Перилни препарати и омекотители - 66

• 41 785
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
Перилен препарат и омекотител са две коренно противоположни неща, които няма начин да се съчетаят в едно. Праховете съдържат анионни ПАВ, а омекотителите – катионни ПАВ. Анионните ПАВ са отрицателно заредени, катионните ПАВ са положително заредени. Ако се съберат заедно, става едно нищо – неутрализират се, преципитират, създават утайки, налепи, изобщо неприятна работа. Така че – накратко – перилни препарати с омекотител не съществуват.

Навремето имаше прахове, които имаха леко омекотяваща функция заради прибавен в състава им фино смлян бентонит и други минерали, но мисля, че това отпадна отдавна като тенденция заради слабото омекотяващо действие, усложнения състав и други причини.

# 181
Хелп - кои течни прахове са подходящи за пералня с twindos, но и да перат хубаво? Прочетох, че ариела идва гъст и запушва, а и като го сравня с оригиналния препарат наистина е една-две идеи по-гъст. И кое Омо не става?

# 182
Благодаря за разяснението за омекотителите и капсулите, но заблудата ми идва от описанието на капсулите на Ariel all in one, както например са описани тук: https://cleanmarket.bg/product/ariel-color-all-in-1-pods-40-praneta-2582 . Сайтът е произволно избран от първите, които ми излизат в google.

# 183
На Ариел капсулите колкото съдържат омекотител , толкова и кислородни избелители ...
Между другото , видяхте ли новата опаковка на Ariel Mountain Spring caps ?
Вече са Ariel Alpine Fresh ...
Отново в зелена опаковка , но в син цвят , и планините са по–различни ..

# 184
  • София
Благодаря за разяснението за омекотителите и капсулите, но заблудата ми идва от описанието на капсулите на Ariel all in one, както например са описани тук: https://cleanmarket.bg/product/ariel-color-all-in-1-pods-40-praneta-2582 . Сайтът е произволно избран от първите, които ми излизат в google.

Идва от неправилното разбиране на прости изречения. (без заяждане)
 "наситен аромат на омекотител Lenor" - миришат на омекотител ленор, някой си вид.
Нямат ленор Simple Smile

Както и това
"Всяка капсула съдържа достатъчно количество перилен препарат за едно пране"

Та, грешката е в главите на потребителите, че не разбират това, което четат.

# 185
Напротив! Точно си пише, че съдържат омекотител Ленор.

Скрит текст:

# 186

Скрит текст:
Съдържат само аромат на Ленор ..

# 187

Скрит текст:
Да, точно защото пише, че съдържа омекотител, затова попитах...Свързано е с тежка кожна алергия от омекотител и дори нищожно количество може да предизвика доста неприятна реакция. 
Извинявайте за питането...

# 188
Хелп - кои течни прахове са подходящи за пералня с twindos, но и да перат хубаво? Прочетох, че ариела идва гъст и запушва, а и като го сравня с оригиналния препарат наистина е една-две идеи по-гъст. И кое Омо не става?
Аз използвам Персил или Омо (от Кауфлад или Метро) само да не е Лидлско.

# 189
Персил такъв ли? Че изрично ме предупредиха да не е гел течния прах 🙄

# 190

Скрит текст:
Да, точно защото пише, че съдържа омекотител, затова попитах...Свързано е с тежка кожна алергия от омекотител и дори нищожно количество може да предизвика доста неприятна реакция. 
Извинявайте за питането...
Няма нужда от извинения.
Какво е написано, е едно, а каква е реалността – съвсем друго. Хората си пишат колкото могат, за да си продават продуктите като смятат, че перилен препарат с омекотител е изключително привлекателно нещо.

Мисля, че вече беше обяснено за перилните препарати и омекотителите и то доста подробно: няма перилен препарат с омекотител. Има маркетингови измислици: перилен препарат с аромат на някаква марка омекотител (Ленор или Силан, или Семана според производителя).
Това е, което мога да кажа по въпроса; всичко друго ще е повторение на нещо, вече написано малко по-горе.

# 191
Персил такъв ли? Че изрично ме предупредиха да не е гел течния прах 🙄
Да точно такъв.
 Само Ариел и Ленор са по-гъсти като консистенция, разгледай ги на живо и ще видиш разликата.

# 192
Прегледах новата тема, но няма много мнения за течния прах Коколино. Какви са мненията за него? Благодаря!

# 193
Прегледах новата тема, но няма много мнения за течния прах Коколино. Какви са мненията за него? Благодаря!
Той е като Первол - за 2-3 кг е дадена дозировката.
Купих си бутилка Yumos  , същото като Коколиното,  но ще го пробвам в събота..

# 194
  • София
Коколиното пере страхотно, но излиза скъпичко.

Общи условия

Активация на акаунт