяснено вътре в листовката за приема, така че погледни там.

# 500
Добре дошли на новите момичета, лека бременност Simple Smile

lyuba, нормално е да не се качват. Аз съм свалила 2.5 кг също от неядене и повръщане. Не че не ми бяха в повече килцата, но малко се притеснявам от това сваляне дали бебето си получава всичко. И аз не мога да аям пълноценно, в момента месо не мога да подуша, много ми се гади от него. Ям плодове зеленчуци, някоя супичка, но се притеснявам, че това не е достатъчно разнообразие. Надявам се да ми преминава вече този период. А за качването по наблюдения от предната бременност - през цялата бременност качвах равномерно, но в 8-9-ти месец нещата се забързват.

Мария какъв е неофолика - мета или обикновен и каква доза? Обикновено една таблетка е достатъчна, две са максимума. На Неофолика специално е много добре обяснено вътре в листовката за приема, така че погледни там.
Неофолик мета 0,2мг. Четох листовката пише, че дозата за бременни е 0,4мг, а и по спомен витамините, които пих миналата бременност бяха с такова съдържание на фолиева киселина. Но пък в листовката пише, че ако не е предписано от лекар се пие по 1таблетка, та затова се обърках. 🙄
Друго нещо за което се сетих е, че съм с отрицателен резус фактор, първото дете с положителен. Биха ми в болница анти бета там какво беше. Но не се сещам коя седмица бяха първите изследвания за антитела 🧐 някой сеща ли се🙄

# 501
Здравейте момичета, аз малко изчезнах, защото съм командировка в Унгария, беше кошмарно пътуване... прекарах 1 нощ пред ЖП гарата във Виена(оказа се че затваря нощем) после тоалетната отваряла 2ч след гарата... няма да ви описвам, това съчетано с проливен дъжд от летището до гарата и разбира се кошмарна турболенция в самолета... моето бобче не хареса самолета, ама пред трудностите на гарата се държа чудесно, а аз го хранех по - малко през 3 -4ч... Та така слава Богу и двамата сме добре, наваксах със съня и вече съм човек Simple Smile

Фрии честити 2 сакчета, за мен това е мечта, дано не си изплашена Simple Smile

Добре дошли и на всички нови, по - малко неразположения да имате! Simple Smile

Аз нямам идея свалям ли или качвам не съм се мерила от 6м, но бях някъде към 54кг ще видим на следващия преглед Simple Smile
Вече съм 9+3 и гаденето намалява, просто наистина трябва да ям на много малки порции Simple Smile парфюм спрях да използвам около 5гс просто ми беше лошо от него хахаха, а Мм се парфюмира в коридора, далеч от мен и пак ми става зле от него Simple Smile носа ми е доста чувствителен.
Вие сънувате ли цветни сънища свързани с бебчо? И започнахте ли вече някаква козметика? Защото при мен кожата на гърдите я чувствам доста опъната и ме сърби на моменти, та се чудя с какво да се мажа. Simple Smile

Малко дълго се получи ама така е, желая ви прекрасен ден! И да е по прохладен!

# 502
  • sofia
Милена, първо за гарата - ужасно е преживяването. А и като знам колко бездомници има, дано не си била сама.

Аз мажа от седмица с Lierac Phytolastil Гел против стрии 400мл - в Нотино беше на добра цена. Гелчето попива бързо и не цапа. Помня с малката ми дъщеря го ползвах.
Със суха кожа съм и предпочитам от рано да започна.

# 503
Люба, да слава Богу бях с майка ми Simple Smile имаше луди доста ама има и охрана,  все пак е Австрия хахах ама си беше неприятно, няма къде да седнеш, пейки 2 на открито и мокри... и накрая бутнах куфара и седнах на него, беше и студено през нощта към 17 градуса... абе приключение си беше и двете с мама не знаем грам немски, идеята беше да си изчакаме на гарата влака за Унгария..  защото за 5ч докато стигнем до хотела и да се върнем, пък да се и ориентираме на гарата ама уви , за първи път чувам жп гара да затваря, явно Ковида променя всичко...
Аз и мама, някъде към 2ч през нощта Simple Smile
А тук се вижда как се спи пред гарата

Моята кожа също е суха явно Sad и ще трябва и аз да започна Simple Smile

# 504
Милена, страшно преживяване сте имали и в пряк и преносен смисъл Simple Smile
Аз много харесвам Будапеща, но за разходки, с гарата не съм имала досег Stuck Out Tongue Winking Eye Важното е, че сега вече сте добре.

За стрии, аз с миналата бременност Мустела мазах май, забравила съм. Смятам към 4-ти месец да почна, че ми е много досадна тази дейност (по принцип не ползвам лосиони за тяло и ме напряга цялото мазане Grinning, но няма начин).

Сънища за съжаление, ако сънувам, не с сдобри, тъй като преди бременността имах тежък период. Но ги изтривам от съзнанието и продължавам на чисто деня Simple Smile

Мария, странно, аз пия Неофолик Мета, той си е 0.4 мг, явно затова на него пише по 1 Табл. За обикновения не знам.

# 505
Всъщност наистина е било странно. Сега пак погледнах и не знам как съм решила, че е 0,2мг след като е 0,4. Бременният ми мозък пак започна с щуротиите. 🧐🤣🤣 Добре, че каза, че да погледна. Точно това и ме накара да си направя тест - няколко дни забравях някои ангажименти на работа, а и ми беше ревливо бая.
За мазането - предния път започнах още във втория месец, но се падаше зимата и ми беше поносимо. Сега смятам да започна като свършат жегите. Мазах се преди с чисто кокосово масло и нямам нито една стрия по корем или дупе вследствие на бременността. По гърдите обаче - бол. Факт е, че само гърдите не мазах, защото ми беше изключително горещо 🤣

# 506
Благодаря Ви момичета Simple Smile Изплашена съм и още как. Върнахме 3 ембриона , сега на прегледа се видяха 2 сака с размери 0,64 и 0,56 и още един, който не е с правилна форма , но не може да се каже дали тръгва да се развива или се разпада. На фона на син на 9г. и ипотечен кредит  за 30г. съм супер изплашена как ще се справим. Но каквото - такова , никога не съм си мислела ако са две да махна едното. Преди много години правих аборт по желание и още се сещам с кисел вкус в устата. Така , че ако е рекъл Господ ще бъда силна жена !
А в 6.6г.с  дали може да се чуе пулс или е прекалено рано?

Добре дошли на новите момичета Simple Smile

# 507
Free2020 , миналата бременност чух сърчице в 6+3, но много момичета от тогавашната бременна група чуха чак към 8седмица и бяха страшно притеснени и разочаровани, затова смятам да не бързам, но пък пак нещо си ме човърка да отида на преглед. Та знаете ли полага ли се направление за установяване на бременност, различно от това за ЖК?

# 508
Както вчера писах-при мен в 5г.с + 5д се видя ембрион и се чу сърчицето с преглед с обикновен ехограф.

# 509
Здравейте Simple Smile Записвам се и аз в тази прекрасна тема с термин 7.03. Пърбо бебче инвитро и още ми е много притеснено, но се надявам всичко да е наред. Чакам с нетърпение времето до скрийнига.

Общи условия

Активация на акаунт